- Mobil flották
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Huawei Watch D2 - nyomás utána!
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okosórát?
Új hozzászólás Aktív témák
-
tjb007
nagyúr
válasz
dilajoska1 #48 üzenetére
Ne haragudj, de teljesen elvesztettem a fonalat, szóval még ha akarnék sem tudnék veled vitatkozni (biztosan azért, mert annyira fáradt vagyok, hogy mindjárt ülve elalszom)
(#49) vicze1
Az egy kicsit más történet, viszont még mindig nem tudom elképzelni, hogy ez a döntés anno milyen megfontolásból született.
Mondjuk az ARM részéről is érdekes és érhetetlen húzás volt ez, hisz már az A8-ban is ha akartad, ha nem ott volt az FPU és a NEON is. -
vicze
félisten
válasz
dilajoska1 #51 üzenetére
Abba van.
Ha jól tudom csak a Tegra2 volt, amiből hiányzik a Neon.
-
tjb007
nagyúr
válasz
dilajoska1 #44 üzenetére
Ja, hogy te SoC-ről beszéltél ? Akkor talán azt kellett volna írni, mert ez az "a9 és a9 procik között is van különbség" eléggé kétértelmű.
"ne a gpu-t mond!"
Akkor mi a búbánatos francot ?
Azonos órajel és azonos csíkszélesség/gyártástechnológia mellet ugyanazt a nyers teljesítményt nyújtja két azonos típusú processzormag. -
devast
addikt
válasz
dilajoska1 #44 üzenetére
Majd tjb007 jól megválaszolja, de maga a cortex a9 mag nem gyorsabb. Amitől gyorsabb lehet a 4210 pl, az a gpu, esetleg még a cache-el tudnak játszani, memória ddr2/3 dual channel vagy nem, nyilván szoftveres dolgok is vannak benne stb... de maga, a cortex a9 cpu mindenhol ugyanaz. Ahol belenyúlnak, ott már nem hívják annak.
Másrészt amikről beszélsz azok soc-ok, és csak elenyésző része ezeknek a "processzor". -
vicze
félisten
válasz
dilajoska1 #34 üzenetére
Kiír az bármit ha akarom.
Az eredmény magát meg nagyon szépen lehet szoftveren manipulálni. -
vicze
félisten
válasz
dilajoska1 #30 üzenetére
Ezek hatalmas kamu adatok, meg az eredmény is az, szóval semmit ne higgy el belőle.
-
Peaceliker
addikt
válasz
dilajoska1 #30 üzenetére
Kár, hogy rá van írva, hogy samsung, így ciki klónt venni!
-
Peaceliker
addikt
válasz
dilajoska1 #28 üzenetére
100 %hogy lesz, ismerheted annyira a kínaiakat!
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
dilajoska1 #5 üzenetére
.. és aprokaroka87-nek:
Ez egyrészt nem ennyire lineáris (8 mag nem lesz 2x gyorsabb, mint 4) másrészt, ahogy az pl. az Qualcomm ellen-kampányában is látható a 8 magból jó eséllyel 5 csak "malmozni fog", mert se a rendszer se a programok nincsenek felkészítve rá. A 20e-es AnTuTu tűnik reálisnak, de valós körülmények között szerintem alig lehet majd érezni a különbséget. -
aprokaroka87
nagyúr
válasz
dilajoska1 #9 üzenetére
szerintem cpu esetében a Linpacket kellene alapul venni.
Hidd el hoszabb távon rájönnek majd a SOC gyártok hogy a magok számát csak akkor van értelme növelni ha az minimum 50% teljesitmény növekedéssel jár pl 4-ről 8 magra való áttéréssel.
Szintetikus teszteket sosem szabad alapul venni.
Pl van olyan SOC ami 2 magon tudja az 1080p-s videót lejátszani....és van aminek még 4 mag is kevés....ott ugyebár a harmat gyenge GPU a felelős
Szerintem a videólejátszás fontosabb,mint az hogy az Antutu 20 vagy 30 ezer pontot ad. -
HeavyToys
senior tag
válasz
dilajoska1 #5 üzenetére
Az 1,2 Ghz-es 4 A7-es maggal szerelt készülék, a PoweVR544-essel is 13-14.000 pont között csinál antutu alatt. Na most dupla annyi mag és 1,2-Ghz-ről 2.0 Ghz, plusz az erősebb GPU, szerintem inkább a 30.000-hez lesz közelebb, mint a 20-hoz.
Új hozzászólás Aktív témák
ma Egy kínai gyártó telefonjának alaplapján bukkant fel a MediaTek nyolcmagos processzorának fejlesztői kiadása.
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra / 256 GB / 12GB RAM / 5G / Ezüst / Független / 2,5 év gyári garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A16 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 330S-15IKB - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest