- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- One mobilszolgáltatások
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
BiP
nagyúr
válasz
Wolverine #525 üzenetére
Alapjában én is így vagyok vele, de ha pont a net dobja meg az összrezsit, és lehet belőle faragni, akkor miért ne. Mostani helyemen is konkrétan ez volt. Volt már bekötve t-home 10ezerért előző bérlő által, 2 hónap maradt a hűségből. Nekem az sok volt - szerencsére nagyon rugalmas volt a főbérlő, és nem fizettette - és inkább köttettem a nevembre 2mbites upc-t 2.500-ért. Nem mindegy.
-
BiP
nagyúr
"Akkor tessék becsukni a szemet és imádkozni, hogy sokan csengessenek lelkiismereti alapon, vagy tessék jobbat mondani."
Pont az utóbbival próbálkoznak DRM címén.
(amúgy azt egy még szarabb ötlet kapcsán írtam csak, nem azt mondtam, hogy az az üdözítő)"Nem, nem tudunk százezreket eljárás alá vonni, mert nincs rá pénz. "
Ezt nem is tagadta senki, szinte lehetetlen elkapni az egyéni warezolókat, akkora apparátust követelne, ezért próbálják csökkenteni a warezolás lehetőségét.
Most tényleg azt akarod mondani, hogy csak azért, mert nem tudnak elkapni, még lelkiismeretfurdalásod sincs vagy kicsit sem érzed, hogy nem helyes?A piac - nem piac részt már az előbb sem értettem.
szerk: "Egyébként meg azért is elítélem a warezolókat, mert miattuk ki kell fizetnünk a DRM árát is, vagyis az én zsebemre is játszol."
Igen, ugyanaz a szitu, mint a bkv-jegy esetében. A bliccelők miatti kiesést a jegyesek/bérletesek fizetik ki. Ergó nem a bkv-től lopnak, hanem az utastársaktól. -
BiP
nagyúr
Hát pedig az sem túl életképes, amit Te mondasz. Adjuk ingyen, mert úgyis ellopják - és ettől majd legális lesz (vicc). Ennél még az is jobb megoldás, hogy szemet hunynak a warez felett, de aki hajlandó betartani a törvényeket, abból meg mégiscsak jön valami pénz.
A reklámos megoldás meg azért nem jó, mert akkor meg majd jönnek azok a törések, hogy reklámot se kelljen nézni. (hiába van ingyen).
Addig, amíg nem találnak ki valami merőben új (és közben életképes) modellt, addig marad az újabb védelem->bevétel->feltörik huza-vona.Közben olvastam, hogy feltörték a Settlers7 drm-jét is, csak más módszerrel.
-
BiP
nagyúr
Egy ideig volt hűség nélkül, most megint van.
Net elérhetőségére meg figyelembe kell venni a lehetőségeket/körülményeket és/vagy a főbérlővel való egyezkedés során meg dönteni. Mondjuk amelyik főbérlő ilyenben nem rugalmas, lehet, hogy másban sem, ajánlott kerülni.Wolverine: ez is egy módszer, csak kicsit megnehezíti az ideális hely megtalálását. Ugye nem biztos, hogy olyan csomag van ott, ami neked is pont jó árban/sebességben.
-
BiP
nagyúr
Elég szűklátókörű lehetett akkor a tulaj. (biztos amiatt félt, hogy ha lelépsz, neki kell fizetni. Ő sem tudta, hogy névre szól, nem lakásra. Ilyenkor fel kell világosítani, vagy bele kell írni a szerződésbe, hogy védve legyen és akkor no para.). Hagyta, hogy emiatt bukj 64rugót, elég köcsögség, már nem azért.
(könnyen ugrálok, nekem eddig szerencsém volt a főbérlőkkel) -
BiP
nagyúr
+ nemsokára jön a Natal és a Move, ezeket pedig ki akarják futtatni.
Biztos főznek már valamit a boszorkánykonyhában, de tippem szerint 2 éven belül nem nagyon lesz még a piacon újabb generációs konzol. (tehát a grafikai előnye még nagyobb lesz majd a pc-nek addigra, még mindig érdemes lesz a pc-re fejleszteni.) -
BiP
nagyúr
Szerintem akkor félreértelmezted az elvárásokat. Senki nem várja el tőled, hogy kardoskodj a multik érdekeiért. A többség szerintem azt várja el, hogy a lehető legtörvényesebben viselkedjenek az emberek, és ne az illegális warez mellett kardoskodjanak.
(warez-no warez vitába szerintem ne menjünk bele, ezerszer lefutott körök)
Meg ne legyenek irreális elvárásaid (mint pl. ingyen játék), mert csak magadat áltatod vele.
Haas leírta a receptet. Ami jó játék, azok megérdemlik, hogy megvegyed ill. Csak jó játékokat vegyél (szarral meg minek játszanál?!). -
BiP
nagyúr
"Tényleg megérdemli egy közepesen szar hangú formás seggű picsa, hogy dollármilliókból úgy éljen, mint egy királynő azért, mert elénekel pár közepesen szar slágert?"
A lehetőség ott áll előtted isDe ha közepesen szar a zene, akkor miért akarod hallgatni? Ha meg nem hallgatod, hol érdekel, hogy ő sír, hogy miért nem veszed meg?
Amúgy azért él úgy, mert jut neki is. A producerei csak egy befektetésként tekintenek rá, csak hogy ők annyira gennyesre keresik magukat, hogy az énekesnek is ilyen sok jut belőle.
Hiába nem érdemli meg szerintem sem, de irigységből lopni... Na, ez új
Azt tanácsolom, hogy szard le magasról a szarul éneklő kiskirálynőket, és keress magadnak olyan kihívásokat az életben, ami Téged boldoggá tesz, és ne kelljen irigykedni másra. -
BiP
nagyúr
Ez igaz, de ez még nem legitimálja az ő cselekedeteit.
Főleg nem érv amellett, hogy azért legyen ingyen a single, mert úgyis lewarezolja mindenki.
Játékos szemmel rövidtávon Kánaán lenne, de ha kicsit is körülnéz, láthatja, hogy pont ellentétes irányba haladnak a folyamatok. Most már mindenért pénzt kérnek, még a demóért is akarnak, nem hogy ingyen játékok. -
BiP
nagyúr
Mert azon kívül, hogy kapzsik, egyszerűen nem éri meg egy többmillió dollárból kifejlesztett single játékot ingyen adni. Nekünk persze jó lenne, csak azért mégse essünk túlzásokba, mert ez tényleg csak nekünk lenne jó.
Amikor már azon megy a vita, hogy legyen-e egyáltalán ingyen a demó (aminek megcsinálása extra idő/pénz, pedig van reklámértéke), szerinted mennyi esélye van, hogy a teljes single játék ingyen lesz?
Te is írod, hogy online könnyebb ellenőrizni a kalózkodást. Itt is ezt gondolták ezzel a DRMmel, és néhány hónapig még működött is (hellyel-közzel).Amúgy amiről beszélsz, azt a zeneiparban már felismerték néhányan, ott talán működőképes is, de a játékipar kicsit más, kockázatosabb és nagyobb pénz forog kockán.
(a játékok mindenhova szemetelését én is utálom. Sokszor esélytelen megtalálni az új windowsok túlbonyolított könyvtárrendszerében megtalálni és kigyomlálni bármit is. Registry-ben hasonlóképp.)
-
BiP
nagyúr
válasz
GypsFulvus2 #467 üzenetére
Hát ez az albérlet tényleg nem szerencsésen alakult.
(ilyenkor, ha őmiatta kell költözni a megbeszélt idő előtt, akkor normális szerződés esetén neki kell kárpótolnia téged. Mondjuk nem bukod a kauciót, türelmi idő a kiköltözésre, stb.)
Amúgy internetet meg lehet úgy kötni (upc-t biztosan), hogy az a Te nevedre szól, ha továbbköltözöl, viheted magaddal. Persze ha nincs elérhető normális net, akkor nem szóltam, de a hűség/helyhezkötöttség miatt nem kell tartózkodni tőle. Érdemes rákérdezni a szolgáltatónál.
Amúgy meg ez a drm dolog tényleg nem meríti ki az árukapcsolást. (ha az ubi szervezkedne a netszolgáltatókkal vagy saját lenne neki, talán akkor. De jelen helyzetben nem.) -
BiP
nagyúr
válasz
band1103 #415 üzenetére
Ha az Ubi azt mondja, hogy hardverkövetelmény, akkor az biza hardverkövetelmény, ha fejreállsz, akkor is. (nekem sem tetszik, de ez van)
Azért írtam videokártyás példát, hogy érthető legyen. Ha úgy írják meg, hogy a teljes élményhez dx11-es kártya kell, és mondjuk DX10 a minimum hardverkövetelmény, akkor nem fog menni egy radeon7500-on. Ha pedig úgy írják meg, hogy a single-höz is kell net, akkor az is hardverkövetelmény. (igen, maga a játékot meg lehet írni anélkül is, de nem így tették. Meg magát a játékot meg lehet írni dx9-re vagy dx8-ra is, hogy jól nézzen ki, de nem így tették.)Majdnem minden játéknál azon sír mindenki a fórumban, hogy 'miért nincs multi'+'miért szar a multi', ezekhez ugye jó net kell, most meg azt olvasom, hogy nincs mindenkinek net. Ki érti ezt?! Amúgy meg akinél nincs normális elérhető net, az minek veszi meg ezt a játékot?! Ha meg megvette, akkor ez a hír pont nekik szól
Tudom, ez kiszúrás azokkal, akiknek nincs állandó netjük,és emiatt csak később tudnak játszani a játékkal (amíg kijönnek az ilyen hírek, mint ez). Nekem meg nincs Ati5870-esem, így nem tudok fullHD Dx11-ben játszani, na bumm
Ezzel a hosszú rizsával csak arra akartam utalni, hogy el kell fogadni, hogy a kiadó kitalál valamit, az egyéni vásárló meg alkalmazkodik, és dönt, hogy ilyen feltételek mellett hajlandó-e megvenni vagy nem. Nem kötelező. (azt pedig felejtsük el, hogy a játék az jár). A kiadó meg mérlegeli majd, hogy ennyi vásárló elvesztése mennyit ér meg neki. Ha ez nagyon nem tetszik az embereknek, és kerülik a játékot, akkor majd kikerül a DRM.
Tejes példa: Ha ez lenne a tejjel, átszokok egy másik márkára vagy a kakaóra. Ha annyira elfogadhatatlanok a feltételek, a piac kilöki magából az ilyen megoldásokat.
Itt is ha annyira kényelmetlen a DRM, akkor meg fog bukni. De ha az emberek együtt tudnak élni vele, akkor el kell fogadni, ha tetszik, ha nem. (nekem speciel nem tetszik) -
BiP
nagyúr
Hadd ugassak bele én is
"Itt belefutottam egy etikátlan vállalati döntésbe, félek, hogy az általam kedvelt játékokat is érinteni fogja (mert ha beválik, akkor fogja), ezért leírom a véleményem."
Nekem sem tetszik a jövőkép, amit ez a drm ügy vázol, de ez még távol áll az etikátlantól.
El kell fogadni, hogy ők csinálták a játékot, olyan feltételekkel, amilyennel szeretnék. A vásárló meg eldönti, hogy ezek fényében hajlandó-e megvenni vagy nem. Ez a net dolog is egy a sok hardverkövetelmény között, mint pl. a videokártya. Ahogy egy radeon 7500-on nem fog menni, ugyanúgy net nélkül sem. Etikátlan akkor lenne, ha úgy hirdetné, hogy net nélkül is megy, aztán otthon derül ki, hogy mégsem. (vagy mélyen hallgatna róla, hogy kell net.)
Szóval teljes mértékben egyetértek Veled abban, hogy nem szép az irány (single játékhoz mi a halálnak net), de Antikrisztust se kiáltsunk már csak azért, mert valami nem tetszik.
Lehet lázadni a dolog ellen, pl. írni a kiadónak, hogy 'ne már', vagy nem kell vele játszani, vagy a már korábban leírt módszerrel: megvenni és azt crackelni. -
BiP
nagyúr
válasz
bishoplogan #59 üzenetére
Crysis esetében még mindig a PC a fő platform. Persze, hogy nyitottak a konzolok felé, mert sok bevételtől esnének el, ha kihagynák azt a lehetőséget. A fejlesztőkörnyezetüknek hála nincs extra munka a portolással. A DLC exkluzivitás szerintem meg már csak az aktatáskák méretétől függ, nem a PC-s piactól.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpársportok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- weiss: Pant* rant
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- sziku69: Szólánc.
- Milyen légkondit a lakásba?
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Megújul a Facebook mobilalkalmazása
- További aktív témák...
- MacBook Pro Retina 14" 8C / 14C / 16 GB / 512 SSD / Magyar / Garancia
- FULL CTO 14" MacBook Pro M2 MAX / 12C CPU / 30C GPU / 32 GB RAM / 1TB SSD / Garancia
- AKCIÓ - 2023 MacBook Pro 14" M3 CHIP / 16GB RAM / 512 SSD / Garancia
- CTO (DUPLA RAM MEMÓRIA) MacBook Pro Retina 14" 10C / 16C CPU / 32 GB RAM / 1 TB SSD / Garancia
- CONTAX ZEISS AUTOFÓKUSZOS OBJEKTÍVEK SoNY E vázakhoz
- ÚJ ÁRU, OLCSÓBB!!! Dell Precision Workstation 5550, 5560, 7510, 7520, 7550, 7720, i7, 6-11. gen.
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ismét elérhető 3db - Sennheiser MOMENTUM 4 fejhallgatók
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest