- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple Watch
- Apple iPhone 17 - alap
- Milyen okostelefont vegyek?
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Két nap múlva itt a Xiaomi 17, van egy pár hivatalos fotó is róla
- iPhone topik
- Nyolc év után a Spotify eljutott a veszteségmentességig
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tudom. De amennyire földrajzi ismereteim helytállóak, a Jangce az egy viszonylag hegyi folyó, ennek megfelelően szerintem jóval gyorsabb folyású mint az Itaipu gát folyója (ne kérdezd a nevét, de tuti valami Rio) ami viszont az őserdő jó sok szerves cuccát viszi magával, szerintem melegebb is van ott, sík területen, tehát lassú folyású, aztán bomlik benne az anyag.
De legfeljebb majd megfikáz valaki ha hülyeséget írok
-
Akkor Te hátha tudsz nekem egy %-ot mondani, egy Paks-végfelhasználó a villanyos autójával viszonylatban. Tényleg érdekelne, hogy egy megtermelt kw-ból mire elér az akksiba mennyi marad.
(#204) dabadab
Fúziónál a természet nem talált még ki jobbat amennyire ma ismerjük a dolgokat.
Elméleti szinten (gyakorlatilag is) a deutérium-trícium (mint valszeg' a leggazdaságosabban energialeadásra képes két H izotóp) házasítása során fellépő, és hátramaradó sugárzó anyag a hélium. Ami viszont semleges. Az egész folyamat lényegében tiszta.
Összehasonlíthatatlanul tisztább mint a mai urán alapú erőművek.
Ráadásul kb négyszer hatékonyabb is (tömegre vetítve), lásd lent.
Ja, és ebből nem jön ki semmi olyan amit dúsítással egymásra lövöldözhetnénk.
Hacsak a héliumot fel nem fogjuk, töltünk vele lufit, amire meg bombát kötünk... (lásd japók akik eltaláltak az usában egy transzformátot, és ez miatt csúszott a manhattan terv pár napot)
Szóval amíg nem tudunk egy kvantumszingularítást befogni egy erőműbe, addig marad a fúzió mint az energiatermelés szent grálja.
Szerintem lehet annak hívni
Nem emlékszem már pontosan, de valami olyasmi rémlik, hogy két-három évtized elteltével az összes alkotóelemét egy fúziós reaktornak újra fel lehet használni.
Ezt (ne) próbáld meg egy urán-alapúval. -
Dehogynem. A költségszerkezetben (egyiknél az üzemanyag a meghatározó, a másiknál az építési költség), biztonsági előírásokban (egyiknél elvileg kellene valami szűrő meg katalizátor a másiknál meg a beruházási költségek javarésze a biztonsági előírások miatt szükséges), károsanyag-kibocsátásban (az egyik simán a levegőbe ereget mindent, a másiknál meg szépen összecsomagolva ott vannak a rádioaktív cuccok), ilyenek.
A fúziós erőműveknél az atomerőművekhez képest csak annyi különbséget látok, hogy azokból nem jön ki a használt fűtőanyag, de őszintén szólva ez nem tűnik túl jelentős különbségnek, mert a radioaktív hulladék meghatározó részét úgyis az egyebek adják.
Új hozzászólás Aktív témák
- Vadonatúj, bontatlan iPhone AIR 256GB fekete és kék KÁRTYAFÜGGETLEN! 1 év Apple garancia!
- 3D nyomtatás kiváló minőségben / számlával / akár 9 színnel / széles anyagválaszték,
- HP,15.6",250 G6,8.gen.core i5 (8X4,0Ghz)8-32GB RAM,256GB-1TB SSD,nagyon jó akku,Win.11,szép
- Dell,14"FullHd IPS,core i5 6440H(fiz.4MAG!),8-16GB DDR4 RAM,Vil.bill,256-512GB SSD,Jó akku,Win.11
- DELL Optiplex Micro 7010 - i5 13500T - 16GB DDR4 - 512GB SSD
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2036
- Új elekrtomos rollerek 2/3 áron és e-bike dobozban, 1 év garanciával:
- GeForce RTX 2070 (OEM HP) Garanciával
- Patika hibátlan Iphone 14 PRO MAX 128GB Független - Dark Purple - 5 Mobilxof tok + Üvegfolia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest