- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Milyen okostelefont vegyek?
- Erős specifikáció, kompakt formában
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- iOS alkalmazások
- Yettel topik
- Mobilhasználat külföldön
Új hozzászólás Aktív témák
-
debrejo
senior tag
Jöjjön csak, värós nagyon 😊
OFF - imádom mikor jönnek a bithuszárok és megmondják a tutit. Egyesek akkora ordas baromságokat böfögnek ide hogy az már fáj - ON -
Naughty9011
tag
520 mar biztos , hogy kapja, ezzel egyutt nincs akadaly , hogy barmely fel gb ram-os wp megkapja 8-tol felfele. Csak a szolgaltato blokkolhatja a frissitest, de az az insider programmal kikerulheto
-
vimes
senior tag
válasz
Plazmacucci #90 üzenetére
lol.
-
philoxenia
MODERÁTOR
Maradjatok a témánál!
-
Воланд
titán
"Hey all: we ARE working on Win10 for 512MB, including 520. Our ambition is to make #Win10 available for these devices but features may vary" [link]
"Timing for various phones may be variable as well. When we first launch insider program, it'll be a subset of phones with more coming latr" [link]
"Also, we're on track for Insider build coming "in Feb" as Terry said at our 1/21 event. We need to complete internal testing 1st, hang in!" [link]
-
-
Glenda
addikt
-
no more
veterán
válasz
dilajoska1 #175 üzenetére
Ilyenre nincs szükség Androidon. Annyit ér, mint az Avast, AVG, a memória "optimalizálók", task killerek és társaik... Persze, ha van felesleges 200MB RAM-od, biztos elfér...
-
dilajoska1
őstag
válasz
alkatraz3000 #176 üzenetére
Írtam az előző hsz-ben.
-
alkatraz3000
senior tag
válasz
dilajoska1 #172 üzenetére
Megis, mi a neve ennek a csodának?
Szerk.: túl szépnek hangzik, hogy igaz legyen.
Bár ilyenekre mas op rendszeren nincsen szükség. -
válasz
janeszgol #167 üzenetére
8 éve linux az elsődleges rendszerem, ennyi idő alatt még nem futottam össze vírussal, mi több, botnetnek sem lett tagja egyik gépem sem. Mondjuk a PC World tán még rosszabb az Indexnél.
Az meg, hogy a kínai belpiacra milyen készülékek mennek ki, minket nem érint. Ami idekerül, az már nem belpiacos, de manapság egyre inkább gyakorlat a nagyobb gyártóknál, hogy gyári android van, legfeljebb átszabott kezelőfelülettel. Ha még így is aggódsz, akkor CM.
-
no more
veterán
válasz
alkatraz3000 #171 üzenetére
+1
-
dilajoska1
őstag
válasz
alkatraz3000 #171 üzenetére
Biztos hogy kijavítja és nem gyűjt adatot!!! Futottam már bele a playen olyan app-ba amit telepítés után rögtön feldobta hogy uninstalláljam! Malware hibát javított mikor elősször futtattam le.
-
alkatraz3000
senior tag
válasz
dilajoska1 #170 üzenetére
Vagy csak azt mondja az a program. De ki tudja, hogy egyáltalán maradéktalanul tudta javitani, es milyen adatokat gyujt rólad.
Nem tudom elképzelni, hogy a hivatalos play áruházba kerülhet olyan app, ami root nélkül hozzáférést adhat a rendszer alapkomponenseihez. Root után tudom, hogy vannak ilyen appok, amik ehhez hozzáférést adnak.
-
dilajoska1
őstag
válasz
alkatraz3000 #155 üzenetére
A Playen rengeteg olyan program van amivel lehet javítani a biztonsági hibákat és folyamatosan figyel! Tehát nem feltétlenül van szükség a főverzió frissítésre. Az én telefom is csak jb-ig jutott el és amit használok programot egyből javította a hibát!! Root se kell hozzá!
-
janeszgol
félisten
Az oké, de ne feledd, hogy egyre több a kínai belterjesztett készülék egyedi szoftverrel. (Sőt már nem is kell külön rendelni, hála a Prestigionak, Navonnak és társainak, akik behozatják hazánkba.)
Linuxra nincs vírus? De van és nem is kevés. (PcWorld 2015 január.) Persze hogy mennyit nyomnak a latba, mint már említettem, hogy nem csak a hibák száma számít, hanem többet mond a helyzet súlyossága, az megint más. Amúgy meg a kernele Linuxra épül, amit építenek rá, az a veszélyes.
Indexes cikk? Nem, csak az volt a legelső, amit megtaláltam. De akkor: PcWorld 2015 január. -
válasz
alkatraz3000 #159 üzenetére
-
Én ebben a topicban mindig csak azt állítottam, hogy egyik platform sem biztonságosabb a másiknál, erre Te előjöttél a shellshock-kal, a másik fórumtárs azzal, hogy véleménye szerint a WP mindegyiknél biztonságosabb és catroot még mindig nem is érti a mondanivalóm lényegét.
catroot: érdekes, évek óta droidozom, nem voltam, vagyok vírusos - legalábbis a jelenleg elérhető információim szerint és ez igaz a droidot használó ismerőseimre is. Vannak lehetőségek arra, hogy az ember ezt kivédje és nem is túl bonyolultak, nem kell hozzá biztonsági szakembernek lenni.
-
alkatraz3000
senior tag
Hopp es közben senior tag lettem
-
no more
veterán
válasz
janeszgol #143 üzenetére
Igen, a Linux híres arról, hogy tele van vírussal...
Most komolyan? Indexes linket illesztesz be egy szakmai oldalra? Több, mint 3 éve droidozom, de még nem törték fel a telefonom és nem értem, miféle vírusokról beszélnek az emberek. Amúgy az iOS-ről is lehet linkelgetni ezt-azt, például gyárilag van rá telepítve spyware. Ilyen legendák WP-ről azért nincsenek, csak iOS-ről, meg Androidról, mert a felhasználók 1%-a használja csak.
Szerintem, aki normálisan használja a telefonját, annak sosem lesz vírusa, sosem lesz feltörve a telefonja.
-
Nagyon kétlem, hogy ebbe az irányba kéne elmennünk, de ha már megemlítetted, olvasd el a Logouton a shellshockos írást, mielőtt hülyeségeket beszélsz, másrészt nekem úgy rémlik, mintha nemrég olyan hibát fedeztek volna fel a Windows-ban, amely mindegyiket érinti.
alkatraz: ez sem egészen így van, ha emlékeim nem csalnak...
-
Glenda
addikt
nyíltnál/nyíltabbnál igen korán is megérkezhet a javítás
Ez kegyetlenül vicces az elmúlt év opensource termését tekintve. A Shellshocknál is rendkívül gyorsan érkezett a javítás. 1989 óta. Úgyhogy hiába érkezhet, nem fog. Akkora mennyiségű programkódot kell karbantartani (és a kód hosszúságával exponenciálisan nő a komplexitása), hogy lehetetlen minden hibát időben észrevenni.
Nem kellene túlmisztifikálni az opensourcet, nem hiszek benne, hogy ebben a tekintetben bármelyik jobb lenne a másiknál.
-
Pearce
aktív tag
"A zárt rendszernél probléma, hogy a rendszer gyártójára vagy utalva a hibajavítással, míg egy nyíltnál/nyíltabbnál igen korán is megérkezhet a javítás, "
Igen, hát nagyon látni, hogy a Google milyen bazi gyorsan foltozza be a hibákat.
/lesz*rjuk a hibákat, jöhet a következő főverzió/
-
Ha valaki a saját megnyugtatására ezt gondolja, azzal nincs baj, amíg ezt a nézetet nem terjeszti nyilvánosan.
A zárt rendszernél probléma, hogy a rendszer gyártójára vagy utalva a hibajavítással, míg egy nyíltnál/nyíltabbnál igen korán is megérkezhet a javítás, ergo a kijelentésed megérdemelne egy objektív, tényekkel alátámasztott bizonyítást. -
janeszgol
félisten
De természetesen senkit nem akartam megbántani. Mindenki eldönti, miben és mennyire bízik.
Nekem a WP-ben a biztonsága tetszik. Ha nem marad biztonságos, nem fogom használni bankolásra. (Sőt akkor lehet sehogy se, mert bevallom, egy 40k-s droid gyorsabb, mint egy 40k-s WP. Én legalábbis így tapasztaltam. Plusz a WP mobilok nagy selejtaránnyal lehetnek. Bár a szervizükkel eddig nem volt gond.)Crytec210: Bocsánat, gondoltam a BT-s fülesekre. De ma nyitott BT-vel rohangálni olyan, mint nyitott zsebbel mászkálni. Minek zárjam be, ha bármikor előkaphatom a mobilom. Nem biztos, hogy megéri.
De a nyitott BT (nyitott zseb) helyzetfüggő. Ha kamionozol, ülsz egy irodában, akkor okés. -
Naughty9011
tag
-
(#145) janeszgol
Köszönöm, szeretek idiota lenni, legalabbis gondolom meg nem probaltad, mennyivel kenyelmesebb pl egy bh-111-el megszuntetni a kabeles kapcsolatot a telefon es a fules kozott, igy eltehetem akar a taskaba is a telefont nyugodtan.
Tenyleg, nem is ertem, miert hasznalom, hiszen ez idiota dolog... oh wait -
janeszgol
félisten
Biztonsági hiba és biztonsági hiba között is van különbség. Meg ki az a hülye, aki bekapcsolt BT-vel mászkál? Annak úgy kell. (Tudom, BT-s füles, de az idióta, aki ezt használja, de ez szvsz.)
Plusz Xiaomi kártevő botrány? Nekem volt egy Navon 400-am, mikor bejelentkeztem az MS fiókomba (hormail), megtagadta a belépést és küldte is a gmailemre az értesítést. (Taiwani IP, pedig nem voltam külföldön.)Hozzá teszem, én csak WP-n utalok már és csak IE-ből. Tehát appot nem használok rá.
-
-
janeszgol
félisten
Egyáltalán nem magas az a labda. Ahogy írták alattatok, zárt rendszer. Nincs ár vírus. (Gyakorlatilag is 0%.)
Most lehet jönni a Play-jel, de éppen a múlt hónapban derült ki, hogy Egy népszerű app vírusos.A Google nem ellenőrzi a palyt. Ráadásul tavaly decemberben Kínában újra elérhető a Play, szóval gondolhatjátok mi lesz ebből. Sőt mondok még valamit. Ha ellenőrzi is, egyszer teszi meg. Tehát én felteszek egy OTP alkalmazást, vírusmentesen. Tételezzük fel, hogy én írtam. Majd egy frissítéssel hozzáteszek egy férget. Senki nem fogja ellenőrizni. Az Apple a frissítéseket is átvizsgálja.
Még hogy magas labda. Ja a hülyéknek.
-
-
Glenda
addikt
-
m1lan
őstag
Zárt rendszerek, nem lehet rájuk külső forrásból appot telepíteni, nincs vírus.
Szvsz egyébként ha valaki hivatalos helyekről szerzi be az alkalmazásait, akkor nincs gond. Az Android magától nem fogja küldözgetni a banki adataidat senkinek, ha meg valaki nagyon akarja, iOS-en és WP-n is megoldja, hogy hozzájusson.
@Glenda: bluetooth, tudtommal nincsen.
-
pakriksz
őstag
válasz
dilajoska1 #129 üzenetére
nekem is volt ilyen kínaim, nekem sem fagyott. Sőt még mindig megvan, csak kaptam ingyen egy galaxy S2-t, és a jobb gps miatt azt használom, bár a 2 sim kártya hely eléggé hiányzik. Az S2 is stabil, nem fagy, persze első dolgom volt legyalulni róla a samsung hulladékát és repült rá a cyanogen mod.
-
dilajoska1
őstag
válasz
alkatraz3000 #118 üzenetére
Hát pedig én egy olcsó mtk-s androidot használok stock rommal és egyszer se fagyott ráadásul gyors is!!! Pedig aztán rengeteg telepített app fut a háttérbe folyamatosan ami nincs hibernálva. Érdekes!!!
-
m1lan
őstag
A WP7-es Internet Explorer meglehetősen visszamaradott, a térképeket már tudtommal nem frissítik egy ideje, a Skype is megszűnt létezni a rendszeren, az értesítési rendszer hol működik, hol nem, egy csomó app még WP8.1-re sincs kiadva, nem hogy 7-re, nincs bluetooth, a Zune használata elég körülményes. Soroljam még?
Neked elég, de a sokat szidott Android 2.3-as verziója a mai napig teljesít szolgálatot egy csomó ismerősömnél, és használható rendesen szinte mindenre, míg a WP7 a maga korában is körülményes volt, nem hogy most...
@catroot: elhiszem, bár nekem a 8-cal sem volt problémám 520-on, a 8.1-gyel annál inkább...
-
Vtwo
senior tag
Bőven tudja azt amit elvárok tőle.
Ingyen duma és üzenet van (pl.Viber,Kakao),Office,GPS és még egy rakat bizbasz is (fordító,diktafon,időjárás,netes tv és rádió,stb.).Jó képeket lehet lőni vele.
Nem fagy,nem döcög...nekem ennyi elégNem tudom mit kéne még tudnia egy telefonnak...kávét főzni,kivinni a szemetet?
-
Quasi_modo
nagyúr
válasz
alkatraz3000 #116 üzenetére
, es ezért is marad örökre egy nulla az az op rendszer.
Na ez biztosan egy hiteles információ. Elismerem minden rendszer előnyeit és hátrányait, de ez így hülyeség. -
Hat nem tudom az ismeroseid , mit alkotnak a wp telefonjukkal, itthon 2db , rokonoknak is van egy par. Az itthoniak pfd-n es semmi gond veluk. L520/820, rokonsagban pfd-s 930/635 szinten gond mentes. Ami felhozhato az 520/635-nel , hogy az 512 ram a szuk keresztmetszet. A wp ismert hianyossagai mellett is boven hasznalhato telefonok.
Van droid is na abbol megegyszer nem kernek...igaz nem flagship-ek , s kb olyanok is , egy kupac kaka.Alkatraz
Azert nem minden droid gyik , csak a nem felso, vagy felso kozepkategoriasok kivetelevel , joforman mindegyik..tisztelet a kivetelnek.
Azert a custom romok se mindig egy aldas...tudnak azok is bugzani..a gyartoi romok meg inkabb..
-
no more
veterán
válasz
alkatraz3000 #118 üzenetére
Ki az a jóformán mindenki?
Aki iphone-szintű csúcstelefont vesz Androidból az nem hiszem, hogy panaszkodik és érdekli a többi OS.
Felsőkategória alatt meg minden telefon sz*r. Tök mindegy, hogy Android, WP...
-
alkatraz3000
senior tag
-
no more
veterán
válasz
alkatraz3000 #116 üzenetére
Jah, simán lefagy, meg újraindul, meg töltés..... . ... .. . . . ....
Több ismerősömnek is van WP-je, -kivétel nélkül- mind panaszkodik rá és alig várja, hogy megszabaduljon tőle. Az általad gyűlölt Android ezerszer stabilabb és gyorsabb.
-
no more
veterán
válasz
donjohnson #113 üzenetére
-
donjohnson
addikt
elfut, de használni nem lehet.
windows xp is elfut 32 mb rammal. aztán csak arra jó, hogy bekapcsold meg kikapcsold. -
retina
tag
ez érdekes lehet...lehet,hogy hétfőn jön?[link]
-
kpal
nagyúr
Akkor ez szintén olyan simán működik mint a jelenlegi rendszer. Csak nem lett erőforrás igényesebb.
-
RaZroX
addikt
Hoppá ikonok ? Durva..
-
F34R
nagyúr
Kar hogy a regebbi keszulekek nem kapjak meg.
-
Šolaire
veterán
Kiváncsi vagyok már nagyon erre a win10-re. Gépen még 7-et használok,szerintem kimarad a 8 majd frissítem a telóval egyszerre Megnézzük mennyire sikerült egységbe hozni őket.
-
Akkor a 610-emnek meszeltek
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 7 5700X processzor eladó /Garanciás/
- Xbox Series S + 2 kontroller
- Dell laptop eladó i5 11. gen, 8GB RAM, 512GB SSD, újszerű állapotban!
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9470M - i5-3GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" I DP I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB THERMALTAKE Core V21 Enermax 650W
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- OLCSÓ MONITOROK
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X Processzor!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest