- Külföldi SIM-ek itthon
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- A Sony technológiáinak krémje lett az Xperia 1 VII
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mercel
senior tag
Nagyapáink és Nagyanyáink tudnak, tudnának mesélni arról, hogy háború esetén / utána mennyire kézzelfoghatóak az egyébként Papír alapú dokumentációk.
Szerintem nincs atombiztos megoldás háborús viszonyok között pláne.
Most mondjam, hogy ha másért nem akkor már csupán ezért sem érdemes egy népet háborúba rángatni?Csatlakozom azokhoz akik szerint haladni KELL de természetesen nem agyatlanul másolva, nem kormányközeli haverok, sógorok, családtagok zsebét kitömve..
Ez persze pusztába kiáltott szó, tudom.. -
-
MageRG
addikt
"...az államot amely digitálisan intéz mindent, azt kiütik"
Nem akarlak kiábrándítani, de Mo. elég messze van a full digitálistól, mégis viszonylag olcsón meg lehetni oldani hogy minden fejreálljon.
És ezt nem én találtam ki. -
bambano
titán
1. ha mindenki szűri az edge routerben a privát címtartományokat, ahogy egyébként elő lenne írva, akkor mindegy, melyik országból nem tudja hekkelni. akkor csak országon belülről lehetne hekkelni, ami máris sokkal kisebb probléma, mert saját hatáskörben intézhető egy-két bakancsos láb, ami berúgja az ajtót.
tehát szűrné kína is, az usa is, meg észtország is. akkor a támadás először a nagy kínai tűzfalról pattanna le, vagy ha ott csúnya bácsik vannak, akkor az észt isp-k bejáratain.
azt látni kell, hogy ez annyira nem rakétatudomány, legfeljebb többen is vannak, akik azt hiszik, hogy úgysem próbálja ki senki... hát de.
2. rég volt, hogy akkor mi volt, ma már csak annyiban releváns, hogy tudom, nincsenek annyival előttünk. azt, hogy most az elektronikus kormányzati gerincen hogy hekkelnek, nem tudom, elvileg szeparált diszjunkt hálózat, tehát sehogy. vagyis csak házon belülről.
-
bambano
titán
"A számtech rendszerek netre kötve sérülékenyek és a biztonságukat nem lehet megoldani.": közkeletű fud.
"Ha az egész ország ügyeit azzal intézzük akkor az egész ország bedönthető lesz." közkeletű fud.
(#3) gabor7th: max te ütöd ki magad este a krimóban...
(#6) emvy: "Nezd meg, hogy mennyi idot toltunk adminisztracioval itthon, meg mondjuk Svedorszagban": tényleg, mennyit? én kétévente kétszer bemegyek az okmányirodába két rendszámmal (futyulim: direkt túlzok), meg 10-15 évente jogsival, személyivel, oszt jónapot. kapok neten egy 20 perces intervallumot az okmányirodába, az alatt elintéznek nekem mindent. plusz még jön egy pakk a navtól, nyomtatok egy adóbevallást, amit a nav pénzén postázok, vagy beküldöm neten.
nagyjából ez az átlagember intézkedése. ebben végülis mi a sok, megkerülhető, csökkenthető?
(#13) emvy: "A digitalizacio az _egyetlen_ megoldas egyebkent arra, hogy peldaul rendesen titkositva legyenek a dokumentumok, es csak az ferjen hozza, akinek jogosultsaga van.": lol. az egyetlen megoldás, ha beszórom a kazánba.
(#15) emvy: "Most ezt azert mondod, mert nem erted a matekot (kriptografiat)? Egy rendes kriptot lehetetlen 'megtorni', egy szefet azert egyszerubb.": itt kiválóan lehetne lovagolni a szavakon, mert pocsékul fogalmaztál. Egy rendes kriptót valóban (nagyjából) lehetetlen megtörni, ha ez alatt a visszafejtését (úgy értem, az algoritmust és az alapján a titkosítást) értjük. De minket ez piszkosul nem érdekel, minket az érdekel, hogy a titkosított anyaghoz hozzá tudnak-e férni illetéktelenek. És ez bazira rohadtul más kategória, mint a szomszédos topic és hír is mutatja. Értsd: a pgp visszajfejtésére még jó darabig nem lesz egzakt algoritmus. a pgp-vel titkosított dokumentumok visszafejtésére viszont kosárszám van módszer és ez ellen nem tudsz védekezni.
a poszthoz:
- gyerekszülés. amikor az én lányom született, bementünk a kórházba, megszületett, három nap múlva kaptunk egy anyakönyvi kivonatot meg a gyereket kosárban, oszt jónapot. a többit már akkor is elintézte az osztályos főnővér neten. én sehova nem mentem, nem csináltam semmit.
- eid: nekik nem volt sólyom lászlójuk, így lehet náluk egy azonosító. ezt leszámítva nálunk is van azonosító, amivel megoldhatod a dolgaidat.
- digitális aláírást is használhatsz, van rá jogszabály.
- elektronikus egészségügyi rendszer: az egyik első munka, amiben részt vettem, ilyen volt. 20 éve.
- szélessáv: a kormányzatnak van saját hálózata, az niifnek van saját hálózata, közháló, sulinet, stb.szóval akkor leszünk az észtekkel egy szinten, ha megállunk és bevárjuk őket. persze ez nyilván nem hír a bulvársajtónak, így ilyenről nem lehet beszélni, megértem.
-
-
törölt tag
Megértem és osztom az aggodalmadat, de például ma már szinte mindenki netbankol, a pénzünket és megtakarításunkat bízzuk önként az internetes rendszerre.
Normálisan meg kell csinálni, backupolni kell és nem lesz gond
És a kiépítést nem Orbánsógoráravejére kell bízni 3x-os áron, hanem profikra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ZBook Power 15 G10 15.6" FHD IPS i7-13800H RTX A500 32GB 512gb NVMe ujjolv gar
- Újszerű HP Pavilion 14-ec0004nh - 14"FHD IPS - Ryzen 5-5500U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Noblechairs HERO, 1 hetet használt irodai/gamer szék
- Fuji X-S20 2.5 év gari + 18-120 f4 + 33 f1.4 + 25 f1.8
- Inspiron 5406 2-in-1 14" FHD IPS érintő i5-1135G7 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv aktív toll gar
- Ikea Eilif Paraván - Asztali elválasztó
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! I5 14400F / RTX 4060ti 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
- MacBook Air 15 M3 8 / 256GB dobozos 12 hónap garancia
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest