- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Magisk
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Kicsomagolták a Vivo X Fold 5-öt (videó és fotók)
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
Új hozzászólás Aktív témák
-
dilajoska1
őstag
Én is amondó vagyok de szerintem egy magasabb számozással nem fog kiadni az mt6595-től gyengébb soc-t. Ezért is gondolok a big.little konfigra. Tudtommal az a53 egy kicsivel erősebb az a9-nél csak ugye az órajele magasabbra skálázható. Egy G6400 nem lett volna rossz de szerintem ez is bőven elég lesz.
Szerintem nem érdemes találgatni.
-
dilajoska1
őstag
Pedig a felső kategóriába szánja az mtk főleg az mtk6795-t, ezt a hivatalos oldalon is lehet olvasni és ez már elvileg drágáb készülékekbe szánja. Mondjuk valamit nem értek, ha a Snapi 805 felsőkategóriás akkor ez miért lenne közép kategóriás mikor papíron erősebb lesz nála ráadásul az mtk65795 teljesítményét még nem igazán tudjuk( persze gpu-ban nem)? Igaz megjelenése után pár hónap múlva ez is középkategóriás lesz.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Mert ez a dizájn azzal a firmware-rel mindegyik magot láthatóvá teszi az OS számára. Attól, hogy ezek nem egyenlő teljesítményűek még nyolcmagos koncepcióként működnek.
A MediaTek az elmúlt években elég sok pénzt költött a density libek fejlesztésére. Bár kétlem, hogy ezt pont az ARM magokra alkalmaznák, de egy jó density libbel ugyanaz a részegység akár feleakkora helyen is elfér.
Az OS szintjén igen, de a firmware mondja meg, hogy a magok az egyes szituációkban hogyan viselkedjenek. Órajelváltás, feszültség, stb.
-
citkar
addikt
Az újabbakban (már a 6595-ben is) én úgy olvastam lesz LTE. Én a világok szabványaiban nem vagyok jártas, de azt írta LTE provides worldwide 4G-network compatibility és LTE (FDD & TDD). Eu-ban ez használhatatlan? Ebben felvilágosíthatnál, a jövőben jó lehet tudni.
Nyilván a végső árban a készülék gyártója fog dönteni (a SoC csak egy a sok közül és talán nem is a legdrágább), de hogy az olcsó készülékek tömegében van MTK, feltételezhető (bár valóban nem tudom), hogy olcsóbb a konkurenseknél.
Az, hogy több Qualcomos készülék egyre olcsóbb valóban látható, bár Mi3 még közelebb van a 300-hoz (250-270 körül láttam), de kétségtelen jelentősen mérséklődtek az árak (nem követem ezeket olyan szorosan, így lehet tényleg mentek még lejjebb az árak, mert csak dual sim-es jön szóba számomra, hiányolom is a Xiaomi, Meizu felsőbb kategóriájából ezeket).
-
citkar
addikt
Hogy ezzel (MT6795-tel, mert a 6595-ről szó sincs) mennyire és hova tud betörni sok mindentől függ, pl, mikor lesz a kezünkben, ez így igaz.
Ugyanakkor én sem állítom, hogy ezzel fog a csúcskategóriában tarolni, csak azt, hogy úgy érződik elindult a felsőbb kategória felé, azaz teljesítményben egyre közelebb kerül hozzájuk.
Nem mintha a 6589 olyan gyér lett volna, mikor kijött, de számomra az jön le (persze lehet csak én érzem így) szélesebb (magasabb) körben is akar terjeszkedni.
Aminek részben örülök, mert a fejlődés jó, hasznos, lesz konkurencia stb, ugyanakkor kicsit félek, mert számomra teljesen felesleges jelenleg (és vélhetőleg akkor is, amikor kijön) ez a teljesítmény, az árról meg nem is beszélve, nem nekem csinálják a csúcs kategóriát, úgyhogy csak remélem, hogy megmarad egy olcsó, de jó (alsó és) középkategória az MTK palettáján, nehogy elszálljanak az áraik. Emiatt váltottam "rájuk", de azt fogom venni, amelyik az adott árkategóriában (kb. 200 USD, dual sim) számomra többet nyújt, ha MTK, MTK, ha Qualcom, akkor Qualcom. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core I9 14900KF - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core i7 10700 - 4.8 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- Ryzen 9 7900X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Intel Core i5 11400F - 4.4 GHz - 6mag/12szál - Eladó!
- Ryzen 9 7900 /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Kingmax 2x2GB DDR3 RAM eladó
- Apple iPhone 14 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 - 6 hónap Garancia
- FSP RAIDER S 750W 80 PLUS Silver táp
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest