- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- AI: keményen kiosztotta Európát az amerikai alelnök
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- One mobilszolgáltatások
- Android Autót minden mobilra!
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Január 30-tól Magyarországon is kapható a Vivo X200 Pro
- Végre bemutatkozott a Google Pixel 4a
- Honor 200 Pro - mobilportré
Új hozzászólás Aktív témák
-
Quasi_modo
nagyúr
válasz
Cingáriusz #137 üzenetére
Tévedés. Aki ki tud adni 200 ezret egy telefonért az nem biztos hogy ki tud vagy ki akar adni másfélszer annyit is.
valami
-
-
jacis
nagyúr
válasz
Dr. 444Hertz #140 üzenetére
Azért megkottyan az a 92eFt amiért cserélik....
iPhone 15 Pro Max, Samsung Galaxy Z Fold 5
-
whatwhatwhat
aktív tag
válasz
Szerintem meg pont azt fogja érdekelni leginkább az 50-100ezer forintos különbség, akinek alig számít annyi pénz.
Nem véletlenül van nekik ennyi pénzük... Persze nem a felső 10,000-re gondolok
[ Szerkesztve ]
-
Sőt, igazából a hajlított kijelzőből adódó "sérülékenység" miatt sem érdemes sírni, mert a telefon olyan emberek számára készült, akiknek meg se kottyan, ha leesik, és cseréltetni kell a kijelzőt vagy új készüléket kell venni.
Ami egyébként ritkán történik meg, mert általában az ilyen emberek valamiért tudnak vigyázni az értékeikre.iFi xDSD Gryphon / TAGO STUDIO T3-01 / Acoustune HS1750CU
-
S e t h
nagyúr
Valószínű nem azoknak készült a telefon akik méregetik melyik szolgáltatónál érdemes vásárolni és hol nem.
A gyártók nagyon jól felismerték, hogy mindenki át akarja élni a luxust, akkor is ha az életük erre egyébként nem determinálja.
Pont ebből az okból kifolyólag nőnek ki a földből gomba módra az újabbnál újabb gyártók elképesztő nevekkel, mindenki szeletet akar a tortából.[ Szerkesztve ]
This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!
-
válasz
Ott a pont
iFi xDSD Gryphon / TAGO STUDIO T3-01 / Acoustune HS1750CU
-
Aki 200ezret képes és ki tud adni egy telefonért, az ki tud 250-et és 300-at is
Ha meg valaki az keserves, véres verejtékkel, hónapok alatt összekuprogatott 200ezer Ft-ját költi mobilra, az ne sírjon, hogy drága. Lehet venni 50ezerért elég jó belépő modelleket
-
Quasi_modo
nagyúr
Így elsőre nem rohanok mindjárt vásárolni. Inkább kivárok pár hónapot.
valami
-
den89
tag
Pontosan erről van szó. Még pl. a TV készülékekre is igaz ez (de más dolgokra is), hogy ugyan nem tehetné meg az illető, de azért megveszi az 55-60 colos TV-t 200-250 ezerért, mert hát miért ne. Ettől többnek érzi magát, és elhiszi magáról, hogy ő valaki.
Sok ember fejében a fontossági sorrend nem igazán van a helyén.
[ Szerkesztve ]
-
Wucky
senior tag
Hát jóval drágábbak az idei mobilok mint tavaly. De ez a samu engem is érdekel. A G5 lesz az asszonyé és 2 évre megint elfelejtjük a teló vételt :-)
~LG G5~Best LG G2~Samsug Galaxy J3 2016~Lenovo A3500~Iphone 7 Plus 32 GBP~ Huawei P Smart~ Huawei Mate20 Pro~[url=http://wotbstars.com/?usr=eressyr&geo=EU&lng=eng][img]http://wotbstars.com/usr/eu/sig/eressyr_is3d_eng.jpeg[/img][/url]
-
Bundyta
tag
Ugye mennyivel másabb egy 260-300e ft-os telón tolni a fészt?
És az érzés, h a nap végére megint töltőre kell rakni ezt a telót is, felbecsülhetetlen!
A pénz nem boldogít. Pláne, ha nincs.
-
alex devil
senior tag
Nálam a 100000.- HUF a lélektani határ, a maradék 140-160 ezret inkább kurvákra és
drograalkoholra költöm.S23
-
petymeg
addikt
Kispénzű emberek azért vesznek csúcstelót jó drágán, mert ez az a luxus amit még el tudnak érni. Lakásra, normális kocsira sose lesz pénz, hiába gyűjtöget, hitelt ezekre nem kap, hát ezzel kompenzál. Nekem ez a tapasztalatom.
Amúgy én is sajnálom már telefonra a pénzt, mióta családom van. Korábban tojtam rá, cseréltem félévente.[ Szerkesztve ]
Mocskos idők, szeretned kéne, A jövő itt van és sose lesz vége! Mocskos idők a sarokba bújva! A jövő itt van, kezdjük újra!
-
jacis
nagyúr
Szerintem nagyon jó áron kezd mind a két telefon.
-
Sjkolrd
aktív tag
Nem a Telekomról volt szó, hanem a Vodafone-ról, hogy ők mennyiért is adják a készülékeket, stb, stb stb
Amire reagáltam :
"
#111Vodafone galaxy S8 ár a Mobilarena szerint:
"két éves "XM" kategóriás Red előfizetéssel 1 Ft"
Valójában pedig ez a 15ezer(!!) forintos előfizetés mellé még fizetsz HAVI plusz 13ezer forintot. Ami szerintük nem része a készülék árának, mert ez készülék DÍJ. Hát ez valami elképesztő. Egyébként a végeredmény így 312ezer forint! Amit PLUSZBAN fizetsz a 15ezres havidíj mellé. Ezt hogyan tehetik meg? És ki az a hülye aki megveszi?! Infók a képen..
"[ Szerkesztve ]
-
Sjkolrd
aktív tag
válasz
chipi-85 #116 üzenetére
Nem volt, 2 hónapja voltam csak az ügyfelük és közöltem velük, nem vagyok hajlandó semmit se fizetni tovább, mert amit csináltak az pofátlanul arcátlan dolog. ( Különben a család barát akciójukról volt szó +1000 Ft-ét a két előfizetés ingyenesen beszélhetett egymást között, csak ez a valóságban nem így volt ) Mivel nem fizettem be a 2, de kiszámlázták még a 3. havi díjat, így fizettem nekik összesen ~25.e és kaptam a 0-ás számlát, hogy elfelejthetjük egymást egy életre. Azóta csak megszokásból szoktam nézni a konkurenciát, de ami a Vodafonenál van még csodálkozom, hogy van ügyfelük...
-
cezarlacrone
aktív tag
Szinte ingyen van.
-
törölt tag
A fogyasztói társadalom legsötétebb korában vagyunk jelenleg. Nem számít, hogy a tavalyi cucc is bőven sok a jelenlegi szoftver felhozatalra, az már elavult, vedd meg a legújabb legcsillogóbb leggyorsabb cuccot, mert ha nem, akkor nem vagy trendi. Ez egyébként az összes számtech. cuccra igaz, és bőven alapoznak a tech függőkre is. Manapság lett egy új hobbi, a legmodernebb kütyük birtoklásának hobbija. régen bélyeget gyűjtöttek, mostanában elektronikai készülékeket, sőt, már jószerivel azt sem, csak a birtoklási vágy maradt.
Ettől függetlenül megértem azokat, akik csakis a "must have flow" miatt szerzik be ezeket a cuccokat. Ha ez okoz nekik örömöt, tegyék. Valaminek vinnie kell előre is ezt a fajta ipart, mert ha hosszú távra terveznének, akkor talán még mindig az első szériás érintőképernyős telefonok lennének csak. Vagy azok sem.
Ennél a telefonnál pl. nem fogott el a birtoklás vágya, kicsit olyan, mint egy faceliftes S7E.[ Szerkesztve ]
-
-
den89
tag
Engem nem zavar, hogy ki mire költi, pazarolja a pénzét. Nem azért írtam. Csak egyszerűen sok esetben értelmetlennek tartom. Pl. van több olyan ismerősöm, aki keres mondjuk 150-180 ezer nettót, és 250 ezres telefonja van. Miközben mondjuk egyikük albérletben lakik, másiknak hitel van az autójára, stb. Nem irigylem tőlük, ne essék félreértés. Ahogyan senkitől semmit, azon ritka magyar emberek közé tartozom, akik nem irigyek másokra.
Az étel, ital (jelen esetben kávét hoztad példának) nem kidobott pénz, csak ritka esetekben. Értem én hogy példának írtad. De ezt felesleges volt. A személyautót is értelmetlen ide keverni. Az átlagember nem évente cseréli, hanem amikor már muszáj. Jobbat pedig azért vesz valaki, hogy ne kelljen pár havonta szervízbe mennie, ne robbanjon le, ne fogyasszon sokat, stb-stb. Az, hogy amortizálódik, tankolni kell, az pedig a velejárója.
Egy most megjelenő csúcskategóriás telefon nem tud annyival többet, mint egy 1 évvel ezelőtt megjelent csúcskategóriás telefon, hogy mindenáron cserélni kelljen. Amire a többség használja a telefonját, az alapján kb. 3 évente lenne érdemes váltani. Ez az én véleményem. Van aki egyetért, van aki nem.
[ Szerkesztve ]
-
Zolik
senior tag
A felvetésed jogos és érdekes. Nekem anno az Iphonnál jutott ez eszembe elsőnek, hogy fiatalok (18 alattiak), nők (imádom a nőket, nem rosszból mondom, itt főleg a pláza bubu hello kittys tokba bújtatott s7 tulajkora gondolok), az egyszerű emberek miért vesznek ilyet? A válasz egyszerű: megtehetik.
Én eddig az összes drága telómat nagyon olcsón vettem: S4 46.000, S6 54.000. Mert a céges előfizu miatt nagyon olcsón adták akkor akcióba. Igaz az havi 20k Huf volt, de mivel mi rengeteget beszélünk meg minden ezért olcsóbb csomagot nem választhattunk (vagyis nem érte volna meg mert a sok perc díj miatt volt hogy akár havi 30.000 is össze jött). De tény hogy én se állnék se sorba se költenék 240.000 Ft-ot telefonra.Amit fent írtam kijött hogy havi 3000 plusz és meglesz az új teló. Ennyit nekem megér. Nem iszok, nem cigizek (van aki simán elszív havi 10ezer Ft-ot az, évi 120.000, 2 év alatt 240.000 Hopp az egy S8 ára), néha utazgatok, eljárogatok ide oda, élek ahogy tudok. És mellette info mániás vagyok, szeretem a kütyüket meg a pc-s cuccokat. De valóban egy olyannak aki azt se tudja hogy lezárt képernyővel is csak egy swipe az hogy tudjon fotózni és folyton feloldja hozzá a telót kóddal annak fölös az iphonoe vagy akármi más.
Amit írsz, hogy vannak akik évente cserélgetik (a tech geekeket megértem), ott tényleg nem értem mi visz rá valakit hogy iphone 6s-ről 7-re váltson... vagy s7+-ról s8-ra.
A tendencia sajnos szomorú, hogy pár év múlva már fél milla lesz egy új iphone 10-es pl... no és persze a szolgáltatok és a kedves állam bácsi bőven kiveszi a részét!
'' Árpád biztos jó munkásember..., vót valamikó ''
-
madgie
titán
Miért zavar az téged, ha valaki 100 ezret veszít egy évben? Személyautónál nem zavar, hogy ennél többet is buksz és még fenn is kell tartani? Miért nem jó egy olcsó használt alap Astra, miért kell mondjuk új Toyota? Miért bagózik valaki? Azzal még többet kilapátol az ablakon. Napi két kávé a munkahelyen a büfében, basszus, mennyi kidobott pénz egy évben.
Remélem érted...
[ Szerkesztve ]
-
Zolik
senior tag
Lehet szidni a T-t de most ők a legkorrektebb és legjobb ajánlattal bírók:
Céges NEXT XL- csomagról váltottam vissza ami 20k Huf, XL + 4 giga net 17k Huf. A plusz törlesztővel +5.790 Ft. A régi csomaghoz képest -3k Huf havonta (ami 2 év alatt 72.000 Ft megtakarítás). Ha marad a régi előfizu akkor ahhoz képest havi 2.790 -el kellene többet fizetni mint eddig és most már tudjuk EU-n belül is hívni bárkit percdíj nélkül.
Voda elképesztően nagy lehúzás. Bulikavagyok írta hogy elengedik az utolsó 3 hónapot (ha elengedik) de még így is jóval drágább mint a T.
04.24-én jön
már várom!
-
den89
tag
Egyesek tényleg ennyire odavannak, hogy nem 270 ezer Ft a sima S8, hanem 240? Függetlenül pedig ott van a 270 ezer Ft-nál... Tyűha, mindjárt kettőt kérnék.
Mi visz rá valakit, hogy kiadjon 240-270 ezer Ft-ot (vagy akár 300 ezer Ft-t) egy telefonért? Most nem azokra gondolok, akiknek milliós bevétele van havonta, hanem egy átlagemberre.Én rendezett körülmények között élek, a fizetésem is valamivel az átlag felett van, de egyszerűen nem lennék hajlandó ennyit kiadni egy telefonért. Mindegy, hogy milyen márkáról beszélünk. Annyival többet nyújt ez egy átlagembernek, mint pl egy S7 vagy S6? Három dologra tudok gondolni, vagy techb.zi az illető (nem rosszból mondom), vagy erre akar felvágni, vagy ténylegesen csere érett a telefonja (bár utóbbi valószínűleg elenyésző arány).
Aki évente-másfél évente cseréli a 250-300 ezres telefonját, az tudja, hogy 1 év alatt veszít vele 100 ezer Ft-ot? Nem mondom, akinek meg sem kottyan, hát tegye. De aki átlagbérből vagy az alatt él, nem sajnálja a kidobott pénzt?
Én is szeretem az új kütyüket, de ha egy ilyen telefont vennék, akkor biztosan várnék egy bő fél évet, hogy 60-70 ezer Ft-tal olcsóbb legyen. 150-160 ezer Ft nálam a lélektani határ.
janeszgol: ha el tudod adni valakinek 140 ezerért a használt S7-esedet, akkor kifogtál egy h.lyét. Nem ér az már használtan annyit. Ha 110-et, max 120-at megkapsz érte, akkor összeteheted a kezeidet. 150-160 ezerért már újonnan meg lehet kapni.
[ Szerkesztve ]
-
Sjkolrd
aktív tag
válasz
whatwhatwhat #111 üzenetére
Nem tudom, de a T-nel a lista ár S8+ 261.e, S8 235.e Innen kezdődik a kedvezmény pl Mobil M + 4gb csomagban 7.e a tarifa havi díja, a készülék díjak S8+ 243.360 Ft, S8 217.e
Ki a fene fizet ezért a Vodafonnak?! Egyáltalán hogyan versenyképes?
[ Szerkesztve ]
-
válasz
whatwhatwhat #111 üzenetére
Én rákérdeztem náluk, majd ezt írták, amitől lefordultam a székről:
Tisztelt Szabó Úr, kedves Ügyfelünk!
Köszönjük, hogy felkereste ügyfélszolgálatunkat!
Engedje meg, hogy biztosítsuk arról, hogy új szolgáltatásaink bevezetésénél, ajánlataink kialakításánál olyan szempontokat tartunk szem előtt, amelyek ügyfeleink igényeihez igazodnak. Akcióinkat a piaci igényeknek megfelelően és ügyfeleink visszajelzései alapján alakítjuk ki.
Cégünk kiemelt figyelmet fordít arra, hogy mind a régi, mind az új előfizetőink elégedettek legyenek szolgáltatásainkkal, ezért mindent megteszünk annak érdekében, hogy a felmerülő igényeknek eleget tegyünk. Sajnálattal értesültünk arról, hogy a készülékvásárlás feltételei nem megfelelőek az Ön számára.
-
whatwhatwhat
aktív tag
Vodafone galaxy S8 ár a Mobilarena szerint:
"két éves "XM" kategóriás Red előfizetéssel 1 Ft"Valójában pedig ez a 15ezer(!!) forintos előfizetés mellé még fizetsz HAVI plusz 13ezer forintot. Ami szerintük nem része a készülék árának, mert ez készülék DÍJ. Hát ez valami elképesztő. Egyébként a végeredmény így 312ezer forint! Amit PLUSZBAN fizetsz a 15ezres havidíj mellé. Ezt hogyan tehetik meg? És ki az a hülye aki megveszi?! Infók a képen..
-
tomi5244
őstag
válasz
bigmasterg #82 üzenetére
"ami akkorra kb a negyedét éri az újkori árának"
Ez akkor is így van/lesz, ha kifizeted egy összegben
Amúgy nem feltétlen értek egyet. Én inkább fizetek 3-4 ezret havi szinten 2 évig, minthogy az elején 2-300 ezret. Így nem áll benne a pénzem annyi ideig. Meg lehet befizetni önerőt is az ilyen 0-ás hitelekbe, így még kevesebb a törlesztő. Amúgy ez annak éri meg talán a legjobban, aki nem évente cseréli a telefonjait, különben hitelből, hitelbe menekül
Mondjuk nekem céges flottás előfizetéssel 3000.- körül van a havi díjam, ami abszolút nem vészes, így könnyebben fizethető egy telefon részlet is, plusz 3-4-5 ezerért. De mindenkinek mások az igényei.
[ Szerkesztve ]
-
hyperspace
őstag
-
JanR
addikt
Jja, vodanal 35K, reddel, de utana 24 honapon keresztul fizet az illeto 10 ezret havonta. Szerintem nem olcso, na
-
Crafter32
őstag
Nem nagyon volt ekkora felhajtás Samsung telefon körül. Biztosan jó telefon az S8, de a marketing is kezd célba érni.
-
GALARDO
addikt
válasz
Dr. 444Hertz #5 üzenetére
Szinte ingyen van.
How would I describe myself? Three words: hard working, alpha male, jackhammer....merciless...insatiable. by: DS
-
Petyyyyy
addikt
-
Egyébként érdemes lenne a cikket módosítani, mert a voda árai becsapósak
két éves "E" kategóriás Go előfizetéssel 219 990 Ft + 24*1 000 ft
két éves "C" kategóriás Go+ előfizetéssel 184 990 Ft + 24*3 000 ft
két éves "B" kategóriás Go+ előfizetéssel 144 990 Ft + 24*5 000 ft
két éves "X" kategóriás Red előfizetéssel 34 990 Ft + 24*10 000 ft
két éves "XM" kategóriás Red előfizetéssel 1 Ft + 24* 13 000 ft
kártyás csomagban 246 490 Ft -
.Szaki.
addikt
A bemutató alapján sokat fejlődött az elődökhöz képest, elég sok mindent tudni már a készülékről, ez alapján azért le lehet vonni, hogy jól sikerült-e vagy sem. Fejlődés szempontjából. Megbízhatóság szempontjából, meg használat szempontjából nyilván majd csak a komolyabb tesztek során fog kiderülni, de tudd értelmezni azt, amit ír az ember, ilyenkor még nyilván nem arról van szó, amire te gondoltál.
-
törölt tag
válasz
enginev3.0 #16 üzenetére
Már nem. Március 31-ig lehetett.
-
Luser2000
addikt
DUAL SIM-es hazai árakról van már valakinek infója? (Bár lehet ez a kérdés még korai, talán a boltokban való megjelenés után pár héttel kezdenek majd beszüremkedni az országba a kétkártyás készülékek. Hogy miért nincs hivatalosan - legalább a prémium szegmensből - a Samsung M.o-nál semmi??? Rejtély).
Samsung Galaxy Z Fold6, Samsung Galaxy Watch Ultra, MacBook Air M2 13"
-
.Szaki.
addikt
Telenornál nekem 200.000 körül lenne, arra meg még azt mondom, hogy nem is rossz, azért elég jól sikerült az S8, hogy ennyit elkérjenek érte.
-
miért nem raktál rá kézzel gyárit?
Különben is mit vársz, ha 7 nap alatt nem tudták rendbe rakni a weboldalukat?
(még most sem 100%)Sajnos nekem 2017.12.17.ig hűségidőm van, de keresem a kiskapukat, hogy hogyan tudok megszabadulni tőlük, és abban a pillanatban megyek a T-hez (hiába hallani róluk is rengeteg rosszat)
és hozom ki az S8-at...
[ Szerkesztve ]
-
MrCsiT
addikt
válasz
bulikavagyok #40 üzenetére
A vodát sajnos, egyáltalán nem tudom ajánlani.
Igen jó okom van rá: kb. 10 levelet váltottam velük arról, hogy az általuk eladott S6 Edge+ (plus) telóra ugyan méltóztassanak már február közepén a tavaly szeptemberi Google biztonsági állapotnál újabb frissítést kiadni, mert a függetlenekre már rég kijött a januári biztonsági frissítés , a Voda meg tett rá magasról.Végül, abban maradtunk, hogy
- a Vodafone Magyarország tesz magasról arra, hogy az Ügyfél a legújabb biztonsági szintet használhassa a TŐLÜK vett eszközön;
- semmiféle megoldásban nem partnerek: infót sem szereznek be arról, hogy mi a több hónapos késés oka, és mikor más megoldást kértem a hibájukból felmerült helyzetre, azt nem akartak adni, mert egyetlen megoldás - az általuk nem frissített FW miatt - a független FW használata lett volna az ő hibájukból, hiszen tettek az egészre magasról, de velem akartak függetlenítési díjat fizetni, ha "a legmagasabb biztonsági szintet szeretném használni."Hát mehetnek a fenébe! Amikor a készüléket fizettük ki, akkor nem nyafiztak, épp csak elfelejtettek szólni, hogy frissítést nem fognak kiadni rá?!
Vodától telót soha többet.
[ Szerkesztve ]
"Nekem a "link" egy hivatkozás legyen, ne egy ember ?!" - by Mr.CsiT
-
kovaszoskeny
aktív tag
válasz
Luck Dragon #4 üzenetére
Szerintem full elborult egy egykártyás sim lockolt készülékért...(az összesnél persze..)
[ Szerkesztve ]
Abe due dembella
-
decyy
csendes tag
Telenor:
blue M (7690.-) s8 199.990.-Minél inkább hiszünk abban, hogy csak rajtunk múlik a siker, annál könnyebben elérhetjük. / Giacinto Facchetti /
-
Laraxior
titán
Amikor meg bemegyek hogy megszuntessem a szerzodesem akkor egy fel oraba telik az egesz hadmuvelet, mert nem csak alairom es viszlat, hanem még felhivatjak velem az 1270-et es ott lehet az egeszet elmeselni. Persze 20 percig hallgatom az ajanlataikat...
*** Dodge Challenger HEMI V8 ***
-
Megkérdeztem a Vodát, hogy mégis mi ösztönzi őket, hogy ugyan annyiért adják a 15e forintos csomagban, mint a 10e forintos csomagban.
Ráadásul részletre drágább mint ha bemennék pl az edigitálhoz, vagy MM-be és kihozom 0% thm-re.
Olcsóbb, nincs hűségidő, stb.Azt mondták, hogy a piaci tényezők, és az ügyfelek igényei szerint alakítják az árlistájukat!!
-
A Voda egy vicc.
utána jártam (14 éves előfizetés mellé)
RED EU + XM - Tarifa 11.672 + 13000 ft a telefon havidíj (24 hónapra ez 312.000 ft lesz)
Havi 24672 ft fizetsz előfizetéssel + telefonrészlettel (ráadásul csak 3gb nettel)a Telekomnál Korlátlan csomagban 4 GB nettel + telefonrészlettel új előfizető ként 19.390 ft
[link][ Szerkesztve ]
-
Halkow.
senior tag
Olcsóbb, mint a szifonok meglepő! 300+k-ra számítottam.
Egyébként no. 1 jelenleg a páros, sok szifonos ismerősömnek leesset az álla mikor mutattam nekik videóban. És azért sírtak, miért nem Tim Cook ált elő hamarabb ezzel...
-
bigmasterg
addikt
válasz
gabesz839 #83 üzenetére
Akkor is lehet venni 2-300ezerért ezres swift-et, nem muszáj bmw-vel járni mindenkinek.
(#84) petymeg:
Egyet értek.
Én sem adnék jelenleg ennyit érte, főleg hogy fél év múlva jóval olcsóbban meg lehet venni.
De ez megint jellem beli kérdés. Én például vásárlás előtt szeretem körbejárni a dolgokat, utána olvasni, majd ha lehetséges, jó áron beszerezni az adott eszközt. De ez idő és utánajárás.
Sok embernek nincs erre türelme, ideje, tudása, vagy csak simán nem érdekli (azért jellemzően nem ők írnak ide). Különben már lehúzhatta volna a rolót az MM és társai.[ Szerkesztve ]
-
petymeg
addikt
válasz
bigmasterg #82 üzenetére
Én nem érezném meg, ha duplájába kerülne is, csak egyszerűen sajnálom rá, mert nem ér annyit. Érdekes módon egy pár hónappal később jóval olcsóbbak és még úgy is vastagon keres rajta mindeki. Gyártó-nagyker-kisker-állam.
Mocskos idők, szeretned kéne, A jövő itt van és sose lesz vége! Mocskos idők a sarokba bújva! A jövő itt van, kezdjük újra!
-
gabesz839
senior tag
válasz
bigmasterg #82 üzenetére
Egyetértek veled, kivéve az autós részével. Nagyon sok embernek létszükség az autó, máskülönben nem tud bejárni dolgozni, vásárolni, orvoshoz menni, mert éppen olyan helyen lakik. Itt a kis keresetűnek is hitelre kell autót venni. És ebben az országban van pár százezezer ilyen ember.
Egy dolog biztos, mégpedig az, hogy semmi sem biztos. Vagyis nem biztos, hogy semmi se biztos.
-
bigmasterg
addikt
Sosém értettem igazán, hogy miért vesznek az emberek (ingatlanon és vállakozásba, hasznot termelő eszközön kívül) hitelre dolgokat.
Még ha kamatmentes, akkor is inkább kifizetem egyben az árát. Fenének sincs kedve még 1,5 év múlva is a telefont törleszteni, ami akkorra kb a negyedét éri az újkori árának, már lelaktad, lehet összetörted, ellopták stb, de törleszd havi X ezerrel, mint újkorában.
Másik az autó, ami szintén hasonlóan veszít az árából, plusz nem keveset kell költeni a fenntartására is. Sokan megveszik a használt prémium autót, épp hogy ki tudják fizetni a fix kiadásokat, aztán csak lesnek, amikor elromlik valami és kapnak a szervíztől egy árajánlatot. ... és akkor jön a kókányolás...Tudni kellene, hogy kinek meddig ér a takaró. Ha belefér, hogy mindenféle megszorítás nélkül kicsengesd egy S8 árát, úgy hogy nem fog hiányozni az összeg, akkor hajrá, nyugodtan vedd meg.
Ha nem, akkor nem biztos, hogy ez a te telefonod. De akkor sem kell idejönni és felháborodni, hogy milyen drága és 50ezernél nem adnál többet érte.[ Szerkesztve ]
-
petymeg
addikt
Jók az árak, ha a 23000 Ft havidíjas előfizuval veszik valaki. (Telekom) akkor 114000 az s8. De egy nekem megfelelő 5-6000 ft-os előfizunál csak párezer Ft kedvezményt adnak.
Egy pár hete nézegettem az S7-et meg az XZ-t 120-130000 körül lett volna, most 180000.Szerintem itt a kamatmentes részlet a lényeg, hogy a szerényebb keresetűek is tudjanak csúcstelóval villogni.
[ Szerkesztve ]
-
dawid92
tag
Én ezt nem értem... Miért írjátok, hogy jó árak, ha egyszer függetlenül, szolgáltatóhoz és tarifához kötöttség nélkül ugyanannyiért vagy olcsóbbért is meg lehet venni?
-
gabesz839
senior tag
Nálam a Telekom 12 ezer vásárlási kedvezménnyel, 250-ért kínálja az s8plusszt. Ami szerintem nagyon jó ár, viszont az új tarifa rendszer miatt 2500 forinttal többe kerülne a havi számlám. Na ez már viszont undorító.
Egy dolog biztos, mégpedig az, hogy semmi sem biztos. Vagyis nem biztos, hogy semmi se biztos.
-
Gyula84
veterán
válasz
Dr. 444Hertz #12 üzenetére
nem mindegy az a 20-30ezer már
Nem rossz, de nem is jó, de legalább nem rossz.
-
-
fairi
őstag
válasz
SkyLine3000 #26 üzenetére
Aktuális drága csúcsmodell felárát megéri összeségében, gyártó ad rá támogatást, frissitést elég sokáig. Ha bug van akkor gyártó foglalkozik vele, legujabb technika miatt programokkal nem szokott baj lenni jó ideig. Olcsó modellnél mindig van ok miért olyan olcsó, vagy kamera spórolt, vagy procin vagy talán a kijelzőn...
telefonok nem lettek az évek során drágábbak, csak a forint romlott el ennyire meg a rekord áfa... -
kchris78
veterán
válasz
#39469312 #43 üzenetére
Nem kerdes hogy gyerek eseten mire kolt az ember. De a 2-3-4 ev mulva kuka dologgal kicsit vitatkoznek. Nezzuk az iPhone6-ot! Rogton megjelenes utan 300 korul kerult a GSM boltokban, utana par hettel kesobb 220-260. most 80-100ezer. Havonta 4-6ezer Ft. Ha valaki cigizik ez nulla penz. Es sokan cigiznek akiknek nincs tul sok penzuk. De nezzunk mast! Auto! Ha 10 ev alatt egy 1Millas auto amortizalodik nullara az a 10 ev alatt havi 8300Ft! 1 Millas auto 10 evig meg kb semmi! En pont ezert veszek draga telefont mert geek vagyok, es sokat nyomkodom, autom meg regebbi (de uzemkepes es szervizelve van!) mert sokkal-sokkal tobb szazezer el tud folyni az auto amortizaciojaval mint ha evente uj telefont vesz az ember. Amugy meg senkinek semmi koze hogy mire kolti a penzet (kivetel ha betegseg szinten vesz hitelre ilyesmit mondjuk kaja helyett...)
-
Hobbbyt
őstag
Jéé, ezek teljesen élhető nyitóárak. Hát mi történt itt?
10 féle ember van: aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem.
-
jacis
nagyúr
Én biztosan megvárom vele az év végét, hogy olcsóbb legyen. Ez a kétszáz feletti ár meg nagyon sok. Az S7-et is 180-ért vettem ami már barátságosabb volt.
-
törölt tag
válasz
Mennyivel jobb, ha 3000-ért vesz telót, és 150-ért cipőt...
...
Fejvadi: köszi a tesztet.
-
utomi
senior tag
De komolyan nem értem minek jön ide valaki beírni, hogy költsd baba kötvényre meg valaki max. 50et költ egy telefonra szöveggel? Vagyis de tudom mert nem jut rá és akkor csak muszáj ide írni, hogy milyen hülye aki megveszi.
Csakis sajnalni tudom ezen embereket. -
gabesz839
senior tag
Ezek teljesen jó árak, ha jókat írnak a tesztekben akkor lehet beruházok egyre. Bár tartom magam hozzá hogy kevés lesz bele az akkumulátor.
-
Zolik
senior tag
válasz
bulikavagyok #63 üzenetére
Igen láttam, de két képlet is hibádzik:
1. Mi van ha nem engedik el? Erre nem tudok alapozni, hogy "hát a forumokon olvastam hogy el szokták engedni az utolsó 3 hónapot, légyszi...".
2. Nekem nem kell készülék biztosítás.Így máris sokkal rosszabb a vége. De amúgy köszi a tippet
-
mizoli
addikt
Igen, jobban megéri.
És ez független, nincs szolgáltatóhoz kötés, és hűségidő. -
Az előbb levezettem, h miért jössz ki mégis a Vodánál jobban.
Mínusz 37k -ha nem nulláról indítod hanem befizetsz 35k kezdőt, és mínusz 30k mivel az utolsó három hónapot jó eséllyel elengedik majd Neked. Plusz náluk benne van az előfizetésben a biztosítás is ami a Telekomnál majdnem 2k/hó.
[ Szerkesztve ]
Élni és élni hagyni
-
Zolik
senior tag
No találtam egy értelmes Telekomos ügyintézőt, ő elmondta hogy semmi értelme csomagokat hosszabbítani mert csak listaáron fogják adni hozzá a telefonokat (vagy valami nagyon minimális kedvezménnyel), mivel a sávos telefon árak teljesen meg fognak szűnni.
Úgy néz ki eddig a T-s árak a legjobbak (még ha magasak is)
A mostani XL-es előfizetés 20k egy hónapban. Ha vissza váltok az új XL-re +1Gb net az 15k havonta. Így megspórolok évi 5000x24-- 120.000 Ft-ot. Ha levonom a csomag kedvezményt a lista árból:
235.000 - 48.000 és a 2 év alatt megspórolt havi díjat -120.000 akkor 67.000-re jön ki a készülék.
Azt hiszem így már elég jó vétel ebben a konstrukcióban ha azt nézzük eddig mekkora volt a havi díjam. Ha ezt a 67-et leosztom 2 évre akkor az havi 2.790 Ft plusz. Vagyis durván 18.000 / hó és "0 Ft kezdővel" el lehet hozni ami még mindig 2.000 alacsonyabb a mostani előfizetésnél.Vodánál 247.000 az alap ár. De a havi készülék díj meg +13.000 / hó vagyis hiába megyek vissza a 10k-s havi díjra (ebből lejön 1 évig a -2k/hó-> 24.000) az átlagba 9.000 Ft-os havi díjat eredményez +13.000 / hó vagyis havi 22.000 Ft lenne két évig. Ami összesen 96.000 Ft-os különbséget hoz 2 év alatt a két díjcsomagot tekintve, ez meg nem kevés.
A kis csomagokat néztem (hálózaton belül korlátlan +150 perc mindkettőnél)
T-nél 16.300 / hó
Vodanal: 16.900 / hó
Itt szinte nincs eltérés bár 2 év alatt a 600 / hó az 14.000 Ft, ami majdnem egy havi díj a Vodahoz képest.'' Árpád biztos jó munkásember..., vót valamikó ''
-
slimshady
senior tag
válasz
Crafter32 #48 üzenetére
S6-ról váltás mellett sok érv szól, mint üzemidő, microSD, vízállóság...
Én instant mondjuk tuti nem váltok az S7edge-emről. A sima S8 mérete jó, de a -600mAh akkuból nem hangzik túl jól. Az S8+-ot még látnom kell élőben, lehet bele se fér a zsebembe. No meg még annak is 100mAh-val kisebb az akkuja. Kíváncsi leszek az első tesztekre.
üdv.: SlimShady
-
bigmasterg
addikt
Vodánál ugyanúgy 246ezer kártyás csomagra is és a legdrágább előfizetés mellé is.
De ugyanez a helyzet szinte bármelyik készülékükkel.
Szerintem nem éri meg vodától venni készüléket, főleg ha megnézed egy fél év múlvai, amikor már függetlenül megveszed jóval olcsóbban, a voda árai ugyanitt lesznek.
Ahol meg alacsonyabb készülékárat látsz, ott felszámolnak készülék havi díjat, a sima előfizetés mellé. Amit ha 24el felszorzol, sokszor többre jön ki, mint kártyásan...
pl.:
"két éves "XM" kategóriás Red előfizetéssel 1 Ft"Ahha, csak "( 13 000 Ft/ hó készülékdíj + 14 494 Ft/ hó tarifa havidíja)", amivel már 312ezerre jön ki a sima s8.
szerk.:
Vagy másik példa:
"két éves "B" kategóriás Go+ előfizetéssel 144 990 Ft"
Ami 144ezer készülék ár + 5 000 Ft/ hó készülékdíj + 5 849 Ft/ hó tarifa havidíja.
Így 265re jön ki..Míg bármelyik csomag mellé egy összegben fizetve 247-re jön ki a készülék.
[ Szerkesztve ]
-
yoogie
aktív tag
Azt esetleg lehet tudni, hogy a szoftverbe is belenyúlnak és a telefon indulásnál az a "gyönyörű szép" magenta háttér lesz Telekomnál?
-
Crafter32
őstag
válasz
bulikavagyok #52 üzenetére
Egy telefon legyen is ütött - kopott, legalább látszik nem dísznek van hanem napi használatra.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
Crafter32 #48 üzenetére
Másnak nem tudom, h mi az indítéka, de én egy (maximum másfél) év alatt eléggé le tudom lakni a telefonomat. Nem használok se fóliát, se tokot, és ez általában meg is látszik rajta. Muszáj cserélni, ha nem akarom égetni magamat egy ütött-kopott telefonnal.
Plusz megjelenéskor általában mindig elkap a "must have" érzés, ami ellen nem tudok tenni semmit. Bár őszintén szólva nem is nagyon akarok, mert imádom ezeket a kütyüket.[ Szerkesztve ]
Élni és élni hagyni
-
Sasal1ty
tag
Hát ennyiért inkább elmegyek nyaralni
GTA V : Pacikuki007
-
Crafter32
őstag
Most komolyan: Aki egy S6-S7 et váltja le S8-ra annak mi az indítéka? Vki megteheti azt megértem, de a többség szerintem közelében sincs, hogy megalkuvás nélkül kirakja az asztalra az árát.
Szép telefon és tetszik is, de például egy S7-et kár lenne lecserélni erre.
[ Szerkesztve ]
-
Tomyyy93
tag
válasz
Quadgame94 #41 üzenetére
Telofon árából nem jön le 25% ha van otthoni szolgáltatásod is! Az csak a csomagra érvényes
-
kromatika
veterán
Tényleg -jém rossz ár.Pozitiv meglepetés.
-
válasz
Quadgame94 #41 üzenetére
A 35k kezdőrészlet választható opció (új és régi előfizetőknek egyaránt). Ha nullával hozod ki akkor 13k a havi részlet. Szerintem nem sok a 245k. Nekem legalábbis nem, mivel a 8 ezret így is-úgyis fizetem a korlátlan Red-ért, így viszont adnak mellé egy telefont is kamatmentes részletre, illetve ha kérem a készüléket akkor havidíj emelés nélkül megkapom pluszba a biztosítást is. A boltba is megvehetném, de akkor drágább a teló (275k), egy összegben kell kifizetni és nincs rá biztosítás sem. Bár mindig is hitel ellenes voltam (inkább adok mint veszek), ez esetben sokkal jobban járok ha tőlük veszem.
[ Szerkesztve ]
Élni és élni hagyni
-
törölt tag
válasz
No, igen. Minden csak viszonyítás kérdése. Pl a mérleg egyik serpenyőjében lehet ez a telefon, ami 2-3, de 4 év múlva 1000%, hogy kuka, míg a másik serpenyőben négy évre ki van fizetve az árából a gyerek babakötvénye. Persze a többség azt sem tudja mi az a babakötvény, így nem is kérdés, hogy mit választanak. Van, aki kacarászva kifizeti a telefont és a kötvényt is. Nem vagyunk egyformák, de ez így van rendjén.
-
Quadgame94
őstag
Szerintetek lista ár a telekomnál júliusra mennyit eshet? Ha 200 körül lesz akkor lejön a 18 ezer kedvezmény a havidíjra és mivel van othoni elofizetésem így -25. Ami már 137 ezer korul van. Gyujtenem kelll!
Bulikavagyok: 245? Az rettento sok. 35 ezeet új elofizetonek kell? Vagy reginek is?
[ Szerkesztve ]
-
A Vodát csak ajánlani tudom. Most 9k a korlátlan előfizetésük (régi előfizetőknek 8k) 2 giga nettel, és mellé 35k kezdővel 10k a telefon havi részlete. Viszont tapasztalatból tudom, h szerződéshosszabbításnál az utolsó 3 havi részletet elengedik, így 245-ért kapod a telefont kamatmentes részletre. És ami még nagyon fontos, h a 9 ezres Red tartalmazza a készülékbiztosítást is (20k önrésszel)! Szerintem a legkorrektebb publikus ajánlat most a piacon.
[ Szerkesztve ]
Élni és élni hagyni
-
kengyel
nagyúr
Nem is olyan vészes árak, lehet hozni kifele.
(#40) bulikavagyok
Nagyon jól írod a dolgokat, én is abban a csomagban vagyok.
[ Szerkesztve ]
kengyel
-
Zolik
senior tag
Most beszéltem a T-vel.
Egyenlőre még csak előrendelésés új árak vannak mert nincs még árlistában.
Van régi Next XL csomagom ahhoz még nem lehet elő rendelni sem meg kell várni míg bekerül az árlistába.
Sajnos ha új XL csomagot kérek + 3 Gb mobilnet (a plusz "ingyen" sim kártya miatt amit a next-hez jár) akkor 200 Ft-al jönnék ki olcsóbban havonta viszont talán még lehet sávosan telót venni ami jóval kedvezőbb lesz mint ezek a mostani árak.Sajnos maxos díjcsomagnál nagyon kicsit a kedvezmény. Anno az S6-ot valami 54.000 Ft-ért vettem 2 hónappal a megjelenés után, az S4-et is a körül. Ez meg több mint a duplája!
Kíváncsi vagyok ha bekerül az árlistába akkor milyen áron fog futni, de úgy érzem egyenlőre nem érdemes elő rendelni.Összességében a Voda annyival jobb hogy olcsóbbak a csomag ajánlatok havi díj tekintetében és 2 év alatt az a -2-3.000 Ft is 72.000 Ft különbség ami azért már elég sok, ha azt levonom a készülék árából már nem is olyan vészes.
Elég erősen elgondolkodtam hogy váltunk T-ről...
-
Ati007
őstag
Idén nincs VR az előrendeléshez
-
cirx
senior tag
-
-
cirx
senior tag
válasz
Engikrisztus #29 üzenetére
Azt ne feledjétek, hogy ez az egész világon ennyibe kerül. Egy osztrák a kinti átlagbérből kettőt is tudna venni havonta. Mondjuk úgy, hogy nem a magyar átlagfizetéshez vannak szabva az árak.
S25U
-
petipetya
nagyúr
Kettőt kérek!
"nincs rá lezsóidő"
-
válasz
Engikrisztus #29 üzenetére
Valaki pedig vérplazmát ad, és erre spórol egy évig...
iFi xDSD Gryphon / TAGO STUDIO T3-01 / Acoustune HS1750CU
-
saiyajin
senior tag
Valoban nem elborult arak, es ez oromteli. Jobb ezt latni, mintha evrol-evre csak nonek az arak.
"I don't even close my fuckin' eyes when I sneeze"
-
Fejvadi
nagyúr
Ennél többre számítottam a T-Mobile-nál.
-
Engikrisztus
tag
válasz
Teljesen igazad van.Én kb 12 éve vettem utoljára szolgáltatós telefont,így csak a kártyás árakat néztem. 240-280 egy telefonért nekem sem "irtó jó ár" függetlenül márkától,tudástól,mindentől.Egyszerűen nem ér ennyit egy telefon sem...nekem. Persze sok embernek igen,akik már a megjelenés hetében rohannak majd,hogy kiadjanak negyed millát érte. Csak mellékesen teszem hozzá,van aki ezért két hónapot dolgozik keményen.
Ugyanakkor maga a puszta megfigyelés magában kissé kezdetleges módszer.Néha mélyebbre kő ásnunk,a valódi érzelmi vetületig.Úgy lehet elcsípni a fájdalom forrását és átélni.
-
válasz
Mindenki arra költi a pénztét és sajnálja, amire akarja. Mit kell ezen felháborodni.
Egyébként is, ezek nem telefonok, csak használhatod őket telefonálásra is.
[ Szerkesztve ]
-
SkyLine3000
addikt
Ennyi. Ha milliomos lennék, sem adnék semmilyen telefonért 250-300ezret. Még 100at sem. Ennyi pénzt sokkal értelmesebb dolgokra is el lehet költeni, mint egy nyamvadt telefonra, vagy szimplán félrerakom.
Ezért meg is becsülöm az olcsó (2540es) előfizumhoz, 52ért vett G3-at.Ennél többet elvből nem adok telefonért.
16-18 éves, csóró gyerek megveszi, gondolom, apuciék pénzéből a 150ezres Sony telót, aztán kínai cipő vesz 3000-ért, mert nem futja normálisra... És még el is dicsekszik vele... Inkább nem szóltam rá semmit. -
Matada2.3
veterán
válasz
Meglepő, most én is többre számítottam. Így már a P10 sem tűnik annyival olcsóbbnak.
Finn the human
-
Én next M és next M aranytárskártyát váltottam le két telefon XL + 1GB netre, idáig 10810+9810 ft = 20620 ft volt az előfizetési díjam, most 11000 + 8800 (11000-20%) = 19800 ft az előfizetési díjam, vagyis havi 820 ft-tal olcsóbb, ami két év alatt 19680 ft, szóval nekem olcsóbb lett az előfizetésem.
Az egyetlen dolog, ami nem lesz ezek után, hogy next M ATK készülékkel és a nélkül is 9810 ft volt, és nem rakta rá a telekom a havi 4e ft "büntetést", így ATK esetén ha vettem telefont, akkor két év alatt nem kellett a 96e ft-ot kifizetni, ennyivel olcsóbb volt a telefon, mint sima next M mellett (igaz, pl. Honor 8 next M mellé 68 e ft volt, next M ATK mellé 86e, tehát 18e ft-tal volt több az ára, de a sima next M 68e+96e két év alatt = 164e ft botrány volt.
My name is Bond, James... Dean.
-
-
mackoman
tag
Nem szálltak el annyira mert a sima s8 is 799euron nyit,bár az kártya független ár.Szóval drága ,de az itthoni független árhoz képest ez ,,elfogadtató,de még mindig azt mondom az s7 még mindig jobb vétel .S8 fél év múlva már 550-600euroert is megvehető.
-
Ádám16
addikt
válasz
Dr. 444Hertz #15 üzenetére
Hát, en nagyon nem ezt olvason a topikjában... mindenki fel van haborodva, es lepni akar.
A 2. Vesztes: ez mondjuk igaz, de tippre igy is tobb lesz kartyasan, mint függetlenül. Legjobb esetben egált vizionalok.
[ Szerkesztve ]
-
Anulu79
addikt
Többet vártam én is a Telekomtól. De ez hozzájuk képest nagyon jó ár nyitó árnak!
-
Pjotr
senior tag
válasz
Dr. 444Hertz #15 üzenetére
Nekem csak net 8gb 4000 Ft. 20 gb volt mondjuk 7500. Erre most lesz 10 gb 6500-ert. Hurra...
-
Telekomnál vajon személyesen még move csomagra ki lehet hozni?
A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
-
Ádám16
addikt
Van itt Telenor árlista is, sajnos. ők viszont eléggé elfarkalták az árakat, függetlenül olcsóbb jóval...
Viszont a Telekomos sem lennék most szivesen a moslek tarifaáraik miatt.[ Szerkesztve ]
-
Pjotr
senior tag
válasz
Dr. 444Hertz #12 üzenetére
Mediamarkt 275000/299000.
-
-
.LnB
titán
válasz
"Ezek irtó jó árak!" Azért annak örülni, hogy 280-300k helyett "csak" 260-nal nyit..
„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
myckie2
őstag
válasz
mantequilla #7 üzenetére
Németországban függetlenül 799€ az S8, ami durván olyan ~246 ezer forint.
-
csorbajeno
veterán
válasz
dilajoska1 #1 üzenetére
Engem is megleptek az árak. Bár olvastam olyat külföldön élőktől, hogy alacsonyabb áron lehet előrendelni, mint anno az S7-et.
-
mantequilla
aktív tag
Mik ezek az árak? Az s7 edge 270k volt, igaz fuggetlenul.
-
Taci
addikt
300k körüli nyitóárral "számoltam" az S8 esetében, szóval ahhoz képest ez meglepetés és pozitív csalódás...
-
Hát jár a dícséret.
Ezek irtó jó árak!iFi xDSD Gryphon / TAGO STUDIO T3-01 / Acoustune HS1750CU
-
Azt hittem a Telekomnál hogy elborult árakkal nyitnak.
A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.
-
Meglepően baráti a telekomhoz képest...
-
Ati007
őstag
A kártyás telekom árak honnan vannak? Mert a honlapom nem látni.....
-
dilajoska1
őstag
Na ezen meglepődtem! Többre számítottam! Főleg a Telekomos ár.
[ Szerkesztve ]
Xiaomi Mi 10T Pro Lunar Silver 8/256Gb (GPU Adreno 650 - 925Mhz OC UV [original 587Mhz] + new Vulkan driver)
Új hozzászólás Aktív témák
ma A hazai mobilszolgáltatók azonnal ráugrottak a koreai szupermobil duóra.