Új hozzászólás Aktív témák
-
den89
tag
Pontosan erről van szó. Még pl. a TV készülékekre is igaz ez (de más dolgokra is), hogy ugyan nem tehetné meg az illető, de azért megveszi az 55-60 colos TV-t 200-250 ezerért, mert hát miért ne. Ettől többnek érzi magát, és elhiszi magáról, hogy ő valaki.
Sok ember fejében a fontossági sorrend nem igazán van a helyén.
-
den89
tag
Engem nem zavar, hogy ki mire költi, pazarolja a pénzét. Nem azért írtam. Csak egyszerűen sok esetben értelmetlennek tartom. Pl. van több olyan ismerősöm, aki keres mondjuk 150-180 ezer nettót, és 250 ezres telefonja van. Miközben mondjuk egyikük albérletben lakik, másiknak hitel van az autójára, stb. Nem irigylem tőlük, ne essék félreértés. Ahogyan senkitől semmit, azon ritka magyar emberek közé tartozom, akik nem irigyek másokra.
Az étel, ital (jelen esetben kávét hoztad példának) nem kidobott pénz, csak ritka esetekben. Értem én hogy példának írtad. De ezt felesleges volt. A személyautót is értelmetlen ide keverni. Az átlagember nem évente cseréli, hanem amikor már muszáj. Jobbat pedig azért vesz valaki, hogy ne kelljen pár havonta szervízbe mennie, ne robbanjon le, ne fogyasszon sokat, stb-stb. Az, hogy amortizálódik, tankolni kell, az pedig a velejárója.
Egy most megjelenő csúcskategóriás telefon nem tud annyival többet, mint egy 1 évvel ezelőtt megjelent csúcskategóriás telefon, hogy mindenáron cserélni kelljen. Amire a többség használja a telefonját, az alapján kb. 3 évente lenne érdemes váltani. Ez az én véleményem. Van aki egyetért, van aki nem.
-
den89
tag
Egyesek tényleg ennyire odavannak, hogy nem 270 ezer Ft a sima S8, hanem 240? Függetlenül pedig ott van a 270 ezer Ft-nál... Tyűha, mindjárt kettőt kérnék.
Mi visz rá valakit, hogy kiadjon 240-270 ezer Ft-ot (vagy akár 300 ezer Ft-t) egy telefonért? Most nem azokra gondolok, akiknek milliós bevétele van havonta, hanem egy átlagemberre.Én rendezett körülmények között élek, a fizetésem is valamivel az átlag felett van, de egyszerűen nem lennék hajlandó ennyit kiadni egy telefonért. Mindegy, hogy milyen márkáról beszélünk. Annyival többet nyújt ez egy átlagembernek, mint pl egy S7 vagy S6? Három dologra tudok gondolni, vagy techb.zi az illető (nem rosszból mondom), vagy erre akar felvágni, vagy ténylegesen csere érett a telefonja (bár utóbbi valószínűleg elenyésző arány).
Aki évente-másfél évente cseréli a 250-300 ezres telefonját, az tudja, hogy 1 év alatt veszít vele 100 ezer Ft-ot? Nem mondom, akinek meg sem kottyan, hát tegye. De aki átlagbérből vagy az alatt él, nem sajnálja a kidobott pénzt?
Én is szeretem az új kütyüket, de ha egy ilyen telefont vennék, akkor biztosan várnék egy bő fél évet, hogy 60-70 ezer Ft-tal olcsóbb legyen. 150-160 ezer Ft nálam a lélektani határ.
janeszgol: ha el tudod adni valakinek 140 ezerért a használt S7-esedet, akkor kifogtál egy h.lyét. Nem ér az már használtan annyit. Ha 110-et, max 120-at megkapsz érte, akkor összeteheted a kezeidet. 150-160 ezerért már újonnan meg lehet kapni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frissítve! Ennyibe kerül itthon a Galaxy S8 és S8+
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- OnePlus One - Kína már itt One
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Ingatlanos topic!
- Gumi és felni topik
- Autós topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- GAMER PC : RYZEN 5 4500 / 16GB DDR4 / ASUS RX 480 8GB / WiFi / Bluetooth / 512GB M.2 SSD / 500GB HDD
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Acer PREDATOR HELIOS NEO 16 / i9-14900HX / RTX 4070 (140W) / 1 TB SSD / 240HZ
- Topping A70 Pro fejhallgató erősítő
- Topping D70 Pro Octo DAC
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! HP Elitebook 840 G11 üzleti notebook - Intel Core Ultra 5 135U 16GB DDR5 RAM 256GB W11
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged