Új hozzászólás Aktív témák
-
Somatom
veterán
-
Somatom
veterán
Igen, előfordulnak ilyen melléfordítások. Egyszer én nyertem meg a feladatot, hogy a német barátainkat kalauzoljam. Gondoltam, megírom nekik, de biztos, ami tuti, a ragozás miatt ellenőrizni akartam magam. Gyanús lett, hogy az "én leszek a kísérőtök" német fordításában szerepelt a Kürbis (tök) szó.
Egyébként folyamatosan fejlesztik a fordítót, egyre pontosabb. -
Somatom
veterán
A nyelvtudatlanságnak is megvan a bája. Két hete egy francia kisváros mellett hétvégéztem. Elbringáztam a helyi dönereshez. Tudtam, hogy az angollal fölösleges lenne próbálkoznom, a németet meg jobb, ha meg sem próbálom. Ezért kiraktam a telómat a pultra és a fordítóval kimondattam, hogy "nem kérek bele hagymát". Jót derültek a megoldáson és rögtön szimpi lettem. Valószínűleg értették is, mert nem volt hagyma a dürümömben.
-
Somatom
veterán
válasz
CptAdamica #24 üzenetére
Aztán, csak les az IOS -hez szokott user, amikor csinál egy mentés/visszaállítást és utána még pár napig azzal foglalkozik, hogy beállítgassa a telepített alkalmazásait. Ez totál káosz az Androidban, a Google pedig magasról lesz..ja.
-
Somatom
veterán
Igen, az "utcakép" feature, meg úgy általában a Térkép jól sikerült szoftver. Sokat használom különböző szitukban és nagyon hasznos segítségnek tartom. Nemrég úgy alakult, hogy Németországban, hétvégi leállás előtt nem jutottam közérthez. Leparkoltam a kamionnal egy terminálban, előkaptam a kemping bringámat, bepötyögtem a Térképbe, hogy Lidl, átváltottam bringa módra és hajrá. De, az az "ostoba" Térkép be akart fordítani egy cég melletti zsákutcába. Felülbíráltam, arra mentem, amerre bejöttem a kamionnal. Visszafelé elindultam a bicikli úton. Kiderült, hogy annak a zsákutcának a vége oszlopokkal van lezárva az autók elől és mögötte vezet el a bicikli út. Ezt tudta a Térkép. Hmmm....
Egyszer, egy autópályás parkolóból gyalogoltunk egy kollégával a közértbe. Ő (hogy is fogalmazzak) nem épp egy technokrata.Azt hitte, hogy viccelek, amikor a Térkép alapján azt mondtam, hogy tudok egy rövidebb utat az erdőn keresztül. Szóval, a Térkép nagyon hasznos program.
-
Somatom
veterán
A kijelző mindenképpen a legnagyobb fogyasztó, de eddig is millióképpen lehetett szabályozni a működését. Persze, lehet, hogy a jövőben a kijelző automatizált kapcsolását is betiltja a Google, és akkor már azt is csak rendszeralkalmazás végezheti, vagy rootolni kell hozzá a telót. A GPSZ fölött viszont semmilyen kontrollal sem rendelkezik a user.
-
Somatom
veterán
Sok hűhó semmiért. Nem értem a Google -t. Ha valóban a felhasználók érdekében fejlesztenek, akkor miért betonozzák be a home gomb funkcióit? Miért nem határozhatja meg a user azt, hogy az egyes érintésekhez és mozdulatokhoz milyen műveletek tartozzanak? Az olasz (és a Magyar) nagymamának hasznosabb lenne, ha a nyomvatartásra mondjuk a zseblámpa aktiválódna a Google segéd helyett.
Tök jó, hogy a rendszer kifinomultabban kezeli a kijelző fényerejét. A bibi az, hogy az indokolatlan akkumerülésekért nem a kijelző szokott lenni a felelős, hanem a Google szolgáltatások, vagyis maga a rendszer. Minél több az AI, a telónak annál többet kell kommunikálnia a Google szervereivel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iOS alkalmazások
- Megjött a Red Magic kompakt táblagépe az EU-ba
- Kuponkunyeráló
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Linux kezdőknek
- iPhone topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- BestBuy ruhás topik
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- További aktív témák...
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- Nintendo Switch bazár (Okosított Nintendo Switch konzolok, játékok, tartozékok)
- Windows! Logitech Mx Keys Magyar!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest