Új hozzászólás Aktív témák
-
Mister_X
nagyúr
válasz
Foglalt név #139 üzenetére
Ne algoritmusnak hívd akkor, hanem innervációnak, ha a tankönyvi forma nem tetszik erre.
-
dabadab
titán
válasz
Foglalt név #139 üzenetére
Wikipédiául: emergence.
-
válasz
Foglalt név #137 üzenetére
Én örömmel beismerem, hogy rosszul tudom, de amikor ilyeneket írsz, hogy "Ugyanígy az agyunkban is algoritmus működik, középiskolában tanultunk róla.", akkor elcsodálkozom, hogy ha mindent tudunk, akkor hol marad egy mesterséges intelligencia?
-
válasz
Foglalt név #128 üzenetére
Miután azt írtad, hogy "Az itt a baj, hogy mivel ködös elképzeléseink vannak a dologról egy átfogó kép helyett,", akkor mi a baj az én kijelentő mondataimmal?
-
E.Kaufmann
veterán
válasz
Foglalt név #86 üzenetére
Rosszul fogod meg a dolgot. Amikor már lehet fizikai és kémiai folyamatokat szimulálni, sőt már vannak "működő" sejtmodellek (még férgekről is hallottam modellezve), akkor már csak valami feltérképező megoldás kellene, ami atomi vagy kvantum szinten be tudja másolni egy ma még elképzelhetetlen tárkapacitású és sebességű gépbe egy élőlény teljes felépítését és mehet a szimuláció. Embert, de még egeret se fognak tudni kapásból, de pl egy atka vagy medveállatka már mehet aztán meg jöhetnek a bonyolultabb idegrendszerű nagyobb kiterjedésű lények szépen lassan.
-
Dr.Zoo
őstag
válasz
Foglalt név #85 üzenetére
Már a pénzcentrum sem a régi..
-
vlevi
nagyúr
válasz
"a sötét anyag málnalekvárral vagy simán vajjal"
Ha a sötét anyag alatt a Nutellát értetted, akkor arra én nem kennék málnalekvártAz AI-nak jelenleg az is gondot okoz, és szerintem nagyon sokáig ez lesz a probléma, hogy az ismeretanyagot megfelelő kontextusba helyezve értelmezze.
Múltkor pl. volt egy videó az önvezető autóról. (nem tudom, hogy valódi-e, vagy csak poén), de a szaggatott vonalat átlépheti, de a záróvonalat nem.
Ha egy parkolóban körberajzolod fehér csíkkal, akkor nem fog tudni elindulni, mert záróvonal van -
dabadab
titán
válasz
Málnalekvárral ÉS vajjal.
Szívesen
-
válasz
Foglalt név #61 üzenetére
Igen, az IQ önmagában pontosan semmit sem jelent.
-
törölt tag
válasz
Foglalt név #28 üzenetére
"Mivel nem azt a nézetet vallja, hogy a fejlődés megállítható, pl. azzal, hogy ő személyesen nem tesz hozzá, ezért egy teljesen logikus irányban tesz a dolog érdekében, a tájékoztatáson felül, Neuralink név alatt."
Csak épp bort iszik és vizet prédikál. De mondhatnám, hogy populista vagy demagóg, mindkettő igaz is.
#31 fordfairlane: Az AI és az autonóm autó rohadt messze vannak egymástól.
-
Ribi
nagyúr
válasz
"a sima gépek már rég leelőztek, legalábbis régóta nem láttam senkit, aki markolóval szkanderezett volna"
Láttál már embert kézzel diót törni? Ha nincs más inkább kövel töröd, mégsem hagyta le a kő az embert.
Illetve nem árt figyelembe venni, hogy az emberek nagy része ebből a fejlődésből nem sokat tapasztal, csak hogy neki ugyan úgy kell robotolnia nap mint nap. -
dabadab
titán
válasz
"Mivel nem azt a nézetet vallja, hogy a fejlődés megállítható, pl. azzal, hogy ő személyesen nem tesz hozzá, ezért egy teljesen logikus irányban tesz a dolog érdekében, a tájékoztatáson felül, Neuralink név alatt."
Vagy másik olvasatban: mivel már bevásárolta magát az AI iparba, ezért megpróbál a félelemkeltésen lovagolva magának megfelelő versenyelőnyt jelentő törvényeket meghozatni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S21 Ultra , 12GB , 128 GB , Kártyafüggetlen
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy Xcover 6 Pro, 6/128 GB, Kártyafüggetlen
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged