Új hozzászólás Aktív témák
-
daninet
veterán
ez nem éppen így működik. Felnőttként persze neked könnyű azt mondani, hogy gyereknek nincs számítógép/internet stb. viszont ők ebben nőnek fel. Ha eltiltanánk őket az azzal lenne egyenértékű mintha neked a bringádat vették volna el gyerekkorodban a szüleid (most betippeltem valamit, keresd az analógiát a gyerekkorodban). Ők ezt látják maguk körül, mindenki ezt csinálja (beleértve a felnőtteket), tudják, hogy szórakoztatást nyújt. Kb az ellenkezőjét éred el vele, ha eltiltod.
A megoldás az internethasználatra való oktatásban, monitorozásban és némi korlátozásban keresendő. -
Gargouille
őstag
Szerintem félreértetted, amit írtam. Nem arra gondoltam, hogy szabályozni kellene az utódnemzést, hanem arra, hogy a jelenlegi generáció (értsd. mi) emberileg eléggé hulladék és nem kellene belőle még egy. Láthatóan a "menjen ki a levegőre, meg közösségbe, meg sportoljon..." lózung mantra nem tette ezt a generációt (sem) jobbá, gyanítom attól, hogy a következő generáció kockul meg a netről rendel, sem lesz rosszabb. Vagy ha igen, akkor nem ettől.
-
fatpingvin
addikt
ezt kérdezem én is, de a te eredeti felvetésed nagyon nem erre vonatkozott. vagy legalábbis nagyon nehéz lett volna így értelmezni.
a törvények soha nem voltak és soha nem is lesznek a moralitás mércéi. szóval törvényekből kiindulni ebben a kérdésben szerintem komolytalan.
az másik kérdés hogy milyen elveket kéne törvényekbe foglalni, de ugye a törvény itt is csak egy eszköz, a helyes(nek gondolt) működésmód formális desztillátuma (kéne hogy legyen ugye egy normális országban, aztán persze ott van a valóság, ahol a törvénykezés jelentős része tulajdonképpen csak az éppen uralkodó réteg érdekeit hivatott kiszolgálni, de ez ugye meg már egy másik kérdés) -
fatpingvin
addikt
van down-szindrómás rokonom, messze a legszerethetőbb és emberileg az egyik legnormálisabb tagja a vér szerinti "családomnak", nem kell kioktatnod a kérdésről, képben vagyok.
egyébként már az elves kérdésben is maszatolsz: az elv az lenne hogy ne vállaljanak gyereket olyanok akiknél valószínűsíthető hogy a gyereknek komoly problémái lesznek (már ez is eléggé slippery slope szerintem és magam részéről nem értek vele egyet de erről messzemenőleg lehetne vitázni) ehhez képest mit ír a törvény? hogy testvérek ne szexeljenek. ebben a kérdésben nem szeretnék állást foglalni, csak rávilágítani erre az ordító dsizparitásra: a szex és a gyerekvállalás a koton és egyéb fogamzásgátlási technikák feltalálása óta két egymástól elég határozottan elszeparálható kérdés.
-
fatpingvin
addikt
-
Mondjuk volt már olyan tulkapás, hogy anyagi helyzet miatt emeltek ki gyereket... és az állami gondozás nem túl jó alternatíva egyébként se.
Örökbefogadni bezzeg évtizedes vállalkozás, azoknak a szülőknek bezzeg brutális horrort kell átélniük, hogy nevelhessenek egy gyermeket. Más meg csak kipottyantja és óriási a mozgástér a
neveléstgondozást illetőenMert alapjog, hogy borzalmas szülő legyél. Szerintem sincs ez így rendben, de amíg Európa/Magyarország fogyóban, nem hiszem h lesz ebben előrelépés.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asus Rog Strix gamer laptop makulátlan állapotban.
- AZTA! Dell XPS 13 Plus 9320 13.4" Profi Notebook -70% Brutál i7-1260P 16/512 FHD+ Iris Xe /MILLIÓ/
- Asztali pc
- ASUS ROG STRIX Z790-H GAMING WIFI Alaplap - Garancia: 2027.01-15.-ig - BeszámítOK!
- Beszámítás! Apple iPhone 16 Pro MAX 256GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte G5 KC Gamer notebook - i5 10500H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- Bomba ár! Dell Inspiron 5405 - Ryzen5 4500U I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900XTX 24GB be quiet! SB802 1000W
- AKCIÓ! Dell Latitude 5550 üzleti notebook - Intel Ultra 7 165U 16GB DDR5 RAM 1TB SSD WIN11
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest