Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
hallerlaller
addikt
Én régen fröcsögtem néhány almás topikban, hogy miért nem rajzolják már át a felületet kicsit, jobb lenne valami új.. nos, tévedtem.
-
erdoke
titán
válasz
talamasca #290 üzenetére
Azért az iPhone 5 legalább kétszeres HW erőt képvisel, mint a 4S, ami hosszabb távon simán indokolja az 1 évet. A dupla RAM az új multitaskinggal talán még nagyobb külnbséget ad majd. Valójában egyedül a 3GS=>4 váltásnál nem lett lényegesen erősebb a vas, sőt, ott a kijelző felbontás növekedése miatt talán az egész némileg gyengébbnek is mondható, legalábbis ami a játékokat illeti. Szóval az i4 tulajok sok jóra ne számítsanak.
-
joey04
titán
Az iPhone 2 évre jó, tovább nem. Megkap 2 év után is még egy (herélt) nagy frissítést, de az már döcögni fog. Persze a lehetőségekhez képest ez is nagy eredmény. De én már nem adnám ki a helyükben 4-re.
-
talamasca
senior tag
válasz
perfegor17 #285 üzenetére
Egyelőre küzd vele az Apple is...
Unokaöcsémén próbáltuk. Van baja... -
perfegor17
senior tag
Sziasztok olyan kérdésem lenne hogy valaki próbálta már iphone 4-en az ios7-et? Csak mert olvastam neten hogy nem nagyon van rá optimalizálva és vannak szaggatások.Csak egy véleményt kérnék hogy megéri majd átfrissíteni.
-
infectedmann
őstag
válasz
fordfairlane #98 üzenetére
Hát tény, hogy egy-két ikon nekem se tetszik, de reméljük hallgat az Apple a felhasználókra és lecseréli őket.
-
törölt tag
én is valahogy így vagyok ezzel. bár Android 4.0 óta lockscreennél is le lehet húzni a notify redőnyt, így ott is elérhetők dolgok. (2.3 asszem még nem tudta). szerintem ami felület nagyon jól sikerült, az a MIUI ROM-oké. egy kicsit iOS beütése van színekre, színátmenetekre, ikonokra, de az elrendezés jó. ott nincs külön homescreen meg app lista nézet, hanem egyben a kettő, így appok ikonjai közé be lehet szúrni a widgeteket. ami jó.
mert az Android 4.2-4.3 ebben a formában picit redundáns, mert 3 felület van: lockscreen, homescreen, app drawer. ide is rakhatok widgeteket, meg oda is. ikonokat meg csak oda rakhatok, illetve amott csak ikonok vannak, egy picit szétszórt. vagy úgy kellene hogy: lockscreenre csak widgetek (és persze Android részről megcsinálni hogy a widgetek ne nagyon eszegessék a CPU-t / akksit, sajnos a widgetek egy része ipari hulladék működés szempontjából, és nem valószínű, hogy javítja a fejlesztő...), és nincs home screen helyette egyből app drawer (a'la iOS), vagy lockscreen widget only (de nem mindegyik widget érhető el, csak a fontosak, mint weather / calendar / email-stb) és MIUI módra kombinált homescreen / app drawer nézet. -
ZooLee
senior tag
gen, lehet jobb is. Lehetne olyan mint a régi. De nem olyan basszus.
Nekem is jobban tetszene egy átgondoltabb változat. De ez van, vagy megszokja az ember, vagy használ mást.Nem az a gond, hogy nem olyan, mint a régi. A változás nem gond. A gond az, hogy nem hozza az Apple-től megszokott kivitelezést. Ahogy ezt Te is elismered.
Csak Te most ezt csont nélkül benyeled, "ez van" felkiáltással, és nem fogadod el, hogy van, akinek meg nem tetszik, és el is mondja.(#265) buvartacsko: szerintem meg pont most szeptemberben löki majd meg a szekeret, az új iphoneal meg az új iosal.
Úgy legyen, én örülnék neki legjobban.
(#273) erdoke: Ő választotta ki, hogy ki lesz az, aki összefogja az egészet. Ekezdődött.
Így van, de azt Ő is tudta, hogy Cook egy gazdasági szakember, és a kezében biztos helyen van a cég. De azt is tudnia kellett, hogy nem Cook lesz az, aki az Apple innovatív arcát továbbviszi/továbbfejleszti. Nagyon csodálkoznék, ha Cook beleszólna mélyebben bármibe is a termékfejlesztésnél.
Egyébként az iOS7 kinézetére teszek, amíg nem hányás, nem érdekel.
Én is írtam, hogy mindenképpen használni fogom az iOS7-et az újdonságai miatt, és amíg meg tudom csinálni, hogy nekem tetsszen, addig nem lesz nagy gondom vele.
-
erdoke
titán
Az 5C képlete elég egyszerű: Amíg jobban megérte az előző modellt olcsóbban adni, és az nem bomlasztotta az "ökoszisztémát", addig azt hagyták a kínálatban. Korábban is voltak pletykák pl. iPhone 4C-ről, de jobban megérte tovább gyártani a 3GS-t, majd a 4/4S-t. Most viszont olyan helyzet állt elő, hogy mind a komponensek (kijelző, töltő csatlakozó, kiegészítők), mind a kijelző méret változás a 4S portfólióban tartása ellen dolgozik. Az Apple-nek inkább érdeke, hogy 4" kijelzővel és Lightning porttal adják el az összes telefont, ezzel egy irányba tolva a szekeret.
-
NGA
addikt
ajaj dezs520,már megint nem figyelsz...
Én nem feltételezgetek, hanem olvasok más forumokat, nem csak ezt. És nem csak magyart. Igy teljesen irreveláns, hogy te mit gondolsz itt, és mit irogatsz."Tehát az eredeti gondom az volt,hogy azt írtad,az Apple megint jót nevet,meg ezt is letolják az emberek torkán..."
Emlékszel? Nem jól fogod a telefont. Ezt is letolták az emberek torkán, És még sok mindent.
"NEKEM ez TETSZIK,Robikának is,és Józsikának is...tehát csak azok érzik át az orális nyomják a torkodon idézeted,akiknek NEM tetszik."
Szerinted ez a topic reprezentativ az apple juzereket tekintve? Azaz attól, mert ebbe a forumba irogat mondjuk 30e apple juzer, még nem csak ennyi van Mo-on,
"Attól meg hogy te 20 éve benne vagy ebben a color team-be,attól még neked is van izlésed....a másik koloor faszinak aki 30 éve nyomja az "ecsettel" a kezében meg lehet tetszeni fog..."
Te még mindig nem érted. Nem az számit, hogy 20-30 éve csinál valamit, hanem azt, hogy megtanulta az alapokat. A tipográfia sem ugy megy, hogy mert elkezdtem 20 éve venturázni, és azóta könyveket tördelgetek, akkor már értek is a tipográfiához. Ezeknek hatalmas szakirodalma van, amin nyugszik. De látom nem érted miről beszélek.
-
dezs520
senior tag
...ajjaj NGA (jelentsen a neved bárbit is),már megint nem figyelsz...
Először is,a "nagyon sok ember" nem írogat ide csak te,és nem azt amit te...
Kicsit kiforgatva érzem magam,mert nem volt baj hogy negatív véleményű az irományod,inkább az,hogy csak feltételezgetsz.
Tehát az eredeti gondom az volt,hogy azt írtad,az Apple megint jót nevet,meg ezt is letolják az emberek torkán...
NEKEM ez TETSZIK,Robikának is,és Józsikának is...tehát csak azok érzik át az orális nyomják a torkodon idézeted,akiknek NEM tetszik.
Attól meg hogy te 20 éve benne vagy ebben a color team-be,attól még neked is van izlésed....a másik koloor faszinak aki 30 éve nyomja az "ecsettel" a kezében meg lehet tetszeni fog...Említette itt megint valaki Jobsot.
Senki ne gondolja,hogy Steve úgy ment el,hogy "na jó szevasztok,sok szerencsét"
Tudta mi vár rá,ezért volt ideje felkészíteni az embereket,köztük Jonyt,és a főmuftit.
Steve-nek előre 5 évre megvoltak a tervei,és még bőven látta az i5-öt,i5S-t,és iOS7-est.
Most nyilván kérdezitek,mi van az 5C-vel(már ha lesz ugye)...Steve-nek voltak jó ötletei,de akár mennyire szeretné sok ember,nem volt látnok,ő az akkori piaci igényekhez adta le az ütemtervét,és nem látta,nem láthatta,hogy valamilyen szinten "rákényszerülnek majd" az 5C-re (amivel szerintem semmi baj nincs) -
erdoke
titán
Ő választotta ki, hogy ki lesz az, aki összefogja az egészet. Ekezdődött.
Egyébként az iOS7 kinézetére teszek, amíg nem hányás, nem érdekel. Ahogy az iOS5-g vártam az okos lock screenre, most örülök a Control Panelnek (vagy mi a fene a neve), pedig leggyakrabban az Airplane módot használom a szoftveres kapcsolók közül...
Hónapokig ugyanaz a Home és a Lock képernyőm, az ikonok se fognak nagyon izgatni. Egyszerűsítsék tovább a használatot, adjanak hozzá apró javításokat, amivel praktikusabb lesz az egész, nekem ennyi elég. Az akkuidőn lenne még jó dolgozni telefonos vonalon, míg iPadnél a súlyon.(#267) EarL 007
Ami fontos, hogy gyorsan elérhető legyen, annak a zár képernyőn kell lennie! Szerintem azon lehetne még tovább finomítani, hogy kiváló információ forrás, és hatékony feladat elosztó központ legyen. A launcher meg az ikonok a használat szempontjából másodlagosak. -
Syl
nagyúr
válasz
buvartacsko #269 üzenetére
Sőt, hajrá wp!
Sicc!
-
joey04
titán
válasz
daniel909 #266 üzenetére
Biztos, hogy sikeres lesz, ez nem kérdés. Egy rétegnek bejön, egy másiknak mindegy. A harmadiknak nem jön be, de nem undorodik tőle. Aztán van olyan mint én, hogy undorodok tőle, de mégis visszaváltottam a droid hülyeségei miatt (bár...), és van még egy apró réteg akik tényleg váltanak. Tudom, hogy nem bukik meg, de azért drukkolok.
-
törölt tag
válasz
buvartacsko #245 üzenetére
"ha olyan rossz valakinek a szeme, hogy nem látja mi van írva a felső sávban akkor nem hiszem hogy bármi mást eltudna olvasni a képernyőn."
tévedés. a felső sáv betűi lehetnek annyira kicsik, hogy már ne tudja azonnal elolvasni, de egy nagyobb órát (ami lockscreenen van, home screenen is lehet) már el tud olvasni. pl. én. nem fogok zoomolni az értesítési sáv órájára, ha van lehetőségem egy nagyobb órát kirakni.
"nagyon kevésnek látom/látnám értelmét. mert a legtöbb ismerősömnek még nem volt olyan widget kirakva az androidos telefonján amire húde nagy szükség lenne."
az a te bajod. ugyanis az Android homescreen lényege pont hogy a widgetek. Androidon widget formájában van az, ami mondjuk iOS-en a notif centerben. ugyanaz a funkcionalitás csak épp máshol van.
nekem kint van egy időjárás widget, naptár (órarend miatt) és kb. ennyi. aztán van ismerős, akinek árfolyam widget is van, mert szüksége van rá. a widgetek, jók, hasznosak tudnak lenni. és mivel van még ezer másik is, lehet válogatni. gyakorlatilag megvalósítható az, ami mondjuk egy Windows Phone homescreen esetén, hogy app megnyitás nélkül kapj információkat az apptól. igaz, nem olyan rendezett / egységes formában, mint WP esetén, de legalább van lehetőség."winamp/ akármilyen más gagyi lejátszó widget:
dupla home gombra bárhol előlehet hozni. (ios 7 alatt ott van a control centerben)"
"vagy lezárt állapotban is dupla home gomb és ott van :"
Androidon az értesítések közé tudja pakolni a kezelőszerveit sok lejátszó, illetve akár a lockscreenre is közvetlenül. illetve Android 4.2 óta a lockscreenre is lehet rakni widgeteket, másfeledik homescreen felület (mert nem nyújtja teljesen azt a funkcionalitást, amit az alap homescreen).
erősen látni, hogy csak az a megoldás jó, kényelmes, ami iOS-en van, más neeeem.
-
daniel909
addikt
szerintem biztos h nem fognak megbukni. jön az olcsó iphone, és az új iphone. durva rekord fog megdőlni főleg az olcsóbbik iphone miatt. és az embereket nem érdekli majd h ios 7 van rajta. 2 percnél tovább nem fognak vele foglalkozni. szépen oda rakosgatják az ikonokat ahol eddig voltak, beállítják a kutyát háttérnek és élvezik majd a telefonjukat ahogy eddig.
már itt sem akkora a fanyalgás, pedig az itt lévő emberek érzékenyek a témára. akkor gondolj bele a nagy átlag mennyire le...ja h nem szkeuomorf a UI. -
joey04
titán
Mondjuk ha már Apple vezetés. Ahogy nézem nem csak az iOS bajos: [link]
Az igazgatótanács elégedetlen... -
Blyan
félisten
Sorry, de lassan harmadik hónapja ekézel mindent a iOS-szel kapcsolatban, baromi unalmas azt nézni, hogy éppen milyen újabb bizonyítékot találtál arra, hogy NEKED van igazad. Holott közel sem akkora szar a helyzet, mint szeretnéd beállítani.
Igen, lehet jobb is. Lehetne olyan mint a régi. De nem olyan basszus.
Nekem is jobban tetszene egy átgondoltabb változat. De ez van, vagy megszokja az ember, vagy használ mást.Kb ennyi alternatíva van. Az hogy ássuk elő az igazunkat igazoló interjúkat, miközben azokat a hangokat meg figyelmen kívül hagyjuk, amelyek mást mutatnak még nem fogja megváltoztatni az iOS7-et.
-
joey04
titán
Bármikor visszaválhatnak, van elég pénzük. Ha Jobs fejében ez egy életképes koncepció lett volna, akkor elfogadta volna, hiszen kiderült, hogy Ive valami hasonló förtelmet rajzolt meg a protora. Nem véletlen választotta Forstall megoldását, pedig Ive és közte kivételesen jó volt a kapcsolat.
255: nem nehéz a fejével gondolkodni, ő hajtogatta hogy meg akarjuk nyalni az ikonokat, az ő fejéből pattant ki, hogy szekumorf elemeket használjanak, már amikor az első asztali rendszert tervezték. Én nem a fejével gondolkodom, szimplán azt állítom igaza volt, és ez alapján nem hiszem, hogy egy totál ellentétest stílust favorizált volna bármikor is. -
Blyan
félisten
Ja, hogy ezt Te már előre látod.
Emlékszem, mennyien látták előre, hogy az ájfón lecseng majd... minden évben.
Lehet, de az a zseni nem engedte volna a jelen formában kiadni (szerintem még bétára sem) És ez hiányzik most nagyon, hogy legyen valaki, aki az egészet összefogja, és egy harmonikus egésszé csiszoltatja az egészet.
Újabb feltételezés, vagy pedig halottlátóval konzultáltál?
Ne haragudjatok, de az eszem megáll ezektől, mindenki olyan okos a több mint 2 éve halott Jobs-szal kapcsolatban, hogy mit akart volna, mi lenne, stb, hogy nem is értem, Jobs hogy lehetett korszakalkotó zseni, ha mindenki képes az Ő fejével gondolkodni.
-
NGA
addikt
válasz
buvartacsko #247 üzenetére
Milyen másik telefont? Nem olvastad, hogy nekem ipad-om van? És ott nincs ilyen időjárás?
Az első sor: "ipadon nincs ilyen notif center, ott nincs időjárás "
Ott lockscreen ki, majd időjárás app indit.
-
ZooLee
senior tag
Még az Apple sincs abban a helyzetben, hogy megbukhasson bármivel, főleg nem a legtöbb pénzt tojó iOS-szel.
Így van, pont ezt írtam én is. Jelenleg az Apple lefele konyul. most kellene valami, ami megint alaposan meglöki a szekeret. Hát, nem az iOS7 lesz az...
Még egy dolog... nem lepne meg, ha ez koncepció szinten létezett volna a Te zseni vezetőd asztalán már évekkel ezelőtt. Nem feltétlenül elutasítva.
Lehet, de az a zseni nem engedte volna a jelen formában kiadni (szerintem még bétára sem) És ez hiányzik most nagyon, hogy legyen valaki, aki az egészet összefogja, és egy harmonikus egésszé csiszoltatja az egészet.
(#249) joey20
OK, igazad van
, majdnem mindig igaza volt...
-
Blyan
félisten
Még az Apple sincs abban a helyzetben, hogy megbukhasson bármivel, főleg nem a legtöbb pénzt tojó iOS-szel.
Ha megbuknak, az androidé a piac. És akkor tapsikolhatsz.
Még egy dolog... nem lepne meg, ha ez koncepció szinten létezett volna a Te zseni vezetőd asztalán már évekkel ezelőtt. Nem feltétlenül elutasítva.
-
buvartacsko
addikt
tényleg soha nem fogom érteni, miért könnyebb elővenni egy másik telefont csak azért mert ott ott van a zárolási képernyőn.
elhiszed nekem hogy fél másodperccel később én is megtudom neked mondani milyen az idő? mert nem tart sok időbe feloldani a képernyőt és lehúzni a notif centert.
-
NGA
addikt
válasz
buvartacsko #245 üzenetére
ipadon nincs ilyen notif center, ott nincs időjárás stb. És mivel ott nagy a felület, jó távol is vannak az ikonok, olyan üres a képernyő. Ott jó lenne egy időjárás widget, hogy ne kelljen elinditani egy appot, ha kiváncsi vagyok a hét időjárására. Reggel mindig engem kérdez az asszony, és gyorsabb elővenni a Lumia 520-at, mert ott a zárolás képernyőn is ott van az időjárás.
-
buvartacsko
addikt
válasz
daniel909 #243 üzenetére
ha olyan rossz valakinek a szeme, hogy nem látja mi van írva a felső sávban akkor nem hiszem hogy bármi mást eltudna olvasni a képernyőn.
totálisan értelmetlen az óra widget, meg a legtöbb widget is... nagyon kevésnek látom/látnám értelmét. mert a legtöbb ismerősömnek még nem volt olyan widget kirakva az androidos telefonján amire húde nagy szükség lenne. láttam óra widgetet, semmi értelme. névnaptár: ioson ott van a notif centerben, semmi értelme külön. időjárás itt ott van, esetleg az lenne a jó ha az óra mellé ki lenne írva a lock screenen, de nem olyan szükséges az sem, mert napi 2-3x nézem meg maximum.
winamp/ akármilyen más gagyi lejátszó widget:
dupla home gombra bárhol előlehet hozni. (ios 7 alatt ott van a control centerben)
vagy lezárt állapotban is dupla home gomb és ott van :
stb...
-
daniel909
addikt
válasz
buvartacsko #242 üzenetére
ez a zárolási képernyő, te nem erről beszéltél.
-
daniel909
addikt
válasz
buvartacsko #237 üzenetére
mert nagyobb és jobban odavonzza a szemet, könnyebben leolvasod az időt róla.
-
ZooLee
senior tag
válasz
Ne haragudj, de úgy látom az értő olvasás nem az erősséged. Egy szót sem írtam a widgetek erőltetéséről vagy istenítéséről, nem hiányoltam az iOS-ből. Nem kellenek nekem sem, a Notification Center nekem pont elég. Csak annyit írtam, hogy nem tudod az ikonos homescreent eltakarni. Mivel nem tudod eltakarni, ezért alapvetően fontos, hogy hogyan néznek ki az ikonok. És ebben a rendszerben pont azok vannak elszabva.
Az, hogy igazodni fognak az ikonok nem kérdés, de remélem a flat stílushoz fognak igazodni, nem pedig ehhez a tiritarka koncepciótlan összevisszasághoz.Próbálj meg lehiggadni, és értelmezni azt, amit írtam, írtunk.
-
Totheground
addikt
Abban egyetertek a fujolokkal, hogy az ikonok lehetnenek kevesbbe ezerszinuek. De szerintem ez a resz meg valtozni fog, ha nem is most a 7.0-ban.
De maga az uj iranyvonal tetszik, es az ikonok sem annyira rondak. Bar azt az attetszo hatteret, mint ami pl a hangeronel jon elo, hasznalhatnak gzakrabban a tiszta feher helyett -
Syl
nagyúr
válasz
Az óra widget valóban nagy baromság. Szerintem az időjárás is necces.
Én pl. a telefonon és a másik táblagépen naptár és email widgetet tartok a képernyőn. És csak azokat az ikonokat, amiket napi szinten használok. A többi jó helyen van az appdrawer-ben. Ja és egy képernyőt használok.(#235) NGA
Isteniti.az erős kifejezés, inkább mondjuk ugy, hogy kedveli.
Olvasgatva a fórumos hozzászólásaidat, sokkal több, mint "kedveli". A rajongás inkább ideillő jelző.
-
buvartacsko
addikt
Mindig röhögök magamban mikor Androidon kint van a usernek egy óra widget. Egyszerűen nem értem hogy mi a fasznak... mikor ott van a jobb felső sarokban az óra. iOS-ra is nemtudom minek lenne igénye bárkinek óra widgetet kirakni, mikor ott egy iszonyat nagy óra a zároló képernyőn, meg a home screenen is ott van középen fent az óra. Mi a picsának óra widget ?
Nem értem minek akar bárki is +1 képernyőt amin át kell vergődni magatokat az appokhoz. Részemről ez kifejezetten idegesítő lenne.
El lehet képzelni azt hogy valakinek nincsen szüksége widgetekre? Meg azt hogy elég neki az ikonos rendszer? Ez nem egy desktop oprendszer, nem hiszem hogy hasonlítania kellene ilyen téren rá...
Szerintem teljesen nyilvánvaló hogy a 3rd party appok ikonjai is igazodni fognak, nem is értem ez miért kérdés egyáltalán.
-
ZooLee
senior tag
Bármennyire is Apple-párti vagyok (ha úgy tetszik fan) ebben a kérdésben szerintem NGA-nak van igaza. Ez nem egy Apple-féle maximalista módon megtervezett, és (közel) tökéletességig reszelgetett dolog, hanem nagy sietve összedobott félkész cucc. Nem rossz, de még nincs kész. De ezt már kifejtettem korábban is.
Az Apple nem röhög, de letolja ezt is a felhasználók torkán. Csak amit eddig letolt (mert eddig is ezt csinálta) azzal nem volt ilyen gond, (b@ssza meg, az Öregnek mindig igaza volt, azért végül valahol jó lett a felhasználóknak) viszont egy kiélezett versenyhelyzetben, mint az Androiddal van (mert más nem számít jelen pillanatban) nem biztos, hogy jó húzás. Mert lehet, hogy az Androidnak is szar a kinézete, de ott tényleg megvan az a lehetőség, hogy szükség esetén meg tudd változtatni a kinézetet gyökeresen. Itt pedig nincs. És azért bármennyire is rajongó valaki, mégis kicsit rossz a szájíze, hogy hát jó, jó, ez az új rendszer, de hátb@sszák meg az ikonjaikat... Legalábbis nekem most ilyen.
És abban is igaza van NGA-nak, hogy a kezdőképernyő meghatározza az oprendszert, különösen az iOS-nél, ahol nem tudsz mást csinálni, csak ikonokat kirakni. Nem tudsz üres homescreen-t csinálni, nem tudsz csak egy óra widgetet kirakni, az ikonokat kell használnod.És megnyugodhatsz,minden appnak le fogják cserélni az ikonját,sőt,amelyik app megkapja a hivatalos iOS7 frissítést,az iOS6-on nem fog működni...
Hát, remélem is, ha az Apple ikonjai ilyenek maradnak, akkor majd a 3rd party alkalmazásokat rakom az első képernyőre, hogy legalább az nézzen ki valahogy...
-
NGA
addikt
Isteniti.az erős kifejezés, inkább mondjuk ugy, hogy kedveli.
Épitészmérnöknek tanultam, de végül máshol kötöttem ki. A minimalizmus mindig is a kedvenc irányzatom volt, vonz a bauhaus épitészet és design is. Bár sokan ridegnek tartják, és visszariadnak tőle, engem megnyugtat a letisztult, leegyszerűsitett forma, a párhuzamos és merőleges vonalak játéka. Ugyanakkor ellenpontként az art nouveau, a szecesszió is közel áll hozzám. A modernista irányzatok közül a sláger nálam a pop-art, több Roy Lichtenstein repro is van a falakon otthon. Talán innen ered, hogy bár tetszik nagyon a szkeumorf stilus, de inkább a végletekig letisztult minimalista, modern az amit kedvelek. Ezért lelkesültem, be, mikor Ivy azt mondta, hogy nagyon fekete-fehér, flat lesz az ios7.
És igenis nagyon meghatározza a homescreen az oprendszert, mint ahogy az autó külseje is az autót, mivel ezt látod először. -
NGA
addikt
Erős tévedésben élsz. Nem csak nekem nem tetszik, hanem nagyon sok embernek. Elég beirni, hogy ios 7 ugly meg hasonló. Még oldalakat is szenteltek annak, hogy milyenek lennének a dolgok ilyen pszihedelikus köntösben. Akinek van egy kis szépérzéke, az látja, hogy ez egy összetákolt gagyi, mindenféle konkrét elképzelés nélkül. Ez nem fiatalos, nem elegáns, nem divatos, ez olyan, mint aki befüvezett, és a látomását lefestette. Basszus, aki ezt ki engedte jönni a nyilvánosság elé, az nem tanult szinesztétikát az biztos. 20 év grafikusi és tipográfusi háttérrel képtelen vagyok megérteni ezt a szinorgiát.
Ki fogja lecserélni minden app ikonját? Nem az cserélheti le, aki irta a 3rd appot?
-
dezs520
senior tag
Ezt nem értem,már megint az van,hogy mert neked nem tetszik,akkor az Apple már röhög,meg jól hüjének vagyunk nézve,meg meg tudnak vezetni...
Figyelj,csak annyi lett volna: Nekem nem tetszik,és pont.
Nem kell ezt csűrni csavarni,mögé gondolni mindent,neked nem jön be és kész.
És megnyugodhatsz,minden appnak le fogják cserélni az ikonját,sőt,amelyik app megkapja a hivatalos iOS7 frissítést,az iOS6-on nem fog működni... -
ZooLee
senior tag
válasz
buvartacsko #209 üzenetére
Ne értsd félre, én most is azt mondom, hogy jó cucc ez! Csak azt hiányolom, hogy öröm lenne ránézni és feltúrom a netet az újabb képekért, leírásokért. Mert marhára tetszik a _működése_, de azért mégis ott van bennem, hogy b@sszák meg az ikonjaikat. És nem ezt vártam volna az Apple-től.
Aztán lehet, hogy ez csak a felfokozott elvárás, de azért valljuk be, nem ehhez voltunk szokva. Amit letettek az (legalábbis vizuálisan) nagyon jól megcsinálták. Lehet, hogy egyszerűbb volt, nem izgett-mozgott, de szép volt és harmonikus. Ez most izeg-mozog, de nem harmonikus.
És biztos, hogy az lesz, hogy egy-két hónap folyamatos használat után az előnyei elnyomják az ikonok iránt érzett ellenszenvet... De mégis mennyivel jobb lenne úgy ránézni, hogy deszép.(#213) NGA: Tényleg ennyire szép a jobb oldali?
Tényleg. Magában is, de főleg így az újdonság mellé.
(#217) irgum: Egyébként volt valahol egy netes szavazás amiből az jött ki, hogy pl az ikonok közül csak a Safari és a Beállítások ikonja nem tetszik az embereknek.
Hát, nem tudom kiket kérdeztek meg, de én nem nagyon tudok olyan ikont, ami szebb lenne. Különösen rosszul sikerült a Music és a Game Center ikonja. a Newsstand meg mintha egyenesen a Kisvakond kalandjai '79-es kiadásából származna... Pl. a Maps ikonját nem tudom miért kellett megváltoztatni. Egyszerűen nem tudom megérteni, hogy akkor most flat-et akarnak vagy nem. Ha flat-et akarnak, akkor csináljanak egyszerű, sematikus ikonokat (lásd WP alap ikonjai) ha meg nem, akkor meg hagyják meg a szép, részletesen kidolgozott (valósághű) ikonokat. De ilyen felemás izét, ne csináljanak. Egy csomó ikon olyan, mintha 10-30 évet mentünk volna vissza az időben. Rendben, menjünk, de akkor valahova Dieter Rams-ig, és egységesen, minden ikonnal.
(#223) irgum: Attól az még tény marad, ha 1 ember nem hiszi el.
Azért vedd észre, hogy itt nem egy emberről van szó, hanem nagyon sokról, nagyon megosztotta a célközönséget az iOS7 kinézete. (Kinézete, értve rajta az ikonokat leginkább) Tény, hogy azóta javult, de azért itt nem arról van szó, hogy nagyon nagy többséggel tetszene az újdonság.
-
NGA
addikt
Azért nem hiszem el, mivel minden különösebb erőfeszités nélkül manipulálható. Kb mint egy facebook szavazás. Talán még annál is egyszerűbben.
(#227) irgum: Miféle bizalom? Bármikor lehet manipulálni ezeket, szerinted hogy nyertek fényképezőt, laptopot ritka szar képekkel?
-
joey04
titán
Volt korábban egy netes szavazás, hogy kinek mekkora az ideális kijelzőméret. Amikor 4.3" volt a csúcs kb, meg volt a fura note. akkor az jött ki, hogy a 4-4.3 kell az embereknek. Nemrég újra készítettek egy felmérést. most a 4.8-5" az átlag a csúcskategóriában, most a többség azt jelölte meg. az a többség aki 1-1,5 éve még kényelmetlennek találta ezt a méretet. ennyit a felmérésekről. btw pont az apple vallotta mindig is azt, hogy ezek a felmérések fölöslegesek és szarok. btw a rio ios annak szól, hogy a bemutatás óta arra épül az ios, hogy a szkeumorf és részletesen kidolgozott 3D-s elemeken keresztül teszi barátságossá a rendszert, ez volt a lényege, ez kiveszett belőle. az osx-nél is így van, és ahogy Woz fogalmaz: ezek segítik elfedni a technológiát. ettől még lehet sikeres az új irány (sajnos), de a korábbi szemlélet kihalt, ez nem vita tárgya.
224: persze, de van több hiba is, amit nem foltoztak be. és mivel nem publikus, így vélhetően a véglegesben is benne lesz. de véleményem szerint nem jön jb 7.0-ra, megvárják az első frissítést. -
NGA
addikt
Meg a mail, meg a video, meg az összes, amiben ez az ronda szinátmenet van. Külön kiemelkedik az itunes store, meg a weather. Szóval szinte mindranda.
Netes szavazásban sajnos nem hiszek.Azért ronda, mert keveredik a szkeumorf ikon a pszihedelikus flat-al. És egy csomó app ikonját nem fogják megváltoztatni ilyenre csak azért, hogy beolvadjon ide.
-
irgum
addikt
Őszintén megmondom, hogy a jobb oldali jobban bejön. Egyébként volt valahol egy netes szavazás amiből az jött ki, hogy pl az ikonok közül csak a Safari és a Beállítások ikonja nem tetszik az embereknek. A többi ikonra a válaszadók 3/4-e azt mondta az iOS7 a szebb.
De bármi változás van, nyilván nem fog mindenkinek tetszeni, te ebbe a rétegbe esel bele. Túl nagy feneket kerítesz az egésznek, mint akinek rip ios aláírása van. Ezen csak nevetni tudok, vagyis mosolyogni.
-
NGA
addikt
válasz
Én csak ezért várom, mert erre lesz JB, és ezt a pszihedelikus szinkavalkádot le lehet cserélni valami normálisabbra.
Az a vicces az egészben, hogy az Apple tényleg bármit le tud nyomni a fanok torkán, lehet Ivy-ék ott röhögnek, hogy jól megszivattak mindenkit.
Tényleg ennyire szép a jobb oldali?
-
irgum
addikt
válasz
Így van! Finom áru.
-
buvartacsko
addikt
Senki ne vegye sértésnek, de nagyon kíváncsi leszek rá, hogy meddig fog tartani ez a fanyalgás. Szerintem 1-2 hónappal a megjelenés után mindenki azt fogja mondani hogy tényleg jó cucc ez.
Eleinte én is annyira elleneztem ezt mint Ti, de azóta tényleg valahogy sokkal jobb érzetet kelt használat közben stb... én biztos vagyok benne hogy nagyon is jó lesz ez.
-
ZooLee
senior tag
válasz
buvartacsko #205 üzenetére
Használtam. Ahogy írtam a funkcionalitása, a működése tetszik, de attól függetlenül az egész, összességében nem. Nekem ez nem szép, max. funkcionális lenne, de annak meg jobb a WP. Lehet, hogy divat a flat, de akkor egy jobban átgondolt koncepció kellett volna. Ez jobb esetben félkész, rosszabb esetben összehányt munka.
Valaki linkelt auxo-s képeket, én azt találnám szépnek. És az az érdekes, hogy az iOS7 koncepcióhoz talán még jobban is mennének azok az ikonok, a szkeumorf megvalósítás. Engem az zavar, hogy mindenképpen a flat irányba akartak menni, csak nem sikerült egységesre. Ezt tuti nem Ive csinálta, vagy rohadtul nem volt lehetősége/kedve foglalkozni vele.
-
Blyan
félisten
válasz
buvartacsko #205 üzenetére
És Te próbáltad már, hogy nem akarod másokra erőltetni azt ahogyan Neked tetszik?
Én a legelejétől kezdve használom a bétákat és hazudnék ha azt mondanám, hogy nincs benne elszarás.
-
buvartacsko
addikt
Ti probaltatok 5 percnél tovabb az ios7 beta5öt? Mert en nem értek egyet egy szóval se. Max beta1nel volt ez igaz.
-
ZooLee
senior tag
2013 egyértelműen a flat/modern design éve.
Szerintem az látszik, hogy az Applenél is így gondolta valaki, és ezt mindenáron áttolta. És vagy idő, vagy tehetség (megfelelő ember?) nem volt arra, hogy az egészet összefogja, és elejétől a végéig átverje mindenkin a koncepciót. Emiatt lett ilyen felemás a rendszer. Ahogy linkelted az alkalmazások teljesen jók lettek, de pont a rendszer "arcára", az alapokra, az ikonokra nem maradt idő. Aztán lehet, hogy csak annyi lesz, hogy itt is (mint az Androidban) meglesz rá a lehetőséged, hogy magadnak alakítsd ki az alap kinézetet, és - ahogy a korábban linkelt alapképernyők - mindenkinek a saját ízlése vagy ízléstelensége dönti el, hogy milyen lesz a kezdőképernyője. Eddig erre nem volt lehetőség nagyon nem tudtad elszabni. Most majd rajtad múlik, hogy homáros vagy elegáns lesz. Mondjuk vicces - vagy szomorú - hogy tulajdonképpen csak egy ikonkészlet csere lehetőség hiányzik. (Én is nagyon sajnálom az eddigi ikonokat, de az új rendszer miatt inkább az iOS7-et használom majd, aztán megpróbálok, valami jó hátteret találni)
Annak ellenére, hogy sokaknak, köztük neked sem tetszik, az MS jobban megfogta a flat modern ui designt.
Ez szerintem is így van, az a rendszer sokkal egységesebb. Lehet, hogy túl fapados(nak tűnik) de legalább mindenhol egységesen az. Nekem úgy tűnik, hogy sokkal több tervezési munka van benne, mint amit az iOS7-ben összedobtak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Az utolsó fejlesztői béta változat után rövidesen elérhető lesz az iOS 7 véglegesnek jelölt kiadása is.
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S25 Ultra 1 TB/12 GB fehér titán 3 év garancia, kiegészítőkkel eladó!
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A35 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Nothing Phone 2 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Magic 7 Pro 512GB / 12GB RAM / Fekete / Független / Újszerű állapot / 3 év gyári garanciával!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB GDDR6 Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest