Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• ZooLee

senior tag

válasz Blyan #259 üzenetére

gen, lehet jobb is. Lehetne olyan mint a régi. De nem olyan basszus.
    Nekem is jobban tetszene egy átgondoltabb változat. De ez van, vagy megszokja az ember, vagy használ mást.

Nem az a gond, hogy nem olyan, mint a régi. A változás nem gond. A gond az, hogy nem hozza az Apple-től megszokott kivitelezést. Ahogy ezt Te is elismered.
    Csak Te most ezt csont nélkül benyeled, "ez van" felkiáltással, és nem fogadod el, hogy van, akinek meg nem tetszik, és el is mondja.

(#265) buvartacsko: szerintem meg pont most szeptemberben löki majd meg a szekeret, az új iphoneal meg az új iosal.

Úgy legyen, én örülnék neki legjobban.

(#273) erdoke: Ő választotta ki, hogy ki lesz az, aki összefogja az egészet. Ekezdődött. :K

Így van, de azt Ő is tudta, hogy Cook egy gazdasági szakember, és a kezében biztos helyen van a cég. De azt is tudnia kellett, hogy nem Cook lesz az, aki az Apple innovatív arcát továbbviszi/továbbfejleszti. Nagyon csodálkoznék, ha Cook beleszólna mélyebben bármibe is a termékfejlesztésnél.

Egyébként az iOS7 kinézetére teszek, amíg nem hányás, nem érdekel.

Én is írtam, hogy mindenképpen használni fogom az iOS7-et az újdonságai miatt, és amíg meg tudom csinálni, hogy nekem tetsszen, addig nem lesz nagy gondom vele.

• ZooLee

senior tag

válasz Blyan #252 üzenetére

Még az Apple sincs abban a helyzetben, hogy megbukhasson bármivel, főleg nem a legtöbb pénzt tojó iOS-szel.

Így van, pont ezt írtam én is. Jelenleg az Apple lefele konyul. most kellene valami, ami megint alaposan meglöki a szekeret. Hát, nem az iOS7 lesz az... :(

Még egy dolog... nem lepne meg, ha ez koncepció szinten létezett volna a Te zseni vezetőd asztalán már évekkel ezelőtt. Nem feltétlenül elutasítva.

Lehet, de az a zseni nem engedte volna a jelen formában kiadni (szerintem még bétára sem) És ez hiányzik most nagyon, hogy legyen valaki, aki az egészet összefogja, és egy harmonikus egésszé csiszoltatja az egészet.

(#249) joey20

OK, igazad van :R , majdnem mindig igaza volt...

• ZooLee

senior tag

válasz buvartacsko #237 üzenetére

Ne haragudj, de úgy látom az értő olvasás nem az erősséged. Egy szót sem írtam a widgetek erőltetéséről vagy istenítéséről, nem hiányoltam az iOS-ből. Nem kellenek nekem sem, a Notification Center nekem pont elég. Csak annyit írtam, hogy nem tudod az ikonos homescreent eltakarni. Mivel nem tudod eltakarni, ezért alapvetően fontos, hogy hogyan néznek ki az ikonok. És ebben a rendszerben pont azok vannak elszabva.
    Az, hogy igazodni fognak az ikonok nem kérdés, de remélem a flat stílushoz fognak igazodni, nem pedig ehhez a tiritarka koncepciótlan összevisszasághoz.

Próbálj meg lehiggadni, és értelmezni azt, amit írtam, írtunk.

• ZooLee

senior tag

válasz dezs520 #231 üzenetére

Bármennyire is Apple-párti vagyok (ha úgy tetszik fan) ebben a kérdésben szerintem NGA-nak van igaza. Ez nem egy Apple-féle maximalista módon megtervezett, és (közel) tökéletességig reszelgetett dolog, hanem nagy sietve összedobott félkész cucc. Nem rossz, de még nincs kész. De ezt már kifejtettem korábban is.
    Az Apple nem röhög, de letolja ezt is a felhasználók torkán. Csak amit eddig letolt (mert eddig is ezt csinálta) azzal nem volt ilyen gond, (b@ssza meg, az Öregnek mindig igaza volt, azért végül valahol jó lett a felhasználóknak) viszont egy kiélezett versenyhelyzetben, mint az Androiddal van (mert más nem számít jelen pillanatban) nem biztos, hogy jó húzás. Mert lehet, hogy az Androidnak is szar a kinézete, de ott tényleg megvan az a lehetőség, hogy szükség esetén meg tudd változtatni a kinézetet gyökeresen. Itt pedig nincs. És azért bármennyire is rajongó valaki, mégis kicsit rossz a szájíze, hogy hát jó, jó, ez az új rendszer, de hátb@sszák meg az ikonjaikat... Legalábbis nekem most ilyen.
    És abban is igaza van NGA-nak, hogy a kezdőképernyő meghatározza az oprendszert, különösen az iOS-nél, ahol nem tudsz mást csinálni, csak ikonokat kirakni. Nem tudsz üres homescreen-t csinálni, nem tudsz csak egy óra widgetet kirakni, az ikonokat kell használnod.

És megnyugodhatsz,minden appnak le fogják cserélni az ikonját,sőt,amelyik app megkapja a hivatalos iOS7 frissítést,az iOS6-on nem fog működni...

Hát, remélem is, ha az Apple ikonjai ilyenek maradnak, akkor majd a 3rd party alkalmazásokat rakom az első képernyőre, hogy legalább az nézzen ki valahogy...

• ZooLee

senior tag

válasz buvartacsko #209 üzenetére

Ne értsd félre, én most is azt mondom, hogy jó cucc ez! Csak azt hiányolom, hogy öröm lenne ránézni és feltúrom a netet az újabb képekért, leírásokért. Mert marhára tetszik a _működése_, de azért mégis ott van bennem, hogy b@sszák meg az ikonjaikat. És nem ezt vártam volna az Apple-től.
    Aztán lehet, hogy ez csak a felfokozott elvárás, de azért valljuk be, nem ehhez voltunk szokva. Amit letettek az (legalábbis vizuálisan) nagyon jól megcsinálták. Lehet, hogy egyszerűbb volt, nem izgett-mozgott, de szép volt és harmonikus. Ez most izeg-mozog, de nem harmonikus.
    És biztos, hogy az lesz, hogy egy-két hónap folyamatos használat után az előnyei elnyomják az ikonok iránt érzett ellenszenvet... De mégis mennyivel jobb lenne úgy ránézni, hogy deszép.

(#213) NGA: Tényleg ennyire szép a jobb oldali?

Tényleg. Magában is, de főleg így az újdonság mellé. :(

(#217) irgum: Egyébként volt valahol egy netes szavazás amiből az jött ki, hogy pl az ikonok közül csak a Safari és a Beállítások ikonja nem tetszik az embereknek.

Hát, nem tudom kiket kérdeztek meg, de én nem nagyon tudok olyan ikont, ami szebb lenne. Különösen rosszul sikerült a Music és a Game Center ikonja. a Newsstand meg mintha egyenesen a Kisvakond kalandjai '79-es kiadásából származna... Pl. a Maps ikonját nem tudom miért kellett megváltoztatni. Egyszerűen nem tudom megérteni, hogy akkor most flat-et akarnak vagy nem. Ha flat-et akarnak, akkor csináljanak egyszerű, sematikus ikonokat (lásd WP alap ikonjai) ha meg nem, akkor meg hagyják meg a szép, részletesen kidolgozott (valósághű) ikonokat. De ilyen felemás izét, ne csináljanak. Egy csomó ikon olyan, mintha 10-30 évet mentünk volna vissza az időben. Rendben, menjünk, de akkor valahova Dieter Rams-ig, és egységesen, minden ikonnal.

(#223) irgum: Attól az még tény marad, ha 1 ember nem hiszi el.

Azért vedd észre, hogy itt nem egy emberről van szó, hanem nagyon sokról, nagyon megosztotta a célközönséget az iOS7 kinézete. (Kinézete, értve rajta az ikonokat leginkább) Tény, hogy azóta javult, de azért itt nem arról van szó, hogy nagyon nagy többséggel tetszene az újdonság.

• ZooLee

senior tag

válasz buvartacsko #205 üzenetére

Használtam. Ahogy írtam a funkcionalitása, a működése tetszik, de attól függetlenül az egész, összességében nem. Nekem ez nem szép, max. funkcionális lenne, de annak meg jobb a WP. Lehet, hogy divat a flat, de akkor egy jobban átgondolt koncepció kellett volna. Ez jobb esetben félkész, rosszabb esetben összehányt munka.

Valaki linkelt auxo-s képeket, én azt találnám szépnek. És az az érdekes, hogy az iOS7 koncepcióhoz talán még jobban is mennének azok az ikonok, a szkeumorf megvalósítás. Engem az zavar, hogy mindenképpen a flat irányba akartak menni, csak nem sikerült egységesre. Ezt tuti nem Ive csinálta, vagy rohadtul nem volt lehetősége/kedve foglalkozni vele.

• ZooLee

senior tag

válasz NGA #175 üzenetére

2013 egyértelműen a flat/modern design éve.

Szerintem az látszik, hogy az Applenél is így gondolta valaki, és ezt mindenáron áttolta. És vagy idő, vagy tehetség (megfelelő ember?) nem volt arra, hogy az egészet összefogja, és elejétől a végéig átverje mindenkin a koncepciót. Emiatt lett ilyen felemás a rendszer. Ahogy linkelted az alkalmazások teljesen jók lettek, de pont a rendszer "arcára", az alapokra, az ikonokra nem maradt idő. Aztán lehet, hogy csak annyi lesz, hogy itt is (mint az Androidban) meglesz rá a lehetőséged, hogy magadnak alakítsd ki az alap kinézetet, és - ahogy a korábban linkelt alapképernyők - mindenkinek a saját ízlése vagy ízléstelensége dönti el, hogy milyen lesz a kezdőképernyője. Eddig erre nem volt lehetőség nagyon nem tudtad elszabni. Most majd rajtad múlik, hogy homáros vagy elegáns lesz. Mondjuk vicces - vagy szomorú - hogy tulajdonképpen csak egy ikonkészlet csere lehetőség hiányzik. (Én is nagyon sajnálom az eddigi ikonokat, de az új rendszer miatt inkább az iOS7-et használom majd, aztán megpróbálok, valami jó hátteret találni)

Annak ellenére, hogy sokaknak, köztük neked sem tetszik, az MS jobban megfogta a flat modern ui designt.

Ez szerintem is így van, az a rendszer sokkal egységesebb. Lehet, hogy túl fapados(nak tűnik) de legalább mindenhol egységesen az. Nekem úgy tűnik, hogy sokkal több tervezési munka van benne, mint amit az iOS7-ben összedobtak.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés