- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Poco X6 Pro - ötös alá
- One mobilszolgáltatások
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- Fotók, videók mobillal
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
Új hozzászólás Aktív témák
-
Syl
nagyúr
válasz
buvartacsko #269 üzenetére
Sőt, hajrá wp!
Sicc!
-
törölt tag
válasz
buvartacsko #245 üzenetére
"ha olyan rossz valakinek a szeme, hogy nem látja mi van írva a felső sávban akkor nem hiszem hogy bármi mást eltudna olvasni a képernyőn."
tévedés. a felső sáv betűi lehetnek annyira kicsik, hogy már ne tudja azonnal elolvasni, de egy nagyobb órát (ami lockscreenen van, home screenen is lehet) már el tud olvasni. pl. én. nem fogok zoomolni az értesítési sáv órájára, ha van lehetőségem egy nagyobb órát kirakni.
"nagyon kevésnek látom/látnám értelmét. mert a legtöbb ismerősömnek még nem volt olyan widget kirakva az androidos telefonján amire húde nagy szükség lenne."
az a te bajod. ugyanis az Android homescreen lényege pont hogy a widgetek. Androidon widget formájában van az, ami mondjuk iOS-en a notif centerben. ugyanaz a funkcionalitás csak épp máshol van.
nekem kint van egy időjárás widget, naptár (órarend miatt) és kb. ennyi. aztán van ismerős, akinek árfolyam widget is van, mert szüksége van rá. a widgetek, jók, hasznosak tudnak lenni. és mivel van még ezer másik is, lehet válogatni. gyakorlatilag megvalósítható az, ami mondjuk egy Windows Phone homescreen esetén, hogy app megnyitás nélkül kapj információkat az apptól. igaz, nem olyan rendezett / egységes formában, mint WP esetén, de legalább van lehetőség."winamp/ akármilyen más gagyi lejátszó widget:
dupla home gombra bárhol előlehet hozni. (ios 7 alatt ott van a control centerben)"
"vagy lezárt állapotban is dupla home gomb és ott van :"
Androidon az értesítések közé tudja pakolni a kezelőszerveit sok lejátszó, illetve akár a lockscreenre is közvetlenül. illetve Android 4.2 óta a lockscreenre is lehet rakni widgeteket, másfeledik homescreen felület (mert nem nyújtja teljesen azt a funkcionalitást, amit az alap homescreen).
erősen látni, hogy csak az a megoldás jó, kényelmes, ami iOS-en van, más neeeem.
-
NGA
addikt
válasz
buvartacsko #247 üzenetére
Milyen másik telefont? Nem olvastad, hogy nekem ipad-om van? És ott nincs ilyen időjárás?
Az első sor: "ipadon nincs ilyen notif center, ott nincs időjárás "
Ott lockscreen ki, majd időjárás app indit.
-
NGA
addikt
válasz
buvartacsko #245 üzenetére
ipadon nincs ilyen notif center, ott nincs időjárás stb. És mivel ott nagy a felület, jó távol is vannak az ikonok, olyan üres a képernyő. Ott jó lenne egy időjárás widget, hogy ne kelljen elinditani egy appot, ha kiváncsi vagyok a hét időjárására. Reggel mindig engem kérdez az asszony, és gyorsabb elővenni a Lumia 520-at, mert ott a zárolás képernyőn is ott van az időjárás.
-
daniel909
addikt
válasz
buvartacsko #242 üzenetére
ez a zárolási képernyő, te nem erről beszéltél.
-
daniel909
addikt
válasz
buvartacsko #237 üzenetére
mert nagyobb és jobban odavonzza a szemet, könnyebben leolvasod az időt róla.
-
ZooLee
senior tag
válasz
Ne haragudj, de úgy látom az értő olvasás nem az erősséged. Egy szót sem írtam a widgetek erőltetéséről vagy istenítéséről, nem hiányoltam az iOS-ből. Nem kellenek nekem sem, a Notification Center nekem pont elég. Csak annyit írtam, hogy nem tudod az ikonos homescreent eltakarni. Mivel nem tudod eltakarni, ezért alapvetően fontos, hogy hogyan néznek ki az ikonok. És ebben a rendszerben pont azok vannak elszabva.
Az, hogy igazodni fognak az ikonok nem kérdés, de remélem a flat stílushoz fognak igazodni, nem pedig ehhez a tiritarka koncepciótlan összevisszasághoz.Próbálj meg lehiggadni, és értelmezni azt, amit írtam, írtunk.
-
Syl
nagyúr
válasz
Az óra widget valóban nagy baromság. Szerintem az időjárás is necces.
Én pl. a telefonon és a másik táblagépen naptár és email widgetet tartok a képernyőn. És csak azokat az ikonokat, amiket napi szinten használok. A többi jó helyen van az appdrawer-ben. Ja és egy képernyőt használok.(#235) NGA
Isteniti.az erős kifejezés, inkább mondjuk ugy, hogy kedveli.
Olvasgatva a fórumos hozzászólásaidat, sokkal több, mint "kedveli". A rajongás inkább ideillő jelző.
-
ZooLee
senior tag
válasz
buvartacsko #209 üzenetére
Ne értsd félre, én most is azt mondom, hogy jó cucc ez! Csak azt hiányolom, hogy öröm lenne ránézni és feltúrom a netet az újabb képekért, leírásokért. Mert marhára tetszik a _működése_, de azért mégis ott van bennem, hogy b@sszák meg az ikonjaikat. És nem ezt vártam volna az Apple-től.
Aztán lehet, hogy ez csak a felfokozott elvárás, de azért valljuk be, nem ehhez voltunk szokva. Amit letettek az (legalábbis vizuálisan) nagyon jól megcsinálták. Lehet, hogy egyszerűbb volt, nem izgett-mozgott, de szép volt és harmonikus. Ez most izeg-mozog, de nem harmonikus.
És biztos, hogy az lesz, hogy egy-két hónap folyamatos használat után az előnyei elnyomják az ikonok iránt érzett ellenszenvet... De mégis mennyivel jobb lenne úgy ránézni, hogy deszép.(#213) NGA: Tényleg ennyire szép a jobb oldali?
Tényleg. Magában is, de főleg így az újdonság mellé.
(#217) irgum: Egyébként volt valahol egy netes szavazás amiből az jött ki, hogy pl az ikonok közül csak a Safari és a Beállítások ikonja nem tetszik az embereknek.
Hát, nem tudom kiket kérdeztek meg, de én nem nagyon tudok olyan ikont, ami szebb lenne. Különösen rosszul sikerült a Music és a Game Center ikonja. a Newsstand meg mintha egyenesen a Kisvakond kalandjai '79-es kiadásából származna... Pl. a Maps ikonját nem tudom miért kellett megváltoztatni. Egyszerűen nem tudom megérteni, hogy akkor most flat-et akarnak vagy nem. Ha flat-et akarnak, akkor csináljanak egyszerű, sematikus ikonokat (lásd WP alap ikonjai) ha meg nem, akkor meg hagyják meg a szép, részletesen kidolgozott (valósághű) ikonokat. De ilyen felemás izét, ne csináljanak. Egy csomó ikon olyan, mintha 10-30 évet mentünk volna vissza az időben. Rendben, menjünk, de akkor valahova Dieter Rams-ig, és egységesen, minden ikonnal.
(#223) irgum: Attól az még tény marad, ha 1 ember nem hiszi el.
Azért vedd észre, hogy itt nem egy emberről van szó, hanem nagyon sokról, nagyon megosztotta a célközönséget az iOS7 kinézete. (Kinézete, értve rajta az ikonokat leginkább) Tény, hogy azóta javult, de azért itt nem arról van szó, hogy nagyon nagy többséggel tetszene az újdonság.
-
NGA
addikt
válasz
Én csak ezért várom, mert erre lesz JB, és ezt a pszihedelikus szinkavalkádot le lehet cserélni valami normálisabbra.
Az a vicces az egészben, hogy az Apple tényleg bármit le tud nyomni a fanok torkán, lehet Ivy-ék ott röhögnek, hogy jól megszivattak mindenkit.
Tényleg ennyire szép a jobb oldali?
-
irgum
addikt
válasz
Így van! Finom áru.
-
ZooLee
senior tag
válasz
buvartacsko #205 üzenetére
Használtam. Ahogy írtam a funkcionalitása, a működése tetszik, de attól függetlenül az egész, összességében nem. Nekem ez nem szép, max. funkcionális lenne, de annak meg jobb a WP. Lehet, hogy divat a flat, de akkor egy jobban átgondolt koncepció kellett volna. Ez jobb esetben félkész, rosszabb esetben összehányt munka.
Valaki linkelt auxo-s képeket, én azt találnám szépnek. És az az érdekes, hogy az iOS7 koncepcióhoz talán még jobban is mennének azok az ikonok, a szkeumorf megvalósítás. Engem az zavar, hogy mindenképpen a flat irányba akartak menni, csak nem sikerült egységesre. Ezt tuti nem Ive csinálta, vagy rohadtul nem volt lehetősége/kedve foglalkozni vele.
-
Blyan
félisten
válasz
buvartacsko #205 üzenetére
És Te próbáltad már, hogy nem akarod másokra erőltetni azt ahogyan Neked tetszik?
Én a legelejétől kezdve használom a bétákat és hazudnék ha azt mondanám, hogy nincs benne elszarás.
-
Syl
nagyúr
válasz
buvartacsko #192 üzenetére
Egy új skin, pár android feature és semmi több...
-
joey04
titán
válasz
buvartacsko #156 üzenetére
olvasd el újra amit írtam. segítek: Ha nem volt nagyon-nagyon csúnya a háttered, akkor a rendszer sem lett csúnya. Itt viszont ez kevés. Főleg, ha nem csak a home és lock creent nézzük, hanem hogy az egész rendszerre kihat a háttér a sok áttetsző baromság miatt.
-
joey04
titán
válasz
buvartacsko #150 üzenetére
Pont a régi ikonok az üdítő elemek. Más kérdés, hogy a hátérrel (ahogy mondtad is) nagyon sokat lehet játszani, és a képen látható szerintem igen sokat ront a dolgon.
-
joey04
titán
válasz
buvartacsko #145 üzenetére
Nem attól lesz melegfelvonulás, hanem a sokféle rikító szín miatt, mint ami pl a 146-ban látható.
-
joey04
titán
válasz
buvartacsko #127 üzenetére
Vettem egy HTC One-t. Aztán visszaváltottam. Hogy miért? Nem a topikhoz tartozik, de mazsolázgass: [link], [link], [link], [link], [link]. Ennek ellenére továbbra is szemezek a készülékkel, még megvárom az új iPhone bejelentést. De azért tokot meg fülest már kerestem hozzá. Btw.: Működésileg eddig is TOP volt nálam, a CC megjelenésével meg tényleg közel tökéletes lett számomra a rendszer. De ettől még hiába működik valami jól, ha ahányszor előveszem a zsebemből a hányinger kerülget és egy melegfelvonuláson érzem magam. Az meg marhára hidegen hagy, hogy a haterek a változás hiánya miatt verték magukat. Én nem kértem soha, hogy változzon az iOS, a 3D-s elemek, a szkeumorf irány számomra gyönyörű és hibátlan volt.
-
törölt tag
válasz
buvartacsko #64 üzenetére
1: nem Java, hanem Dalvik, ami némileg egy Java, de vannak különbségek is. az más kérdés, hogy már nem csak Javaban lehet rá fejleszteni...
2: nem minden alkalmazás van Dalvikra írva, hanem vannak natívak is. mióta van NDK (rég), azóta megoldható.
3: úgy könnyű "optimalizált" rendszert írni, hogy van "mondjuk gyökkettő" számú hardverkombináció, amire meg kell írni egy rendszert, a másik oldal számtalanjával szemben.
4: az, hogy XYZ gyártói (pl. Samsung, LG, akármi) telefonon szarul fut az Android, az nem feltétlen az Android hibája. gyártó belenyúlt a szoftverbe, hogy saját dolgait hozzárakja? ha igen, akkor gyártó terheli a felelősség, hogy figyeljen is arra, hogy mi hogy kerül bele. plusz maguknak kell ügyelni arra, hogy a kernel és driverek (bár ezek meg az alkatrészek fejlesztőitől jön) jól legyenek megírva arra az eszközre. -
Tigerclaw
nagyúr
válasz
buvartacsko #116 üzenetére
"Nem hiszem hogy a szép rendszerre bárki vissza akarna húzni egy régebbi elavult témát. "
A dolgok jellemzően nem parancsszóra avulnak el, legalábbis a normális embereknél. Az Apple userek többsége sajnos megy a kolomp után. Én a kisebbséghez tartozok, mert nekem sokkal egységesebbnek, sőt "letisztultabbnak" tűnik a jelenlegi "elavult" design és ezt a véleményemet még csak nem is szégyellem.
Én már évek óta várom, hogy frissüljön az iOS interface, de ez inkább olyan, mint egy évekkel korábbi alpha verzió, egy draft, ráadásul az interface lényege semmiben sem változott csak kicserélték az ikonokat bénábbra és bejött ez a ködös, tejüveges kontraszt nélküli homályos felület. Az egész olyan langyos szappanbuborékos valami lett. Úgy gondolták, hogy ha előre nem tudnak lépni, valamerre mozdulni kell és hátra léptek kettőt. Inkább az interface alapjain dolgoztak volna, hogy ne ezt az unalmas ikondzsungelt kelljen az embernek nézni még ennyi év után is.
-
Möhe
addikt
válasz
Nem hülyék dolgoznak az applenél
csak kicsit homárosra sikerült a színvilágengem irritál ez a kinézet,és csak ezért nem váltok erre
ha mégis rákényszerülök, a már említett winterboard - iOS6 design lesz az első amit felteszek ha másért nem is,akkor ezért fogok JB-t tenni ha lesz rá -
NGA
addikt
válasz
"Nem hiszem hogy a szép rendszerre bárki vissza akarna húzni egy régebbi elavult témát."
-
joey04
titán
válasz
Te egy látnok vagy, szerinted az Apple mindenkivel megszeretteti a flat dizájnt. Bár szívem szerint nem a látnok szót használnám.
-
CoDWaW07
őstag
válasz
Azért vannak még páran akiket nem győzött meg az IOS 7
De hát senkinek sem ugyanolyan az ízlése
Persze ha meg maradt volna a "régi" design akkor meg az lett volna a baj...
Szerintem vannak nagyon jó újítások az IOS 7-nél, pl. az új fotóalbum , airdrop és az "Elveszett mód", bár van pár ikon amivel még mindig nem sikerült megbarátkoznom, de idővel úgyis csiszolnak még rajta -
joey04
titán
válasz
buvartacsko #105 üzenetére
Ezt látni, hogy nem illik bele. Nem illeszkedik a környezetébe. "Az alapvetően dimenziótlan és lapos designt időnként 3D elemek zavarják meg, mint a zöld kapcsolók és a 3D-ben tekerhető pickerek."
Nem illik oda. Ha ezt nem látod be, akkor tényleg nem lehet veled mit kezdeni. -
joey04
titán
válasz
buvartacsko #103 üzenetére
mert nem flat azért.
de én azt most sem használom
lássuk be, ez nem egy komoly érv. -
joey04
titán
válasz
buvartacsko #101 üzenetére
Hát pedig nem egységes. Elhiszem, hogy neked tetszik az irány, ez szubjektív. De nem egységes. Flat dizájn, de közben egy game center vagy kamera ikon marhára nem az. a cc-ben minden ikon más formájú, aztán meg a flat dizájnból kilógnak pl az on/off kapcsolók. Szóval elhiszem, hogy tetszik, de marhára nem egységes. Talán majd az iOS 8 vagy 9.
-
Dilikutya
félisten
válasz
buvartacsko #77 üzenetére
Ne vedd magadra!
Igazából én azt nem értem meg, hogy mitől lesz valaki olyan elvakult fanboy, hogy nekiáll szétoffolni mindent, mert neki van igaza. Pedig józanésszel belátva a két platform ugyanazt nyújtja, az ugyanannyiba kerülő iPhone ugyanazt tudja ugyanolyan gyorsan, mint az ugyanannyiba kerülő androidos készülék. Egy bajom van az iPhone-al, az, hogy nem esik úgy az ára, mint az androidos telefonoknak. Maga a rendszer gyors, pont mint a drága androidos telefonokon is. A hardver képességein kár vitázni, az iOS és az Android különbségei miatt lehetséges "gyengébb" hardveren ugyanaz a teljesítmény, viszont azt is figyelembe kell venni, hányféle eszközre kell az iOS-t fejleszteni, és mennyire Androidot - ezért kell a virtuális gépes környezet. De ez meg már szoftverfejlesztés, amihez a fanboyok úgysem értenek.
Az ikonok sarkainak lekereketítettségén meg térhatásán vitázni meg szánalmas. Az egykurvaikon. -
Bog
HÁZIGAZDA
válasz
buvartacsko #77 üzenetére
Nem azért írtam neked azt, amit, hogy utána még folytasd. Többször nem szólok.
-
Ed3r_X_
nagyúr
válasz
buvartacsko #74 üzenetére
Mert csak baromságot tudnak írni igaz? Azért ennyire ne nézd le a másikat szerintem. Attól mert Te pont mást használsz, attól Ő neki lehet, hogy az a jobb rendszer, ahhoz ért jobban, és az szimpatikusabb neki.
Mindkét tábor között vannak fanok, nem csak Androidnál. Illetve mikor egyik tábor a másikkal veszekszik, sosincs reális, adott időre vonatkozó összehasonlításuk két eszközről. Mert vagy az iPhone volt régebbi, vagy az Androidos telefon (ami alatt hasonlításnál jobb a Nexust érteni, mivel azon olyan a rendszer, amilyen) Persze ez az ész nélküli vitára vonatkozik, amiből igen sok van. Tisztelet a kivételnek.
Ennyi hsz-t írni meg felesleges volt, egybe is be tudtad volna szerkeszteni, nem túl hosszúak.
Bog: Bocsi, nem láttalak már.. Vége részemről.
77# De Ő nem úgy fröcsögött, mint itt egyesek.
-
Bog
HÁZIGAZDA
válasz
buvartacsko #74 üzenetére
Én pedig nem azért járok bármilyen topikba, hogy valakinek a pattogását olvassam, ami a témához nem kapcsolódik, nincs offban, nem tudja beszerkeszteni egy hozzászólásba és még személyeskedik is.
Igen, ez te vagy. Ez pedig egy figyelmeztetés.
-
korpicschess
veterán
válasz
buvartacsko #66 üzenetére
Átjártok, ne izgulj.
-
Ed3r_X_
nagyúr
válasz
buvartacsko #64 üzenetére
e-pénisz benchmarkokról miért nem tud leszokni senki sem?
-
joey04
titán
válasz
buvartacsko #66 üzenetére
Azért szerintem enyhén túlpörgöd a témát.
-
Pantal
senior tag
válasz
buvartacsko #55 üzenetére
Szerintem ti elbeszéltek egymás mellett. Ő infrás távírányítós tulajdonságra gondolt szerintem, mint ami az S4ben is van.
-
halkow
őstag
válasz
buvartacsko #34 üzenetére
apple tv hez? jó de hagyományoshoz nem
-
joey04
titán
válasz
buvartacsko #39 üzenetére
Az első béta óta használom, jelenleg is az van a telefonomon. Nem tetszik, számomra ronda. Nincs egy grafikai elem sem, ami tetszene. Plusz logikai bukfencek is vannak benne, de ez másodlagos.
-
joey04
titán
válasz
buvartacsko #36 üzenetére
Igazad van, rosszul fogalmaztam. Az egyéni dolog, hogy szép-e az iOS 7. Szerintem mondjuk okádék. De arra akartam utalni, hogy attól mert valami modernebb/frissebb még nem biztos, hogy szép is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- új bontatlan iPhone 16 Pro 128GB black titanium fekete titán független Apple 1 év garancia ajándék
- Iphone 12 Pro Max 128 GB /// 88% Akku // Számlával és Garanciával
- ÚJ aktiválatlan Független Apple iPhone 16 128GB ! 1Év nemzetközi APPLE GARANCiA
- Apple iPhone 15 (újszerű, független , 128 GB, 6 GB RAM, Kék)
- Samsung Galaxy S22 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! HP Elitedesk 800 G1 USDT mini asztali számítógép - i7 4770S 16GB RAM 128GB SSD Intel HD
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest