- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- A Honor 400-ak is beszállnak a számháborúba
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Yettel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
arnyekxxx
veterán
ez csak 8,5e$ és emberi méretei vannak
-
arnyekxxx
veterán
válasz
tordaitibi #305 üzenetére
Ez is mind igaz kijelentés.
Az, csak lényegtelen és szimpla kádárrendszernosztalgia.
-
arnyekxxx
veterán
válasz
tordaitibi #303 üzenetére
Az akkori 0,8% kamat
Ebbe a posztomban semmi "jajdejó volt a Kádár rendszerbe " szerűséget nem akartam belevinni
-
arnyekxxx
veterán
válasz
tordaitibi #300 üzenetére
z valamit elbaltázott a szüleivel való viszonyba
Vagy a szülei sem elég jómódúak hozzá.
Nálam mindkét fiam az ugródeszka éveket nálam élte, barátnőstöl
Tippelek (na jó nem, itt vannak az előzmények) nem csepelen egy 1,5 szobás panelben éltetek igy összebújva. Sokan viszont ott élnek, nekik a legnagyobb családi szeretet mellett sem igazán élhető opció, hogy odaköltözik a félszobába a kistesó mellé a nagytesó nője is.
-
arnyekxxx
veterán
válasz
tordaitibi #297 üzenetére
Ezért nem ér semmit az összehasonlításod, nem ugyanaz az induló állapot.
Régen is drága volt saját házat építeni meg ma is az. Csak régen a drágáért szar építőanyagot lehetett venni ha egyáltalán épp lehetett, ma meg jót - ok, pont most épp nem de az idei helyzet azért nem az általános.
-
arnyekxxx
veterán
válasz
tordaitibi #292 üzenetére
szóval te nem fizettél autót és albit a gyerekek meg igen, máris borul az összehasonlítás. Ház/jövedelem aránya maradt kb ugyanaz
-
arnyekxxx
veterán
válasz
szabonagyur #288 üzenetére
egy opciót látsz validnak, a sajátodat
izé:
Lehet valid érveket felsorolni a bérlés mellett, létezik olyan életstílus ami mellet az a praktikus,"Dehogy fizetsz ki egy házat 20 év alatt"
Lakást írtam és ez kizárólag a bérleti dijtól és a másik lakás árától függ.
-
arnyekxxx
veterán
válasz
tordaitibi #281 üzenetére
1millába megállt a keco
Akkor az kb annyiba került mint ma felépíteni egy házat.
-
arnyekxxx
veterán
válasz
tomcat78 #279 üzenetére
Nem lennék ma fiatal, ez tuti. Én 21 évesen meg tudtam venni (vidéken) a saját házam, munkából, hitel nélkül, spórolva
Az azért azokban a régi szép időkben sem volt általános.
#280 szabonagyur
Albérlet sem feltétlenül pénzkidobás.Persze hiszen megoldja a lakhatásod arra az időre amíg fizeted, de nem nem marad meg belőle semmi. Ha 20 évig albérletet fizetsz akkor gyakorlatilag vettél valaki másnak egy lakást és a következő 20 évben megint veszel egyet valaki másnak.
Sok országban működik a lakás/ház bérlés rendszere Azokban még sokkal drágább az ingatlan megvásárlása. Lehet valid érveket felsorolni a bérlés mellett, létezik olyan életstílus ami mellet az a praktikus, de az átlagember nem költözik másik településre pár évente, és ha mégis akkor a hitelre vett ingatlan is eladható, vagy kiadható bérbe így kitermelve a saját költségét.
-
arnyekxxx
veterán
válasz
tordaitibi #275 üzenetére
Házépítéséről nem beszéltem, vásárlásról volt szó. Ha beüt a gebasz a bankkal egyeztetve el lehet adni az ingatlant, lehet kisebb veszteség de az albi definició szerint csak veszteség, garantáltan nem lesz a végén tied az ingatlan.. Az a helyzet, hogy a világban az milliárdnyian vettek már hitelre lakást és ezeknek elenyésző része bukott bele mert a dolog extrém esetektől eltekintve működik.
-
arnyekxxx
veterán
válasz
tomcat78 #271 üzenetére
Egy albérletben lakni, egy banki tulajdonú házban?
lakni valahol kell, és van az az élethelyzet amikor anyuéknál már minimum kínos. Most ha az ember elmegy albiba akkor kifizeti a pénzt másnak és 20 év múlva nincs semmije, ha ugyanazt kifizeti a banknak akkor 20 év múlva lesz egy háza. Nyilván akinek helyből megvan a ház ára mert gazdag annak nincs meg ez a dilemma és elmegy kp vásárolni, de azért az átlagembernek nincs ott pártizmillió a zsebben életkezdéskor.
Az autó az más kérdés, abból lehet venni 150ezerét és használni ugyanúgy ugyanarra ugyanarra mint az újat, lakásnál ez az opcio nem létezik.
azon én is mosolyogtam akinek az volt a menő a villanyautóban, hogy lámpánál legyorsul mindenkit
-
arnyekxxx
veterán
válasz
jocobacsi30 #228 üzenetére
ha járnak a régivel akkor azt tankolják (jelentős bevétel) ha használtat vesznek akkor illeték aztán tankolják, ha meg a pénzüket berakják a párnacihába akkor majd elköltik később. így működik a fogyasztói társadalom
-
arnyekxxx
veterán
válasz
jocobacsi30 #220 üzenetére
ha nincs támogatás meg sem veszik ezeket az autókat
Vesznek helyette mást amin szintén ott az áfa. Ha esetleg pont autót - mert azért vesz autót mert szüksége van rá, nem azért mert támogatás van rá, akkor egyből megjelenik az ujabb adóbevétel az üzemanyagban, parkolásban amit a villanyoson bukott
-
arnyekxxx
veterán
Jelenleg az a lakosság kb. 50-60% tud otthon tölteni csak ezeknek a jelentős része olyan helyen él ahol a villanyautó előnye nem annyira jön ki (egy random faluban a napi 10 autó ami elmegy a ház előtt nem fog se tüdőrákot okozni se halláskárosodást és az ingyenparkolás se szempont mert eleve ingyen van a parkolás) de legalább a lakosoknak esélyük sincs villanyautót venni mert szimplán a 3as golf az ami belefér a családi költségvetésbe.
20 év múlva az e-autók 5 perc alatt 1000 km-t fognak tudni?
Jelenleg hol érdemes jósgömböt venni? Azt is tudja az üveggömb, hogy az áramot ehhez a tölrtési sebességhez mi fogja szolgáltatni a villanykutakon? Helyi atomerőművek?
-
arnyekxxx
veterán
válasz
Felesbandi #192 üzenetére
hogy ugyanazt hozza
ez tényleg nem igaz, mert használhatóságban sokkal többet ad a 20éves autóméretű autó mint ez a vicc.nema kussban lohol el az ember elott.
Ezt tudja egy random villanybringás nagyi is, jópárszor kaptam már enyhe szivinfarktust amikor a gyerekkel sétálva a kereszteződésben a semmiből elvillant előttünk a mama sehallselát üzemmódban. Húzza neki mert még élve haza akar jutni de arra nem gondol, hogy a régi cseppeljével szemben ezt nem hallani 100 méterről ahogy közelít.
"Gyanitom akik a korabbi kommentekben a ~20 eves kocsijaikhoz hasonlitgattak ezt, azok se rendelkeznek parkolo kamerakkal."
Az enyémben sincs, de igényem sincs rá, 30 év alatt még soha nem okozott problémát a parkolás, ha ez változna akkor tizenezres tétel lenne hogy legyen valagkamera a kocsiban.
-
arnyekxxx
veterán
válasz
stickermajom #186 üzenetére
eredetileg azt írtad, hogy "van erre valamilyen forgatókönyv"
szerintem ez a forgatóköny max annyi, hogy "majd lesz valahogy"
-
arnyekxxx
veterán
válasz
Felesbandi #181 üzenetére
A csöndes is érdekes dolog, tegnap üldögéltem a csendes parkolóban és elrongyolt mellettem nemgyorsan valami rettenet vinnyogosusogó hanggal egy dodgem. Lehet, hogy db-ben halkabb volt mint egy random 20 évnél fiatalabb kisautó ugyanazon a sebességen, de semmivel nem volt kellemesebb hangélmény.
bszhatom a parkolókamerát (ami ha nagyon kell tizenezerből berakok a 20éves autóba is) ha fizikailag nem tudom magamat meg a két kölykömet behajtogatni az ülésekre.
Nekem semmi bajom a villanyautókkal mint eszközökkel. Ezzel a konkrét modellel van bajom, az, hogy egy kispolszki funkcionalitását adja annyiért amennyiből márkán belül veszek egy igazi 5 személyes új autót rendes csomagtartóval és üzemeltetem fél évtizedig.
-
arnyekxxx
veterán
válasz
stickermajom #177 üzenetére
de remélhetőleg van erre valamilyen forgatókönyv
ez jó volt.
-
-
arnyekxxx
veterán
válasz
Felesbandi #108 üzenetére
de vezetesi elmenyben biztos nem.
abban a kategóriában ahol ez a gép versenyez szvsz a vezetési élmény a 62. a rangsorban, sokkal előbb van pl az, hogy belefér-e az ember meg a gyerekei mert ezt nem élményautónak veszi senki hanem bevásárolni meg gyereket hurcolni mert másra alapból alkalmatlan. -
arnyekxxx
veterán
hanem hogy miert ragaszkodunk egyaltalan ennyire az autohoz.
Megyeszékhelyen élek. Autóval a két gyereket 20 perc alatt lerakom a bölcsibe és suliba és haza is érek. Tömegközlekedéssel ez lenne bő 1 óra. Naponta 2x 40+ perc csak ennek a napi rutinnak az előnye és akkor ez egy nagyváros ahol van tömegközlekedés.
Új hozzászólás Aktív témák
ma A piac legolcsóbb elektromos autója, ennek megfelelően ez tényleg egy akkumulátorcsomagon guruló közlekedőedény, de a célra éppenséggel megfelel.
- Xbox tulajok OFF topicja
- VoLTE/VoWiFi
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Le Mans Ultimate
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- A Honor 400-ak is beszállnak a számháborúba
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- AliExpress tapasztalatok
- Bionic Bay teszt
- Politika
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Samsung Galaxy Watch5 Pro,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest