- Honor 200 Pro - mobilportré
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Netfone
- Realme 9 Pro+ - szükséges plusz?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Új hozzászólás Aktív témák
-
rootkiller
őstag
Father néha beszól, hogy "Kapcsolj fiam a szlovákra!", merthogy az is hazudik, csak legalább azt nem értjük.
-
mephi666
nagyúr
kb egész nap ilyen színtű dolgok mennek
teljesen sport/csalás/erőszak/politikamentes...
-
Mert ott is vannak normális(abb) műsorok, mindannak ellenére, hogy rengeteg a gagyi ratyi fos, ez tagadhatatlan. De ezek aljának számító műsorok is színvonalasabbak mint az itthoni kereskedelmi tv-k műsorai. Főleg annak tudatában, hogy 95 perces fimből 80 percet adnak le, a műsoridő 120 perc, ergo 40 perc reklám.
uff
De amúgy minden csatornán gagyi műsor megy
a sportban csalnak
a politika átverés
a reklám elbutít...
tehát az az adó a legjobb, ahol egész nap az akváriumi halakat vetítik -
bullseye
addikt
először viccelődni akartam, de nem akarlak húzni ezzel.
Nem, nem midnenki náci, aki olvassa, de idővel az lesz, tesznek róla az oda publikálók. Az objektív újságírásnak nem az a rendszere ugyanis, hogy kikiáltjuk a sajtót cionistának, és ellensúlyként olyan szélsőjobbra megyünk, hogy már a szélsőbal a legjobb barátunk, mert körbeértünk... a hírek válogatása már részrehajló, a belső kommentezés, hátterezés pláne, és vannak olyan logikai levezetések benne, amelyek alapja csak valamilyen dogma.És ami a hazugságokat illeti, nos én is tudok olyan esetről, amit méllyebben ismerek mint ők, így tudom, hogy minden alap nélkül átírták a sztorit úgy, hogy az ő szemszögükből jó legyen.
-
mephi666
nagyúr
válasz
Crystalheart #72 üzenetére
ezt csak hiszed
a győzikét marha sokan nézik még az n+1-edik adón is... a több éves ismétléseket...
asszony mamájánál is a téma általában: bulvár... (győzikével és a többi szibériábadeportálnivaló "értékes celebünkkel" együtt) ez a szomorú... hogy amíg valaki 80éves korában "tornáztatja az agyát", addig mások ezen csüngenek... és mellékesen mindig panaszkodik, hogy felidegeli rajta magát... kérdezzük: "akkor minek nézi?" hát, mert érdekli
innentől nincs több kérdés...
-
cucka
addikt
Ez a kérdés bennem is felmerül néha. Az összes ilyen csatorna tele van mindenféle barom reality műsorral. Autóépítők, motorépítők, motorcsónak építők, tetoválószalon-reality, bostoni állatklinika, chicago-i állatmentők, stb. stb. Normális természetfilmet kb. hetente egyszer adnak. Amivel tele vannak, azok az ilyen "gyilkos cápák", "halálos mérgű kígyók", "emberevő krokodilok", illetve a hasonló témájú nyomozós műsorok, hogy vajon milyen állat harapta le a lábát az embereknek a trópusi folyóban? Emlékszem, régen csodálattal néztem Attenborough természetfilmjeit, amelyekben nem kellett vér follyon ahhoz, hogy érdekesek legyenek. Szerintem a termeszek társadalmának és életmódjának bemutatása érdekesebb, mint a huszonhatodik gyilkos krokodilos film.
-
Móci
addikt
Nagyon ritkán tévézek, talán 1-2 órát egy hónapban. Maximum természetfilmeket nézek, nagy ritkán a Fábry elejét (a vendégekig, utána már unalmas). Viszont annyi szenny, szar műsor van benne, hogy többet nem is akarok belőle látni.
-
Crystalheart
őstag
Nemsokára minden analóg adást digitálisan lehet csak fogni, analóg TV-khez pedig egy dekóder kell majd.
Tudom, hogy elvileg reprezentatív, de egy ilyen gyorsan változó közhangulatban, ilyen gyorsan változó ízlésekkel évente többször újra kéne osztani azokat a dekódereket, hogy valóban az legyen. És én még akkor sem bíznék benne, mert jártam társadalomszimulációs órákra... Azért vannak itt gyanús dolgok, pl. a Győzike-show irreálisan magas nézettsége, vagy méginkább a Mónika-showé, hiába ment már le több évad szenny, és hiába "nem nézi senki, csak YouTube-on a durva részeket".
"A betelefonálós baromság hozza a pénzt az üzemeltetőnek, a természetfilm meg viszi. Amúgy is általában akkor adnak ilyen műsort, amikor a legkissebb a nézettség."
Tisztában vagyok vele, de én betiltanám a műsoridő ilyetén pazarlását, kiváltképp, hogy a digitális adókkal a napi műsorrendből már magunknak válogathatunk majd estére. (HDD-re fölvesszük automatikusan, bár ez technológiától függ.) Ráadásul ilyenkor vannak otthon a 6-7> éves kisgyerekek, akik főleg, ha primitívebb körülmények között nevelkednek, vagy a szülők nagyon elfoglaltak, túlzottan a TV-re utaltak. (Ami még természetfilm mellett is agresszivitást szül, nemhogy számukra értelmetlen, kusza, és legfőképpen idétlen műsorok mellett.) Ebben az időszakban inkább nevelő célzatú adást engedélyeznék csak. Ráadásul a reklámbevételhez képest minimális, tényleg csak arra jó, hogy ne semmi legyen. (Ez utóbbit illetékestől tudom...) -
Crystalheart
őstag
Akkor olvass indexet, ott is a véleményüket mondják el többnyire a cikkírók, nem csak a kurucinfón. Meg sok internetes lapon így megy ez. De gondold már el, milyen lenne, ha a TV-híradóban elkezdenének érvelgetni?
Épp az volna a pártatlanság ellentétje. Ha te most érvelést látsz a híradókban, akkor egy kívülálló közéleti személyiség teszi azt, és nem a riporter vagy műsorvezető. Épp az a lényeg, hogy tényszerű legyen, véleménnynyilvánítás és érvelés nélkül; egy társadalmi kérdéseket boncoló műsorban is csak kérdéseket tesznek föl.
Egyébként meg micsoda illúzió, sőt, utópia már az, hogy a televízió majd mindig nagy pártatlan lesz. Az ott dolgozó embereknek is vannak elképzeléseik és világképük; és ha netán érezni rajtuk a hozzáállásukat, az teljesen érthető. Egy művész munkáján ennél sokkal-sokkal jobban látszik a világnézete, sőt, arról is szól általában; mégsem teremtjük le emiatt: "hé, ember, hol a pártatlanság?" Gondoljunk csak a régi újságírásra, amikor írók és költők írták a cikkeket. Nagy művészeink néha egymásnak teljesen ellent mondtak, mégsem illő ezért elítélni őket.
Harmadrészt csak azt tudja butítani egy ostoba embereket felvonultató műsor, aki eleve buta és hajlamos a hülyülésre. Szerintem azért az emberek jórésze nem annyira síkhülye, hogy ne csak legföljebb kiröhögje az ilyet.
-
Dany007
veterán
Értem már. Olvasgatva a hsz-eket rájöttem. De tényleg kicsit ki kéne egészíteni a bejegyzést
Akkor egyértelműbb lenne.
Én is olvasok mindenféle hírportált. Kuruc infot is. Szal szerintem ha úgy tetszik egy oldalon állunk
De a kurucon is találtam már jópár olyan cikket, ami nagyon elfogult volt. Messze nem tényszerű.
Kifejteni, megmagyarázni, meg bármit meg lehet. Az nem gond.
Ahogy a kereskedelmi híradók előadják a dolgot az egyik oldalról, úgy a másik oldal is pont úgyanúgy adja elő csak fordítva.
Így még mindig nincs olyan portál vagy híradó, aminek 100%-ig hinnék. Inkább a tényeknek hiszek, és abból vonom le a saját kis következtetéseimet. Amolyan megnézem ezt az oldalt, meg azt is, és összehozok belőle egy saját képet. Ami persze a tényeken nem változtat, de a dolgokat mindig a saját meglátásom szerint ítélem meg, amibe persze beleszólnak a hírek, de nem annyira, hogy ne lássam át dolgokat.
Tehát nem hiszek feltétel nélkül sem a kereskedelmiknek, sem a Kurucnak.De tény, hogy van / volt jópár olyan cikk a Kurucon, amit érdemes volt elolvasni. És jók a meglátásaik. Viszont ennek pont ellenkezője is volt már.
Btw nem szeretem a szélsőségeket. A középutat kell megtalálni.@ dababad: mert érdekesek
Persze ott is ki kell fogni mit néz az ember... Rengeteg szar van már ott is. De egy egy eszmefuttatást, vagy csak simán információ dömpinget az Univerzumról szívesen megnézek.
-
cucka
addikt
válasz
Crystalheart #66 üzenetére
És részemről a betelefonálós baromságok helyett is mehetne mondjuk természetfilm...
A betelefonálós baromság hozza a pénzt az üzemeltetőnek, a természetfilm meg viszi. Amúgy is általában akkor adnak ilyen műsort, amikor a legkissebb a nézettség.De mint mondtam, jelenleg nem a tényleges közízlés szabályozza, hanem ~1000 ember ízlése, akiknél a nézettségszámláló dekóderek vannak.
Igen, ezt hívják reprezentatív mintának. Például az egyetemeken szociológia szakon tanítják, hogy milyen szempontok alapján kell kiválasztani az embereket, hogy reprezentatív legyen a minta.Kíváncsi leszek, hogy alakul majd a helyzet, ha bejönnek a digitális adók.
Mit értesz digitális adók alatt? Például nálunk a kábeltévé már digitális, gondolom nem erre céloztál. -
dabadab
titán
Egyebkent a NatGeo/Disco meg a tobbi az mitol ilyen majer ado? Mert amit latni szoktam beloluk, az alapjan ott is megy a bulvaros nepihulyito baromsag.
-
akom
őstag
Napi rendszerességgel nézek TV t !
Engem nagyon letudnak kötni az ismeretterjesztő filmek.
Általában Spektrum, National Geographic, Discovery Channel, Animal Planet et nézem.
Na persze csak akkor ha van rá időm, mert eléggé sok időt elrabol az embertől.Na meg ott van a sport is. Foci, F1.
Mindezt TV n nézem.
-
Crystalheart
őstag
Szerintem ha a Győzike-show, Mónika-show meg egyéb show-k, a Fábry-n kívül eltűnnének mind, nem is volna ekkora főellenség a kereskedelmi TV. (És részemről a betelefonálós baromságok helyett is mehetne mondjuk természetfilm...) De mint mondtam, jelenleg nem a tényleges közízlés szabályozza, hanem ~1000 ember ízlése, akiknél a nézettségszámláló dekóderek vannak. Kíváncsi leszek, hogy alakul majd a helyzet, ha bejönnek a digitális adók. (Ha így marad, azon behalok.
)
-
dabadab
titán
Nyugodj mar le egy kicsit, vegyel egy mely levegot, aztan olvasd el ujra az eddigi hozzaszolasaimat.
Nem provokal a fene se, kifejtettem a velemenyem egy internetes oldal szerkesztoinek a szellemi kepessegeirol. Egyebkent nem eppen te irtal arrol itt feljebb, hogy milyen dolog mar az, ha az embert megbelyegzik csak azert, mert kimondja az igazsagot? -
mephi666
nagyúr
pedig van ott kapcsolat rendesen
de a politikáról visszatérve, van a tv-ben rendesen olyan műsor, ami csak néphülyítésre jó... amíg az embereknek van a sz@rra igényük, semmi nem fog változni... nézhetik százezrek a normális műsorokat, amikor millióknak van igényük a gőzekére meg a gerónázzómáriára... ha megnézik a statisztikát, látják mikor nagyobb a nézettség, ergó több reklámot le lehet nyomni akkor a nép torkán, tehát nem is mennek olyan irányba, hogy színvonalasat sugározzanak... meg mellé nem kell ilyen megerőltető dolgokkal foglalkozni, hogy jogokat venni a sugárzáshoz... csak adnak pártízmillát valamelyik balféknek, hogy játssza az agyát családostól a kamerák előtt és szevasz... mennyivel egyszerűbb már
-
CséZé
őstag
szóval az ottani újságírók egytől egyig hülyék, ok, legyen, így biztos jobban alszol
viszont előre leszögezem, hogy aki azt a portált olvassa, az nem feltétlenül náci!
mert ugye, ilyen gondolkodással azok is hülyék voltak, ráadásul az is hülye, aki nem úgy gondolkozik, mint te, mert akik jól gondolkoznak, azoknak jók az értelmi képességi, látszik is hova jutott az ország... -
Dr. Romano
veterán
Ez igaz. De ne felejtsük el hogy most nem politikáról beszélek, csak általánosságban az elfogultság kérdéséről.
Én mindig azt mondom bármiről is legyen szó (elv, termék, akármi) nem szabad nagyon "belebolondulni" mert semmi sem tökéletes, még ha annak is látszik (és a kritikákat mindig meg kell hallgatni mindenről, mert a rosszat az adott dologról csak úgy tudhatjuk meg ha más oldalakat is látogatunk, amik nem tartoznak az adott rajongás "hatáskörébe"; pl. egy AMD fan ha csak az AMD weboldalát látogatná és csak ott olvasná a híreket mást nem nézne, bizony a Phenom prociját valami istencsászár dolognak tartaná, -és "az Intel meg mekkora sz*r jönne le"- mert ott rossz hírt biztos nem hallana sajnát cpu-ja felől) -
dabadab
titán
Nem, az a hulye, akinek problemai vannak a gondolkodassal, gyengek az ertelmi kepessegei.
Azt hittem, tudsz magyarul.mephi666: szerintem csak szerencsejuk volt: kiszolgaltak egy meglevo igenyt, amit addig meg mas nem igazan (es azota is kmooly versenytars nelkul vannak), a romlo gazdasagi helyzet meg altalaban fogekonyabba teszi a nepet mindenfele marhasag iranyaba
-
mephi666
nagyúr
úgy értem, hogy nem hülyék, hogy amíg az egyik tábora szépen lassan csökken (főleg a saját hülyeségek/elb@szások miatt), addig ők megpróbálnak mindent a saját javukra fordítani... és sikeresnek tűnik ez az akció... mintha minden kül-/belpolitikai eseményt úgy állítanának be, hogy a végén ők nyerjenek rajta
amit vallanak, az szerintem is hülyeség, de a köré épülő marketinget hülye emberek nem tudnák ekkora sikerrel összehozni
-
mephi666
nagyúr
azt mondják, amit hallani szeretnél...
néha odanézek, hogy mi az "aktuális feléjük"? és a meglátásom: nem hülye emberek csinálják az egészet, mert szép finoman gyarapodik a táboruk... tényleg nem hülyék ők... de én inkább olyan elven olvasok híreket, hogy 3-4 teljesen különböző forrásból utánaolvasok és megpróbálom leszűrni, mi lehet az igaz... általában nem jutok semmire és sz@rok az egészre... egyik 19, másik pedig 1híján 20...
-
CséZé
őstag
válasz
Dr. Romano #50 üzenetére
ugyanezt el lehet mondani a másik oldalról is.
ki miben hisz, csak sokan nem merik elhinni azt, ami elől az összes párt elhatárolódik (mily meglepő, ebben mennyire egyet tudnak érteni....)
nem vagyok elvakult felőlük sem, tudom a hibáikat és azokkal sem értek egyet... -
Dr. Romano
veterán
-
CséZé
őstag
válasz
Dr. Romano #48 üzenetére
ok, akkor most jön az, amit máshol még sehol sem láttam. ők érvelnek is nem csak állítanak, szinte minden hírükben...
és nem a kezdetektől fogva olvasom, hanem mióta rájöttem, hogy ott nem csak beállítják azt, amit ők gondolnak, hanem ki is fejtik, akár részletesen...
ez a fan dolog egész vicces -
Dr. Romano
veterán
"ennek tudatában nem olvasok híreket, csak és kizáólag olyan portált, ami közel áll a gondolkodásomhoz."
Na ez már régen rossz. Ha mindent csak egy oldalról nézel, akkor egyértelmű hogy a többi nézőpont minimum hazugság, mert nem azt találod ott mint azon a portálon amit egyébként látogatsz. Persze hogy ott bármi hazugság legyen, az már a lehetetlenség kategóriát súrolja.De ez mindennel így van, ha valaki valaminek a "fanja".
-
dabadab
titán
"ne mondd h neked ez jött le az egészből h nem szabad semmi sem nézni a tévében, nem nem erről van szó!"
Hat, ugye, amilyen melysegben kifejtetted ezt a temat az irasodban... egyebkent persze, most, hogy atolvastam a kommenteket, ertem am, hogy arrol van szo, hogy tessek kurucinfot olvasni, mert ok aztan az objektivitas es tenyszeruseg olyan magassagait produkaljak, amit meg soha senki.
-
-
wiggen123
senior tag
Úr Isten! Nem vagyok egyedül!
Én még csak 1,5 - 2 évnél tartok. Tök jó, hogy már nem is ismerem a barátok köztes szereplőket. -
brownus
veterán
de nézz
-
CséZé
őstag
nem érted az alapvető helyzetet, nem a havertól szedem a napi híreket, az csak egyetlen egy példa volt arra, hogy a napokban történt "rasszista" cselekedetet hogyan adja elő a tévé. ő túl közeli körökben van azokkal az emberekkel, akik a gyanusítottak (de ennyi legyen is elég, jobban nem akarok belemenni!)
nem azt modntam h mindig hazudnak minden egyes hírben! hanem az oylan kényes hírekben, amit az imént leírtam, de ebben szerepük van a hivatalos szerveknek is.
A TV Híradók nem nagyon engedhetik meg maguknak, hogy csak úgy nyélből kamuzzanak, mert kapnak egy szép kis pert a nyakukba, azt megint elsötétül egy nap! Az pedig iszonyatos bevételkiesés lenne...
meg tudod számolni hányszor sötétült el a retek klub? ugye h megtehetik?
alapvetően nicns baj azzal, ha vki tévézik, senki nincs nagyra vele
alapvetően nem az egész tévézésre kiterjedőleg írtam ezt a bejegyzést, hanem az agymosó csatornák miatt -
dabadab
titán
Most akkor azt mondod, hogy a Heroesbol semmi sem volt igaz?... Jesszusom, ujra kell ertekelnem az eletem. Igerem, ezentul csak az internetet olvasom, mert ott mindenki igazat mond.
-
mephi666
nagyúr
válasz
eastsider #37 üzenetére
nekem az aktuális kedvencem az új pedigré-eledel reklám, amitől szép nagyot tud sz@rni a kutya az udvarra, aztán örömében pörög a hátán...
egyébként erről szól az egész... az egyik nem bír sz@rni és hashajtó kell neki... a másikra rájön a villamoson a cifra, neki pedig hasfogó kell... folyik a sz@ a tévéből is rendesen... az "életre kelt példányokról" pedig ne is beszéljünk...
nekem ha tv, akkor: sportesemények, paprikatv meg discovery/explorer/animal planet/ngc... kb ennyi...
-
Dany007
veterán
LoL.... Most nemazért, de egy havertől sosem fogsz megtudni 'fontos' híreket... Ha csak nem nagyon felsőbb körökben vannak haverjaid
Egy olyan hírről, amit nem tudsz Te leellenőrizni közvetlen vagy közvetve arról nem tudod eldönteni, hogy hiteles-e vagy sem. Vagy elhiszed, vagy nem.
Hogy mi történt Francia o-ban, vagy épp Kínában, egyéb gazdasági helyzet, háborús események, felfedezések gyilkosságok stb... Nem tudod Te magad igazolni. Egyszerűen rá vagy hagyatkozva a hírforrásra. Vagy elhiszed, vagy nem.
A net meg amúgy is tele van bulvár szarságokkal. Ott aztán végképp mindenki azt ír amit akar, mert nincs egyetlen ellenőrző szervezet sem.Másrészt a TV híradók igen is lehetnek hitelesek. Főleg ha van tudósítás, felvételek, hivatalos szervek nyilatkozatai stb... A tények közlése még nem ad okot a kétkedésre.
Az már más kérdés, hogy melyik Híradó miképp adja elő, illetve állítja be az adott eseményt! De ez nem egyezik meg a hiteltelenséggel a legtöbb esetben!
A TV Híradók nem nagyon engedhetik meg maguknak, hogy csak úgy nyélből kamuzzanak, mert kapnak egy szép kis pert a nyakukba, azt megint elsötétül egy nap! Az pedig iszonyatos bevételkiesés lenne...
De még ha meg is tehetnék, könnyen utána lehet nézni... Meg kell nézni 3-4 csatorna híradóját és egyből kiderülne, hogy melyik az amelyik hazudik. Ami viszont szembetűnő lehet, az a tálalás. De egy értelmes felnőtt ember már meglátja a tálalás / előadás között a lényeget!Én se értem ki miért olyan büszke arra, hogy nem néz TV-t.... Most ez a menő?
Én se nézek sokat, sőt szinte soha... Híradókat nézem meg, meg a National Geo-t, Discoveryt, Discovery Science-et. Kb ennyiből áll a tévézésem. Viszont aki kihagyja a TV-t az rengeteg érdekes műsort hagy ki. És itt most a tudománnyal foglalkozó csatornákra gondolok! Ja, hogy azok is kamuznak meg hazudnak? Akkor mi az ami nem? Mert az internetet hiteles forrásnak beállítani elég nagy butaság lenne...
-
eastsider
nagyúr
szerinted ki kezében van a média? tudod-e miért nem lőttek az oroszok, amikor kimentek?
szeritned hogy a legegyszerűbb manipulálni az embereket?űén sem nézek TV-t 3-4 éve... mit látok? mónika só, reklámok, amik még, ha jók lennének elszórakoznék rajtuk, de még csak nem is jók...híradók no kommentek.... uyge az említett paktum... legfontosabb hírek általában: győzike mit cisnált, egy nefesfémgyűjtő felrobbantotta magát, egy bodzagyűjtőnek leégett a háza... de most komolyan... ezek KIT érdekelnek? kit érdekel ki kivel van, melyik nyomorék celeb mit csinál...?
komolyan... szánalom az egész
filmeket DVD-n nézek....híreket neten olvasok.
mindig is ég a pofám, amikor ismerősök kérdezik, h ismered-e ezt vagy ezt a reklámot, ezt vagy ezt a nyomorék énekest...megvannak a saját kedvenceim, és folyamatosan bővülnek... de nem a CELEBvilágból
jah és egy kis fricska az RTL klubnak a kaukázustól: [link]
mekkora öngól
-
CséZé
őstag
válasz
Crystalheart #34 üzenetére
nem vagyok az, tehát nem tudom elképzelni h mit is tennék, de nem lennék hírszerkesztő egy híradónál sem jelenleg, hiszen ma az összes egy politikai párt szócsöve, ahogy már le lett írva és úgy alakítják a híreket, ahogy nekik tetszik.
úgy tudom politikus akarsz lenni, most képzeld oda magad, te is megváltoztatnád a hírt, úgy h a te pártodnak kedvezzen?
rossz ember vagy?cucka: álomvilágban élsz
-
Crystalheart
őstag
válasz
Thunderzolee #31 üzenetére
Pedig - vicces -, néha pont az m1-en mennek a legnagyobb társadalmi problémákat fölvető műsorok. Úgy vélem, az utolsó nagyobb profilváltás óta az m1 valahogy jobb lett, és ha mégis csak a szócső szerepét tölti be - mert ilyen kell is -, az teljesen és mindenkinek egyértelműen látszik.
CséZé: Még szép, hogy ismerem, hiszen kellett róla tanulni. Hanem akkor mondd csak, te ha híradós lennél, vagy híradószerkesztő, mit tennél? A rendőrség azt mondja, hogy: "X-edikén holtan találtak lakásán egy középkorú párt. A jelek előre megtervezett gyilkosságra utalnak. Vizsgáljuk, hogy van-e összefüggés a korábbi romák elleni támadásokkal.", akkor te mit közölnél le ebből?
-
Devid_81
félisten
Legutoljára amikor volt TV az egyik albérleti lakásban, virágot tartottam rajta, és azt rendszeresen locsolni is kellett ám
-
raskolnikoff
őstag
kb 15 éve nekem sincs tv-m. Egyik albimba volt mondjuk, és konkrétan ezeket sajnáltam hogy meg kellett válnom tőlük (nem haltam bele azért
):
- Nickelodeon
- Discovery és tsai
- Paprika tv vagy mi
- Mezzotalán volt még de már nem is emlékszem rájuk.
jah amugy most jut eszembe, ezek az adók nem hazudtak sztem nekem semmit
meg aztán nem ugy ültem le hogy amit a TV mond az a szentírás...
aki ezt várja bármitől (könyv ujság tv stb) az ne csodálkozzon ha koppan
Nem a TV néz téged ha nem te őt -
válasz
Crystalheart #29 üzenetére
Erre én is kíváncsi vagyok.. mi az Általad hitelesnek tekintett hírforrás?
Az eddigi hsz-okban ugyan meg nem nevezett, de mindanniunk által ugyanannak gondolt weboldal valahogy szimpatikusabbank tűnik, talán szókimondó hangvétele miatt.
Nézőpont kérdése, h elferdítik-e a valóságot, vagy csak leírják az igazat.
Azt az igazat, amit a többi, sok esetben függetlennek nevezett média valahogy elhallgat, nem tart fontosnak, h közölje a hallgatóival/nézőivel, pedig némelyik adó egész komoly hírműsorokkal jelentkezik.
Én az ilyen kereskedelmi adókat nem nevezem függetlennek..A közszolgálati TV az más, az általában a kormány szócsöve.
-
CséZé
őstag
válasz
Crystalheart #29 üzenetére
Nem tudom ismered-e Babits, Jónás könyve című művét?
Jónás kap Istentől egy megbízást, amit meg kell osztania a néppel, a nép őt hibáztatja, és Jónás a bűnös azért, mert ő ossza meg ezt a néppel.A híradó amolyan szócső, ami a rossz emberek érdekeit képviseli, azért h az embereket rossz irányba tudja befolyásolni. Tehát cinkos a híradó is ebben az esetben.
A zárójelben feltett kérdésedet nem igazán értem, arra gondolsz, hogy én hol olvasok híreket?
-
-
cucka
addikt
Igen, Magyarországon ma egészségtelenül kezeljük a rasszizmus kérdését. Mindkét szembenálló oldal egészségtelenül kezeli. Ezen a portálon elvileg az aktuálpolitika tiltott, ezért azt hiszem, így ennyi elég lesz.
A másik: a magyar sajtóorgánumok a legtöbb esetben valakik érdekeit is szolgálják. Ez nem kérdőjelezi meg a létjogosultságukat, de azért valljuk be, mindenki tudja, hogy melyik milyen érdekeket képvisel, milyen politikai vagy társadalmi csoportok állnak mögöttük. Ez van, ennek tudatában kell olvasni a híreket és rögtön jobban jársz. -
CséZé
őstag
válasz
Crystalheart #25 üzenetére
elég gáz h olyan országban élünk, ahol az igazságot kimondani rasszizmus, más országban ilyet el nem lehet képzelni.
de ez addig így fog maradni, amíg az ilyen csatornák olyan vezetők kezében lesznek, akik csak magyarul beszélnek, de magyarokat utálnak...
a híradó nem is gyanusíthat senkit sem gyilkossággal, mert nem teheti, de a hivatalos szervek is az imént említett emberek kezében vannak, gondoljunk csak arra amikor a miskoci rendőrkapitány kimondta h a miskolci börtönök hány %-a nem magyar származású, asszem lemondattákde! ezeket ezekre egy több ember figyel fel, aminek örülök
-
Crystalheart
őstag
Gondoltam, hogy ilyen esetre gondolsz. Szerintem inkább az a helyzet, hogy félnek attól, hogy rájuk sütik a rasszista jelzőt. Bizony, mert ha nem tüntetik föl, amit mondtál, akkor rájuk sütik. Hanem ez még mindig nem elferdítés, mert a tényeket tüntetik föl, vagy egyszerűen nem közölnek egy kínos adatot. A másikra pedig: a híradó sem gyanúsít senkit gyilkossággal addig, míg a hivatalos szervek azt nem teszik, én olyat még nem láttam.
-
CséZé
őstag
válasz
Crystalheart #22 üzenetére
az eset elég kínos, tudod az elkövetőt csak abban az esetben lehet megnevezni, ha az magyar, ha az áldozat nem magyar származású, azt egyből feltüntetik, és igenis érdekük a hírcsatornáknak, hogy elferdítsék az ügyet, és azt szándékosan teszik, ha nincs elkövető, akkor azt rá kell verni egy ártatlan magyar emberre és meg is van a szélsőséges náci gyilkos.
-
Crystalheart
őstag
Mi volt az a hír? (Gondolhatod, hogy ha téves a hír, akkor a hírforrás tévedett, és az sem szándékosan, hiszen neki az nem érdeke. A legtöbb hír úgyis csak száraz adat: x-en meghaltak y községben.) Én ritkán nézem a híradót és most sem tettem - inkább csak m1-es polműsorokat szoktam, ahol politikusok is megszólalnak, vagy társadalmi témájúakat.
-
http://logout.hu/bejegyzes/thunderzolee/celeb_leszek/friss.html
Pedig mennyien néznek TV-t..
-
Nimrod
addikt
2 vagy talán 3 éve nincs TV-m, egyébként csak sport és esetleg rajzfilm vagy természetfilm figyel be, teljesen spontán jelleggel. Akkor én nézek TV-t?
-
Badman 4ever
őstag
Nem is nézek, csak pár sorozatot este. Ha hír előbb-utóbb itt a PH!-n úgyis belebotlok ha fontos. Például a röfiinfluenzáról is innen tudtam először.
-
CséZé
őstag
a minap is bejelentettek egy olyan hírt, aminek a fele sem igaz, és én inkább hiszek havernak, aki számomra volt a hiteles hírforrás, mint a médiának.
te kinek hinnél, ha hallanál kétféle hírt? egy barátnak, aki biztos forrásból tudja a történteket, vagy a híradónak, ami tudjuk, hogy mindent felnagyít és nem is biztos, hogy azt állítja, ami történt?
egyébként az 1. kérdésedre válaszolva, van egy netes hírforrás, amit naponta többször olvasok.
-
CséZé
őstag
válasz
Crystalheart #12 üzenetére
ne légy naív, nem kell mindent elhinni a híradónak
-
cucka
addikt
Én nézek tévét. Amúgy miért olyan büszke mindenki arra, hogy nem néz tévét?
-
CséZé
őstag
természetesen elsősorban a maunikasaó-ra és az ehhez hasonló színvonalú műsorokra irányult a bejegyzésem, no meg a híradókban elképesztő miket hordanak össze
természetesen sportot én is nézek (az F1 most is megy), de kizárólag azt, meg néha egy kis természetfilm, dokumentumfilm, de semmi mást!
-
juliabrilke
veterán
Nekünk még tv készülékünk sincs. Pár párom rágja a fülemet, hogy valami természet csatorna pakkot vezessünk már be. Annak szerintem azért van értelme.
-
Magnum_
nagyúr
jajaja ilyenkor, aki ir, senki se tévézik
én nézek tévét, ofkorsz. sőt minnyá' megnézem a Szezon c filmet. igaz, az film, nem tévéműsor. -
vwpolopg
őstag
nem is nézek
csak a Showder Klubért kapcsolok TV-t.
-
whiz
aktív tag
válasz
Winner_hun #1 üzenetére
Épp' nyolc éve én is teljesen befejeztem a tévénézést (most már egyáltalán nincs is tévém).
-
A tv felesleges számomra. Beleuntam a sok reklámba. Sorozatokat nézek, gépen várnom sem kell a következő részre. És nincs reklám. Nekem nem hazudnak. Ami hír érdekel, megtudom böngészés közben, több forrásból.
-
CséZé
őstag
válasz
Winner_hun #1 üzenetére
helyes
-
Winner_hun
félisten
Sok-sok éve nem nézek tv-t, nem tud lekötni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Easun iSolar SMW 11kW Twin Hibrid inverter // Dupla MPPT // BMS // WiFi
- GAMER PC : RYZEN 7 5700G/// 32 GB DDR4 /// RX 6700 XT 12 GB /// 512 GB NVME
- GAMER MSI LAPTOP : 15,6" 144 HZ /// i5 12450H /// 16GB DDR4/// RTX 4050 6GB/// 1TB NVME
- Manfrotto 055 magnézium fotó-videófej Q5 gyorskioldóval
- Sony ECM-W2BT
- AKCIÓ! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB DeepCool Tesseract SW 500W
- Honor Magic7 Lite 8/512GB, Kártyafüggetlen
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- Apple iPad Air 4 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest