- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel topik
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- One mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Azokat a szövegeket csomagolják a meghajtóhoz. Viszont minden gyártónál az a hivatalos, ami a főoldalra van rakva, mert ha hibás szöveget csomagoltak, akkor azt már nem tudják módosítani.
Mint írtam teljesen mindegy, hogy telepíthető-e vagy sem. Nem tudjuk, hogy az Intel miért nem akarja, hogy telepítsék. Simán lehet valami hiba a meghajtóban, ami Skylake-nél nem jön elő. Kísérletezni persze lehet, de a hivatalos álláspont a gyártót illeti.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Biztos, hogy mondták. De benne is van a leírásban, hogy Skylake-hez készítették és hitelesítették.
Teljesen mindegy, hogy működik vagy sem, az Intel okkal mondja azt, hogy csak Skylake-hez van. Vagy azért, mert valami hiba van benne, amit már nem akartak javítani, vagy azért, mert eleve nem tesztelték Haswellre és Broadwellre. Ez a hivatalos álláspont. Kísérletezni persze lehet, csak az nem hivatalos.
De pont emiatt, hogy ebből ne legyen zavar leírtuk, hogy ez még nem jelent legacy státuszt a Haswell és Broadwell esetében, mert az Intel is azt mondta nekünk, hogy jönnek még mainline-ba is ezekhez a termékekhez driverek. Ez most Skylake only lett, nyilván mindig a legújabb lapka kapja a legnagyobb figyelmet.
-
sb
veterán
Nem nagyon értem mit nem értesz. Intel oldala, linkelve a cikkben is.
Ebben 15.40.14.4352 a verziószám. Huszonhatszor van leírva a weboldalon és a readme.txt-(k)ben is, hogy NEM támogat, csak 6th gen-t.Dobj légyszi egy intel.com-os linket a driverrel vagy txt-vel ahova le van írva a 4-5. gen támogatása. Ilyet még nem ugyanis nem láttam se a cikkben se a hsz-ek között.
Ja és 10-es verziószám is egyedük a te hsz-edben szerepel, se a cikkben, se más hsz-ében nem látom. Így a kérdésed elég fura.
Ahogy pedig ha te még nem töltöttél le olyan drivert, ami mellé más volt írva támogatási listába a txt-be és más a weboldalra akkor talán nem is nagyon használtál még Intel drivert.
Vagy a kereső sem megfelelőt dobott ki. És persze az ark-on is minden adat f*sza.
Az Intel weboldala és rn-jei egy kalap sz*rt nem érnek sajnos. -
törölt tag
Én is használtam már több eszközt is nem ahhoz készült driverrel. Ha az ember tudja, hogy mit és hogyan kell módosítani az inf-(ek)ben, akkor ez annyira nem probléma. Szinte mindent átírhatsz anélkül, hogy akárcsak a Windows aláírásellenőrzésen elbukna. Akár eszközneveket, veriószámot, dátumokat. És ezt bizony több gyártó is kihasználja, így ugyanis nem kell újra kifizetni semmiféle tanúsítást, minősítést, hitelesítést, stb. Márpedig pl a WHQL minősítés OS-enként $150 volt már hat éve is. OS alatt pedig minden eltérő változat értendő, nem csak annyi, hogy Win 7, Win8, Win 8.1 vagy Win10. Szóval a gyártók sokszor nemhogy driver verziószámot nem változtatnak, de még akár teljesen eltérő eszközök hw azonosítóit sem.
Ettől még azok a driverek nem lettek hivatalosak, és volt, amelyikkel nem is kevés probléma akadt. Szóval a hivatalos forrásból származó drivernél maradjunk inkább. A különféle torrentoldalakon fellelhetőekről mindenki azt állít, amit akar. Fentiek alapján simán elképzelhető, hogy felraktad azt a drivert, ami egyébként is fent volt. Maximum megváltozott a kijelzett verziószám és dátum.
Az, hogy csak itt találod meg ezt a verzió arra utal, hogy valóban csak elírás a hírben.
-
törölt tag
Egy txt-be én is bármikor beleszerkesztek pár sort, csak, hogy úgy tüntessem fel, hogy máshogy is jó. Ha az inf-ben nincs benne az adott hw, akkor nem jó. A nem hivatalos forrás pedig arra utal, hogy valaki utólag módosított a file-okon.
Amit linkeltem pont ugyan azzal a verziószámmal rendelkezik, mint az általad linkelt. Ott meg fgeketén-fehéren szerepel, hogy "4th and 5th Generation Intel Core and related processors are not supported with this driver but will be supported in future drivers." Ráadásul a hírben levő link is pont ugyanoda vezet. A jelek szerint a hírben el van írva a verziószám.
Annyira hivatalosan nem publikált verzió, hogy az inteltől is le lehet tölteni 23-a óta.
-
törölt tag
Érdekes módon az intel szerint az általad "linkelt" verzió sem támogat semmit sem a Skylake-en kívül. Eleve nem értem miért nem lehet a hivatalos forrást linkelni. Ilyenkor azért legondolkodik az ember, hogy nem-e valami gányolt dologról van szó vajon?
Ja, egyébként a verziószám pont ugyanaz, mint ami a hírben is szerepel, de apróság.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- EVGA RTX 2070 XC GAMING 8GB GDDR6 Videokártya!
- MSI RTX 2080 Ventus 8GB OC
- Intel ARC B580, 2 év gyári garancia! Számlával, garancialevéllel, gyári dobozában!
- PNY RTX 5080 16GB GDDR7 Overclocked Triple Fan - Új, 3 év garancia - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- Apple iPhone 14 128Gb Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő (bolti áruk 100.000Ft)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest