- Kikristályosodik a Razr 60
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Fotók, videók mobillal
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
vellerd
tag
A kisebb 450W -os is elég lenne sokunknak.
És az ár is kedvezőbb volna. -
törölt tag
Nem rossz kis táp
-
Fr3eWar
őstag
Annó mikor vettem a corsair TX 650-et (első generáció, akkor még nem volt másik) az került 24ezerbe, és a moduláris vagy félmoduláris minőségi tápok közel a duplájában. Ez szerintem korrekt ár érte. Olcsóbbak lettek a tápok az elmúlt 5-7 évben úgy látom.
-
Lomha 8V
addikt
Én úgy látom, hogy van létjogosultsága. Aki gyakran szedi szét a gépet, annak jó a moduláris, ami a legdrágább elvileg. Aki soha nem szedi szét, nem is ért hozzá, nem is érdekli, annak jó a minden egybe, behányva a házba valahogy, aztán kész. És itt a jövök a képbe én (gondolom nem egyedül a világon), aki nem szedi szét gyakran, de szereti ha a kábelei igényesen el vannak vezetve és nincsenek kábel gócok. A fő kábeleket úgysem szedném ki soha, de a felesleget szívesen kidobnám.
-
rudi
nagyúr
Sőt, a cseheknél és szlovákoknál még két 2 műterheléssel dolgozó oldalról tudok magam is. Valamiért ott sokkal több klasszikus hardvert komolyan tesztelő oldal létezik, akár a mi indexünkhöz és origónkhoz mérhető, nagy általános portálok keretein belül is. Nem tudom, mit csinálnak másképp, de tény, hogy a cseh+szlovák piac együttesen jóval erősebb a magyarnál, és nemzetközi sajtóeseményeken egy magyarra mindig jut legalább 2-3 cseh+szlovák sajtós csapat.
-
Graphics
Jómunkásember
Kicsit elkanyarodott a topic... Megvolt a teszt, az egyéb kérdéseket meg szerintem más régiókban vitassuk meg...
-
MMIX
addikt
válasz
Jim Tonic #60 üzenetére
Hagyjuk, mert elmérgesedik a vita az ilyesmitől "Ezen felül a csehek lényegesen jobban állnak, mint mi." Nem érdekel hogyan állnak. Hányan beszélik a csehet és szlovákot? (hozzá adtam)
Én linkeltem már őket a tápos topikba és görögöt is.
Aki a görögöt teszteket írta az most a TechPowerUP-nak ír. (crmaris a neve).
Az egész hsz. arról szolt , hogy érdemes-e minőségibb táptesztet gyártani kevés embernek.
Van aki szerint érdemes, ezt mutatta a cseh teszt. -
Digitális (laptopra köthető) oszcilloszkóp van jóval olcsóbban is, ide teljesen megfelelne. Szabályozható műterhelést megcsinálni nem olcsó és nem olyan könnyű feladat.
Viszont azt mondd meg, mi értelme. A PC-s piac zsugorodik, ehhez a teszthez ez lesz az 58. hozzászólás, de ha nem lenne a vita, fele ennyi sem lenne. Aki hardcore vásárló, megnézi valami nemzetközi oldalon, aki meg nem, az megkapta azt az infót, hogy jó tápot kap elfogadható áron. Hétköznapi user soha nem fog beleakadni abba, hogy mi az az aszinkron terhelés, mennyire sima a kép a szkópon, hol vannak tüskék, stb.
Ha kiépítenek egy komolyabb labort, akkor majd jönnek azzal, hogy mindenhez kell. Ami nem megy egy ilyen kicsi, szegény országban. Ha menne, akkor sem lenne értelme, mert vagytok kb. öten, akit ez magyarul is érdekel. Ezt kiszolgálni személyzettel és idővel teljesen értelmetlen. -
szacsee
nagyúr
válasz
Jim Tonic #30 üzenetére
Nincs semmi baj a PH táp "tesztjeivel".
Minden elismerésem Rudi és a Csapat többi tagjának a munkájáért, de ha valaki építő jellegű kritikát ír le, vagy netán esetleg egy ötlete van miért kell lehurrogni? (na jó, gondolom nem annak szántad)
Mindenféle rossz szándék nélkül, de ha egy kapcsoló üzemű tápegység tesztje abból áll, hogy szétszedem, lefotózom és felsorolom az alkatrészeket és egy konnektoros fogyimérővel lemérem mennyit fogyaszt más táphoz képest... végül is teszt is lehet.
Bemutatónak jobban elmenne, mert minden elektronikai eszköz rendelkezik paraméterekkel, amit tesztek alatt szélsőséges körülmények közt is igénybe vesznek, hogy mennyire állja szavát a gyártó.
Nem azt mondom, hogy minden ágat asszinkron terheléssel addig kell kínozni amíg a táp védelem le nem kapcsol és minden mért értéket feljegyezni, mert ez nagyon macerás munka, de nem sokkal többe tart pár cuccal egy teszt, ha már méricskélnek rajta.
Egy oszcilloszkóp 40-50000Ft használtan, 130000Ft újan.
Terheléses vizsgálathoz mérőpadot csinálni megint nem nagy etvasz, mert kell fél tábla bakelit, pár analóg óra, ellenállás (értsd jól műterheléshez) és vezeték, csatlakozók (molex, ATX, E-ATX, VGA táp, stb.)
Van a fórumon is pár hobbi műszerész aki szívesen lerajzolná, vagy segítene az elkészítésében piti összeg vagy esetleg PH egérpad, vagy dedikált pohár ellenében...
Méréskor pedig annyi, hogy mérőasztalt is be kell vonni a tesztbe és felírni a mért feszt, áramerősséget, esetleg pikcsört csinálni az oszcilloszkóp által mért görbéről kis és nagyobb terhelésen.
Nem vagyok villamos mérnök, pusztán józan paraszti ésszel sakkozom össze a dolgokat, de sokszor nem akarásnak nyögés a vége. Táp teszt végén, vagy hsz-nál elég annyit megjegyezni a készítőnek, hogy ezek az eszközök álltak rendelkezésre és nincs beruházásra keret a közeljövőben @ ez marad, akkor senki nem várja el a PH-tól, hogy külföldi oldalak színvonalát hozza. Részemről nem kötekedés, csak pusztán személyes véleményem írtam le. Ha hülyeséget, akkor bocsánatot kérek ezúton is.
Rudiéknak pedig köszönet a tesztért.
Peace! -
tornas
őstag
válasz
Jim Tonic #52 üzenetére
Ebben igazad van...ott vannak a műgyantával teljes egészében kiöntött cuccok is.
De azért vannak teljesítménybeli különbségek is a LED táp és egy PC tápja között. Az is szempont, hogy ne csak belülről ne jöjjön ki EMR, hanem hogy ne jusson be az EMR.
Nekem is van ilyen LED tápom ami szintén fémházas (ami egyben hűtőborda is) de a két oldalán a műgyanta látszik és nem a fém.
"Egyébként valószínűbb, hogy ilyen házban öntik ki a tekercseket, így megelőzik a "zümmögést", csendesebb lesz, és menetzárlat is kisebb az esély hosszabb távon."
Ha megfelelően (túl)méretezik, akkor valóban kisebb az esélye...
De asszem ezt a témát körüljárni erősen OFF-rágás lenne, ezért nem is folytatnám tovább. Béke...
-
És ez a tekercs kizárólag fémházas tápokba kerül, mi?
Szerinted még hány tápegységbe kerül?
A legújabb köztéri LED-es világításokban mind műanyagházas tápok vannak, és szigorúan ellenőrzik az EMR-t, így aztán a tápok tervezésénél keményen vizsgálják pl. az egyes komponenseket, ott meg minden számít.
Egyébként valószínűbb, hogy ilyen házban öntik ki a tekercseket, így megelőzik a "zümmögést", csendesebb lesz, és menetzárlat is kisebb az esély hosszabb távon. -
tornas
őstag
válasz
Jim Tonic #45 üzenetére
A műanyag burkolat érdemben nem csökkenti az EMR-t. Egyébként is arra ott a táp fémháza. Na, most akkor ki a jani?!?!
rudi: (#47) Ne túlozzunk...
"Hidd el, mi lennénk a legboldogabbak itt a PH-nál, ha úgy menne a szekér, hogy fel tudjunk venni egy villamosmérnököt, aki napi 8 órában tápokat mér (vagy házakat, hűtőket tesztel hőkamerával, süketszobával, légáramlás vizsgálóval) egy szuperül felszerelt laborban..."
Úgy legyen...
-
ronroli
tag
Értem a problémát.
Csak egy ötlet:
A nálunk lévő cuccok többsége a "másodlagos piac" kategória, mint a szomszédos országokban is. Gondolom ezeken a helyeken is hasonló termékekkel és piaci támogatottsággal küzdenek.
Érdemes megkeresni a szomszédos országok oldalait? Munkamegosztás... aztán már csak fordítás kérdése, ami bizonyos országdarabolás után talán nem is olyan nagy probléma. -
mghltm
addikt
bongesztem az utobbi ~2 ev tapos tesztjei kozott:
corsair, fsp, njoy, seasonic, antec, ocz, seasonic, cm es meg egy cm
eleg vegyes a kep, talalni nagyobb es nevesebb gyartokat, matricazokat, nekem az egyetlen kakukktojas az njoy. xfx valoban nincs, de nem is hianyzik, mert seasonic csak mas neven / matricaval / nemileg modositott belso tartalommal.
-
rudi
nagyúr
Az a gond ezzel az egész tápteszteléssel (meg úgy általában bármelyik komponens komolyabb tesztelésével), hogy nem jönnek ide a nagy tápos (meg egyéb) márkák, hogy figyi, beletesszük a Prohardverbe a nagy pénzt (de még a kicsit sem), és abból vegyetek/építsetek komolyabb tesztrendszert és vegyetek fel további alkalmazottat, aki majd használja és a megfelelő szakmaiság mellett emészthető cikket is ír belőle.
Ez pedig azért van, mert egy picike ország picike piacára sajnos nem tudnak fókuszálni. És sajnos az az út sem járható, hogy jelentkezik egy szakember, hogy figyi, nekem a polgári melóm révén annyi fölös anyagi, időbeli és szakmai erőforrásom van, hogy majd csinálom nektek futószalagon a tápteszteket. Hidd el, mi lennénk a legboldogabbak itt a PH-nál, ha úgy menne a szekér, hogy fel tudjunk venni egy villamosmérnököt, aki napi 8 órában tápokat mér (vagy házakat, hűtőket tesztel hőkamerával, süketszobával, légáramlás vizsgálóval) egy szuperül felszerelt laborban...
-
QwErTy42
addikt
Elolvastam a cikket is a forum utan. Igy mar ertheto a fanyalgas. Egy olcsositott hulladek beles tapert ennyit kerni rablas. A cikk sok hatranyt kifejezetten elonykent emlit, mintha csak egy fizetett hirdetest olvasnank. Vicc..
Abbol meg mar kezd elegem lenni, h a CM es Corsair tapjait tobbre ertekelik, mint amik. Ez a ket gyarto a nevebol akar megelni es abbol, h korabban tenyleg voltak minosegi beles cuccaik. Nem szeretem, h a minoseg hianyat ennyire felertekelik. Szerintem konkretan gusztustalan. Arrol meg ne is beszeljunk, h a CM-en es Corsair-on kivul igenis vannak olyan gyartok, akikrol meltanytalanul keveset lehet olvasni.Toljak,az arcunkba a felmatricazott kinai szemetet es meg orulni kellene az 5 ev garinak. A SS es XFX megeszi ezeket reggelire hasonlo ar mellett.
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
fondorlatos #11 üzenetére
Lásd VS
-
törölt tag
Emlékeim szerint a Capxon kondik igencsak a sereghajtók közt vannak. Nem mondom, hogy ez a legallja, de közel van hozzá.
Meg ha már megy a műszaki szóhasználatról szóló vita, nekem inkább ez a nehezen értelmezhető: "0,3 amperes motorerővel". Ezmiez?! -
tornas
őstag
Ebbe a tápba is a CapXon 400 V-os és LP sorozatú 270 mikroFarad-os kondi található meg. Ugyan a kupakon látható dátum szerint 2013-as, de reméljük, hogy ez már nem a selejtes széria akar lenni.
-
tornas
őstag
válasz
BlackPriest #33 üzenetére
Igen, kevesen vagyunk...
Viszont sokan vannak azok akik a Codegen és társai tápokat választják meg az olcsó alaplapokat erős procival és brutál VGA-val.
-
tornas
őstag
Arra a konnektor oldali fogyasztásmérőre is kíváncsi lennék. Remélem nem Tesco gazdaságos termék.
Ami pedig az "etalontáppal" való fogyasztás összehasonlításokat illeti, nos ez legfeljebb egy meglehetősen pontatlan összehasonlítási alapnak jó. Nem akarom én fikázni a PH! teszteket, mert örüljünk hogy vannak egyáltalán. De ha lehet, akkor lehetne részletesebb is. "Ne kelljen mindig beérnünk a kevesebbel"!
Jim Tonic: Ebbe az országba sajnos, nagyon "színvonalat" pénzelnek teljesen fölöslegesen...
-
Cobra.
őstag
Aki szeretne műszeres tápvizsgálatot, az adjon ajándékba megfelelő műszereket a PH-nak, biztos nem utasítanák vissza
-
tornas
őstag
"Oszcilloszkópos mérés nincs tervben a közeljövőben?
Esetleg ágak asszinkron terheléses vizsgálata?"+1
Ezt már én is firtattam nem is oly rég... Az rendben van hogy vannak külföldi oldalak is, de egyrészt egy adott táp esetében is a tápteszt és tápteszt között is lehetnek komoly eltérések mérésekben és értékelésekben is, másrészt ez nem lehet ok arra, hogy ne legyen egy normális és alapos tápteszt legalább itt a PH!-en. Ma már vietnami táptesztet is előbb találok, mint magyart. Eddig még nem olvastam részletes és alapos táptesztet magyarul valamelyik IT-s szakoldalon sem.
Azt nem értem, hogy az APFC tekercsét minek kell beburkolni? Hogy ne szellőzhessen?!?! Az alsóbb árfekvésű CWT belsős tápoknál ma ez a tendencia. Ami pedig a primer pufikat illetti, CapXon LP sorozat 400 V-os... reméljük, hogy bírják majd az APFC-t, mert ez az LP sorozat nemigazán szereti. Emiatt meg eggyel több ok, hogy az APFC tekercse ne legyen beburkolva. Ja, értem fogyasztói társadalom...
-
Indy69
aktív tag
Egy vga hoz elég egy jó 450-400 táp. Egy micro atx házban ok hogy moduláris de akkor legyen az ne csak félig
ha meg midi ház akkor inkább ez Seasonic S12II-430 ,nem moduláris de a belseje kicsitjobb ennél és 17k- tol lehet kapni és rendben van a konfig szíve
-
szacsee
nagyúr
Oszcilloszkópos mérés nincs tervben a közeljövőben?
Esetleg ágak asszinkron terheléses vizsgálata?
Ami tetszik DC-DC egység, bár sokat nem hoz szvsz a fogyasztás csökkentésénél.
Szívem szerint pár szűrő kondit dobtam volna a moduláris csatlakozók környékére, de mivel nem vagyok szakértő, ezért inkább nem is folytatom...
400W feletti tápoknál nem tartana sokba pl fent említett kondik beforrasztása (akár moduláris, akár nem), viszont nagyon hálás tud lenni.
Egy 5 évnél idősebb Corsair HX620-at nyúzok, de még nem jött el a csere ideje, mert 30K alatt nincs táp, ami miatt érdemes lenne váltani. 30000Ft felett már akad pár versenyző, de inkább újrakondizom és pár elkót dobok a moduláris csatlakozó mögötti panel hátuljára.
CWT beles tápért nem adok 20000Ft-ot akár moduláris, akár nem... picit drágábban mérnek Seasonic elektronikával rendelkező tápokat, amik már hosszú idő óta magas minőséget képviselnek és eddig nem hallottam hibás, spórolós szériáról, vagy gyenge minőségű alkatrésszel szerelt termékről. -
Cobra.
őstag
SRII mondj olyan CWT beles tápot az elmúlt 5-6 évből, ami tervezési/anyagminőségi hiba miatt magas elhalálozási arányú. FSP-nek sajnos van az alsó kategóriában, plusz a Raidernél is viszonylag magas a problémás darabok aránya. Ettől függetlenül semmi bajom az FSP-vel és a CM G sorozat is reális árú.
-
MMIX
addikt
A G450M-ből készül kínai Jun Fu primer kondis és csúszócsapágyas ventilátoros is.
Japán primer kondival mutogatták az első teszteket és golyóscsapágyas ventivel. [link]A cikkben említett menő V sorozatú tápból is van amelyikben nem Protechnik folyadékcsapágyas venti van.
Az rendben lenne, hogy a beszerzési ár változás miatt változtatnak az alkatrészeken, de azonos szintet illene tartani. Az nem járja, hogy golyós helyett csúszó és japán kondi helyett, kínai kondi.
Proti folyadékcsapágy helyett Young Lin tech HysInt csapágyas. (V1000)Sample küldőjének jeleztem.
(hátha benéznek ide)
-----------------------
molex témáhozEgyébként a floppy csatlakozó neve: berg és ezért nem probléma a molex.
-
Mercutio_
félisten
Ebben akkor a Seasonic G-Serieshez hasonló DC-DC kialakítású táp van, ami alacsony fogyasztásnál is jó hatásfokkal dolgozik?
-
kromatika
veterán
Jól hangzik az 5 év gari,és az ára sem vészes.
-
rudi
nagyúr
válasz
Sanchez638 #12 üzenetére
Szigorúan szakmaian nézve igen, ahogyan ravasz sincs a pisztolyon, hanem elsütőbillentyű é ahogyan a kuplnk is tengelykapcsoló. De ezen vitázni ugyanúgy tök fölösleges, mint az IDE csatlakozót feszegetni. Aki akarja, pontosan tudja, miről van szó.
-
fanti
addikt
Köszi PROHARDVER a tesztet, nekem elég hogy ajánlott plecsnit adtatok rá. Eddig még mindig bejött az ajánlásotok nekem!
Tetszetős táp, megrendeltem!
-
fondorlatos
aktív tag
Ha már a dc-dc kapcsolást választották, rámehettek volna mondjuk egy 80+ gold fokozatra szerintem.
-
bsh
addikt
molex 8981, esetleg 4 tűs periféri csatlakozó.
-
rudi
nagyúr
válasz
WunderKinder #8 üzenetére
Mondd a szakmai nevét! (de ne azt, hogy Molex, mert akkor szakmai fórumon körberöhögnek).
-
WunderKinder
aktív tag
"négytűs IDE" - nem úgy volt, hogy ez egy szakmai oldal?
-
tixem
addikt
ez a félmodularitás egy nagy baromság szvsz, vagy legyen teljesen vagy sehogy. Raider 550 még mindig olcsóbb, ugyanúgy 5 év garancia van rá , 80+ silver és mégiscsak fsp...
Vagy xfx 550, az meg SS és arra is 5 év garancia van.
-
SRII
őstag
Moduláris- szép -táp -olcsón de a bele nem valami minőséget képviselő darab! de persze ennyiért mit is várnák, sőt még a venti is egy olyan darab amit később megbánunk!
Hajrá CM! a v700 óta nem térek magamhoz, abból kellett volna 450-550- 600 kis tesó! -
shteer
titán
félmoduláris?
-
mghltm
addikt
"Ha minden igaz, a középen terpeszkedő főtrafó Viking felirata a CWT nevű, közepes besorolású OEM tápgyártóra utal, bár ők rendszerint zöld szigetelést használnak."
valoban cwt bele van, irjak a tpu tesztben illetve a nagy adatbazisban is
-
Balrog
tag
Én is helyesbítenék mivel a Raider-re 5év garancia van nem 3. iPon-ban vettem és a garancia levélen is 60 hónap szerepel.
Még sem volt igazam. A webshopjuk szerint már csak kettő. Decemberben vettem akkor még 5év járt rá, szóval a tesztben szerepló 3 év kb reális.
-
450 van Iponban,eléggé régóta....Tényleg jó tápnak tűnik,meggondolandó számomra.
Új hozzászólás Aktív témák
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Mobilinternet
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Milyen autót vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Kikristályosodik a Razr 60
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650 R7 7800X3D 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4080 16GB ZALMAN I3 NEO Corsair 850W
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B360M-HDV i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Super 6GB ZALMAN S3 TG NJOY 500W
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest