Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• szacsee

nagyúr

válasz Jim Tonic #30 üzenetére

Nincs semmi baj a PH táp "tesztjeivel".
    Minden elismerésem Rudi és a Csapat többi tagjának a munkájáért, de ha valaki építő jellegű kritikát ír le, vagy netán esetleg egy ötlete van miért kell lehurrogni? (na jó, gondolom nem annak szántad :) )
    Mindenféle rossz szándék nélkül, de ha egy kapcsoló üzemű tápegység tesztje abból áll, hogy szétszedem, lefotózom és felsorolom az alkatrészeket és egy konnektoros fogyimérővel lemérem mennyit fogyaszt más táphoz képest... végül is teszt is lehet.
    Bemutatónak jobban elmenne, mert minden elektronikai eszköz rendelkezik paraméterekkel, amit tesztek alatt szélsőséges körülmények közt is igénybe vesznek, hogy mennyire állja szavát a gyártó.
    Nem azt mondom, hogy minden ágat asszinkron terheléssel addig kell kínozni amíg a táp védelem le nem kapcsol és minden mért értéket feljegyezni, mert ez nagyon macerás munka, de nem sokkal többe tart pár cuccal egy teszt, ha már méricskélnek rajta.
    Egy oszcilloszkóp 40-50000Ft használtan, 130000Ft újan.
    Terheléses vizsgálathoz mérőpadot csinálni megint nem nagy etvasz, mert kell fél tábla bakelit :D , pár analóg óra, ellenállás (értsd jól műterheléshez) és vezeték, csatlakozók (molex, ATX, E-ATX, VGA táp, stb.)
    Van a fórumon is pár hobbi műszerész aki szívesen lerajzolná, vagy segítene az elkészítésében piti összeg vagy esetleg PH egérpad, vagy dedikált pohár ellenében...
    Méréskor pedig annyi, hogy mérőasztalt is be kell vonni a tesztbe és felírni a mért feszt, áramerősséget, esetleg pikcsört csinálni az oszcilloszkóp által mért görbéről kis és nagyobb terhelésen.
    Nem vagyok villamos mérnök, pusztán józan paraszti ésszel sakkozom össze a dolgokat, de sokszor nem akarásnak nyögés a vége. Táp teszt végén, vagy hsz-nál elég annyit megjegyezni a készítőnek, hogy ezek az eszközök álltak rendelkezésre és nincs beruházásra keret a közeljövőben @ ez marad, akkor senki nem várja el a PH-tól, hogy külföldi oldalak színvonalát hozza. Részemről nem kötekedés, csak pusztán személyes véleményem írtam le. Ha hülyeséget, akkor bocsánatot kérek ezúton is.
    Rudiéknak pedig köszönet a tesztért.
    Peace!

• szacsee

nagyúr

Oszcilloszkópos mérés nincs tervben a közeljövőben? :F
    Esetleg ágak asszinkron terheléses vizsgálata?
    Ami tetszik DC-DC egység, bár sokat nem hoz szvsz a fogyasztás csökkentésénél.
    Szívem szerint pár szűrő kondit dobtam volna a moduláris csatlakozók környékére, de mivel nem vagyok szakértő, ezért inkább nem is folytatom...
    400W feletti tápoknál nem tartana sokba pl fent említett kondik beforrasztása (akár moduláris, akár nem), viszont nagyon hálás tud lenni. :))
    Egy 5 évnél idősebb Corsair HX620-at nyúzok, de még nem jött el a csere ideje, mert 30K alatt nincs táp, ami miatt érdemes lenne váltani. 30000Ft felett már akad pár versenyző, de inkább újrakondizom és pár elkót dobok a moduláris csatlakozó mögötti panel hátuljára.
    CWT beles tápért nem adok 20000Ft-ot akár moduláris, akár nem... picit drágábban mérnek Seasonic elektronikával rendelkező tápokat, amik már hosszú idő óta magas minőséget képviselnek és eddig nem hallottam hibás, spórolós szériáról, vagy gyenge minőségű alkatrésszel szerelt termékről.

Új hozzászólás Aktív témák