- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- VoLTE/VoWiFi
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Allien
veterán
Hú, érdekes viták vannak itt. De, szerintem ez hüleség. Én pl. a 0,00stb...1% vagyok. Ugyanis, nekem vannak hibbant ötleteim. Az egyik az, hogy mikor lesz olyan gép, mely alkalmas lesz helyettesíteni még egy PC-t.
Hogy érthetőbb legyek, NEM akarok két gépet összerakni, mert ahoz kicsi a lakás, de azt el tudom képzelni, hogy 2-2 monitort, billentyűzetet, egeret, és oprendszert használok egyszerre! Az egyiken megy a játékom, a másikon lehet netezni a szomszéd szobában.
Hiszen, lehet mindenből kettőt rárakni! Csak az OP rendszer nem fut egymástól függetlenül, igaz?
Akkor meg lenne értelme a sok ketyerónak, de ha mégsem, inkább legyen rajta, minthogy 1-2 év múlva keljen esettleg a fejemet a falba verni, hogy nem a drágábbikat vettem. -
-
sabres
csendes tag
Azóta sem lett senki okosabb hogy miről lehet felismerni egy újabb MSI Diamond/SLIPlatinum lapot hogy neki már nemkell a -5V?
bár már megvettem, de aztmondták ha emiatt nemmegy a hang akkor visszavihetem
Ha valaki már tudja a titkot elárulhatná(főleg a diamondé érdekelne)
Üdv -
Foobar
tag
hali
Hamarosan venni fogok egy nf4-es (ámbár nem SLI-s) alaplapot, valszeg a DFI nf4 Ultra-D-t, bár mostanában sehol sem kapni szinte hazánkban.
Az a sokkolóan láma kérdésem lenne, hogy ha veszek egy ilyet, és hozzá egy PCIe-s videókártyát, akkor melyik slotba is kerül a kártya?
tehát itt van a gyártó oldala:
Bővebben: link
és a specifikációk közt:
Expansion Slots
# 2 PCI Express x16 slots
# 1 PCI Express x1 slot
# 1 PCI Express x4 slot
# 2 PCI slots
továbbá a SLI-D változat specifikációi között (ami majdnem = az Ultra-D-vel) írják, hogy:
SLI / Single VGA Mode
# SLI mode
- 2 SLI-ready graphics cards (use identical cards) on the PCI Express x16 slots.
- The graphics cards are connected via the SLI bridge.
- The bandwidth of each slot is x8; when the graphics cards are connected
via the SLI bridge, it runs at x16 bandwidth.
# Single VGA mode
- 1 PCI Express graphics card on the PCIE1 slot will run at x16 bandwidth.
- The other PCI Express x16 slot (PCIE4) will run at x2 bandwidth.
Na tehát a videókarit a PCIE1 nevű slotba kell tenni, (végülis a slotok ugyanazok az Ultra-D-n meg az SLI-D-n, nem?), de melyik ez a slot?
köszönöm előre is -
Fade_Away
őstag
pár megjegyzés
Tunningolsz DFIvel megy a C&Q, GIGAVAL, MSIvel nem. GIGAnal ha fsbt megemeled 200->210re akkor procnak adott feszt megemeli 1.4->1.63Vre!!!
Minden kérdés nélkül ad procnak +0.23Vt ami egy Winchesternél elég sok!
DFInél biosból is tudod ventik milyen hömérsékleten ne/ 50%on/ 100%on menjenek addig giganal egy nemtúlstabil (EasyTune5) progit kell erre használni.
Uazok a ramok amik DFIbe 510et mennek GIGAba 480at.
A 3lap közűl messze a DFInek a leghalkabb a chipsethűtője.
Hosszú hetek tapasztalatai alapján ha NF4 akkor DFI. -
_ocsisajt
őstag
YAYYY az elso felet olvastam csak el, mit ossze nem vitatkoztok ilyen hulyesegeken
En amugy mar regota ''flesselek'' (bocsi) hogy mikor tesznek mar ra 64bites 133Mhzes PCI-X slotot... Tudom 1% vagyok biztos, de en nagyon orulnek neki, igy megusznek egy Server lap, vagy egy HE workstation lap arat(najo persze plussz meg dedikalt legyen, azert, es jol kezelje a lap okelmet...) SCSI raid miatt... En lennek a legboldogabb...
-
ESP
őstag
Szóval, amire gondoltam:
-lehetne egy alapozó-szerűség (fogalmakkal, meghatározásokkal, stb,), ha megnézed a fórumozók zöme hót zöld a HT, FSB, stb. hallatán
-egy általános leírás a tuninghajlandóságot, illetve magát a folyamatot befolyásoló tényezőkről (pl. proc, lap, mem., stb. típusa)
-egy amolyan rendszerkövetelmény/minimum meghatározás (elsősorban táp -és a hűtés típusa, teljesítménye, stb.)
-ezután a szóba jöhető (általában tartozék) progik bemutatása (EasyTune4-5, és a többi nem olyan bonyolult szoftver)
-az ún. professzionális mód (bios-ban/lépésről lépésre)
-talán egy memória-hangolás/tuning is belefér
-előzőekből kiindulva talán a vga-k is megérnek egy misét
-s végül az elmaradhatatlan összesítés
Ezt persze elsősorban külön AMD és Intel vonalon képzelem el, akár egy összesített értékeléssel a végén...
Gondold/gondoljátok át...nem lenne egy haszontalan teszt, még a későbbiekben sem (kinyomtatott formában)!!!
Válaszod és az esetleges támogatásokat előre is köszi: Tomi -
Jufi
csendes tag
Elismerem, hogy lehet, hogy talan en (de lehet, hogy masok is) ertelmeztem negativumkent ezt a mondatot:
''A processzorfoglalat sajnos a DPS-modul tartózkodási helye miatt a lap közepefelé található, emellett egymáshoz nagyon közel van a négy memóriafoglalat''
''A processzorfoglalat az alaplap felső részén található, alatta bőven van hely az első PCIe foglalatig''
Kicsit tulzas, hogy nem esik szo a CPU, es a PCIe foglalat viszonyarol!
Mas. Bocsanat, hogy kicsit tul reagaltam ezt az ujabb MSI gyozelmet, de sajnos meg mindig ugy erzem, hogy nem volt jogos a gyozelme. Mert ha szeretnel egy jol felszerelt alaplapot, akkor vegyel GigaByte-ot, ha egy tuning alaplapot, akkor DFI-t, ha pedig egy jo hangkartyasat, es olyat amin minden a helyen van, akkor pedig MSI-t.
Ujabb idezet:
''Az alaplap felépítésével talán csak az MSI esetében voltunk maradéktalanul elégedettek, helyén van a procifoglalat, a memóriafoglalatok is, a PCIe foglalatok és a chipset is.''
Mi az, hogy helyen van? (a VW Bogarban nincs a helyen a motor, mert hatul van?) -
erdoke
titán
Hehe: Bővebben: link
-
fLeSs
nagyúr
A problémamentesség nem szubjektív, és le is lett írva a problémánk.
A memóriák egymás melletisége a Gigabytenál sem negatívumként jelenik meg, ezt te már csak bemagyarázod magadnak (valszeg mert a gigát véded).
Az MSI-nél nem esik szó a PCIe és CPUfoglalat viszonyáról sem (és a gigánál sem), ismét csak a giga védése a célod. Az IDE-csatlakozók rossz elhelyezése mind a 3 lapnál meg lett említve.
Erre most mit mondjak? Kérem kapcsolja ki? -
Jufi
csendes tag
Sebesseg: Ellentetben az elrendezessel tokeletesen merheto tenyezo, es teny, hogy ha nem is sokkal de rosszabbul vegzett, mint barmi mas.
Remelem egyet ertunk abban, hogy a szin, az elrendezes, a problema mentesseg szubiektiv. A problema mentesseget azert irom ide, ugyanis nem tertel ki arra, hogy mi gond volt a GigaByte-al a Microsoft bill probleman kivul.
A stabilitassal nem hiszem, hogy barmelyik alaplapnal volt problema.
De visszaterve a elrendezesre:
Mig a Gigabyte -nal az egymas melletti memoriak elrendezese negativumkent szerepel, addig az MSI-nel nincs ra megjegyzes, hogy nem tul szerencses megoldas.
Az MSI-nel kello tavolsagban van a PCI-e a CPU -tol, mig a GigaByte -nal a PCIex16 ugyanannyira van, megsem esik emlites rola (Persze itt meg van PCIe x1 is kozben, de szerintem nem sok vizet zavar, miutan van rajta masik ha nagyon kell. (az MSI-n egy sincs)
Ha abbol indulunk ki, hogy az osszes alaplapon rosszul van elhelyezve az IDE csatlakozo, mert nehezkes cstalakoztatni, igy az MSI nem elvez elsobbseget szerintem. -
nkpolip
tag
Egy kérdés.
fLeSs milyen hibákkal találkoztatok a Gigabyte lapnál??? -
nkpolip
tag
Ahogy elnézem szép kis vita alakult itt ki. De személy szerint a Gigabyte alaplapot választanám.Láttam hogy nagyon ellenezték a sok SATA csatit, de szerintem kell. Mivel nekem nincs az alaplapon SATA így bővítőkari kellett ami elvesz egy PCI helyet de ha van az alaplapon bőven csati akkor van egy plussz PCI hely. Sőt továbbmennék. Sokan a hangot írták hogy mért csak integrált van. Erre a válaszom hogy aki nem hangal foglakozik,dolgozik annak mi a fenének kellene SB Platinum2 hangkari, teljesen fölösleges. Ami a LAN-okat illeti ott igazat adok hogy kettő gigabites fölösleges. Én inkább a második helyett integrálnák a lapra egy vezeték nélkülit.
Ez az én véleményem. Persze mindenki maga dönti el hogy mi neki a jó! -
gratula a cikkhez, fless.
nagyon helyesen van arányban a teszt és a feature leirás! mivel nagy sebességkülönbségek nincsenek, nagyon helyesen ráéreztetek, hogy a döntő az esetleges tuning (fsb tuning tényleg a leg-realisabb teszt), és az egyéb zöngék .. stabilitás cnq esetén, mi nem megy a biosokban, stb ...
szal szép voltbár SLI nem az én világom, pénztárcám.
-
p6
csendes tag
A cikk jó, gratula. Viszont egy olyan érdekességet még egyik SLI laptesztben sem olvastam hogy pl. mi van akkor ha 6800GT v. Ultra SLI-t akarok alkalmazni. Ugyebár az Inno3D 6800GT-ből odafér 2db egymás mellé, de ha 2db Ultrát v. egyéb 2 helyet követelő GT-t (pl a Leadteké ilyen) akarunk belerakni, akkor elbukik az összes SLI lap, kivéve az Asus lapját. Ebbe zuhantunk mi is bele egy kicsit anno. Habár azon meg chiphűtés kriminális. Tudom ez még nem sok usert foglalkoztat, ezért ez csak egy kis érdekesség.
-
fLeSs
nagyúr
Nos
sebesség: ha megnézed a grafikonokat, láthatod, hogy az alaplapok közti különbség 1-2 fps vagy 1-2 másodperc. Ezért teljesen mind1.
felépítés: ez némileg szubjektív is, de általában a szellőzést és a szerelhetőséget, az alkatrészekhez hozzáférhetőséget nézzük, amikor ezt kritizáljuk.
ár: ez a 3 lap kb. egy árban van (43-45000 pénz), és ez a három lap SLI-s, így került ez a 3 lap a tesztbe. A K8N Diamond mégfullosabb, de mégdrágább is. Némileg figyelembe kell venni azt is, hogy a sok integrált feature mennyire kihasználható, szal nem elég az, hogy most rádobálunk a lapra mindent, és akkor ez lesz a legjobb (de erről a topikban már elég sokat vitáztunk tegnap).
Az MSI különösen ajánlott értékelésében nagy szerepet kapott az is, hogy a munka során, amíg ezzel teszteltünk semmilyen problémával nem találkoztunk, vagyis problémamentes és idegeskedéstől mentes volt úgy cuzammen az egész alaplap. A Gigabyte meg nem. A DFI meg kevesebbet kínál az áráért, ezért csak ajánlott. -
Jufi
csendes tag
Eloszor is minden elismeresem a Prohardver teszteloke, imadom altalaban a tesztjeiket, es legtobbszor egyet is ertek vele, mert egyezik az en tapasztalataimmal.
Na de most irasra kesztetett ez a cikk, mert szerintem itt vannak erdekessegek:
Alapszituacio: vegyuk a legfull extrasabb alaplapokat a legnagyobb gyartoktol.
Korrektol teszteljuk oket.
Kiderul, hogy az MSI alaplap a ''tesztgyoztes'' ami igaz, hogy a leglassabb, a leggyengebben felszerelt, viszont cserebe szep szine van.
Az en meglatasom szerint:
''sebesség: teljesen mindegy'' , hat nem teljesen, ugyanis az ember nem azert vesz SLI-s alaplapot mert nem erdekli a sebesseg, hanem azert mert a leggyorsabb, legfullosabb gepet szeretne szinte ugyan annyiert.
''felépítés: MSI K8N SLI Platinum,'' a kepet elnezve nem vagyok teljesen biztos abban, hogy elfer rajta egy Zalman CNPS 7700B cooler egy normal midi toronyban.
''ar'' Szerintem tok mindegy, hogy 43eFt vagy 45eFt ennel a kategorianal, vagy ha nem ,akkor pedig olyan kategoriaval kellene osszehasonlitani, ami ugyanazt nyujtja, mint az MSI, megpedig pl. GigaByte K8N Ultra SLI 37eFt. Igy mar az ar nem is olyan jo.
Szoval tenyhogy ez volt a legolcsobb, de egyben a legkisebb tudasu is. Javasolnam az ar / teljesitmeny kategoria bevezeteset inkabb.
A hang az tenyleg ''csucs'' rajta (legalabbis az integralt kartyak kozott), ugyhogy itt fejet kell, hogy hajtsak elotte.
Konkluzio: Szerintem inkabb ugyanugy ajanlottat kellett volna kapnia az MSI-nek, mint barmelyik masiknak. -
LordX
veterán
Namostakkor...
- ''úúúúdejó, hogy kettő hálókártya, meg lehet osztani vele a netet''
- ''Használj inkább rútert, az jobb''
- ''Drága, mert vezetéknélküli, meg 8 portja van, meg van benne printerszerver''
Nemá..Az alaplapi 2. hálókártya vezetéknélküli, meg van benne 8 port meg van benne printerszerver (a kártyában, nem a gépben)? Ne BMW M6-ost hasonlítsunk a VW Golf-hoz, kérem..
-
ciao
senior tag
minden tiszteletem a tesztelőé!
az USB CPUterheléses táblázatánál IEEE1394 van írva, egy kérdés ha kihasznált SLI-vel tesztelnétek játékokkal az alplapokat lenne jelentős különbség az egyes alaplapok között? -
anulu
félisten
forint.
ASUS WL-500b. Wireless cucc + printer sharing (printer port és USB a routeren)+ 4 LAN port. ilyen egyszerűen konfolható routert még nem láttam, és... egyszerűen tetszik!
[Szerkesztve] -
fLeSs
nagyúr
Közben megtaláltam, a sárga és a felette lévő PCI slot között az áll, hogy MS-7100 VER:1. Tehát 1-es verzió.
Itt jól látszik Bővebben: link -
LordX
veterán
Nem tudom, nálam a Creative és a minőségi hang az sosem fért össze.
Először is a driverei úgy szarok, ahogy vannak. Másodszor az A/D D/A átalakitók, amit használnak, úgy szarok, ahogy vannak..
Aki minőségi hangot mond, az minimum egy Terratech kártyát használjon, az összes Audigy2XZFSD sehol nincs egy jobbfajta Aureonhoz képest hangminőségre.. És akkor még nem is voltam igényes..
Persze most az AC97-et használom, Ríltek 655.. Ahhoz, hogy szóljon a WinAMP, meg ne legyen néma a játék, ahhoz megfelel..
[Szerkesztve] -
anulu
félisten
válasz
Winner_hun #130 üzenetére
az
asszem max 3,9V-ot lehet vele adni a RAM-nak... vhogy az a környék. a lényeg, h extrém tuninghoz kell maximum.
-
-
anulu
félisten
ja igen, és elfelejtettem, h lesz még 1 controller, egy normális joystick (USB-s), amivel repülőszimulátorozni és X-Wing-ezni fogok. ismerős leányzó ma vett egyet, ~5-6k, és nagyon jó! a game-portos joy-om valahova eltűnte magát, pedig azt nagyon szerettem
végigtúrtam a szobám érte, de nincs meg
-
anulu
félisten
válasz
Winner_hun #125 üzenetére
pff, jókérdés. ha tettem is ilyet, akkor nem emlékszem. szerintem az talán a DDR Booster lehetett, az OCZ.
-
-
anulu
félisten
3 game controller (2 gamepad és egy kormány), scanner, printer, pendrive, egér, bill., memória kártya olvasó. ehhez fog még egy bluetooth hozzájönni, és valszeg egy vezeték nélküli füles, aminek a gépbe menő része USB. ez 11 már. plusz még néha jön USB HDD rack. ez már 12. elosztó nélkül lazán lennék meglőve... jelenleg az egér és a bill PS2-re átalakítózva van, de valszeg vissza fogom dugni USB-re, mert a bill vhogy gyorsabb, az egér meg sokkal pontosabb USB-n.
-
Ez nem rád tartozik, de ha érdekel, a kísérletezés miatt. Mint technológia érdekel, nem azért, mert megabrutál fps-re van szükségem. Hogy ezt Te nem így látod, rendben. Ezzel semmi gond. Ha valaki nem igényli, elmondja, hogy neki nincs rá szüksége. Ennyi. Ezért nem kell véleményezni másokat.
Vagy mindenki hülye, akinek kell az, ami nekem nem? Esetleg két anyjuk van? -
HERR Z
veterán
nállam ki van használva mind a 8
DualLAN az nekem igazán kellene, több PCI is mert nincs hova tenni a Santa Cruzt......firewire kell a kamera miatt...SLi viszont értelmetlen, mármint nVidia formályában
[Szerkesztve] -
pubwart
aktív tag
Hööhhh, keltek itt érdekes hozzászólok, de én legfőképp Erdoke és integra társsal értek együtt.
Ha hang, akkor csak minőségi... Nekem is Au2ZS van + GigaS750 szal, ha hang, akkor szóljon, szépen és gyönyörűen. És még hol van itt a high-end. Ezek az alaplapi hangok meg borzadályok. Csajomnak is ilyen laplapi realtek vagy valami ilyesmi csoda van (kék felkiáltójel-ikon) de feláll a szőr a hátamin tőle. Borzalom...
A sok SATA meg csodajó dolog... nekem is 4 vinyóm van... 3SATA 1PATA. De egyik sem a rendes primary meg secondary részen... ott az optika van... És ez kegyetlen fontos dolog!!!! Kellemetlen, mikor nincs szabad hely és jön egy jól megrakott vinyó... amit nincs hova dugni...
A Dual LAN-t sajna nem használom... Nálunk még csak a BNC a sztár
És ez a 3 PCI solt semmire sem elég. Csak hogy soroljam: BNC-háló + Au2ZS + PCTV Stereo, meg még van valami,d e az nem jut eszembe. Sajna már nincs meg a régi 6 PCI-os korszak. Van olyan haverom akinek 6 PCI-ja tele van.
USB lehetne még. A 8 portot ki lehetne lökni, a többi firewirét meg IEEE még életemben nem hazsnáltam. De van az Au2ZS-en is, de hogy minek? -
Robi_73
őstag
Nagyon jó a teszt!
Nálam az MSI is tudja a 350-es fsb-t.
Bővebben: link -
sabres
csendes tag
fLeSs:esetleg megtudod mondani milyen reviziójú volt az MSI lap amit teszteltetek?
a képen pont nemlátomBővebben: link
-
sabres
csendes tag
Esetleg tudsz egy linket dobni?
És összes SBLive!-os MSI-t frissitették,mert én most állok vásárlás előtt,egy K8N Diamondot néztem ki (és most ebből ne induljon új vita hogy minek nekem a Diamond) és eddig a táppal szórakoztam hogy milyen táp lenne a jó...
(Tagan jólenne,de még nincs itthon a 2force család...a többi meg nemtudja -5V-ot)
De akkor ezekszerint már csak egy rev 1.1-es diamondot kell keresnem és nemkell táppal foglalkozni?
(jólenne)
-
anulu
félisten
na, akkor én is befotlánkodnék ide.
nagyon örültem, h a DFI lapon végne nincs LPT! a többi lapra is max hátlapként kivezetésként kéne.
8 SATA: szvsz sok, 4 elég.
dual-lan: ritkán kell, de akkor nagyon. 1 alaplapi gigabites LAN szvsz elég, ha kell nagyon a dual, akkor mehet egy 8139D chipes hálókártya bele, és csók.
hangkártya: nem vagyok teljesen botfülű, de olyan egetrengetően nem szól jobban szvsz a Live!, mint az A8N hangchipje... igen, hallottam már mind a kettőt!
SLI: szerintem jó, de ebbe ne menjünk bele.
a fenti indokok miatt vettem ASUS A8N-SLI deszkát, és (majdnem) maximálisan elégedett vagyok vele
amúgy meg nálam 2 optikai meghajtó van. 1 kb 5 éves Hitachi GD-2500 DVD-ROM és egy 1 Pioneer DVR-105. szvsz a CD és DVD írók azért vannak, h azzal írjanak. ezen okból is rühellem a CD-RW/DVD-ROM kombókat. -
^Boss
őstag
hali, kicsit felig off , de remelem tudsz valaszolni fless! szoval esetleg az en lapomban (p4c800-e dlx) bios frissitessel nem lehet cl1.5-ot kicsikarni?
v. ez lehetetlen?
-
höhö
csendes tag
válasz
somodisoma #102 üzenetére
verzioszám azt hiszem az 1.0nak kell az 1.1nek már nem de valamelyik külföldi lapon volt hir ....
-
t-shirt
veterán
egy láma kérdés
5x HT; 4x HT ez mi?
-
válasz
somodisoma #91 üzenetére
ehhh... már rosszul látok a holnapi vizsgától...
[Szerkesztve] -
Uzmany
őstag
Szia fLeSs!
Lenne egy kérdésem, a tesztelt MSI lappal kapcsolatban. Azt írják róla a honlapján, hogy az SB miatt olyan táp kell hozzá, amely rendelkezik -5V-os ággal.
Ha jól olvastam, akkor Cooler Master RS-450-ACLY-vel használtátok. Viszont erről a tápról azt derítettem ki, hogy nincs -5V-os ága.
Most már kezdek semmit nem érteni
Segítséged előre is köszönöm. -
Nekem egy anyám van, és kellett az SLI. Miért kell ezt mindig leírni? Ha nem kell, nem kell. De ki a f@szt érdekel, hogy neked nem kell? Ne fájjon már neked, hogy valakinek kell.
Amiket ide leírtál, azt ki sem használod. Vagy sorold már fel nekem, mire kell neked a 4 PCI, 2 PCI-Ex1, mellé 10-12 USB-vel?
[Szerkesztve] -
Audio CD-t a mai írókkal egyáltalán nem lehet írni, ezt aláírom.
Nekem amúgy a Gigabyte van. Nagyon jó lap, de a DPS tényleg felesleges. Viszont szinte ugyanennyire (ha nem jobban) felesleges 3 PCI port. Legalábbis számomra. Mindkettő üres. Szóval akkor már ténleg inkább a feszültségstabilizálás, mint az üres slotok.
Még annyit, hogy én olyan rettenetesen botfülű vagyok, hogy szinte nem is érdekel, mi csicsereg. Azért ez így nem igaz, de nekem bőven elég a Realtek. Annyit nem adnék az MSI-ért az audio miatt. Akkor inkább tényleg veszek egy Audigy2-t, ami alaplapoktól függetlenül elkísér.
[Szerkesztve] -
Jack86
csendes tag
Hello!
Vki tudna vmi tippet adni, hogy MSI K8N SLI Platinum laphoz (3000+ 939-es procival) milyen hűtést érdemes venni? Elvileg Thermaltake Silent Tower akartam, de az állítólag nem megy rá! ???
Köszönöm! -
válasz
somodisoma #88 üzenetére
a kártyáé nagyobb, mert a külön nyák, külön doboz/zacskó, installcd, stb.
-
azért ezt rakják, mert árban kb ugyanott van a kettő, és ezzel eggyel több plecsnit lehet kirakni a dobozra. egyébként meg nemcsak azt hiszik, hanem így is van. én legalábbis szívesebben veszek/vettem egy soundstormos alaplapot, mint egy ac97est. és ezek már tudnak 5.1et is, ami megint egy plusz matrica a dobozon. annyi pénz meg nem megy el ezeknek a fejlesztésére, hogy igazán számottevő legyen. ezeket a megoldásokat simán át lehet emelni az egyik szériáról a másikra.
-
somodisoma
senior tag
Szerintem egy integralt SB live!, meg egy sima AC´97-es hangkartya eloallitasi koltsege nem igazabol ter el egymastol, egy-ket szaz forint lehet. Abbol az egy-ket szaz forintbol nem sokmindent dobnak neked a lapra. Amugy meg azzal egyetertek, hogy nagy integralt hangfejlesztesnek csak akkor van ertelme, ha nem dragitja a lapot. Hisz egy mezei cuccnak szinte tokmindegy, hogy mirol megy, aki meg profi hangfalakat fesz Isten tudja mennyi penzert, az meg vegyen mnaganak rendes hangkartyat.
-
Integra
titán
-
adamsX
aktív tag
Elég érdekes teszt volt. Igazából különböző teljesítmények voltak és ezért nehéz eldönteni mék lap a legjobb. De a cikk bőven elmondta, hogy mit is tudnak a lapok ugy, hogy grat a cikkhez.
-
somodisoma
senior tag
Mert van mas szempont is: pl.: hangero(hutes), vagy megbizhatosag, vagy stabilitas. De mindegy, kinek ez/kinek az. Mivel nekem sokkal fontosabb a megbizhato+halk chipset hutes (ezzel a stabilitas), a jobb tuning a dual LAN-nal, meg a 8 SATA-nal, amiket viszont soha nem fogok kihasznalni, ezert ezeket veszem eloterbe a vasarlasnal. Ha valakinek meg 8 SATA kell, az cserelje le vinyoit nagyobbakra, (igy halkabb lesz, kevesebbet fogyaszt, kevesbe melegszik...)
-
erdoke
titán
válasz
somodisoma #79 üzenetére
Csakhogy itt hangyafaszányi különbségek vannak teljesítményben, akkor meg már miért nem a felszereltség/ár alapján választ az ember?
DVD-íróknál is egy-két kivétellel mindegyik megfelel a célnak. Ha egyetlen íróm lenne, nyilván nem azt venném, amelyik nem tud +RW-t írni, mégha mostanában nem is állt szándékomban ilyesmit csinálni. -
somodisoma
senior tag
Pont a kenyeres peldaval akartam illusztralni, hogy mivel jobb, de ezek szerint nem sikerult.
Papiron mondjuk ugynazt tudja egy rakat DVD-iro, es a gyakorlatban ugyen nem egyformak. Ha egy gyengebb minoseguhez (gyenbegg ertsd: Te gyengebbnek tartasz) adnak egy fasza IDE cabelt, akkor azt veszed meg, mert kapsz hozza IDE kabelt? -
vagy már van neki másfél millás hangcucca, a gép hangját meg a digitális kimeneten keresztül ráereszti a bóvli csöves erősítőjére... annyit meg megér az integrált hangkütyü, amennyibe kerül az a pár kondi meg ic. egy audigy2vel, vagy egy terrateckel nem versenyezhet, de a párezres noname cmedia csodákat odaveri, mert ezekkel van egy árkategóriában, nem a 20ezres audigy 2vel.
-
erdoke
titán
válasz
somodisoma #58 üzenetére
Válaszoltam is rá a #39-ben, amire viszont te nem. A kenyeres példát inkább hanyagoljuk, egy vasöntödei példa sokkal jobban idevágna.
-
Integra
titán
ja és jut eszembe, mikor lesz már végre hotswap hdd???
2005-ben azért illene már végre eljutni eddig
világ egyik legidegesítőbb dolga a ki/be kapcsolás hdd miatt
[Szerkesztve] -
én azért megvárom, amíg a soyo ki nem hoz ilyet.
-
kifu
tag
Üdv!
Lehet, hogy pofátlanság amit írok, de engem jobban érdekelt volna egy NF4 sima/ultra körkép AMD-hez. SLI nem tud lázba hozni.
Amúgy az IDE tényleg kevés lehet: én pl. DVD olvasó és DVD írót külön használnék + lenne egy mobil rack is... máris 3 helynek annyi
SATA-ból az átlagnak elég a 4 is. -
TommyGun
őstag
válasz
somodisoma #69 üzenetére
Ez mondjuk igaz
-
-
TommyGun
őstag
válasz
somodisoma #66 üzenetére
Megsúgom hogy az átlaguser integrált VGA-t használ...ezt bizonyítja a sok eladott intel alaplapi is...azokkal nem lehet gámázni....a világ PC tulajainak nagy nagy %-a nem játszik...nem is arra vannak...nálunk olyan 2200 munkaállomás van és egyikben sincs játékra alkalmas VGA....maximum P650-es Matrox van egy pár....de azokis csak fejlesztés miatt a remek 2-3 monitor kezelésük miatt...
[Szerkesztve] -
TommyGun
őstag
válasz
somodisoma #62 üzenetére
Megnézem 1,5év múlva mire mész mondjuk 2db 6600GT-vel, ha egyáltalán kapsz ugyanolyan márkát és típust is....amikor az X800-as kétszer oan gyors már most....ne viccelj ezt nem nekünk találták ki.....ha most lenne pénzem X800-ra akkor leszarnám hogy mennyire lehet majd bővíteni 1,5 év múlva....
[Szerkesztve] -
TommyGun
őstag
válasz
somodisoma #56 üzenetére
Mibajod az integrált VGA-val ? Nekem van egy Compaq P4 2Ghz-es netes gépem amiben integrált ATi van benne és nagyon király...Az átlaguser nem vesz 40-50k-ért VGA-t hogy játszon...
[Szerkesztve] -
fLeSs
nagyúr
válasz
somodisoma #47 üzenetére
Ott a második grafikonon azt nézték, hogy melyik lapban a procit mennyire tudták tuningolni, én is csináltam ilyen tesztet (mindegyikben 215 MHz-ig ment a proci), de ez 99,9%-ban a procitól függ, ezért csak az ''FSB'' tuning került a cikkbe, mert ott voltak különbségek.
-
erdoke
titán
Mert te (ebből a szempontból) igénytelen vagy.
Másoknak másak az igényeik. Ennyi, miért nehéz ezt felfogni? A lényeg az, hogy lespórolnak dolgokat, ami az árban nem mutatkozik meg. Egyébként egyiket se venném meg az SLI miatt ennyiért, tehát részemről tényleg értelmetlen a vita. -
TommyGun
őstag
Ne röhögtess már fless...a mostani DVD írók hol írnak neked audiót 1x sebsséggel... ?
És miért pörgessem az Írómat filmnézés közben...inkább pörgetem a 3k-s toshibát....azt olcsóbb cserélni...Ráadásul egy írót elöbb utóbb instabillá tesz a sok olvasás...elfárad a mechanika nem fog olyan jól precizen írni.... -
somodisoma
senior tag
Tuning:
Azonos szorzoval valoban nincs sok kulonbseg. -
erdoke
titán
válasz
somodisoma #32 üzenetére
Mivel jobb? A tuningon kívül persze.
-
Rez_Grof
őstag
válasz
somodisoma #30 üzenetére
1. Hangkari
2. Hálókártya
3. Tv tunner -
atus33
tag
Annak idején, amikor venni kellett, csak az Asus volt kapható. De ma is azt venném a chipsethűtő elhelyezése miatt. Ugyan gyárilag hangos, de egyedül ennek lehetett anélkül lecserélni az NF4 hűtőjét passzív bordára (ami ugye magasabb), hogy belelógna valamelyik PCI-Express videokártya. A Gigán és a DFI-n az első kártyától nem férne el egy ilyen borda, az MSI-n a második miatt. Egyedül az Asuson van a kettő között.
[Szerkesztve] -
TommyGun
őstag
Nekem is 3 optikai van a gépemben azt mégse van nagyüzem....
DVD olvasásra DVD olvasó...
DVD írásra dvd ÍRÓ...és mivel nincs szívem kidobni a minőségi audio cd írómat ezért a Yamaha is a gépben van
Meg amúgyis...mijazanyámnak SLI lap....csinálnak ezekből olyat ami nem SLI csak simán PCIe
[Szerkesztve] -
A Teszt jó lett grat
azt h. az msi emeltétek ki egyet értek,
a 8 sata mindenki tudja felesleges kár róla többet beszélni ...
A tuning ba meg szerintem akkor nagy eltérések nem lehetnek.
De engem még mindi az érdekel hogy egy ilyen lapot mint pl az
ABIT AN8-Fatal1ty SLI miért nem teszteltétek nem lehet hozzá jutni vagy miért? -
TommyGun
őstag
válasz
somodisoma #32 üzenetére
Jah jókis hasonlat főleg ha egyiket sem akarod megenni akkor mindkettő fölösleges...
-
somodisoma
senior tag
Mivel csak 10% tuningol (ezt Te irtad), es a masik 90%-nak szuksege van az altalad leirt dolgokra.
Az meg, hogy jobban levesz, az nem zavar, ha jobbat kapok (nem tobbet, hanem jobbat).
Te mit veszel meg szivesebben? 1 kg szaraz kenyeret 100 ft-ert, vagy 75 deka friss kenyeret 100 forintert? -
erdoke
titán
válasz
somodisoma #23 üzenetére
Félreérted. A gondom az, hogy ugyanazért a pénzért kevesebbet kapsz az MSI-től. Mert a jobb tuningolhatóság sokkal inkább BIOS kérdése, míg a plusz chipek nekik is pénzbe kerülnek. Magyarul jobban levesz az MSI meg a DFI, amikor nem rak rá pl. extra SATA vezérlőt, de mégse adja olcsóbban.
A felhasználók 90%-át nem tudom, miért írtad oda, szerintem a felhasználók nagy többsége nem SLI-s lappal nyomul, különösen mert sok értelme nincs is a melldöngetésen kívül... -
Integra
titán
válasz
somodisoma #23 üzenetére
nekem van egy pctv pro tunerem, egy adaptec scsi karim meg hangkarim. ez már 3 pci kártya...
és kéne még, mondjuk skystar1 digitális műhold kártyának.
az a legnagyobb gáz, hogy az istennek sem csinálják nagyobbra ezeket a deszkákat...
mindenki midi meg totorny házakat használ, bőven lenne hely, nem ehelyett zsúfolunk.. -
Integra
titán
érdekes hogy még mindig integrált audiokat nyomnak ezekre a csúcslapokra.
aki egy ilyen deszkát megvesz, annál kapásból audigy2 a minimum hangkari...
ergo tök felesleges az integrált hang, költhetnék másra.
a firewire kvázi továbbra is mostohagyerek az alaplapokon, holott az usb se igazán villoghat, mindegy, végülis bill gecó tett róla hogy csak usb, igaz a drivert már nem tudták hozzá jól megírni..
sata. találkoztatok már emberekkel akik a pata-ra nyomott hdd-ken kívül 4 vagy 8 sata hdd-t nyomtak a lapra? bazz, ahhoz már szerverház kell turbina hűtéssal. teljesen értelmetlennek látom.
azt meg nem értem hogy hol a dd3 ram már... ddr1 ramok a mai napig. azért ez szopatás.. -
TommyGun
őstag
Most nem azért de ezt a sok sallangot.....
Minek valakinek 8 Sata ? Főleg abból 4 raid....nade legyen...olcsó a winyó manapság veszel 4 egyformát és lehet raidozni...raid1+raid0 OK
De minek 2db LAN ? Főleg hogy mindkettő gigabites ha jól olvastam....kinek van otthon gigabites szviccse tegye fel a kezétDe a második LAN számomra teljesen érthetetlen...max ha két hálózatra akarsz csatizni ami mondjuk a userek 0,0001%-át érinti...de ilyen esetre elég csúcs realtek 1k-ért....ezt is fölöslegesen kifizettetik veled....
Röhej hogy mennyi szart megvetetnek velünk azt nem is használuk ki... -
somodisoma
senior tag
Milyen 3 db PCI-os kartyat tudsz elkepzelni, ami a felhasznalok 90%-ekanal van?
Milyen 8 db SARIAL ATA cuccot tudsz elkepzelni, ami a felhasznalok 90%-ekanal van?
8 SATA?
''nForce4 Storage:
- 4 x SATA 3Gb/s
- 2 x UltraDMA 133/100/66/33
- NVRAID : RAID0, RAID1, RAID 0+1 and JBOD span cross SATA and PATA
Silicon Image 3114R RAID controller:
- 4 x Serial ATA with RAID0, 1,1+0, and RAID5''
Ezt most olloztam a honlaprol.
Hanyszor haszlatad mar TE a dual LAN-t? En szoktam Lanpatyzni, de meg nem lattuk hianyat, hogy nincs, es akinek meg vna, nem latta elonyet, egyszer sem. -
erdoke
titán
Nehéz erről így beszélgetni. Nekem a ''halk'' chipsethűtés is hangos, hangkártyám pedig sose volt.
A 4 IDE mellé pedig legalább 5 SATA-ra van szükségem.
Aki tuningol, annak általában tökmind1 a felszereltség, vagy nem?
Mellesleg mire jó az SLI-s lap? Hogy eggyel kevesebb PCI legyen? -
fLeSs
nagyúr
A 8 SATA a juzerek 1 %-át érdekli, a két lan pedig dettó, még gigabitre is ritkán van szüksége az embernek. Ellenben hangkártyája mindenkinek van, és ha már lehet választani, akkor egy SB Live mint egy Realtek fostalicska, amit én használtam néhány hétig amikor rossz volt az Audigy-m.
Chipsethütés: ha a DFI-nek és az MSI-nek ment a halk chipsethütés, akkor az Asusnak is mehetett volna.
szerk: 3 PCI van az MSI-n is. -
Shalala
senior tag
Felreertettel. Nem azt mondom, hogy a teszt a furcsa
, hanem az , hogy az msi sok tesztben hatul vegzett. Es ez meglepett, mert eddig ugy gondoltam, hogy msi gyorsabb mint sok mas alaplap.Persze osszegzesben ez lett a legjobb. Nem a teszt hitelessegevel volt problemam
.
[Szerkesztve] -
erdoke
titán
válasz
somodisoma #14 üzenetére
Ahogy azt minden cikk fórumában leírjuk, a tuning a vásárlók 10 %-át érdekli, ezek fele is csak egyszer-kétszer kipróbálja, de nem hajtja úgy a gépet.
Szerk: Nekem a 8 SATA, a két gigabites háló és a 3 PCI fontosabb lenne. A rezsó chipért meg az nVidiát kell szidni, én bármelyik aktív hűtőt kidobnám, amelyiknél megoldható.
[Szerkesztve] -
Esmein
nagyúr
Ezen topikra válaszként. -
-
többi lapot hogy hogy nem teszteltetek pl ilyet?
ABIT AN8-Fatal1ty SLI -
AMD Power
titán
Hát igen az MSI megint be bizonyította , hogy miért az egyik kedvenc hardveres márkám! Gratula a cikkhez és az MSI-nek!!
-
vigno
tag
télleg nem rossz lap az msi, de lenne egy kérdésem:
manapság, amikor az emberek félévente gépet cserélnek, miért lenne jó egy integrált hangkari, ami ráadásul nem tud többet, mint egy pci-s?
a pci-ost legalább át tudod vinni egyik gépből a másikba. -
HERR Z
veterán
azért meglepett h az msi lasabb
Máshol nem volt ilyen
Mind1 végülis mégis ez nyert...de akkor is....
-
Aloki
tag
memória órajele 2,6 V helyett alapértelmezés szerint 2,7 V
szerintem itt valami nem stimmel. -
Esmein
nagyúr
Nesztek egy lap lpt port nélkül...(dfi)
-
Thom!
veterán
Grat
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- EA Sports WRC '23
- Star Trek
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Bittorrent topik
- Tudományos Pandémia Klub
- Eléggé lekorlátozza az NVLink Fusiont az NVIDIA
- Óra topik
- További aktív témák...
- Honor 400 lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- MSI CreatorPro Z16P - i7-12700H, RTX A5500, értintőkijelző
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
- ASUS TUF Gaming F16
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged