- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Íme az új Android Auto!
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Mobilhasználat külföldön
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Na! Ez egy JÓ utólagos autós fejegység - Minix CP89-HD
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jufi
csendes tag
Elismerem, hogy lehet, hogy talan en (de lehet, hogy masok is) ertelmeztem negativumkent ezt a mondatot:
''A processzorfoglalat sajnos a DPS-modul tartózkodási helye miatt a lap közepefelé található, emellett egymáshoz nagyon közel van a négy memóriafoglalat''
''A processzorfoglalat az alaplap felső részén található, alatta bőven van hely az első PCIe foglalatig''
Kicsit tulzas, hogy nem esik szo a CPU, es a PCIe foglalat viszonyarol!
Mas. Bocsanat, hogy kicsit tul reagaltam ezt az ujabb MSI gyozelmet, de sajnos meg mindig ugy erzem, hogy nem volt jogos a gyozelme. Mert ha szeretnel egy jol felszerelt alaplapot, akkor vegyel GigaByte-ot, ha egy tuning alaplapot, akkor DFI-t, ha pedig egy jo hangkartyasat, es olyat amin minden a helyen van, akkor pedig MSI-t.
Ujabb idezet:
''Az alaplap felépítésével talán csak az MSI esetében voltunk maradéktalanul elégedettek, helyén van a procifoglalat, a memóriafoglalatok is, a PCIe foglalatok és a chipset is.''
Mi az, hogy helyen van? (a VW Bogarban nincs a helyen a motor, mert hatul van?) -
Jufi
csendes tag
Sebesseg: Ellentetben az elrendezessel tokeletesen merheto tenyezo, es teny, hogy ha nem is sokkal de rosszabbul vegzett, mint barmi mas.
Remelem egyet ertunk abban, hogy a szin, az elrendezes, a problema mentesseg szubiektiv. A problema mentesseget azert irom ide, ugyanis nem tertel ki arra, hogy mi gond volt a GigaByte-al a Microsoft bill probleman kivul.
A stabilitassal nem hiszem, hogy barmelyik alaplapnal volt problema.
De visszaterve a elrendezesre:
Mig a Gigabyte -nal az egymas melletti memoriak elrendezese negativumkent szerepel, addig az MSI-nel nincs ra megjegyzes, hogy nem tul szerencses megoldas.
Az MSI-nel kello tavolsagban van a PCI-e a CPU -tol, mig a GigaByte -nal a PCIex16 ugyanannyira van, megsem esik emlites rola (Persze itt meg van PCIe x1 is kozben, de szerintem nem sok vizet zavar, miutan van rajta masik ha nagyon kell. (az MSI-n egy sincs)
Ha abbol indulunk ki, hogy az osszes alaplapon rosszul van elhelyezve az IDE csatlakozo, mert nehezkes cstalakoztatni, igy az MSI nem elvez elsobbseget szerintem. -
Jufi
csendes tag
Eloszor is minden elismeresem a Prohardver teszteloke, imadom altalaban a tesztjeiket, es legtobbszor egyet is ertek vele, mert egyezik az en tapasztalataimmal.
Na de most irasra kesztetett ez a cikk, mert szerintem itt vannak erdekessegek:
Alapszituacio: vegyuk a legfull extrasabb alaplapokat a legnagyobb gyartoktol.
Korrektol teszteljuk oket.
Kiderul, hogy az MSI alaplap a ''tesztgyoztes'' ami igaz, hogy a leglassabb, a leggyengebben felszerelt, viszont cserebe szep szine van.
Az en meglatasom szerint:
''sebesség: teljesen mindegy'' , hat nem teljesen, ugyanis az ember nem azert vesz SLI-s alaplapot mert nem erdekli a sebesseg, hanem azert mert a leggyorsabb, legfullosabb gepet szeretne szinte ugyan annyiert.
''felépítés: MSI K8N SLI Platinum,'' a kepet elnezve nem vagyok teljesen biztos abban, hogy elfer rajta egy Zalman CNPS 7700B cooler egy normal midi toronyban.
''ar'' Szerintem tok mindegy, hogy 43eFt vagy 45eFt ennel a kategorianal, vagy ha nem ,akkor pedig olyan kategoriaval kellene osszehasonlitani, ami ugyanazt nyujtja, mint az MSI, megpedig pl. GigaByte K8N Ultra SLI 37eFt. Igy mar az ar nem is olyan jo.
Szoval tenyhogy ez volt a legolcsobb, de egyben a legkisebb tudasu is. Javasolnam az ar / teljesitmeny kategoria bevezeteset inkabb.
A hang az tenyleg ''csucs'' rajta (legalabbis az integralt kartyak kozott), ugyhogy itt fejet kell, hogy hajtsak elotte.
Konkluzio: Szerintem inkabb ugyanugy ajanlottat kellett volna kapnia az MSI-nek, mint barmelyik masiknak.
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Apple MacBook
- Óra topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Okos Otthon / Smart Home
- Revolut
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Windows 11
- További aktív témák...
- Kingston FURY Renegade RGB 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz KF560C32RWAK2-32
- Gigabyte Z97X-UD5H + i7-4790K + 16GB DDR3
- Corsair Vengeance LPX 16GB (1x16GB) DDR4 3000MHz C15
- 16GB-os SODIMM (notebook) DDR4 RAM bazár - nézz be, lesz, ami kell neked!
- Kingston FURY Renegade 32GB (2x16GB) DDR5 6400MHz KF564C32RSK2-32
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S22 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16) G.Skill Trident Z RGB 6600MHz DDR5 memória garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest