- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Magisk
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Xiaomi Mi 11 Lite - 4G-vel vagy 5G-vel kéred?
- Xiaomi 12 - az izmos 12
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Tamron szerviz Mo. iden mar tudni fog AF-et allitani, jusztirozni. En 90-esem megjarta a szervizt egy ilyenre, tok ingyen, halal normalis ugyfelszolgalattal es gyors ugyintezessel. Nem Hollandia, hanem Nemetorszag, www.tamron.de es en kuldtem ki a magyar papirjaival, minden ok volt.
Kertek tolem is gepvazat hozza. Mondtam szo sem lehet rola, de allitsak hozza a referenciavazukhoz, akkor nagy gebasz nem lehet nalam sem. Megtettek. Tokeletes.
-
matyi012345
őstag
Igen, a Tamronokról és a Sigmákról mindenkinek ez jut az eszébe, hogy fókuszhibás, rekeszberagadós, rossz, nincs szervízháttér stb...viszont ha valaki ilyen áron vesz obit, az előtte alaposan leteszteli akár laptopot visz magával a boltba...aki nem az meg vessen magára. Végső soron a képminőség a legfontosabb, és ha adott egy jól működő Tami, még ha 10-edjére is találta meg a vevő a jót, akkor már van egy jó obija 5 év garral. Lehet, hogy a Canonnál 10-ből 9 obinak jó a fókusza, de ha általánosan gyenge képminőséget produkál akkor mire mész vele? Ráadásul 2év gari van rájuk, tehát amíg egy Tami meghal 3-4-5 évesen, még mindig megjavítják, igaz hogy hosszú idő de ingyen, míg a Canonnal semmit sem érsz mert már nem is garis.
-
Talán az 1980-as Sevcsik-Hefelle féle könyvben? Lehet hogy ezért írtam, hogy régieskedő?
Ahol az objektív szót úgy toldalékolják, hogy "objektívok"? Kár hogy nincs fekveröhögős szmájli.
Lehet, hogy 33 évvel ezelőtt még keresgélte a szakirodalom, hogy hogy kell ezeket nevezni. Mint amikor elkezdett terjedni az internet, a '90-es évek második felében, még szavazást is csináltak szaklapok, hogy azt hogy "web page" hogy fordítsák magyarra. Volt "hálószem"-től kezdve "internetkikötő"-ig minden, mégis ha ezeket a kifejezéseket használnád weblap helyett, akkor vagy kiröhögnének, vagy megjegyeznék hogy na még egy ordas modoros cikk.
-
k1csi
senior tag
Kritikus helyzetre aligha hinném, hogy erre gyutávra ezzel az f/4-es obival sokan menének (IS ide vagy oda). Ez inkább hobbi használatra készült. Ott meg ez az obi nem versenyképes a Tamronhoz képest.
Amúgy meg teljesen nyitva használva nincs fókusz shift. Ami ugye a Tamron 24-70-esére is igaz ami 1 Fé-el fényerősebb úgy, hogy még olcsóbb is.
Ez az obi kb. annyit érhet mint a 24-105 (mert ugye pro és kontra is vannak érvek) ehhez képest csillagászati áron próbálják hobbi fotósokra rásózni.
-
Peethy
őstag
"Az obi drága, de ahogy nézem nem sok gondja van"
Legfeljebb az, hogy közel ilyen képet ad az én 50ezres Sigma 17-70-em
Például itt belenagyítottam, és kerestem az éles pontot. Nem találtam meg, mert ami az élességi síkbe esik, az is teljesen lágy. Vagy itt a bácsi fejét, jobb oldalt az ágakat. Nem nagyon használtam még felsőkategóriás cuccokat, de ez az élesség elég gyenge.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÚJ ÁRU, OLCSÓBB!!! Dell Precision Workstation 5550, 5560, 7510, 7520, 7550, 7720, i7, 6-11. gen.
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- Samsung Galaxy S23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest