- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Magisk
- Samsung Galaxy Buds3 - vissza a kályhaezüsthöz
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Egyedülálló akkumérettel futott be a OnePlus Nord CE5
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Android szakmai topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
matyi012345 #45 üzenetére
Egyetertek es nekem a ket Tamim is van, a 90-est meg helyrehuzta a tamron.de nemet szerviz, a 24-70-et mar a boltban teszteltem, az elado gepen monitorkiforditva vizsgalva a jpeg-et
(Rendes elado volt). HA JO a Tami teszt utan is, akkor csupa orom vele lovoldozni -
törölt tag
Tamron szerviz Mo. iden mar tudni fog AF-et allitani, jusztirozni. En 90-esem megjarta a szervizt egy ilyenre, tok ingyen, halal normalis ugyfelszolgalattal es gyors ugyintezessel. Nem Hollandia, hanem Nemetorszag, www.tamron.de es en kuldtem ki a magyar papirjaival, minden ok volt.
Kertek tolem is gepvazat hozza. Mondtam szo sem lehet rola, de allitsak hozza a referenciavazukhoz, akkor nagy gebasz nem lehet nalam sem. Megtettek. Tokeletes.
-
törölt tag
válasz
matyi012345 #22 üzenetére
ph törli JPEG-ből az EXIF-et, tök jó lenne ezt már rendbetenni.. vegye ki tömörítés előtt, aztán tegye vissza vagy valami.. amúgy raw-kat kell nézni, a jpeg-ben már bármi lehet (élesítés, egyéb). Raw pedig nincs.
-
törölt tag
Nálam soha
de valamit valamiért.
Én ahogy látom: az optikában is megvannak a különböző paraméterek, amikre fókuszálva gyártják az obikat: képélesség (felbontóképesség), bokeh minőség, kromatikus aberráció (vagy annak hiánya), focus shift, zoom (mint olyan, vs. fix) estébé. Ezen paraméterek közül ha az ember egyet elkezd felfele "tekerni", arra optimalizálni, akkor bárhogy is nézem az elmúlt sok-sok év obikínálatát, beleértve a régieket is, az alapszint alig fejlődik, ebből pedig ha nagyon rágyúrnak egy adott értékre, akkor más paramétereken le KELL faragni.
Aki nagyon jó bokeh-t hoz, az valszeg felbontásban karcsúbb (lásd Sigma képszéleken) vagy ha felbontás és bokeh is jó (lásd Zeiss-ok) akkor meg a fény különböző hullámhosszait nem tartják kordában úgy, CA-znak, ha meg arra is rágyúrnak, a bokeh mászik el megint..
Nincs tökéletes obi.
Amit ebből ki akartam hozni, hogy a gyártóknak egy paraméterrel kevesebb játszótere van, és törvényszerűen kell, hogy valahol a legújabb obik boruljanak. Gyártója válogat, melyik paraméter legyen ez.
Ugyanis az élességre mindegyik rágyúr, a nagyfelbontású szenzorok miatt. Nem lehet már "átlag" élességű obikat kihozni egy 24MP-s vagy még több szenzorhoz - persze a mainstream kategóriába igen, de L-ben, vagy prémium Nikkorban, vagy SP-s Tamronban (vagy a már megszűnt EX-es Sigma-ban) nem.
Emiatt aztán jönnek a csúcs obik, csúcs élességgel, mert ez fő szempont volt tervezéskor - és mind vérzik valahol máshol, egyik ebben, másik abban, harmadik amabban.
Bokeh-ra pl. sok régi, nem-digitálisra ajánlott, tükröződésmentes szuper-nano-bevonatok és fluoridmentes üveges obik verhetetlenek, valami eszméletlen krémgép némelyik. De ők meg akkor pont élességben, vagy más egyébben szenvednek.
A 24-70 2.8-as FX standard zoom stabilizálva , Canon 24-70 2.8 1-es és 2-es közötti (2-eshez tendáló) képminőséggel iszonyú hiánytermék már egy idje a piacon. A Tami felismerte, betömte. Innentől kezdve a bokeh hát olyan amilyen, de az óvatosan, finoman, kezelhető egy blur ecsettel. Az élesség nem (végtelenig nem lehet élesíteni, szarból várat építeni).
-
törölt tag
Szerintem sem versenyképes. Árban sem, a Tamin ott a 2.8 ha kell a háttérkenés, a stabija NAGYON jó, egyedül quality control gondokkal küzd, ergo decenterre és AF-re tesztelés nélkül venni öngyilkosság már-már, boltban tesztelni kell a Tamront vagy el se hozza az ember.
De amelyik jó.. !!
Másik aranyszabály az, hogy a legtöbb obi tágon lágyabb képet ad (és kontraszt is gyengébb lehet), mint rekeszelve, akár kicsit (1 stop-ot) akár nagyobbat. Egy Tami 2.8-as 24-70-et rekeszelheted f/4-re és FX-en még mindig jó háttérkenést kapsz, stabisan mindezt. A Canont nem tudod rekeszelni, 5.6 ? 6.3 ? (Mármint tudod, csak a bokeh ugye tűnik el).
Nikonos létemre szeretem a Canon cuccait, de szerintem ez mellément. De ők tudják.
Magánvélemény.Kitesztelte amúgy a photozone is, akit érdekel esetleg.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AliExpress tapasztalatok
- Diablo IV
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Magisk
- Háztartási gépek
- Dune: Awakening
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 8 64GB fekete / ÚJ KIJELZŐ / ÚJ AKKU / 12 hónap jótállás
- Kingston ValueRAM 4GB DDR3 1333MHz KVR1333D3N9
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP ZBook Studio G5 - i9-9980H I 32GB I 1TSSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest