- Google Pixel topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Apple iPhone 15 - a bevált módszer
Új hozzászólás Aktív témák
-
KTTech
veterán
válasz
matyi012345 #45 üzenetére
... és a legszebb meglepetésem a Sigma-tól az volt, hogy normál fénynél pontos volt, de amint AF segédfény mellett kellett dolgozni, konzekvensen kb. 0,5-1m-t tévedett... na ezt korrigálják...
Egyébként engem nem érdekel, hogy ki mit vesz, csak legyen tisztában vele, hogy nagyon befürödhet. Elég a Canonnak/Nikonnak kicsit módosítani az AF protokolon (ami a gyári objektíveket nem érinti, mivel azok 100%-osan a gyári szabvány szerint működnek) és máris téved/részlegesen nem működik a 3rd party objektív. Láttunk már ilyet is (pl. Sigma 300/4 - AF van, blendevezérlés nincs a digitális vázakon).
Más: azt viszont nem értem, hogy miért nem képes a Canon (de a többiek se) újabban normális parfokális objektívet gyártani. Sem a cikkben szereplő objektív, de a Tamron 24-70/2.8 VC sem az, sőt az új Canon 24-70/2.8II sem, ellenben a "régi" Canon 24-70/2.8 és a 24-105/4L IS az viszont az... és bizony ez rengeteget számít szerintem.
-
törölt tag
válasz
matyi012345 #45 üzenetére
Egyetertek es nekem a ket Tamim is van, a 90-est meg helyrehuzta a tamron.de nemet szerviz, a 24-70-et mar a boltban teszteltem, az elado gepen monitorkiforditva vizsgalva a jpeg-et
(Rendes elado volt). HA JO a Tami teszt utan is, akkor csupa orom vele lovoldozni -
KTTech
veterán
válasz
matyi012345 #40 üzenetére
HA kifogsz egy jól működő Tamront akkor igaz. Bár addig lehet, megőszülsz... vagy épp szerencséd lesz, mert a QC az igen gyenge lábakon áll Tamronéknál, a szerviz háttérről nem beszélve. De egyébként tényleg eltalálták az objektívet és az árát is.
(Végülis a Tamronhoz egy 5DmkIII kell, mert ott már az objektív 2 végén lehet kalibrációt végezni, így egész pontosra be lehet hozni az AF-et... ahogy az egyik ismerősöm is megoldotta a kérdést, de teljesen pontos neki sem lett a Tamron 24-70/2.8 Di VC)
-
VIC20
őstag
válasz
matyi012345 #32 üzenetére
Köszi szépen mindkettőtöknek!
-
törölt tag
válasz
matyi012345 #22 üzenetére
ph törli JPEG-ből az EXIF-et, tök jó lenne ezt már rendbetenni.. vegye ki tömörítés előtt, aztán tegye vissza vagy valami.. amúgy raw-kat kell nézni, a jpeg-ben már bármi lehet (élesítés, egyéb). Raw pedig nincs.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Edelkrone Slider PLUS PRO Long eladó !
- Fuji X-S20 2.5 év gari + 33 f1.4 + 25 f1.8
- GOPRO Hero 11 BLACK akciókamera - különlegesség!!! Labs fw 01.20.70
- Manfrotto 055 magnézium fotó-videófej Q5 gyorskioldóval
- Canon EOS 1300D gép szettek, objektívekkel, kiegészítőkkel (1400 - 7900 expos gépek, újszerűek! )
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- Bomba ár! HP Elitebook 8560W - i7-2GEN I 8GB I 500GB I 15,6" FHD I Nvidia I W10 I Garancia
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Az ASUS TUF Gaming B550-Plus csak rád vár! Kamatmentes rèszletre is!!
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest