- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Yettel topik
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Milyen okostelefont vegyek?
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
Új hozzászólás Aktív témák
-
ViZion
félisten
válasz
GeryFlash #119 üzenetére
De amit fentebb írtam, írtunk többen is, azzal nem foglalkoztok, átugorjátok, mert "kilóg" az ideológiátokból... Szal. van bármilyen alap titkosítás (ne menjünk bele, mindegy is, volt már részletezve), akkor minden felhasználó adatát visszafejteni és elemezgetni iszonyatos számítási kapacitás, azaz a végtelen felé gonvergáló pénzmennyiség. OK nélkül maximum a nem titkosított adatokban (wifi, e-mail, chat, FB profilok, fórumok, stb.) tudnak hatékonyan, IRL kivitelezhető módon kutatni.
Ettől még lehet parázni, kell is, jogosak az érvek fentebb is, de nem kell leírni egy szolgáltatást, csak mert nem a saját gépen vannak a cuccok. Másrészt mindenki maga dönti el, h mit tölt fel, mit kommentezik, stb...
Jah, céges adatokhoz VPN és NAS szvsz, vagy server, lehető$égektől függően, titkosítás ide vagy oda...
Ksix: a kulcsfájlt a jelszó nélkül a hajadra kenheted... és valóban nem néztem utána, h technikailag mi is történik, milyen serverek tárolják, csak ami a cikkben volt. Ha gondolod okíts ki, az látom nagyon megy
-
ViZion
félisten
válasz
Elemental #113 üzenetére
á, akkor a töltős nem rám vonatkozott. Van, akinek elég ha mailcím+jelszóval védi az adatait, van, akinek nem. Mások meg mindent kiraknak a fbúkra. Minap itt fogtuk a fejünket, h ismerős felrakta a bőröndös képeit, h ennyi cuccal indulnak nyaralni... épp csak a lakáskulcs helyét nem írta mellé, meg hogy milyen érték maradt az üres lakásban majd két hétre... szal. nem vagyunk egyformák. Magam a truecrypt+gdrive kombót használom, akinek nem megfelelő az ne használja, nem kötelező.
-
ViZion
félisten
válasz
Elemental #110 üzenetére
Tehát mindenki írjon progit magának? Vagy műtse meg magát, mert a doki hibázhat? Jó.
A családi képeset nem értem, azt is nekem szántad? "töltés fel ide nekem" Mire is?Vagy nem értelek, folyamatosan a titkosítás fontosságáról beszéltünk, és arról, h a kényes adatokat többszörösen is lehet titkosítani... vagy valamit nem érthetően írtam?
-
ViZion
félisten
Mivel ezt a szolgáltatást nem ismerem, nem néztem utána hogy működik, de fura lenne, ha a visszafejtéshez szükséges minden adatot küldene... Keyfile egy dolog, a jelszavad is kell, amit gondolog Te adsz meg, 20-25 karakter, stb... Truecrypt konténert is meglehet nyitni bárhol, csak a jelszavad, és ha volt, a keyfile kellett hozzá. Alapvetően az AES-256 -ról volt szó, nem olyan bonyolult, dolgozd fel a TV Shop nézés helyett.
Másrészt semmi nem tiltja a truecrypt konténer feltöltését pl. ide, szal ha akkora para, akkor többszörösen titkosítsd a videóid, amiben a fentebb leírt ruhátlanul egymás társaságát élvező kisfiúk éppen tűzijáték rakétákat raknak össze. -
ViZion
félisten
válasz
indigen205 #78 üzenetére
Procidban nincs AES utasításkészlet, így lassabban kódol/dekódol, esetleg ez lehet az oka.
-
ViZion
félisten
válasz
pitypang18 #65 üzenetére
Szerintem nézz utána az AES-256, twofish és hasonló eljárásoknak. Nem vagyok naív, sőt... amint többször írtam, itthon is Truecrypt-el védve minden fontos cucc. Az, hogy vallamit nem értesz nem baj, de nem kell hangoztatni, mert a normális titkosítás nem törhető fel jelenleg belátható időn belül. Arra meg nem fognak terraflopsokat áldozni, hogy a Te vagy más privát adatait találomra elkezdjék visszafejteni. Minek erőlködnének? FB, e-mail, telefon, stb. könnyebben lehallgatható, megfigyelhető, mint az AES-256 visszafejtése...
AES-feltörésről érdekesség itt. Röviden: ha a földön 7 milliárd ember él, mindenkinek van 10 db PC-je, amik egyenként 1 millió kulcsot tudnak kipróbálni és a kulcsok 50%-án belül megvan a törés, akkor csak 77,000,000,000,000,000,000,000,000 év kell a feltöréséhez. Persze a gépek fejlődnek, de akkor is túl sokba kerülne vaktában törögetni a titkosított állományokat.Amúgy nem kötelező használni, ha számodra otthon eldugva az ágy alatt külső HDD, fat32 fájlrendszerrel a biztonságos, akkor használd azt
Romvr megelőzött
-
ViZion
félisten
válasz
pitypang18 #49 üzenetére
A levelezés nem titkosított, itt meg Te titkosítod a cuccokat, már leírtuk párszor, de nem kell megérteni.
-
ViZion
félisten
válasz
kameraman77 #42 üzenetére
Azt megintcsak nem olvastad, hogy ez a PERSONAL USE része, nem a céges. Nálunk anno a nyomdában havi több terra anyag "keletkezett", arra sem való. Ott a cégnek kell ezt a felhőt biztosítania, hogy elérd. Otthonra viszont bőven jók a legtöbb embernek, az nem baj, ha Neked nem jó, keress más megoldást.
Stauffenberg: az is a cikkben van, hogy itt EU szerverek vannak, az meg remélhetőleg nem a jövő héten lesz, h amcsik betolják ide az arcukat. Reálisabb veszély szvsz a kínai cuccokba, FW-be rejtett ilyen-olyan okosságok, de hát kellett kiszervezni minden gyártást keletre.
-
ViZion
félisten
válasz
Stauffenberg #33 üzenetére
De ezek szerint nem olvastad a cikket. A TE gépeden titkosítja az adatokat és úgy töltöd fel. Ebből azt sem tudja, h mi van a darabban, mert össze kellene rakniuk, majd dekódolni, ami csak a Te jelszavaddal lehetséges. Csináltam pár céges laptopot, teljes Truecrypt titkosítással, alapból a merevlemezt formázatlaqn "raw" lemeznek látja minden, azt sem lehet megmondani, h mennyi adat van a lemezen. Persze lehet, h 5-10 év és törhető lesz az AES-256 is, de jön majd helyette más, vagy lehet kombinálni is az algoritmusokat, ha bírja a géped.
dreamdancer: azért volt a Time machine-val is gond, frissítéskor anno... volt róla pár érdekes blogbejegyzés, eltűntetett fájlokat, meg ilyesmi, mondjuk gondolom javították gyorsan.
-
ViZion
félisten
Jogos, vidékiként átérzem a problémát. Próbálkozni kell hajnalban szedett kakukkfüvet rakni a modemre, legvégső esetben teliholdkor szűz lányokat kell lelökni a toronyról
Nem egyszerű szűzeket találni az igaz, de megéri a +2 pálcikát, nálunk is ez segített!
Stauffenberg: de nem kell lehurrogni sem az ilyesmit, ha nem érti, h a saját gépén titkosít és csak azt tölt fel amit akar... azzal nem lehet mit kezdeni. Magam is parás vagyok, van sajnos pár zűrős barátom (néhányan pár éve elég komoly ügyekben voltak érintettek, lehallgatás volt, etc., láttam a doksikat is, nem egyszerűen űzik a megfigyelős ipart), ami fontos, azt truecryptre bízom, kész. Meg telefonon nem kell rendelni a fenti kisfiúktúl C4-et, ennyi
kameraman77: pont azért jó, meret a serverre feltöltött titkosított cuccokat majd ők fogják tárolni, többszörösen akár, tehát egy HDD kieséssel nem vesztesz adatot. Másrészt pl. kirándulunk, akkor mindent áramtalanítok, nem hagyom bedugva a PC-t, de vannak fájlok, amiket jó elérni, vagy nem kell vinni kirándulásra a külső HDD-t, amit ellophatnak, leesik, stb... De ki-ki megtalálja mire jó, ha Neked nem jó, az is jó
-
ViZion
félisten
Köszi a cikket, hasz nos volt. Kimaradt a linuxos Ubuntu One a felsorolásból. gDrive-ot használok, ott meg lehet adni több mappát, fájlt is, hogy tolja felhőbe. Titkosítani lehet, de sztem olyasminek nincs a felhőben a helye. Nekem munkáim helyi HDD-ken vannak (backupok is HDD-n), Truecrypt-el védve. Akinek para, az ne használja, vagy ne rakjon fel olyasmit, amiért a TEK rárúgja reggel az ajtót...
Ezeknek a legnagyobb buktatója a drága mobilnet és a változó lefedettség.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen egeret válasszak?
- One mobilszolgáltatások
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Formula-1
- Háztartási gépek
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Okos Otthon / Smart Home
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- G.SKILL 32GB Trident Z5 DDR5 6400MHz CL32 KIT F5-6400J3239G16GX2-TZ5S
- ZBook Power 15 G10 15.6" FHD IPS i7-13700H RTX A1000 32GB 512GB NVMe gar
- Nitro AN515-44 15.6" FHD IPS Ryzen 5 4600H GTX 1650 16GB 512GB NVMe gar
- MacBook Pro 14 M2 MAX 4(!)TB SSD 32GB RAM HUN
- Gamer PC - i5 12400f, RTX 3080 és 16gb DDR5 + GARANCIA
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xbox Ultimate előfizetések
- Honor Pad X8a 64GB Wifi,1 év Garancia
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B365M i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA FSP 400W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest