- Mobil flották
- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ricardo
titán
válasz
rootkiller #991 üzenetére
A Google saját kameraszoftvere csak a most megjelenő 9-es android verzióval kezdi el támogatni a dupla lencsét. Gondolom ez az oka, hogy saját szoftvert használnk. Arra leszek kíváncsi mi lesz , ha megjön rájuk a pite.
-
rootkiller
őstag
Hmm, érdekes.
Az 5X-et kifutóként ilyen 75-80 körül vettük, új áron kb ennyibe fáj a friss Mi A2. Az 5X nem volt csúcs hardver, hisz csak 808 illetve 2GB ram került bele. Érdekes, hogy ennek ellenére mégis belekerült egy csúcs kamera.
Köszi, de nem akarok portolgatni, illetve semmilyen megfejtést nem akarok, úgy akarok telefont venni, hogy megveszem, belerakom a kártyám, telepítem/beállítom és nem akarok semmi mással foglalkozni. Számomra egyébként érthetetlen, hogy ha már Android One, akkor a kamera szoftverbe mit kontárkodik bele a Xiaomi...
-
natë
nagyúr
válasz
rootkiller #989 üzenetére
A A1 kameráját szerintem csak azok szidták, akik nem jártasak a mobilfotózásban, illetve egy 300 ezres csúcskészülékhez vagy Nexus/Pixel vonalhoz hasonlították. Az A1 kamerája - pláne az árát figyelembe véve - nagyon jó. Az A2 kicsivel még annál is jobb, köszönhetően a fejlettebb szenzoroknak. Az 5X-hez képest gyengébb, de ne feledd abban a készülékben a mai napig az egyik legjobb kamera van/volt.
Jó hír : gcam-et raksz rá (portolt változatot innen és lesz egy Nexusod. -
rootkiller
őstag
Következő lenne a kérdésem. Jelenleg Nexus 5X van, aminek azért elég jó kamerája van. A Mi A1-nél a kamera eléggé szidott dolog ahogy én tudom, messze nem tudott annyit mint az 5X kamerája.
Kérdésem tehát, hogy milyen körülmények között állja meg a helyét a Mi A2 kamerája az 5X-hez képest, és hol vérzik el?
Köszi!
-
natë
nagyúr
-
kelly416
veterán
-
kelly416
veterán
válasz
fateless #964 üzenetére
Egy időben én is sokat költöttem erre. Aztán jöttek a gyerekek, lejjebb adtam, nem is nagyon van annyi időm ezzel foglalkozni, mint régen, úgyhogy eljutottam oda, hogy a Note 4-et is azért vettem meg 60-ért kicsit több, mint egy éve, mert ha lesz vele valami 2 éven belül, akkor sem bukok sokat, ha meg el tudom adni valamennyiért, akkor még jól is jöhetek ki belőle. Végül alig több, mint egy évesen elment 40-ért (mert sosem volt még stock droidom és kíváncsi voltam), gyakorlatilag 20-ért vettem meg az A2 lite-ot. Töltőm (otthon, autóban, powerbank) van már, tartóm szintén van, mert annyit kuncsorogták el a barátaim a másfél dodós getihu mágneses tartókat, meg a családtagok is, hogy vettem belőle egy jó adagot. Erre a telefonra vettem 3 tokot, amiből 2 megy majd a gyereknek játszani (1,5 dodó környéke szintén, többet nem költök rá), hiszen a háromból ha egy tetszik, akkor a másik kettőt úgysem fogom használni, de kék telefonom még nem volt, nem tudom elképzelni, melyik tok lesz a bejövős. Úgysem használok tokot szinte csak otthon (kertes ház, felújítás, betonozás...), de ez most a kamerák miatt megköveteli sajnos. Úgyhogy én már úgy kalkulálgattam nemrég, hogy ha tudom, hogy a cégtől kapott A3 2017 ennyire használható a szintén céges J3 2016-tal szemben (az előbbit Feleségem kapta, az utóbbit én), akkor lehet, vettem volna egy olyant és kész, de előbb rendeltem az A2-t, minthogy átköltözzek a kis Samuba. Így a két céges marad tartalékba, ha bármi történik, bár a J3 dobozzára már rajzoltam egy halálfejet képzeletben. Vagy inkább sokat.
-
natë
nagyúr
Egy tipp : az élességet vegyétek vissza 2 szinttel, s lessétek meg a végeredményt.
A Mi A2-nél. -
kelly416
veterán
válasz
ghiottone #959 üzenetére
Ez a megoldás eddig is meg volt valahol hátul a fejemben, de nem akart előre jönni, pedig a Note4-re is hasonló módon tettem fel fél éve. Aztán cseréltem rajta romot, fel tudtam tenni play-ből, és már el is felejtettem ezt a megoldást. Köszi, hogy emlékeztettél, mindjárt ki is próbálom.
-
mzsombor
tag
-
Saccco
nagyúr
A gyáriba nincs kör- és gömbpanoráma.
(#968) ghiottone:
A Google Camera 3.2.045 (arm64-v8a) működik. -
válasz
kelly416 #956 üzenetére
Kitaláltam, hogy őszinte leszek magamhoz, nekiálltam írni, hogy mennyit költök egy telefonra (kiegészítők), mennyiért veszem meg, és mennyiért adom el. Nos, a siralmas eredmény az, jogy az elmúlt egy év alatt annyit buktam a gyakori cserékkel, hogy a Note 5 árán és az extra kiadással együtt vehettem volna egy Mi Mix 2s-t.
Ezért agyalok most rajta, hogy megvegyek-e egy A2-t gyengébb akkuval, egy F1-et qi töltés nélkül, vagy inkább egy Mi Mic 2s-t, és remélhetőleg nem cserélek két évig -
Breki
veterán
-
kelly416
veterán
Érdekes, hogy egy androidONE készülék nem támogatott egy google által készített szoftverben (vagy fordítva, vagy akárhogy is, de illene kompatibilisnek lenniük). Kissé ellentmondásos, nem? Pedig úgy szeretem azt az app-ot, mindig azzal csináltam a gömbpanoráma képeimet is több-(bár inkább)kevesebb sikerrel.
-
kelly416
veterán
válasz
fateless #955 üzenetére
Amit majd én veszek meg Tőled negyed áron 1 hónap után.
Egyébként az tényleg brutál jónak tűnik a másik kettőhöz képest is, csak hát az ára... bár érdekes, hogy mi ezen kesergünk, más meg legújabb almával szaladgál miközben kapadohánnyal töltött bagót szív és a gyerekének nem tud egy nadrágot venni.
-
kelly416
veterán
Vagy nem jó appot próbálok, vagy az A2 lite nem kompatibilis vele.
Új hozzászólás Aktív témák
ma Folytatódik a kínai gyártó Android One szériája, a második körben a dupla kamera közös jellemző, notch azonban csak az olcsóbb darabra került. Nagy hangsúllyal emlegették a kamerákat.
- Samsung Galaxy S25 Ultra 12/256 GB titánszürke 3 év garanciával
- Google Pixel 9 Pro készülékek 128gb / 256 gb / 512gb - Szép állapot, garancia, akár beszámítással
- Xiaomi Poco X7 Pro 5G 12/512gb - Makulátlan, garanciális, akár beszámítással
- Xiaomi 14T Pro 12/512gb - Makulátlan, akár beszámítással
- Samsung Galaxy S25 12/256gb - Újszerű, akár beszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 1700 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT Rampage SHIVA Zalman 500W
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- 119 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- Motorola G72 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest