- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- VoLTE/VoWiFi
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
Új hozzászólás Aktív témák
-
osonte
őstag
válasz
kormi0312 #3377 üzenetére
Tegnapelőtt feltettem én is az EEA romot (1. SIM Digi / 2. SIM Telekom) és ment a VoWifi, ott is volt az ikonja, illetve a hívásoknál is jelezte, hogy Wifin keresztül mentek.
Tegnap feltettem a global "MI" romot, pontosan mindent ugyanúgy csináltam/állítottam be és ezen nincs VoWifi!
Az EEA rom frissebb kiadású ( [link] ) és gondolom majd a global "MI" romban is működni fog a következő frissítésnél a VoWifi.
-
-
Sumptuous
senior tag
válasz
kormi0312 #3373 üzenetére
Köszi!
Skillet: Közben este kiderítettem, hogy mi a különbség. Az enyém nem "global", hanem "eea" azaz Europai régiós. Ezt írja az Aida64-nél is. lmi-eea [kép] A fórumtárs linjén is látszik, hogy ehez a 12.0.3 a legújabb rom jelenleg, csak a global-ra van 12.0.4.. ezért nem talál nálam frissítést. (Ha a frissítésnél 10 szer rányomtok a miui logóra, akkor külön tallózható be új (gyári) rom.zip fálj.. így jöttem rá, hogy valami nem oké, mert rossz régiós hibát dobott, ha global rom.zip-el próbáltam.)
Most repülőgép módban van a telefon, csak a wifi-t kapcsoltam vissza, és mint látható így is ott a VoWifi jel. Talán így a legegyszerűbb tesztelni, hogy működik-e.
-
Sumptuous
senior tag
válasz
kormi0312 #3364 üzenetére
Sajnos nem tudom nálad mi a hiba. Az enyémen a gyári rom van (még..) 12.0.3. [kép] Nem ad ki frissebbet nekem..
Egy kártyával használom, ami az 1.es kártyahelyen van. A sim Telekomos, előtte P30Pro-ban használtam, ott "magától" működött a VoWifi, de mikor átraktam a kártyát ebbe a telefonba, akkor nem.. ezért kezdtem el kutakodni, hogy mi lehet a gond, és megtaláltam a leírt kódokat. Amit egyébként a Mi 9 forum összefoglalójából szedtem ki. [link] Beírtam a kódokat, aztán újraindítottam a telefont, (lehet egy repülőgép mód ki-be is elég lett volna) és mikor bekapcsolt, meg is jelent a VoWifi ikon. Az internet UPC-s, és egy Asus 65P routerre van kötve a telefon. De ez szerintem nem fontos, akármilyen wifin vagyok, működik.
Többiek: Nektek van 12.0.4-es frissítés? Vagy mi most a legutolsó "gyári" globál?
-
mgTerminator
veterán
válasz
kormi0312 #3313 üzenetére
Gyanítom a HDR miatt van. A telefon támogatja, és a Netflixen az újabb filmek úgy jönnek ki. Én Plexen nézem, de ugye az is támogatja a HDR-t és én is azt vettem észre hogy csutkára felhúzom a fényerőt, de mikor feltolom a rolót már megint sötét. Lehúzom a rolót és vakít, vissza, sötet.
Szóval a HDR miatt van, de korábban nem csinálta ezt, csak simán fakóbb volt a film és kész. -
osonte
őstag
válasz
kormi0312 #2848 üzenetére
Szerintem az egyedi eset volt, hogy újra várni kellett. Én másfél hete nyitottam a bootloadert újra és azonnal ment. Sokszor váltogatok romot és nyitok/zárok bootloadert és mindíg megy azonnal.
Illetve most visszaolvastam, hogy nem egy eset volt, de remélem nem ez lesz mindenkinek.
-
osonte
őstag
válasz
kormi0312 #2846 üzenetére
Szia!
Nekem semelyik romon (X.eu dev/stab, Global, Indonéz) nem megy a VoWifi, hiába kapcsolom be (Digi+Telekom). A VoLTE megy minden hívásnál. Redmi Note 8 Pro volt előtte ott hibátlanul ment Digin a VoWifi. Többször cseréltem telefont, valamelyikbe megy, valamelyikbe nem és természetesen mindegyiket ugyanúgy állitom be.
-
bupemko
senior tag
válasz
kormi0312 #1711 üzenetére
5-ös wifi hotspot-ot gyári global is tud, hangrögzítést nem.
AP sáv kiválasztásánál lehet 2,4 GHz-es meg 5 GHz-es sávot választani.
Egy menüvel feljebb még WiFi6-ot is lehet kapcsolni (802.11ax).Nekem 11-es MIUI Global volt rajta, azonnal felajánlotta frissítést 12.0.1-re, most 12.0.2 van.
1-es SIM nekem Digi, 2-es SIM Telekom céges, mindkettőnél aktív a VoLTE (Telekom SIM-en a VoWiFi is), nincsenek hívásproblémáim.
-
Fazipeti
csendes tag
válasz
kormi0312 #1715 üzenetére
akkor a Poco esetében is mennie kell. Egyébként a nyitott bootloader miatt a play store nem találja elég secure-nak a telefont a gyári romban. Akkor ezek szerint az EU romban ezt orvosolták.
Igazából én annyi hátrányát látok, h bootloadert kell nyitni (nyilván ez téged már nem érint) és le kell gyalulni a gyári romot. Az EU romban - főleg ha a beta verziót használod - előfordulhatnak hibák, amiket általában hamar javítanak. A globalban ritkábbak a hibák, de persze nem is kerülnek bele hamar új fícsörök. Én évekig használtam EU beta romot, és szerettem. Én még globalt használok, mert elég új a telefonom, de minden nap kacérkodok a bootloader nyitásával -
FeRkE
őstag
válasz
kormi0312 #1706 üzenetére
Nem lehet, hogy ez a gond?
[Stable MIUI 12 update for the Poco F2 Pro broke Netflix HD playback support] -
Fazipeti
csendes tag
válasz
kormi0312 #1711 üzenetére
Szívesen
A különbség elsősorban az, h az EU rom a kínai gyárira épül, ki van belőle szedve sok bloatware, hamarabb jönnek rá az újítások, elvileg jobb az üzemideje.
Igazából nehéz megmondani, h melyik a jobb, mindkettőnek van előnye és hátránya. Mivel neked jelenleg nyitva van a bootloadered, ezért a helyedben kipróbálnám mindkettőt és úgy döntenék. Egyébként esélyes, h a EU romban nyitott bootladernél is megy a hivatalos Netflix. Én még nem próbáltam, talán más már igen. -
Fazipeti
csendes tag
válasz
kormi0312 #1708 üzenetére
bocs, igazából kérdőjel helyett pontot kellett volna tennem
Hasonlóképpen jártam én is egy másik Xiaomival. Bootloader-t visszazártam és fel tudtam telepíteni a play store-ból a hivatalos Netflixet. Sajnos nyitott bootloadernél, gyári rommal nem fog menni, csak mókolva.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Autós topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- PlayStation 5
- Tőzsde és gazdaság
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Milyen házat vegyek?
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- További aktív témák...
- Beszámítás! Apple Mac mini 2023 M2 Pro 16GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged