Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Fall-N

veterán

válasz laci1892 #54 üzenetére

Teljesen egyetértek. Nekem egy két éves Redmi Note 7 van és gyors (nem lett lassabb, mint két éve) és az akku is jó. Egyelőre nem is cseréltem még le.

• sz.balazs.95

veterán

Ezekkel én is egyetértek.
    Az Apple környezettudatosságát pl erősen csorbítja az a tény, hogy teljesen mindegy, hogy akár 6-8 évig is faszán lehetne használni, ha rengeteg user 1 év elteltével veszi az újat, pedig jó eséllyel semmi szüksége nem lenne rá.
    Az Androidnál szintén nem lenne szükség ekkora kapacitásra, ha normálisan lenne megírva az a nyamvadt OS, és egész egyszerűen limitálná az appok erőforrás-igényét. Az egyszerűen nonszensz, hogy az appok lényegében szabadon gazdálkodhatnak az erőforrásokkal, és persze mivel minden szolgáltatás megköveteli a saját appját, így egy mai mobilon minimum 100 app van, aminek legalább a negyede folyton megy a háttérben, mert rettenetesen fontosak az azonnali értesítések, telemetria, meg ki tudja még, mi.

Ezzel együtt én várom azt a keynote-ot, ahol az Apple azzal a szöveggel jelentené be az új iPhone-t, hogy az már most is az emberek zsebében van, mert egész egyszerűen annyira fejlett a meglévő, hogy értelmetlen évente frissíteni, szóval örüljön mindenki a mobiljának, és viszlát jövőre. ;] - Persze rettenetesen idealista vagyok, de akár simán megléphetné az Apple, mert ha 2-3 évig szart se fejlesztenének, akkor sem tudná a konkurencia maradéktalanul behozni a lemaradásukat, de ha be is tudnák, ez már az a teljesítményszint, aminek már szinte semmi értelme nincs az átlag userre nézve.
    Mármint oké, ott az A15, brutál erős, tök jó. És ki az, akinek arra valóban szüksége van? A nyolcadával tök jól el lenne a legtöbb ember, akinek ilyen mobilja van, egyrészt mert nem csinál semmi olyat a mobilján, ami okvetlen indokolna ekkora számítási kapacitást, másrészt az OS maga is annyira jó, hogy egy iPhone 8 is simán hozza azt a sebességet, mint amit a mai Androidos flagshipek, ha a UI általános sebességéről van szó, maximum a 3D renderelésben lehet rosszabb, de az meg kit érdekel?

Nekem iPhone 8-am van lassan két éve, és konkrétan ez az első olyan mobilom, hogy ennyi idő után sem érzem meg rajta az idő múlását, egyszerűen nem találok okot a cserére, mert mindene rendben van. Eddig nálam kb fél, max 1 év volt az az időszak, amíg egy mobilt elviseltem, utána mindig már kerestem az újat, hogy mire kéne lecserélni azt, ami van.

• laci1892

őstag

Illetve még egy gondolat...
    Bár így is eléggé off:
    Csak a mobiloknál maradva... Eléggé kiábrándító számomra hogy a világban, egy rakás ember csak arra tud otthon recskázni hogy mit tud kifelé mutatni a külvilágnak, mindegy hogy milyen drágán sózzák rád az új Galaxy s22 plus ultra hiper szupert a lényeg hogy lehessen vele villogni :))

Erősen tisztelet a kivételnek.

Új hozzászólás Aktív témák