- Yettel topik
- iPhone topik
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- Magisk
Új hozzászólás Aktív témák
-
-Solt-
veterán
Most, ha ezt tényleg nekem kell elmagyaráznom öregem, akkor komoly bajok vannak!
Ha visszajöttek azok, akik jól láthatóan jelenleg nincsenek otthon, akkor fuss neki az egésznek újra, de, ha nem megy, ne szégyellj segítséget kérni valamelyik tanárodtól.
Ez már az a szint, hogy szerintem inkább hagyjuk.. ennél jobban nem tudok alkalmazkodni!
Én hülyének nézlek téged, te engem, 1:1, a hosszabbítással meg ne fárasszuk a többieket!
-
-Solt-
veterán
Hát kb ezt vártam!
Igazából az lepett volna meg, ha ezek után behúzott farokkal csendben maradsz...
Kiemelném a lényeget, mielőtt megint belekezdesz a halandzsába...
"Hiszen hogyan is foghatnad el, hogy ha eladod a hasznalt monitorodat es megveszed ugyan azt ujra async-el kiegeszive, akkor helybol lesz egy bukod"
Mert ugye, ha a gsync a cél, akkor nem bukok a használt eladásán!
Sőt, a vevő tudja, hogy engem a szent cél vezérel, és ezért még felárat is fizet nekem!
A vége meg akkora csattanó volt, hogy magamhoz sem térek... komolyan... idecitálni egy olyan verziót, amit direkt leírtam, hogy "hacsak nem", erre mint derült égből a villámcsapás benyögöd... hááát, ez aztán a fordulat!
Az öngól egyébként valóban nálam van.. abban a pillanatban lőttem magamnak, amikor nem hagytam rád már az első alkalommal a zagyvaságodat! Mondjuk volt legalább pár kellemes percem...
No részemről elég volt, a zöld erő legyen veled!
-
-Solt-
veterán
Tehát magyarul tényként kijelenthetjük, hogy az előző okoskodó és lekezelő eszmefuttatásod egy hatalmas öngól volt! Sebaj, ezen ne rágd magad, hívőkkel ez gyakran előfordul.
Amúgy képzeld, mivel van szerencsém nettó értéken vásárolni, így nekem inkább cirka 60 az a 78...
De nem is ez a lényeg, hanem az, hogy bármelyiket is akarod, el kell adnod a jelenlegi monitorod, (hacsak nincs véletlenül éppen g-sync ready monitorod) Ráadásul a g-sync használatakor, még a monitor is az NV-hez köt évekre...
Sokkal drágább, kisebb (lesz) a választék a gyártók terén, szarabb minőséghez vagy kötve (TN) platformhoz köt... aki ezt benyeli, arra áldásom!
Az fix, hogy azok a függetlenek (értsd: se nem a piros, se nem a zöld isten hívei) akik ingáznak a két gyártó között, és mindig azt veszik ami éppen jobban sikerült, kihátrálnak az NV mellől, ha a jelenlegi állás konzerválódik. Ha és amennyiben nem fogják támogatni az a-sync technológiát, az fix, hogy egy marhát (aki kiad 600 ajrót egy VGA-ra) a személyemben elveszítenek... gyanítom nem én leszek az egyetlen, aki nem fogja magát még egy monitor által is hozzájuk láncolni évekre...
Hívek persze mindig lesznek, csak a tendencia azt mutatja, hogy fogy a nyáj (globálisan), és nehogy egy tömeges szeppuku legyen a vége.
-
-Solt-
veterán
Óóó, hát ápgrédelj... Kiváló választás... csak neked, csak ma, remek gsync kit 199 USD... Zseniális!
Azért majd szólj, ha befejezted a poénkodást, mert kezdek aggódni, hogy ezeket te komolyan gondolod.
Ha választani lehet a gyártó független ingyenes, és a gyártó függő kurva drága között, akkor én az engedelmeddel lennék olyan maradi, hogy kivárnék. Persze csak, ha nem gond, és, ha emiatt a nagy zöld isten nem haragszik meg rám.
-
-Solt-
veterán
Abban biztos voltam, hogy lesz olyan hívő aki örömmel járul az oltárhoz! Nyugodtan válogass csak abból a kb 5 darab TN paneles fosból 150 ezerért! Ha rám hallgatsz, egyből hármat vegyél!
Én majd a feléért veszek jövőre Dell-t, vagy ha nagyon elgurul a gyógyszerem, akkor Eizo-t annyiért, amennyiért veszel egy gsync AOC TN fost... Végülis haladjunk a korral, NV módra...
Azért majd közben reménykedj is, hogy valamelyik kedvenc játékod fejlesztői ne döntsenek úgy, hogy lazábbra fűzik a szálat az NV-vel...
-
janos666
nagyúr
"nagyon keves a 60 fps+
Mihez képest és mire?
Legtöbben (a konzol tulajoknak általában nincs is beleszolása a kérdésbe, sok kocajátékos pedig mindent kimaxol a midrange VGA-hoz is) megelégednek a ~30fps-el is, ami matematikailag is fele a 60-nak, érzésre pedig még kevesebb.
Én megelégszem a fix 60-al (ha tényleg stabil) és a megjelenítő csak az ideálishoz elég közeli időtartamra villantja fel ezeket a képkockákat (nem folyamatosan mutatja őket, mint a legtöbb LCD). Olyankor én már a játékokban előforduló jelenetek túlnyomó többségében folyamatosnak érzem a mozgást és kellően élesnek látom a mozgóképet.
Azért vegyük figyelembe azt is, hogy nem csak tesztvideókkal és nagyítóval kell vizsgálódni, szerintem az a mértékadó, mikor belemerülsz a játékélménybe és nem minden figyelmed arra öszpontosul, hogy milyen a kép és hangminőség. Szertem annyira kell jónak lennie a minőségnek, hogy legfeljebb néhány kirívó esetben zökkenthessen ki a játék vagy akár filemélményből, nem feltétlenül jó út, ahol ez az egyetlen élmény (annyira unalmas a játék, hogy csak az tud lekötni, hogy milyen szép a grafika és hogy teljesít a képmegjelíntő hardware, stb, és ilyenkor persze elkezded látni az apró hibákat, amik felett 99%, hogy elsiklanál, ha érdekes/izgalmas lenne maga a tartalom)."Mi van ha fixen van 120fps?"
Valószínűleg méreg drága hardware-en vagy jelentősen visszafogott grafikai minőségbeállításokon ülünk (legalább is relatívan abban az értelemben, ha a hardware-hez képest régi játékokat futtatunk, vagy szó szerint, ha új AAA játékokat).
Általában több, mint 2x nyers számítási kapacitás kell a 2x fps előállításához, ami jóval több, mint 2x költséggel jár.
Ezzel szemben az impulzus megjelenítési mód lehetővé tétele közel sem jár 2x kiadással (legalább is a gyártási oldalon, még ha utána le is szűkítik ezt a módot a csúcsmodellekre, amiket aztán túláraznak...).
Nekem így egyérteműnek tűnik, hogy melyik lenne optimális.Amúgy pedig szerintem bizonyos szempontból jobb a mozgókép impulzus módban megjelenített 60fps-el, mint sample-and-hold módban kivetített 120fps-el. Bár innen nyilván mehetünk tovább, odadobhatjuk, hogy a 300, 1000, 10^32 fps már mindenképp jobb, de tudjuk, hogy az több szempontból sem ideális vagy akár csak kivitelezhető (sample-and-hold módban sem lehet "végtelen sok" képkockát megjeleníteni, és az LCD előbb ütközik korlátokba, mint amit a szem észletelhet, mert még mindig milliszekundumokban mérik a válaszidejét).
Egyedül a V-sync miatt nem "receg" a kép, ez szerintem hülyeség. Sőt, V-sync-el konzisztensebb a kép, mint nélküle.
Ha arra gondolsz, hogy fix 60fps-el "receg" a kép, az vitatható. Jelent és egyénfüggő, de itt visszautalok a hsz elejére...A lag pedig olyan dolog, ami valamilyen formában és valahol mindig jelentkezik. Igazából csak stabilan magas (>100) fps értékkel lehet minimalizálni. De ezzel megint visszaugorhatunk oda, hogy ez mibe kerül.
Ha a magas stabil fps útját akarod járni, akkor agresszíven 100 fölé kell menni, miközben már 60-al is egész jó képélményt lehet elérni. Lag szempontjából persze sokkal jobb az ilyen adaptive sync >=60fps-el, de ha nincs egyenesen >=120fps, akkor másban lesz élményrombólóan rossz (finoman, de akadozik, erősen csóvázik/mosódik a mozgókép).
-
pakriksz
őstag
igen? Valahogy nekem a moziról a 2000 évek eleji divx korszak jut eszembe. 640x352 ráadásul még mosott is. moziról az undorító hulladék minőség jut az eszembe (de járok moziba, többe is, budapesten(nagy mozikba), bár csak a haverok hurcolásznak el, mert amúgy nem mennék ilyen hulladék minőségért moziba). Mellesleg a vászon különböző részei felé kell fordulni, ugyanis az éleslátás tartománya az embernél kisebb mint egy 70 fok...
Közben kifolyik a szemem mert szélmalomharcot folytatva, folyamatosan fókuszálni próbál az eleve elmosott filmre...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MSI RTX 2080 Ventus 8GB OC
- Intel ARC B580, 2 év gyári garancia! Számlával, garancialevéllel, gyári dobozában!
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ASRock RX 6600 8GB GDDR6 Challenger ITX Eladó!
- MSI RTX 2080 GAMING X TRIO 8GB GDDR6 Videokártya!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB THERMALTAKE Core V21 500W
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- Bomba ár! MacBook PRO 13" Early 2015 - i7 I 16GB I 1TBSSD I 13,3" Retina I OS X Monterey I Cam I Gar
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest