- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Magisk
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
Új hozzászólás Aktív témák
-
BaLee
addikt
válasz
<Lacy85> #707 üzenetére
Az androidok 16GB belső tárhellyel a használhatatlanság szintjét súrolják. Barátnőm P9 lite-ját 3 havonta kell visszaállítani gyári állapotra, hogy tudjon alkalmazásokat frissíteni... Nekem 32gb-os iphoneom van, spotify, offilne térképek, podcastok, játékok, csomó kép és film, a rendszer megoldja, ha fogy a hely, képeket feltölti cloudba pl. és csak kisebb felbontást hagy meg. Több mint 1 év után még nem volt problémám a fix 32GB tárhelyből. Míg a 16gb-os androidba hiába raksz akárhány GB SD kártyát mellé, teleszemeteli a belső memóriát mindennel, hiába van már szinte minden külső SD-n... Ez tapasztalat.
-
buvartacsko
addikt
válasz
<Lacy85> #691 üzenetére
Mennyi szabad hely van egy alap Androidon manapság?
Pár éve a 8GB-os gyári FW-s Nexus 4-en volt kb 4GB szabad hely. Bővíthetőseg 0. Alap Galaxy A5 (2017) 32GB emlékeim szerint kb max 23-24GB-om volt. (az összes bloatware szar nélkül mert töröltem.)
iPhone 16GB-on volt 13GB szabad helyem, 64-en kb 60. Hogy is van ez?
Nagyszerű hogy sokat írnak rá, csak kar hogy azzal kell kezdeni hogy SD kártyát veszel hozza. iPhoneon soha nem volt igenyem bővítésre mert mindig akkorát vettem amekkoran elferek. 64-en jelenleg szabad 30GB. Mégis minek bővítsem ha kurvara kényelmesen elferek?
-
nkmedve
őstag
válasz
<Lacy85> #703 üzenetére
Mostmár visszamászhatsz a barlangodba (bármelyik Samsung/Android istenítő, vagy iOS gyalázó topik legyen is az), itt felnőtt, technikában érdekelt emberek próbálnak érdemleges vitát folytatni az Xr valódi előnyeiről és hátrányairól (próbálnának, hogyha nem jönnétek állandóan ide mérgezni a diskurzust). Tovább nem is etetlek inkább...
-
kovbandi82
őstag
válasz
<Lacy85> #699 üzenetére
Látszik hogy mivel nem tudsz észérveket felhozni ezzel jössz. Saját kelki szegénységedet bizonyítod ezzel. Előtte egy 5c volt Neki, most kapta az 5s-t, mindkettőt csak úgy hoztam hogy ez van.
Ne nagatokból induljatok ki. Nagy Xiaomi fankébt feltüntetve magatokat, aztán 2 éve azt se tudtátok mi az. MIUI 3 óta csak Miui romos telefonjaim voltak, még akkor kezdtem amikor csak custom romként működtek. Miui8-nál szálltam ki, mert elegem lett a bugokból, meg hogy leszarják az usert.
Nah szóval értelmesen írkálj, ha már okosat nem tudsz...
De hogy a kicsi lelked is megnyugidjon: Tabletban egy Samsung van Neki, TabA6 10.1. Mivel nem vagyok egysíkú, nem úgy mint itt egyesek. Laptopban dual bootban Win10/ Ubuntu is van Neki, mindkettőt használja, parancssorból jobban programoz mint én, és 10 éves. Na megfelel?
Majd kihagytam. És nyáron nem itthon kuksolt, 3 db 1 hetes táborban volt a hegyekben, Balatonon, tehát nem kocka -
nkmedve
őstag
válasz
<Lacy85> #699 üzenetére
"Nem tudom, mennyi idős a gyerek, de gondolom hisztirohamot kapott, hogy neki iPhone kell. A nevelést időben el kell kezdeni.
"
Vagy esetleg mert a gyereknek kellett egy normális méretű telefon? Talán le kéne már állni a személyeskedéssel és sztereotipizálással, nagyon szánalmas kezd lenni a dolog... Aki ilyen eszközöket vet be egy technikai vitában, arra nem tudok másképp nézni mint egyszerű trollra. Volt itt jó néhány hasonló komment és érdekes módon nem az iOS pártiaktól...
-
-
kovbandi82
őstag
válasz
<Lacy85> #697 üzenetére
Speciel az 5s a gyereknél van, mert annyi pénzért, amennyiért adták egy erősen alsó-közepes androidos telefont adtak volna, amitől szegény gyereknek az életkedve is elkent volna. Persze Android 5/6 verzióval. Most azonban van egy teljesen használható, friss oprendszeres készüléke, amivel rendszerszinten tudom követni merre jár, mennyit mobilozik, játszik. Meg persze ott a Családi megosztás...
Azba baj, hogy mivel az IOS-es, a te kedvenceid meg Androidosak, semmi értelme a vitának, mert külön oprendszer.
A Xiaomi, Hülyevej, Pocok meg a többi ilyen még mindig csak egy android, ami IOS akar lenni, és addig nincs miről beszélni.
Habkijön egy új koppintás - hamarosan jönnek - nem mennek oda az almások röhögni rajtatok, Tibis mehettek innen, aztán várjátok az új copy-paste modelleket, Samsung esetében pedig figyeljetek oda mikor melyik ismerősötöknek küldi el véletlen a telefon a képeiteket... -
weberzolee
aktív tag
válasz
<Lacy85> #691 üzenetére
Hozod a formád rendesen... Én érveket hozok fel te meg tipikus Apple fikát. Hater level 1000. Most komolyan, ki nem sz@rja le egy IOS topikban hogy Androidon mi alap és mi nem? Az IOS 12 frissítés nyújtott többletet számomra még ha neked ez fáj is. Androidon meg nincs ekkora támogatás (legyen 2 év, de az még közel se 5) még ha neked ez fáj is. Hol itt a probléma? Én elfogadom hogy neked bejön a Samsung, te meg lásd be hogy az IOS támogatása hosszabb és van értelme. PONT. Nincs miről vitatkozni mert a vége úgy is az lesz hogy mé' nincs BT fájlküldés. Nekem és sok millió embernek szempont a frissítés, sok milliónak meg az infra a szempont. Akkor most a P20 Pro jobb mint a Note 9? Van akinek biztos. Ha meg a toll a fontos akkor nem. Ami neked szempont azt én pont lesz@rom és vice versa. Ezért van hogy te Samsungot veszel én meg iPhone -t. És képzeld, még csak szánalom sincs bennem irántad, egyszerűen nem érdekel. Ellenben Ti sajnáljátok szegény iSheep tábort hogy ennyi neuronnal hogy képesek élni. Remélem érzed a különbséget.
-
nkmedve
őstag
válasz
<Lacy85> #664 üzenetére
Az az 5%-nyi 5S még mindig sok milliós tétel, a korához képest hatalmas szám.
"3 évig meg simán naprakész az összes normálisabb gyártó flagship-je."
Ha ez így lenne... 2016-os Galaxy Tab S2 tabletem ami annak idején flagship volt, kapott eddig egyetlen főverziónyi frissítést (7.0, még csak nem is 7.1, azt is majd egy év késéssel) valószínűleg több nem is jön rá. Biztonsági frissítések jönnek rá elvétve, de azoknál sem ritka a 6 hónap késés (nem kicsit gáz azért). Bár nézőpont kérdése, ha úgy veszem az S2 is 3 évig támogatva lesz, mert nagy ritkán jön még rá biztonsági csomag (aztán az ne zavarjon, hogy a 3 év letelte után is egy 2.5 éves Android 7.0 lesz rajta).
Ezzel szemben az 5 éves 5S-em mindig azonnal megkapta a frissítéseket, és még egy évig biztosan támogatva lesz.Elhiszem, hogy van akit nem érdekelnek a frissítések (szíve joga), de az tény, hogy Androidon általánosságban nagyon gyatra a támogatás (még a Pixel vonal is kb. fele annyi ideig támogatott, mint az 5S, ott mondjuk legalább időben jönnek a frissítések).
-
kchris78
veterán
válasz
<Lacy85> #664 üzenetére
a forumon igen! de ok/mi tovabbadjuk a telefont szulonek vagy gyereknek! plusz ha megse es eladjuk talan emiatt is tartja jobban az arat... az atlaguser meg aztan tenyleg tovabb tartja a telot (mostmar!!!) mint 2-3 ev mert nincs miert valtani igazabol... meg nem is szan ra annyit amennyibe az kerulne.
-
Fryskitt
addikt
válasz
<Lacy85> #648 üzenetére
Igen, ebből a szempontból még a Telekom úgy-ahogy, akár 110e is lehet a kedvezmény, igaz az már elég húzós csomag. És igen érdekes árak vannak, a Domino percdíj sokszor alacsonyabb, mint az előfizetéses. ... A lényeg, hogy nyugatabbra más a vásárlói (és eladói kultúra).
-
Fryskitt
addikt
válasz
<Lacy85> #645 üzenetére
Mondjuk azt is vegyük bele, hogy kevesen vesznek szerintem nem szolgáltatónál telefont Amerikában és vsz máshol sem. Úgy meg ugye 100-200-300 dollár volt az iPhone. De máshol is, 2012-ben Ausztriában dolgoztam, csomagban a csúcs iPhone volt 1 EUR, ehhez két évre volt 40 EUR egy minden szempontból (adat és hang) korlátlan előfizetés belföldi számokra és 300 perc EU-n belül bárhová. Már nem emlékszem az akkori árakra, de nem is volt korlátlan csomag itthon, EU-s perc meg egyáltalán nem, és a legizmosabb csomagért olyan 2530e ft-ot kellett lenyomni (talán az Ikon 600 vagy valami ilyesmi volt).
Szerintem még itthon is sokan vállalnának egy 100e forint alatti csúcs iPhone-t, 10e forintos maximum árral mindenre korlátlan csomag mellett. Az a baj, hogy a magyar birka, miközben megvédenek minket sosem látott ellenségektől, addig a pénzünket minden lehetséges módon veszik el tőlünk.Sőt, az átkos kizsákmányoló nem illiberális világban nem is volt ennyire elszállt, mint most.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- újszerű iPhone 15 Pro 128GB black titanium fekete titán független 3 év garancia ajándék tok
- Apple Iphone 13 128gb csillagfény színű OLCSÓN . Csere/beszámítás
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Honor 90 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo Legion 5 15ACH6 Az ár irányár, komoly érdeklődés esetén van lehetőség egyeztetésre
- BESZÁMÍTÁS! Apple Mac mini 2024 M4 16GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged