2019. február 17., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Hírek » Okostelefon rovat

Az iPhone Xr lett az alapmodell

 • (f)
 • (p)
Írta: | | Forrás: Mobilarena

LCD kijelzővel, kisebb felbontással, szimpla hátlapi kamerával érkezett meg a színes 5C szellemi utódja, de csak iPhone-szinten nevezhető olcsónak.

Hirdetés

A mai nap utolsó új Apple mobilja az iPhone Xr, ami a legszerényebb felszereltségű változata lett a triónak, viszont olcsónak csak vaskos idézőjelek közt lehetne nevezni. Az első kompromisszum a kijelzőnél jön: a Liquid Retina fantázianév mögött 326 ppi-s denzitás rejlik, LCD technológiával és 822 x 1179 pixeles felbontással pedig valószínűleg nem szeretnénk rá visszanézni az Xs-ek után.


[+]

Az anyaghasználat nem tűnik komoly kompromisszumnak, viszont a kamera egyértelműen az, lévén elvették róla a 2X-es zoomot lehetővé tevő másodlagos hátlapi egységet, és csak a 12 megapixeles, f/1,8-as, optikai képstabilizátorral ellátott széles látószögűt hagyták rajta, ettől függetlenül videós képességekben és szelfikben papírforma szerint a másik két variáns szintjén van.


[+]

Az Apple A12 Bionic chipset itt is képviselteti magát, de csak 3 GB RAM-mal, illetve 64/128/256 GB-os belső tárolókkal, az 512 GB-os csúcsmodellről lemond, aki ilyet választ. Utolsókból lesznek az elsők, üzemidőben valószínűleg az Xr lesz a trió csúcsa, egy hajszálnyival optimistábban kalkuláltak az Xs Maxhoz képest is, akár 15 óra internetezés, 16 óra videózás és 25 óra Bluetooth-beszélgetés valósítható meg.


[+]

Ha már az 5C szellemi utódjáról beszélünk, és nem műanyagos az anyaghasználat, nyilván a színekben kell keresni az okot, az Xr ugyanis elérhető lesz kék, sárga, korallpiros és Product Red változatokban a szokásos feketén és fehéren kívül. 64 GB-tal kerül 299 990 forintba, de 256 GB-tal már 359 990 forintos árszinten dobják piacra, a másik két modellel egy időben, még szeptember végén.

Előzmények

 • Apple iPhone 8 és 8 Plus duplateszt

  Üvegre cserélték a fém hátlapot, van vezeték nélküli töltés, erősebb a hardver és jobb a kamera is, de senkit ne tévesszen meg a számozás: ez csak egy modellfrissítés.

 • Bemutatkozott az iPhone 8, 8 Plus és az iPhone X

  A tizedik születésnapnak megadják a módját: a frissen átadott Steve Jobs Theaterben tartották az új iPhone-ok bemutatóját.

 • Apple iPhone 7 - Hetes, ki hiányzik? Jack!

  Számos újítás került az idei iPhone-ba, de a legtöbben valószínűleg arra fognak belőle emlékezni, hogy ez az Apple első olyan mobilja, amin nincs jack csatlakozó.

 • Apple iPhone SE - se vele, se nélküle

  Az almás vállalat egy rendkívül kompakt méretű készüléket dobott piacra. A külső már ismerős, a belső pedig bivalyerős, a kamera és az üzemidő is dicséretes. De vajon ez elég lesz a sikerhez?

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.