Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• nkmedve

őstag

válasz <Lacy85> #703 üzenetére

Mostmár visszamászhatsz a barlangodba (bármelyik Samsung/Android istenítő, vagy iOS gyalázó topik legyen is az), itt felnőtt, technikában érdekelt emberek próbálnak érdemleges vitát folytatni az Xr valódi előnyeiről és hátrányairól (próbálnának, hogyha nem jönnétek állandóan ide mérgezni a diskurzust). Tovább nem is etetlek inkább... :)

• nkmedve

őstag

válasz <Lacy85> #699 üzenetére

"Nem tudom, mennyi idős a gyerek, de gondolom hisztirohamot kapott, hogy neki iPhone kell. A nevelést időben el kell kezdeni. :D"

Vagy esetleg mert a gyereknek kellett egy normális méretű telefon? Talán le kéne már állni a személyeskedéssel és sztereotipizálással, nagyon szánalmas kezd lenni a dolog... Aki ilyen eszközöket vet be egy technikai vitában, arra nem tudok másképp nézni mint egyszerű trollra. Volt itt jó néhány hasonló komment és érdekes módon nem az iOS pártiaktól...

• nkmedve

őstag

válasz <Lacy85> #664 üzenetére

Az az 5%-nyi 5S még mindig sok milliós tétel, a korához képest hatalmas szám.

"3 évig meg simán naprakész az összes normálisabb gyártó flagship-je."

Ha ez így lenne... 2016-os Galaxy Tab S2 tabletem ami annak idején flagship volt, kapott eddig egyetlen főverziónyi frissítést (7.0, még csak nem is 7.1, azt is majd egy év késéssel) valószínűleg több nem is jön rá. Biztonsági frissítések jönnek rá elvétve, de azoknál sem ritka a 6 hónap késés (nem kicsit gáz azért). Bár nézőpont kérdése, ha úgy veszem az S2 is 3 évig támogatva lesz, mert nagy ritkán jön még rá biztonsági csomag (aztán az ne zavarjon, hogy a 3 év letelte után is egy 2.5 éves Android 7.0 lesz rajta).
    Ezzel szemben az 5 éves 5S-em mindig azonnal megkapta a frissítéseket, és még egy évig biztosan támogatva lesz.

Elhiszem, hogy van akit nem érdekelnek a frissítések (szíve joga), de az tény, hogy Androidon általánosságban nagyon gyatra a támogatás (még a Pixel vonal is kb. fele annyi ideig támogatott, mint az 5S, ott mondjuk legalább időben jönnek a frissítések).

• nkmedve

őstag

válasz Integrale #511 üzenetére

Mert az appok és az OS hardverigénye folyamatosan nő. Most nem csak két évről beszélek, nekem pl. az 5S majdnem 5 éve megvan és ahogy a dolgok állnak lehet még egy évig marad. Ismerőseim is legalább 3-4 évig tartják a telefonjaikat, már ha egyáltalán még használható marad addigra (csúcsmodelleken kívül ez általában nem jellemző).
    A lényeg, hogy az átlag egyáltalán nem cserélget 1-2 évente, ott az a fontos, hogy minél tovább legyen használható a készülék, ezen pedig a valamivel alacsonyabb (de még vállalható) PPI némileg segít (akkut sem eszi annyira, az UI sem lassul be olyan hamar). Az Xr pont ezt az átlagosabb réteget célozza. Akinek mindíg a legújabb, legjobb kell az nyilván nem ezt fogja venni, hanem inkább az Xs-t, majd pedig cseréli még mielőtt kiöregedne.

ps. a kommentek egy részét elnézve egyesek túl sok idejük van (bár ha valójában 12 év vagy az alattiak és nincs egyéb dolguk akkor elnézést :D ). Senki nincs kényszerítve semmire, mindenki azt vesz amit akar, teljesen fölösleges itt hittérítőként harcolni a "másik tábor" ellen.

• nkmedve

őstag

Itt még mindig a PPI-n megy a rugózás? :D
    Azt kéne megérteni, hogy legtöbb embernek a 330 PPI már bőven jó és nincs szüksége többre ahhoz amire használja a telefont. Én is látom a pixeleket az 5S-en ha 20 centinél közelebbről nézem, de normális használat mellett ez jóformán soha nem történik meg (egy 6"-os telefont pedig valósznínűleg még távolabbról néznék) és soha nem zavaró. Szóval innentől kezdve nekem a 400-500-1000 PPI a gyakorlatban nem hoz semmi pluszt (mielőtt valaki felhozza, nyomkodtam már magasabb PPI-s telefonokat, beleértve egy halom csúcs-Samsungot is).

Még azt is vegyük figyelembe, hogy aki Xr-t akar az valószínűleg nem fél - 1 évre veszi hanem sokkal hosszabb időre, ott pedig a magas PPI inkább hátrányos (hamarabb elfogy alóla a hardver és az akku). Szóval az sem teljesen igaz, hogy azonos áron mindig a magasabb PPI-t kell venni, mivel annak nem csak előnyei vannak (pl. az 5S-t már rég kukázhattam volna ha magasabb felbontású kijelzőt tesznek bele annak idején + az apró akku még kevesebbet bírná). Arról már ne is beszéljük, hogy mennyi hulladék minőségű magas PPI-s képernyőt láttam már (az sokkal inkább feltűnik, ha a színek, fényerő, homogenitás nincs rendben) az Apple LCD-i a PPI-n kívül minden más szempontból a csúcsot képviselik...

Szóval akinek magas PPI kell az vegyen azt és használja egészséggel (létezik iOS és Android vonalon is több modell), ugyanakkor viszont nem kell idiótának nézni azokat akiknek elég a közepes 330 PPI is, jól tudják ők, hogy mi kell és mi elég nekik.

• nkmedve

őstag

válasz -secret- #244 üzenetére

Ha jól látom neked X van, az méretben inkább a 8-hoz áll közelebb, mint az Xr-hez. Az még talán nálam is használható méret lenne.

Valószínűleg az 5S utódaként i8 vagy X között fogok gondolkozni (ha találok jobb áron X-et).

• nkmedve

őstag

válasz -secret- #238 üzenetére

Az a +1 centi hosszban és szélességben sokat számít azért, főleg, hogy nekem már a 8 mérete is nagyon határeset. Az azonos házban nagyobb képernyő nem lenne rossz, de nagyjából minden egykezes használatot lehetetlenné tesz a 6+-os kijelző (az 5S-t úgy használom).

Jobban örültem volna egy mondjuk 5.2-es kijelzőnek egy i8-nál nem nagyobb (sőt ha lehet akkor kissebb) házban.

• nkmedve

őstag

Itt néhányan kicsit félreértették ezt a modellt. Ez nem az 5C, hanem az i8 utódja (amolyan i8 és i8 Plus keverék), ahhoz képest pedig egyáltalán nem rossz (több RAM, új SOC, nagyobb kijelző/felbontás azonos PPI mellett, újabb kamera, hasonló anyaghasználat).

Nekem csak két gondom van:
    - Ez a telefon hatalmas a 8-hoz képest (a 5S-emhez képest pedig főleg)
    - Az idulóár kicsit magas (50 dollár különbség az alap 8-hoz képest)
    Bónusz: még mindíg nem tetszik ez a dizájn :)

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés