Új hozzászólás Aktív témák
-
Milu_PH
csendes tag
Lehet. Nekem a telefon munkaeszköz. Nem tudom nélkülözni. Volt HTC-m, amikor még csúcsokat gyártott, Desire vagy mi. Nos tönkrement 2 évesen, fagyogatott. Kipróbáltam a Nokia Lumia-t. Egyszer cserben hagyott, 3 órán keresztül se kép se hang. Utána vettem egy IPhone-t. Azóta ezzel nincs gondom. Szóval azért van abban valami,hogy optimalizálva van a hardver és a szoftver..Amúgy meg a Dacia-s is mutogathatja, hogy a Duster behúzza a tükröt az Audi A4 meg nem...letojom
-
Gigicuci
senior tag
Tud valaki megbízható GSM boltot mondani ahol lehet kapni ezt a csodát feketében anélkül hogy várni kellene rá napokat?
Köszi
-
törölt tag
-
Remus389
veterán
Nem igazan ertem mire gondolsz, azt meg Trump legadazabb ellensegei is elismerik hogy Trump lenyesen szorakoztatobb es jobb beszelokevel rendelkezo figura a szurke Hillary-nel es a szurke Obamanal. Ezert nyert, mert sokat dumalt, mindig kisebb-nagyobb botranyokat csinal, folyton o volt a kozeppontban.
De a media nagyon nem volt mellette, mikor Hillary osszeesett az felperces hir volt, de a "grab them by the pussy"-t ket hetig nyomattak. Na es ki all a media mogott? A nagytoke.
Amikor Trump rendezvenyt csinalt ketszer-haromszor annyi ember ment el, mint ahany befert semmi szukseg nem volt adatgyujtesre.
-
pengwin
addikt
válasz
Remus389 #838 üzenetére
Igen, Trumpot a háttérstáb által, big data elemzések alapján készített választási hadjárata juttatta a Fehér Házba, én is ezt mondom. A "Drain the swamp", "lock her up" és társaik nem ám a narancshéjból pattantak ki, hanem úgy javasolták neki.
A "nagytőkének Hillary-re volt szüksége" megállapításod csak ott sántít, hogy Trump már jó előre belengette azt a masszív deregulációt, amit azóta véghez is vitt. És nem a kis háztáji gazdaságok adózása lett egyszerűbb, elhiheheted... meg nem a montanai fő utcán lévő pizzázó és pékség egyesülését tiltó szabályok lettek eltörölve.
Az "anti-nagytőke", anti-elitista Trump kampány tökéletesen elhitette a választókkal (és úgy látom veled is), hogy az átlagember érdekeit fogja képviselni a gonosz nagytőkével szemben... miközben a nagytőke szó szerint ott ül a Trump-kabinet ülésein (pl. DeVos, Mnuchin és maga Trump is), és a retorika mögött már a választási hadjárat idején is bevallottan ott voltak a "nagytőkének" tervezett kedvező gazdaségpolitikai lépések.
Nem offolom tovább a topikot, meg látom téged ezért a kulturált hangnemért el is küldtek pihenni. Nem csoda.
-
kchris78
veterán
hagyjad, a droid optimalizaltabb! de en mar ott fogtam a fejem mikor a settings meg hasonló menü indulásából BÁRMI következtetést ki von le??? Mert ez kb annyin múlik hogy melyik rendszer milyen hosszú animációt tesz be... a két ujjas indításos mérés pontosságáról már ne is beszéljünk...
-
Remus389
veterán
Trumpot szerintem a kampánya miatt választották meg. Mikor a szőke boszorkány beszélt, mindenki arra koncentrált, hogy ne ragadjon le a szeme, mikor Trump, akkor be se lehetett jutni a nézőtérbe.
Egyébként pont az ellenkezője történt amit állítasz, látszott hogy a nagytőkének Hillary-ra van szüksége, őt támogatták mindenféle eszközzel, mégis alulmaradt.
-
Remus389
veterán
Az meg az én privát véleményem, hogy nagyon jó az eSIM, tökéletes eszköze a tisztességes polgárok még hatékonyabb megfigyelésének és nyilvántartásának. Mindenki viszi magával az új készülékbe az azonosítóját, olyan lesz, mint egy TAJ szám vagy adóazonosító, azzal a különbséggel, hogy simán hozzá lehet majd társítani az okostelefonról gyüjtött adatokat.
Tudom eddig is megoldható volt, de azért nem örülök, hogy sokkal könnyebb lesz.Ja bezzeg nem para hogy a telefon beszkenneli az arcodat és elraktározzák maguknak. Jó kis antropológiai kutatás.
Ez az okostelefon a tökéletes kémeszköz, mikrofon, előlapi kamera a távolból aktiválható, csak hogy tudd. Majd hírek olvasásnál ne vágj pofákat, mert leszűrik a politikai hovatartozásod, tulajdonképpen a gondolataid kiülnek az arcodra.
Ez a 21. század.
30z.Samu: Nem egyezünk ki döntetlenbe, mert 60-70%-ban az Android volt a gyorsabb, ráadásul a Snapdragon 845 gyengébb mint az A12. Szóval hol a csodáltos iOS híres optimalizálása?
-
Remus389
veterán
Ki melyikre szavaz, az Android a gyorsabb vagy az iOS?
-
Fryskitt
addikt
válasz
Blizzardking #831 üzenetére
-
Blizzardking
őstag
Maradjunk a topik témájánál inkább.
-
Fryskitt
addikt
-
kchris78
veterán
válasz
MasterMark #817 üzenetére
egyszer vicces szerintem... sokkal viccesebb mint kotekedni az lcd felbontasaban...
-
válasz
MasterMark #817 üzenetére
Dehogy, ezt valamelyik cikkből vagy streamből szedte. Nincs neki saját gondolata azt ne hidd.
De vajon mi készteti arra, hogy még a cikk megjelenése után egy héttel beböfögjön egy ilyet, én a helyében elgondolkoznék az életén, hogy hol csúszott meg. -
carl18
addikt
Iphone XR minek a röviditése lehet ? Iphone Retard ?
-
kchris78
veterán
-
pengwin
addikt
válasz
kchris78 #802 üzenetére
Szerintem kisebb kavar van az eSIM-mel kapcsolatban: a profilodhoz több előfizetés is tartozhat, akár különböző szolgáltatóktól is (nyilván ha támogatják).
A profilod nem változik, a hozzá tartozó előfizetés(ek) viszont igen, ezért írtam, hogy gyakorlatilag egy új egyéni azonosító keletkezik, amit simán hozzá lehet rendelni az egyébként rólad gyüjtött adatokhoz.(#804) Fryskitt
Elég nagy baj, ha szerinted ez üldözési mánia.
Nagy a veszély abban, hogy egyre kiterjedtebb, alaposabb adatbázisokat birtokolnak a cégek, amiket szabadon tudnak értékesíteni mindenféle marketing és elemző cégnek. Csak példaképpen említeném, hogy Trumpot is egy ilyen adatbázisok alapján épített választási hadjárat juttatta hatalomra. Ha ez így folytatódik, akkor bármilyen választás csak nagyüzemi, kifinomult social engineering lesz 10-15 éven belül, nagy bizonyossággal "beállítható" végkimenetellel.
Persze, van előnye az eSIM-nek, ugyanakkor sokkal jobban meg fogja könnyíteni a rólad különböző adatbázisokban gyüjtött adatok összekapcsolását, mint a hagyományos SIM, amit nem hurcibáltál magaddal szolgáltatókon, szerződéseken, országokon át, akár 10+ évig. Mert az eSIM-nek ez lesz a jövője... digitális "útlevél", "személyi igazolvány" lesz, csak nem az állami hanem privát szervezetek kezében.Abban ne reménykedj, hogy meg fog maradni a cserélhető SIM kártya, pár generáció és szépen kivezetik a gyártók, ahogy terjed majd az eSIM támogatottsága. De akkor meg simán fogsz tudni az eSIM-re egy külföldi csomagot aktiválni, szóval még kényelmesebb is lehet a dolog.
A "már most is eléggé megfigyelnek", "nincs rejtegetnivalóm" és hasonló szalmabáb érveléses megállapításokat hagyjuk... de rendben, tegyük fel, hogy paranoid vagyok az adatgyüjtéssel kapcsolatban... viszont ha ez így van, akkor is egy rakat imkompetens, sebezhető cég kezében lesznek fontos személyes adataid, mert az eSIM profil bizony az lesz.
Az Android rendszer meg a licenc miatt ingyenes, semmi köze az adatgyüjtéshez. Az iOS és a Windows is pont ugyanígy gyüjti az adatokat a felhasználóról, mégsincsenek ingyen.
(#805) MasterMark
Örülök, hogy titeket nem zavar, jó lehet ilyen gondtalanul élni.
Engem nagyon aggaszt, hogy milyen szintű követést tesz lehetővé a technika, mert ezzel bármikor visszaélhet munkáltatód, az állam, vagy bármilyen kellően nagy szervezet.De ha valaki felhozza a témát, akkor rögtön jönnek az epés de nem túl épületes "magyar üldözési mánia", "nincs rejtegetnivalóm", "asziszed valaki 0-24 nézi micsinálsz kisköcsög?" és hasonló megállapítások.
Az én tapasztalatom az a világgal, hogy ha van lehetőség visszaélésre, akkor ott lesz is visszélés.Én pl. nagyon nem vágyok rá, hogy a főnököm 10 év múlva azért tagadjon meg előléptetést, mert az online életem elemzésén kevesebb pontszámot adott a HR, mint a Bélának.
Mert tetszik, nem tetszik, mi is szép lassan a kínai online profilozási rendszer felé haladunk, csak itt Európában (elsődlegesen?) nem az állam fogja elelnőrizni.(#813) kchris78
Szerintem a felhasználók elenyésző százaléka fog új profilt igényelni. Ha lehetősége van egy ilyen komoly kényelmi funkciókat kínáló rendszert élvezni, akkor a többség nem fogja magának generálni az ügyintéznivalót és kényelmetlenséget.
Meg nem hiszem, hogy a profilváltást tukmálni fogják a szolgáltatók, így pl. sokan nem is fogják tudni, hogy lehet. -
Halkow.
senior tag
Ma néztem meg, legendd nemrég bemutatott Sony XZ3 bemutatóját a Tech2-ön és 270.000Ft elkérni pofátlanságnak tart [link]
Pedig rengeteg dologban fejlödött és akkor miért adná xarér-húgyér mikor valaki 578.000Ft is elkér de ez már nagyon off...
Akkor ez 300.000Ft-ért 64GB-al akkor mi? persze érthető valakinek best buy lesz, mert megkapja a bámulatos A12 bionic erejét 100.000Ft-al olcsóbban és jobb neki az valósághű ips és a jobb üzemidő stb. Úgyanez volt a 8+ al asszem mikor kijött az x.
Nekem tetszik az Xr... csak az itthoni fizetések kevesek hozzá sajnos. Nekem két havi agyónadóztatott fizum... és a durva, hogy felénk még jónak számít ez a pénz.
-
lolal
senior tag
Úgy látom ezalatt a hír alatt rendesen megy az álló háború. Igaz én is kivettem jó pár (több száz) hsz-el ezelőtt belőle a részem, de én letettem a lantot. De egyes beton kocka fejű fórumozók, itt vívják a második Verdunt.
-
Fryskitt
addikt
válasz
MasterMark #805 üzenetére
Ja, nem érdekel, hogy követ vagy sem. Semmi titkolni valóm sincs, még egy nyamvadt torrentet sem szedek le (minek is a streaming korában) és (csak igen ritkán) szexelek az okostévé előtt
. Csak arra írtam, amit a kolléga az eSIM kapcsán írt.
-
Fryskitt
addikt
Magyar üldözési mánia? Értem ezalatt, hogy amiket írsz, azt a sima SIM kártyával, sőt akár anélkül is simán meg lehet oldani. Mobil, bankkártya, bármilyen internetes eszköz, főleg az otthoniak, stb., vásárlói pontgyűjtő kártyák, az egész android rendszer (nem trollkodás, nézz utána, miért és mitől ingyenes), mind, mind követ téged.
Én inkább az előnyeit látom, ha csak a szolgáltató tudja írni az eSIM-et, akkor nehezebb lesz nepperkedni a telefonokkal, kevesebb embert csapnak majd be a később letiltott telefonok miatt. És e SIM jelenleg is van, miért lenne a szemétben az eszköz? Akik pl ma is 5-6 éves telefonokat használnak, simán megélik vele azt az időt, hogy használják.-secret-: mondjuk csak e-simet nem szeretnék. Jó ha mindkettő van: idén pl Montenegróban jól jött volna a második SIM, a magyar szolgáltatók szégyenletes árai helyett ott lehetett kapni utazó csomagot, 10 EUR-ért 20GB (vagy 10, nem emlékszem) nettel. Saját számom e-SIM-en, másik slotban egy ilyen helyi kártya. Bár lehet, hogy egyszer majd lesz normális szolgáltatói ár is, de jelenleg az EU díjmentességét akarják a többi régión beszedni, úgy tűnik.
-
kchris78
veterán
A telekomnal mar mostantol elerheto. mivel elektronikus annyit adnak ki belole amennyi kell nincs gyartasi szukosseg.. a megfigyeles meg ugyanaz se tobb se kevesebb. a simed eddig is ugyanugy attetted egyik telobol a masikba.. a difi hogy itt nem a simet fogod attenni hanem azt a 10-30kBs profilt ami simben benne van. ha uj elofizut igenyelsz uj profilt/eSIMet kapsz.
-
pengwin
addikt
válasz
-secret- #582 üzenetére
Mire az eSIM technológia széles körben elterjed, addigra ezek a telefonok rég a fiókok mélyén vagy egy szeméttelepen lesznek.
Az USA-ban még reális is, hogy lehet használni, meg pár high-tech enklávéban (Hong Kong, Szingapúr, talán Japán meg Korea), de tudtommal Európában még soká lesz, mire elterjed minden szolgáltatónál.
Szóval a dual SIM annyira azért nem nagy újítás ebben a formában, mivel a világ nagy részén nem fog működni.
Az meg az én privát véleményem, hogy nagyon jó az eSIM, tökéletes eszköze a tisztességes polgárok még hatékonyabb megfigyelésének és nyilvántartásának. Mindenki viszi magával az új készülékbe az azonosítóját, olyan lesz, mint egy TAJ szám vagy adóazonosító, azzal a különbséggel, hogy simán hozzá lehet majd társítani az okostelefonról gyüjtött adatokat.
Tudom eddig is megoldható volt, de azért nem örülök, hogy sokkal könnyebb lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- E-roller topik
- One mobilszolgáltatások
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Béta iOS-t használók topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Mobilhasználat külföldön
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Iqos cigaretta
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- További aktív témák...
- Apple Iphone 13 - 128 GB (éjjfekete) Garanciális
- Apple iPhone 12 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- új bontatlan iPhone 16 Pro Max 256GB black titanium fekete titán független Apple 1 év garancia
- szinte új iPhone 16 Pro Max 256GB black titanium fekete titán független Apple 3 év garancia
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- AKCIÓ! "ÚJ" Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest