Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- One mobilszolgáltatások
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Vivo X200 FE – fenséges méret
Új hozzászólás Aktív témák
-
kymco
veterán
A következő frontvonal Ennek lehet, hogy soha nem lesz vége, max akkor, ha Amerika észhez nem tér, és nem teszi rendbe a már enyhén szólva is parodisztikus szabadalmi rendszerét...
-
joe357
tag
Vagy négyszer visszatöröltem hogy kultúrált legyen. Eddig se fordult meg a fejembe hogy apple cuccot vegyek mert számomra túl buták a ketyeréi nem részletezem, de ez amit az elmúlt időben csinál a szabadalmak terén attól kiver a víz. De ha az ő oldalukat nézzük akkor jól csinálják mert horribilis áron adják el a filléres hulladékot a marketingjük által agymosott embereknek. Csak amikor apple tulajt megkérek hogy pl küldjön át bluetooth-on egy abban a pillanatban lőtt fotót és nem tudja vagy mondhatok bármit hogy csináljon meg rajta csak pislogás van akkor nem értem miért vesz valaki egyáltalán ilyet és miért ez lett a presztizs ketyere. A cikkre meg no komment remélem bedől ez a cég komolyan
-
Akkor olvasd el a mostani szabadalmi cikket...

-
Youri
veterán
A rendszer rossz. Változtatni kell rajta. Megteszik? Nem. A többi csak magyarázkodás. Amikor egy iparág épül a szabadalom-trollkodásra, ami szót nem is ismerné az emberiség, ha nem lenne ilyen a rendszer, akkor minden duma csak kifogás. Európában sem tökéletes a rendszer, de sokkal jobban működik, mégsem 4 fórum hsz alatt hozták össze

-
Иван
őstag
"Ezeket nem képesek az amcsik felfogni"
Szerinted a világ első számú szuperhatalmában tényleg nem képesek felfogni a jogászok azt, amit mi egy fórumon összeraktunk 4 HSz alatt? Ne légy nevetséges.

Az amerikai jogászok szerintem hatezerszer rutinosabbak és jól képzettebbek, mint magyar társaik. Már csak azért is, mert ott nem a fán átlógó fülemüle dala a perek témája, hanem súlyos dollár tízezrek (vagy többek). Na de ebbe ne menjünk bele.
Valószínű amit mondasz, ennek vagy van valami jogi buktatója, vagy valamiért nem éri meg implementálni (igen tudom, a gonosz pénzéhes emberek nem engedik). De egy erre specializálódott amerikai jogászt is megkérdeznék, ő hogyan látja, mert ő biztos tud oylan érveket, amiket mi esetleg nem.

-
Youri
veterán
Appleby... Apple Buy

Viccet félretéve, nem az lenne az ideális, ha minden szabadalom hirtelen megszűnne, de1.) Szoftver szabadalom nem szabadalom
2.) A formatervek levédésekor az egyedi jellemvonásokba nem tartozik vele a minimál dizájn, egyszerűen elképesztő
3.) A piacon maradáshoz elengedhetetlen találmányok szabadalmával ne lehessen visszaélni (FRAND), ne legyen versenykorlátozó eszköz
4.) A hihetetlen mértékben felgyorsult fejlődésben a szabadalmak max 1-3 év után elévültnek tekintendők, mert már ipari sztenderd, vagy már el is feledett dolog.Ezeket nem képesek az amcsik felfogni
kiskaktusz: Itt is van... 10+ év. Az informatikában. Nevetséges

-
mrhitoshi
veterán
Ajjj. Nem erről van szó. Arról van szó, hogy az Apple kihasználva az idióta szabadalmi rendszert, korlátozza a szabad piaci versenyt, ráadásul ha a konkurenciát ilyen módszerrel akarja kiirtani, az annyit jelent, hogy a Samsungnak többet kell kiadnia jogászokra, mint a fejlesztő/kutató részlegre, ami már a fogyasztók rovására ment, 2-szer is. Egyszer, mikor az idióta szabadalmak miatt drágábbak a készülékek, másodszor a cégek a fogyasztókon fogják behajtani a kiesett pénzt. És így már az innováció rovására megy ez az egész agyrém. Simán lehetne büntetni az ilyen viselkedést, mondván visszaél a rendszerrel a cég. Én köszönöm nem kérek ebből, szóval remélem mihamarabb leállítják ezt a beképzelt céget.

-
fazr
senior tag
válasz
mrhitoshi
üzenetére
Amelyik "innovációt" ezekben a perekben szereplő szabadalmakkal meg lehet akadályozni, azt nemhogy innovációnak, de még csak kósza ötletnek sem lehet nevezni.
Ezek mind könnyen megkerülhető szabadalmak és az innováció lényege tudtommal az új dolgok létrehozása és nem a meglévőek lemásolása.Ettől függetlenül várom mi sül ki ebből, amennyiben végleges lesz ez a döntés.
A "not as cool" kijelentéssel bírói ítélet alapján nyílvánosan alázhatják a Samsung tábláját. Persze azt is oda kell írni, hogy nem másolat. Szerintem megéri
-
-
Dany007
veterán
Egyetértek az előttem szólókkal. Amíg le lehet védetni olyat, hogy a sarkok lekerekítése
vagy hogy érintőkijelzőn a billentyűzet zárat újjal huzigálva lehet feloldani, addig ez nevetséges és semmi másra nem jó, minthogy pár ügyvéd kitömje a zsebét.A jog meg olyan amilyennek alakítod. Az emberek találták ki ők formálták formálhatják ezentúl is. Ha a hülyeség nyilvánvaló akkor azt meg kell változtatni.
Nyilván pl az NFC technológia le van védve, jogosan. Na de egy lekerekített sarok ne legyen már egy kategória ezzel... érted...
-
kymco
veterán
válasz
Canis rufus
üzenetére

-
Jadro
veterán
Csak csendben röhögök és keresem tovább a kandikamerát.

-
Иван
őstag
válasz
mrhitoshi
üzenetére
Miért törölnénk el a szabadlom rendszert? Meg vagy hibbanva? A dolgok nagy részét azért találják fel, hogy haszon legyen belőle. Ez a motiváció...
Ha a találmányodból egy fillért se látnál, kezdenél te kutatásokba, fejlesztésekbe? Egy fenét.A szabadalom eltörlése pont az ellenkezőjét váltaná ki, mint amit akarsz. Az érdekeltség motivációja az emberiséggel egykorú...
-
Idézet egy fórumtárstól:
"Arccal hárították a murvát."
-
mrhitoshi
veterán
"másrészt kárhoztatják a versenytársat a szabadalmi perek miatt, melyekkel szerintük az innovációt akadályozzák."
Ezt kellene már belátni végre, és eltörölni ezt az idióta szabadalom rendszert. Én simán bírságot fizettetnék ki az Apple-lel, mert visszaél a szabadalom rendszerrel.

-
Canis rufus
tag
Szegény Apple végre pofára esett. Reméljük sok bíró fog ezentúl így dönteni és leállnak az idióta levédéseikkel, amikhez lényegében semmi közük
(#10) sixpak:

-
ng0ofy
KORREKTOR
Felőlem a samsung is reklámozhatja az applet, csak legyen vége az ostoba szabadalmi pereknek. Mondom az ostobáknak. Pl. a két kattintásért, lecsapott szélű kockáért és a többi semmiségért harcolásnak. Büntessék azt aki kezdte, végre 
-
janos1988
addikt
Végre valami jó hír

-
GALARDO
addikt
Na ezt szépen benézték, bár attól még nekem copy cég marad a Samsung.

-
7
addikt
Finomabban!
-
Dany007
veterán
Hát már hogyne lenne logika a reakciókban!
A bíróság próbál tényszerűen ítéletet hozni. De attól még a fórumozóknak megvan a maguk szubjektív véleménye és ez alapján örülnek vagy épp anyáznak.Idézem:
"4.: jön a hír, hogy valahol levetetik a S. termékeit, mert úgy ítélték jogos az A. követelése.
5.: PH fórumok - #@˘!!°% grr, hrr, szánalmas a per, minek a per, hülyeség a per"Igen, mert a fórumozók többsége nem értett egyet a per megindításának indokaival. Számukra kedvezőtlen ítélet született. Persze, hogy anyázik mindenki.
aztán
".: jön a hír, hogy valahol nem fogadták el az A. vádjait és a S. győzött.
7.: PH fórumok - zsír, király, okés, de jó, helyes, perről szó nem esik, jó döntés született"Igen, mert ez már szimpatikus a fórumozók véleményével, ezért nyilván üdvözölni fogják a per eredményét.
Ezzel szerintem semmi gond sincsen. Nem kell kérdőjeles szmájli a részedről. Ha valami neked tetsző történik te is örülsz. Ha nem tetsző dolog történik te is mérgelődsz / szomorú leszel stb...
Nagyon sokan nem értettek egyet a korábbi Samsungot elmarasztaló eredményekkel, mert szerintük az nem volt helyes. Viszont amikor végre az Applet rázták gatyába azzal egyet értettek mert ők is úgy látták a dolgokat.Ezzel nincs semmi gond. Ezt hívják egyéni véleménynek, szubjektivitásnak. És ennek nem kell(!), hogy megegyezzen az aktuális per eredményével, de még az is lehet.
Érted már? Az emberek pertől / bíróságtól függetlenül kialakítottak maguknak egy állásponton. Amennyiben a bíróság is így döntött örültek neki, amennyiben nem akkor meg anyáztak. -
hogyne, hogyne. nem tudom, honnan veszed ezt, de tökmindegy. perek voltak és lesznek és nem egy ítélet fogja megszüntetni őket, de hát úgyis tudod, mert vagy ezerszer átbeszéltük már a korábbi peres hírekben. bár nem tudom, miért magyarázom, mikor tőled eddig is csak személyeskedésre futotta.

-
floatr
veterán
Valakit beperelsz egy -- úgy tűnik sokak által kifogásolt -- alapon. A per során felmentő ítélet születik, viszont hamisan vádoltál, és a média ezzel volt tele --> valamiféle kiigazítást kérnek. Folyamatábra...?

btw: nem annak örül itt sok "hater", hogy az apple így járt, hanem hogy végre nem vetetnek le semmit a polcról, nem tiltanak be semmit, és mindenkit hazazavarnak anyucihoz. Plusz aki kezdte, az kapott egy feladatot még.
-
Иван
őstag
Fölösleges túlspilázod, túldimenzionálod a dolgot.
Csupán megy a kárörömködés. Az epül egy sokak számára (számomra is) visszataszító üzletpolitikát folytató vállalat, és most örülünk, hogy végre egyszer ők húzták a rövidebbet.
Tudod, legszebb öröm a káröröm, mert nincs benne irigység

-
Dany007
veterán
Nem azzal van gondja a többségnek, hogy szabadalmi pert indítottak egymás ellen, hanem hogy milyen indokkal!
Ha a Samsung lemásolta volna az iPhone-t vagy az iPad-et úgy, ahogy azt kínai gyártók szokták (klón telefonok) na akkor megérteném a pereskedést! A jelen helyzetben mocskosul nem erről van szó.Ellenben érdekes módon a gagyi kínai klóntelefonok azóta is kaphatóak. Arról még nem érkezett hír, hogy az Apple egy kínai klóntelefon gyártót perelt volna szarrá. Pedig ott aztán tényleg meglenne ár a jogos indok! De a Samsung és az Apple termékeik hasonlóságának 90%-a belemagyarázás! Értelmetlenség. Amit már több bíró is kimondott az elmúlt hónapokban.
-
Prof
addikt
Több ilyen bíró kéne

-
Apika
addikt
Nagyon szimpatikus a bíró ítélete!

-
Sennalacy
aktív tag
Szerintem még "olcsón" megúszták. Eleve az összes szakmai fórumon a samsung rossz hírét keltették a perrel, és hatályos bírósági ítélet nélkül szerintem komoly üzleti károkat is okoztak ezzel, amennyiben a vádaskodásuk nem igaz, ugyanakkor magukat az innováció egyetlen valós képviselőjének tüntették fel aminek következtében nyilván még több terméket tudtak eladni. Ez nagyon súlyos magatartás, mert az aki perel így hónapokra legalább komoly versenyelőnybe kerülhet. Ezt sokkal komolyabban kéne szankcionálni, hogy tényleg csak akkor merjen perelni valaki ha ezt később bizonyítani is tudja.
Az, hogy kiírják, hogy nem loptak tőlük, nyilván kellemetlen, de nem változtat a tényen, hogy hány eladott készülékük van, és kevésbé rontja a nimbuszukat mint amennyire a vádaskodás emelte (pláne ha szépen elrejtik az oldalon és csak valami vidéki lapban "hirdetnek"... a samsungnak kéne egy komoly saját reklámot csinálni linkkel a apple oldalán lévő közleményhez amiről a számlát be kéne nyújtani az Applenek. Ez lenne a minimum.) -
juzer78
tag
Ezzel az apple pereskedési kedvét akarják elvenni, nagyon helyes, tetszik a döntés... máskor 2* is meggondolják majd, miért kezdenek el pereskedni...
-
tuser
aktív tag
Kicsit ovis a stílusod, de majd kinövöd.

Röviden ... épül pofozkodik, kit hol ér ... most nem jött be neki, sőt oda kell tertania a másik orcáját is.

#42 : Lefordítva : Igaz hogy padlóra küldték abban a bunyóban amit ő kezdett, deeee méééég níííncsvééégeeee bibibííí ....

-
nem értem a logikát. a pereskedés szánalmas, ha levesznek egy Samsung terméket a polcról, de végre helyrerakták egy per során az Apple-t, mert nem neki adtak igazat?
öhöm.
#38 - ebbe most nem megyek bele, de picikét gondolkodj el a dolgon, hátha bekattan valami és megérted, miről beszélek. meg azt is, hogy ki a troll.

-
Arena87
aktív tag
Azért ez kicsit már meredek nekem. Szerintem bőven elég lett volna kártéritést megfizetni, mint nyílvános megszégyenítést ráhorni Apple-re.

-
de hát akkor most mégsem szánalmas a pereskedés? egyszerre minden rendbe jött és tuti kerek a világ, mert az történt, amire senki nem számított (egyébként evidens volt, de hát itt mindenki jobban tudta) és egy független bíróság független döntést hozott?
nem értem én ezt már...

sőt, jobbat mondok.
a Samsung tuti LEFIZETTE a bírót, mert olyan nincsen, hogy egy bíró nem elfogult. ez így 1-1, az Usában az Apple fizette le a bírónőt, most az angoloknál a Samu az öreg bírót. talán még egy Samsung táblát is kapott sutyiba, ingyen!!! ilyenek ezek ám mind.

-
Brutális eb
addikt
Már olvastam másik portálon hatalmas

-
leslieke
Jómunkásember
Ez mekkora!
Grat a bíróságnak! 
-
tuser
aktív tag
Szomszédod baromi régóta egy 99999999999 YW -os hangosbeszélőn üvölti hogy te egy rohadt tolvaj vagy, gyermekszívet reggelizel és kecskékkel hálsz, emiatt több helyről is kitiltottak.
A : A bíróság kimondja hogy ez nem így van, s szabadon mondhatod hogy "Papírom van róla hogy ez nem igaz".
B : Szomszéd ugyanazon a hangosbeszélőn köteles üvölteni fél éven át hogy "Rágalmazom a szomszédaimat, pedig ők nagyon jó emberek".
Épűl megkapta a "B" -t nagyon is jogosan. Mondjuk én megfejeltem volna még egy, a rágalmazott versenytársak által szabadon megállapított, nekik fizetendő kártérítéssel is, hisz mint azt a jogvédőktől már megtanulhattuk, lehet hogy 987 ember nem szifont hanem a samu legdrágább modelljét vette volna meg, s ezt elhíresztelve a barátainak ők is vettek volna belőle, majd ők is tovabbadják, ...

-
kymco
veterán
Egyre jobban tisztelem ezeket az emberi gondolkodástól el nem szakadt bírókat, akik látják a pénz és a jogászok által keltett őrületet, és nem hajlandók behódolni. Remélem egyre többen merik majd felvállalni, hogy hülyeség az egész, és nem csak otthon, a boros pohár mellett...
-
ledgeri
nagyúr
Majd megemlegetik későbbi precedens ügyként mint ahogy a Wilson vs Wilsont... (csak kitaláltam..), de kb ekkora lesz ennek az értéke később..
-
bagkri01
őstag
Hát ez nagyon nagy. Talán észhez térnek az apple-nél, hogy nem kell minden hülyeségért perelni a konkurenciát. El kell fogadni, hogy a samu lenyomta őket a mobil piacon és ennyi. Kicsit még örülök is ennek a hírnek, pedig nem vagyok apple hater.
-
Rive
veterán
Háááát, lehet, hogy a Samsung-féle masina nem annyira cool, de ez az itélet nagyon

-
prolad
addikt

-
girhes
csendes tag
Egy kávét, 2 cukorral! Köszönöm!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
válasz
danikollar
üzenetére
Én is pont ezt akartam írni.

-
tdk.112
aktív tag
válasz
beautifulmin
üzenetére
+1
-
Én nem hiszem, hogy ez meg fog valósulni, gondolom lehet ezzel a határozattal is kezdeni valamit. Amúgy ilyesmire nem köteleznék egy céget, még akkor sem, ha tényként lehetne kezelni, hogy ő a hibás. Lehet normális ítéletet hozni megalázás nélkül is, elég az Eppülnek, ha a Samsung egy megnyert per után mindenhol azt fogja hangoztatni, hogy "mi megmondtuk".
-
Angel1981
veterán
Ez azért elég nagy arculcsapása az Apple-nek, még akkor is, ha dedósan azt mondom; "ők kezdték!"...
-
beautifulmin
aktív tag
Még azért ne igyon senki a medve bőrére, nem biztos, hogy az Apple ezzel nem kezd valamit. Ekkora megaláztatást nem hinném, hogy van gyomruk benyelni.
"A történet persze még nincs lezárva: az Apple keresi a jogi lehetőségeket a korábbi döntés megváltoztatására"
-
Dany007
veterán
Az igen

Ez ám a fagyi visszanyalás!
Mostmár remélem háromszor is meggondolják, hogy van-e értelme ilyenekbe belemenni. Mert ez már nem csak képletesen szólva ellen reklám az almás cégnek hanem szó szerint is. -
Иван
őstag
Nem csalódtam az angolokban - abszurd humorban verhetetlenek.

-
joe357
tag
No igen na végre. Nem elég hogy pofátlanul azt pereli aki gyártja a szarjai lelkét, de hogy mindenkit beperel másolás címen amikor baromira nem az almások találták ki a PDA és tablet kategóriát nonszensz. A startrek alkotói miért nem perelik az apple-t mert lenyúlta a 30 éves ötletüket?
-
gzbotii
nagyúr
Ez igen! Az utobbi udo egyik legnagyszerubb hire mobil fronton..a Jelly Bean utan

-
Nohát! Ezért érdemes volt ma reggel felkelni!

(#13) floatr
Hehe

-
joghurt
addikt
válasz
enginev3.0
üzenetére
Büntetőügyben ilyen esetben le lehetne ültetni az Apple-t hamis vád miatt. Nekem tetszik, hogy valaki megelégelte az állandó, nyilvánvalóan rosszhiszemű vádaskodásaikat.
-
Hehe...mekkora szívás. Ennél már csak az lenne vicesebb, ha az Apple oldala, megnyitáskor a Samsung honlapjára irányítaná az embereket.
-
floatr
veterán
Jéjzusom...

Mondjuk a sok sulykolást, hogy a samu egy kopigép, mivel lehetne ellensúlyozni
-
Dagidög
senior tag
Ezt rendesen megkapták, talán most már kissé kevesebb lesz a jogi hercehurca. Vagy még jobban felpörögnek és indulhat a popcorn-mozi.

-
danikollar
őstag
Erre szokták mondani, hogy "visszanyalt a fagyi!'
-
enginev3.0
félisten
Az mekkora durva

Az APPLE saját magát égeti le ezzel minden ember előtt aki meglátja a hirdetést, hisz akárki ránéz, eszébe jut majd, hogy "ja igen az apple "hülyeség" miatt perelte a samsungot, de rosszul sült el"
Nem járok apple oldalon, de ha járnék, minden alkalommal körberöhögném a reklámot

Mintha valaki beperelne egy másik embert, hogy "hé ezt a hajstílust tőlem loptad" aztán a bíróság kötelezné hogy magára tetováltassa, hogy "nem tőlem lopta" vagy ilyen feliratú pólót kellene hordania
Ezen most kész vagyok, nagyon jó

-
Maxentius
addikt
A Samsung és a formatervi innováció? Trololol...
De azért az tényleg bizarr, hogy az Apple a saját oldalán kell, hogy feltüntesse, hogy a versenytársa nem lopott tőle. -
harry3
őstag

-
S-eye
senior tag
Április elseje van?

Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Gyúrósok ide!
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Házimozi haladó szinten
- Okos Otthon / Smart Home
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- PlayStation 5
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R3 3100 8GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1650 4GB ZALMAN N4 RGB 450W
- Xiaomi Redmi A5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell Latitude 5430 - i5-1245U, 16GB RAM, 512GB SSD, jó akku számla, garancia
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)