- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Telekom mobilszolgáltatások
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
Új hozzászólás Aktív témák
-
Remélem majd Offline változatban is lehet majd használni, még ha egy kis pénzt is kell majd fizetni érte...
-
törölt tag
válasz
Aftereffect #123 üzenetére
ennek az összehasonlításnak nem sok értelme van. annyira magas árkategóriában nem sok termék szerepel eleve. de például az én telefonom tudásban hasonló, árban meg jóval olcsóbb, de a te elved szerint az iphone árkategóriájában sehol nincs ez a gyártó. igaz, hogy fordítva is igaz.
-
floatr
veterán
De már én is várom, hogy érdemi konkurenciája legyen a gugli szolgáltatásainak, mert akkor egy kicsit jobban összekapnák őket. Az meg hogy majd az apple micsoda keresőt csinál... meg lehet nézni, hogy jelenleg mi a felhozatal, amit még akár fel is tudnának vásárolni. Még a ms-nak sem jött össze, pedig volt mivel árukapcsolni azt is.
BTW, az apple is benne van a gugli elleni hirdetésekkel kapcsolatos panaszáradatban. Nyilván nem akar hirdetésekből pénzt, ha ennyire ráugrott a témára.
-
erdoke
titán
válasz
#16820480 #118 üzenetére
Szerintem rossz irányban tapogatózol, amikor egy nagyon hasonló keresőt képzelsz el. Az Apple maximalista cég a temékeit illetően, soha nem fog kidobni egy me-too cuccot, hanem megpróbál valami extrát letenni az asztalra. Leginkább a felhasználó szemszögéből történő egyszerűsítés/nagyszerűsítés vonalon. Talán a Siri ill. Wolfram Alpha vonalon érdemes tovább gondolkodni, és mindenképpen a mobil eszközkkel fókuszban. Tehát valamiféle hang/gesztus alapú, tanulékony keresést kepzelnék el.
Ugyanígy, ha kijönnek valamiféle térkép szolgáltatással, abban kesz valami más. Talán csak több létező megoldás összegyúrása, talán több. Az persze sanszos, hogy eleinte sok lesz a kompromisszum, jó eséllyel a lefedettség terén pl. Ahogy az Apple 1997 utáni termékeit elnézzük, inkább kiadnak valamit kevesebb funkcióval, de olyan felhasználói élménnyel, amilyet elképzeltek. Geekek számára talán kevés lesz a tudása, különösen az első időszakban, de amit tud majd, azért az iUserek nagyon nagy többsége szeretni fogja.
-
törölt tag
a YT tényleg szar, de jelenleg nincs nagyon életképesebb alternatívája. biztos én élek egy párhuzamos univerzumban, de nálam a bing nem jobb. sem angolul, sem más nyelven. két előnye van: szebb a kezdőoldala, és nincsenek vele elérhetőségi gondok Kínában
de még ha angolul jó is lenne, akkor is ott vagyunk, mint amit a többiek is emlegettek, hogy ha az USA-ban laksz, akkor oké, azon kívül meg létezik még pár ország (nézd meg mondjuk a bing térképen Shanghai-t. egy 20+ milliós város kb 3 utcából áll
)...
az A kereső nyilván nem lehetne olyan, mint a G-nek, mert nem úgy épül fel a cég, nem tudnák úgy finanszírozni. de egyáltalán nem biztos, hogy jobb lesz. sok A termék nem lett igazán sikeres, hiába tolták/tolják. nézd meg, hogy a G+ sem sikeres igazán, pedig a világ egyik legnagyobb cége csinálja. a wp7 sem igazán sikeres egyelőre, pedig a világ egyik másik legnagyobb cége csinálja, karöltve a világ legnagyobb gyártóival. nem feltétlenül olyan egyszerű ez, hogy elgondolják, és áttolják az embereken, mint az úthengert. persze az apple tárobon könnyebb áttolni, majd meglátjuk. -
csipuka
senior tag
"Egyrészt semmi szükségük rögtön a reklámokon gondolkodni, akár teljesen más üzleti modellt is kialakíthatnak"
Maximalisan egyetertek!
A google "ingyen" adja a dolgokat, ezert a reklamokkal fizetsz. Az Apple tularazza a dolgait es igy fizeted ki a szolgaltatast. Mindetto mukodokepes megoldas jelenleg.
Mi a mano a YT?
Szerintem ha finomitnal a stiluson sokkal elorebb lennel. Nem minden fekete/feher.
En nem hasznalok minden google szolgaltatast, de amit igen azzal elegedett vagyok:
gmail, maps, picasaweb, latitude. Ez utobbi mar parszor kihuzott a bajbol amikor asszony eltevedt es en megmondtam merre kene mennie
Nekem nincs bizodalmam alapvetoen a felho alapu szolgaltatasokban, ezert modjaval hasznalom.
Megittam egy fel uveg bort lassan alukalni kene -
erdoke
titán
válasz
#16820480 #114 üzenetére
Először is: felsoroltam a legnagyobb guglis szolgáltatásokat, és a többire írtam, hogy hulladék. Nem árnyalatnyi a különbség ahhoz képest, ahogy te tálalod.
Sajnos a YT is hulladék lett. Egyrészt nem tettek róla, hogy minden mobil eszközön működjön (a felhasználóknál lévő eszközök nagy többségén problémás, beleértve a nagy tömegben eladott olcsóbb androidos készülékeket), másrészt lassan teljesen elborítja a reklám, ami alól nincs kibúvó, akármilyen régi törzs felhasználó vagy, ill. az se megoldott (tudtommal), hogy esetleg fizetnél valami aprót a reklámok eltüntetéséért.
Másodszor (és ezt is leírtam már): Ha az Apple keresőt csinál, az nem pont olyan lesz, mint a Google-é. Egyrészt semmi szükségük rögtön a reklámokon gondolkodni, akár teljesen más üzleti modellt is kialakíthatnak. Ugyanígy az se létszükséglet, hogy már az elején nyomják más platformokra. Azt gondolni totál naívság, hogy G Mapsnél nem lehet jobbat csinálni. Nézz meg egy Nokia Mapst pl, és erőforrások tekintetében az Apple elég magasan a közelmúlt Nokiája fölött van. Ezek tények, és bármennyire is szeretnéd, nem próbálom meg velük azt beállítani, hogy az Apple az isten. Jelenleg a világ legtőkeerősebb vállalata, ami éppenséggel alternatív térkép megoldáson dolgozik. Ha nagyon kell, megveszi a TomTomot kilóra (nesze neked TeleAtlas térkép a Google Mapsben).
(#115) NGA
A Bing angol nyelven már jó ideje jobb kereső, mint a Google. A Nokia Maps-szel karöltve olyan környékeken is jó térkép szolgáltatást tud majd nyújtani, ahol a GM sem az igazi. Itt tart a Bing.
-
törölt tag
"A többi Google szolgáltatás egyébként is hulladék"
pont ebben a topikban írtad. tehát a google szar, az apple meg isten, mert ők úgyis a semmiből egy lépcsőben csinálnak egy olyan szolgáltatást, ami jobb a gmaps-nél, és még más platformok felé és irtékesíthető lesz, és újra megváltják a világot vele.egyébként meg azért lehet félni tőle, mert egyáltalán nem biztos, hogy jobb lesz, hiszen semmit nem tudni róla. az biztos, hogy az Apple-nek jobb lesz persze. aztán majd megint kihagynak belőle valami funkciót, és előadják, hogy az felesleges, úgyis csak az androidos köcsögök vesztegetik ilyennel az idejüket és enélkül is twiceasamazing...
-
csipuka
senior tag
Minden bizonnyal nem vagyok teljesen objektiv, bar torekszem ra
A mondatod szo szerint ugy szolt ahogy idezted, de a kontextusbol nekem az jott le, hogy le van sajnalva a tobbi, csak erolkodik.
A sensation hatlapja nagy resze fem es nem horpad, mivel ilyenem van csak tudom. Valszeg a Galaxy S II-re gondolhattal, mert annal szoktak ezzel a "problemaval" elojonni.Pontosan ezert nem vettem tablet-et, mert csak erre hasznalni azert az arert sok. De most jon ki valami kecsegteto (nagyker) aron 120$-ert . Meglassuk.
A nagytestver hozzaallas parszor mar elgondolkodtatott a Google eseten, de meg nem erte el nalam a kuszobot.
-
összességében nem félek, csak ugye egy lépcsős határidő az év vége, és kíváncsi leszek a lépcső megugrására, annak mikéntjére és milyenségére!?!?
aggodalmam csupán arra irányul(hat) - kiindulva akár a google maps első szakaszából -, hogy nem mindenhol fog menni minden azonnal...de mondom, ne legyen igazam!
-
erdoke
titán
Bizonyára az érzelmeid befolyásolnak, amikor vitázol, mert én óriási különbséget látok az általad nekem tulajdonított:
"a tobbiek miert erolkodnek, minek?"
és az általam korábban leírt:
"(egyelőre?) csak a pénzüket vesztegetik ezen a piacon" között.A horpadozó hátlapot tulajok mondták vagy írták be fórumokon, nem az ujjamból szoptam. Nem fogok ilyesmit kitalálni, hogy ezáltal valami mást fényezzek, már a feltételezés is sértő.
"veszek joanyameknak egy ipad-ot, mert arra kene, hogy skype-oljunk. Anno megneztem eloben az ipad-ot es a galaxy tab boven pariban volt vele."
Meg kell nézni a Skype alkalmazások kinézetét és működését, ebben nem tudok véleményt nyilvánítani. Mindazonáltal mindkét megoldás igen drágának tűnik erre a célra....
(#107) Pikkolo^^
Ugye nem haragszol, ha megkérlek, ugyan irányíts oda, ahol én azt állítottam, hogy itthon mindenki mindent megvesz? Amit leírtam, abból nem ez derül ki, de még csak az ellenkezője sem.
(#109) kali
Minimum iOS6-ig lesz Google Maps, de nem igazán értem, miért félsz egy alternatívától, amiről még semmi konkrétat nem tudni.
-
válasz
Tikakukac #105 üzenetére
így jártak...
én mindig csak új telefont veszek, de 15 év alatt 1 - azaz egy - telefonom volt függetlenül vásárolva, a többi a szolgáltatómtól, mégsincs probléma azok eladásával, szerencsére annak ellenére is bizalommal megveszik tőlem, hogy t-mobile, ami az esetleges tiltás szempontjából is veszélyes - lehetne...
de mindegy is, nem megyek bele jobban, ez nem az a topic, mindenki másként csinálja...legalább az év végéig maradjon a google maps, utána meg lehet, hogy már nem is iphone telefonom lesz, a jövő ködbe burkolózik...
-
csipuka
senior tag
Nezd, egyaltalan nem szemelyeskedes a celom, ne is ugy vedd kerlek.
Pl az egyik utolso hozzaszolasnal amikor kijelentetted, hogy az ipad-nak 60%-os reszesedese van akkor a tobbiek miert erolkodnek, minek?
Hadd erolkodjenek, jobb ipad lesz kesobb ebbol is.
A horpadozo Sensation hatlaprol ne is beszeljek. Marhasag.Szamomra az Apple perelesi modszere a gusztustalan. Meg akarja tartani a dominanciajat a perekkel. De ez meg meszebbre visz.
En elgondolkodtam anno, hogy veszek joanyameknak egy ipad-ot, mert arra kene, hogy skype-oljunk. Anno megneztem eloben az ipad-ot es a galaxy tab boven pariban volt vele.
Nekem mindketto akadt valahol, de boven a tureshataromon belul.
Megse vettem meg egyiket sem, mert nekem ennyit nem ert.Mivel rendszert is valaszt az ember, nem csak keszuleket, en az android es a linux mellett maradtam, es igenis fontos szamomra, hogy ha verseny van akkor egy szolgaltatas az en platformomon is megjelenjen. Kulonben vagy turok vagy valtok.
Tehat, ha az Apple kijon egy fasza uj maps-al, akkor en is tapsikolni fogok.Meg ha nekem nincs is bajom a mostani google maps-al sem.
-
Tikakukac
titán
Boltból vették függetlenül. Így buktak rajta bőven. Aki meg nem fél alig használt telefont venni, az meg megveszi úgy. Az újdonság varázsa többletet meg az első tulaj fizeti meg. Mondju használtan iPhone sem olcsó dolog, ez vevő szempontból rossz, eladó szempontból jó. De ez már részletkérdés
-
amennyiben itthon is teljeséggel részletes és használható lesz, úgy okés, de ezzel kapcsolatban vannak kétségeim - bár ne legyen igazam...
Tikakukac; bukni? akkor a másik véglet; még iphone sem volt a tulajdonomban, már akkor is úgy láttam, hogy mondhatni az tartja legjobban az árát!
-
csipuka
senior tag
Hat neha kineznel a csovon kivul, akkor meglatnad milyen mas is az elet.
Miert kell elvinni a topikot abba az iranyba, hogy Apple jo, google rossz?
Foleg ha az Apple dominal valamit az nagyon faja, ha a Google akkor gonosz.
En az eletben nem vennek Apple termeket, de elismerem, hogy jot alkottak, csak engem hidegen hagy a termekuk. Van versenges, elore visz minket, de nehogy mar az egyik gane a masik meg az isten. Nincs akkora kulonbseg kozottuk.
Azert lassuk be, ha nem lenne Android, akkor multitask se lenne meg az IOS-en
Hadd versenyezzenek, es mi meg boldog felhasznalok elvezzuk. -
erdoke
titán
válasz
Pikkolo^^ #94 üzenetére
Ha vettem egy 140-240e Ft-os tabletet, ugyan milyen gondot okozhat több hónap alatt 15-20e Ft-ot kifizetni szoftverekre? Igaz, hogy a cégesekkel együtt, de én 11 hónap alatt már inkább 120e Ft környékén vagyok, és akkor a magazin előfizetéseket, ill. audiobookokat nem is számoltam...
Ha azt hiszed, azért van Magyarország a második körben (mindössze egy hét csúszás!) egy új eszköz kiadásakor, mert kevés fogy, és nem költünk szolgáltatásokra, akkor nagyon tévedsz.
Persze a hardver is fontos, és az olcsó, gagyi műanyag SGS2 vagy a hártyavékony, horpadozó hátlapú HTC Sensation pont nem a felsőbbrendűségéről híres, még ha el is tekintünk attól, hogy a gyári ROM-okon akadozik a képek görgetése, vagy a főmenü...(#99) kali
"a google maps tetszik, kár lenne érte!"Ha kapsz egy legalább olyan jót, de reklámok nélkül, nem fogod sajnálni.
-
válasz
Tikakukac #97 üzenetére
végletek mindenhol vannak! sőt, még kitalált vagy eltúlzott végletek/szélsőségek is, pont ezért csak a saját véleményemre adok, nem különösebben érdekelnek a tesztek, statisztikák, vagy az elfogult vélemények!
nekem nem beillkeszkedni, vagy vagizni kell egy/a telefon, simán csak használni akarom!
persze nem játékra, tehát az sem mozgat, hogy melyikre mennyi és milyen játék van, más szempontokat nézek!
ja, a google maps tetszik, kár lenne érte! -
Pikkolo^^
addikt
válasz
bLaCkDoGoNe #96 üzenetére
Szubjektív véleménye van az illetőnek.
-
Tikakukac
titán
Szobatársaim is bevásároltak, egyik i4-et másik i4S-t, "társaságba beilleszkedni és vagizni jó lesz, plusz azért jó sok játék van rá" címszóval. 5 tonna anyázás illetve 3 cserekészülék fogyott el náluk 3 hónap alatt. Azóta sgs2 és sensation xl tulajok. Vicces, hogy egy 2 éves telóval nem szoptam annyit adroid-wp7-wm6.5 ciklus alatt mint ők. De ugye ez elszigetelt eset, csak megjegyeztem, hogy van másik véglet is
-
Pikkolo^^
addikt
Egy átlag kelet európai iPad felhasználni mennyit költ Apple szolgáltatásra? Kb. 0 Ft. Az Apple termékek titka a hype. Kollégámnak ill. Ismerősömnek is csak addig tetszett a iPhone 4 amíg élőben meg nem nyomogatott egy HTC Sensation-t ill. Galaxy SII-t. Utána már nem volt hype egyiknél sem.
Az Kindle Fire a szolgáltatások miatt fogy annyira, itthon nem lesz kelendő.
-
törölt tag
hát, az ipad (meg iphone) eladások egy jó nagy részéért az ázsiai márkabuzik felelősek. nem lényeg az ára, csak apple legyen, mert az a legjobb. tök mindegy az ára, csak Merci legyen, mert az a legjobb. stb. nem véletlenül van 15+ millió 4S a China Mobile hálózatán úgy, hogy nem is tudják velük használni a 3G-t, mert nem kompatibilis, és a szolgáltató nem is árulja. az ilyen első hétvégés eladáok és preorderek jó része is itt köt ki szerintem, bár ez persze már csak feltételezés.
a Fire viszont tök más helyzetben van, szerintem nem hasonlít rá ilyen tekintetben. ott tényleg a szolgáltatások miatt veszik sokan. a G táblákon maga a market (mostmár play) adja a háttérszolgáltatást, és amúgy nem is rosszat, csak sajnos nagyon régiókorlátozott még. az amazon ebben jó, hogy egy kiépített boltot tolhatott mögé. -
erdoke
titán
válasz
#16820480 #91 üzenetére
Hatalmas tévedés azt hinni, hogy kizárólag az ára miatt adnak el a Fire-ből havi szinten milliós nagyságrendben. A PlayBook is sok helyen 199 dollár az utóbbi időben, hardveresen még jobb is, mégis messze van a Fire mögött. Sokan még most se értik az iPad "titkát", de az Amazonnak sikerült felfogni.
-
törölt tag
igen felhekkelni lehet rá. odaszámolhatjuk a Touchpad-et meg Playbook-ot nyugodtan, az kb semmit nem dobna szerintem a számokon, amilyen remekül fogytak
én örülök neki őszintén, hogy a többi gyártó is vesztegeti a pénzét ezen a piacon, mert sem a Fire, sem az ipad nem felelne meg az igényeimnek, így nem lenne táblám, ha csak ők ketten versenyeznének. szerintem még van pár ilyen ember azért. mondjuk a Fire nem lenne olyan rossz, ha lenne rajta előlapi kamera, meg vanilla android futna rajta. azon az áron nem meglepő, hogy fogy. kíváncsi leszek a hasonlóan árazott Nexus tábla mennyire lesz kelendő. -
erdoke
titán
válasz
#16820480 #89 üzenetére
Én úgy tudom, hogy csak felhackelni lehet rá a Marketet. BB Playbookra és HP TouchPadre is lehet full, Google rendszerbe integrálódó Androidot hackelni, akkor azokat is oda számoljuk?
Nem lenne ez ennyire érdekes, ha a Kindle Fire nem fogyna jobban, mint az összes többi androidos tablet együttvéve.
Tehát van az iPad, van a Kindle Fire (tehát két, a felhasználó szempontjából "zárt" rendszer, ahol a bevétel az "ökoszisztéma" gründolójához folyik be) és vannak a futottak még tabletek, mint pl. a Galaxy Tabok, a Xoom, a Playbook és a többiek. Ez azt jelenti, hogy az Apple-nek bő 60, az Amazonnak 20, a Google-nek kb. 10-15 %-os részesedése van a tablet piacon, már ami az elmúlt időszak értékesítési számait illeti. Figyelembe véve, hogy a 101-15 %-ot hány gyártó hány típusa adja ki, emellett ezek a gyártók mennyire nem keresnek a kapcsolódó szolgáltatásokon, nem nehéz rájönni, hogy (egyelőre?) csak a pénzüket vesztegetik ezen a piacon. -
törölt tag
annyi köze van hozzá, hogy arra az alapre építkezik, fel lehet rá tenni a marketet, vagy akár egy sima ICS romot is, ahogy emlékszem. vagy akkor már a sense felületes telefonokat se soroljuk ide? egyébként nem csak a Fire teljesít jól, a Transformer táblák is elég sikeresek voltak, meg a Samsung is azért jól elvan. egyre jobban.
egyébként én tudatosan választottam Xoom-ot. nem pénz miatt, mert belefért volna egy ipad is simán, de azt próbáltam, és nem tetszett. számomra semmivel nem nyújt többet, amire használom, arra ez tökéletesen megfelel, és nem csalódtam benne. majd esetleg arra az új Asus referenciamodellre lecserélem nyáron, mert az kisebb, könnyebben kezelhető, de amúgy ez is tökéletesen jó jelenleg.
-
Tikakukac
titán
válasz
Aftereffect #83 üzenetére
Én inkább máshogy fogalmaztam volna át, de sheratan már közelít afelé, ahogy érzek
-
erdoke
titán
Mindezt úgy írod, mintha az Apple-nek is mindent alá kellene rendelni a reklámoknak. Alapvető tévedés, ők nem hivatásos adathalászok, ahogy a MS sem.
Én semmilyen reklámot nem vagyok hajlandó megtűrni a mobil eszközeimen, beleértve a webes keresést és a térképet is. Áldozni is kész vagyok ezért, mint ahogy sok hasznos alkalmazás esetében meg is tettem. -
NGA
addikt
Azért elég nehéz dolga lesz a keresőfronton, nem hinném, hogy elkezdenék a weblapokat átseozni epölre. Nem csak annyi, hogy mától elkezdünk használni egy másik keresőt, ez nem ilyen egyszerű. Ki kell mögé építeni egy akkora rendszert, mint az adwords és az analitics. Jelenleg bármennyire is soknak tűnik az okostelefon, a kereséseknek csak kicsi részét adja. Ezt számadatok is bizonyítják.
És itt kapcsolódik a gmail, youtube is ehhez, mivel az adwords számára ad információkat a szokásokról. És igy sokkal relevánsabb hirdetések jelennek meg. Több az átkattintás, és kevesebb a visszafordulás.
-
törölt tag
válasz
Aftereffect #83 üzenetére
a maradék 40% pedig szívesen választ más terméket
-
Put2
tag
Tudom, h sz@rnak a fejünkre, meg azt, h magyarország 1 kis "pont" nekik.. Azt is mondhatnánk, örüljünk annak, h magyarországból ez is megvan! De szerintem ez csak kényszerből van! Mivel az egész földet le kellett fényképezni, különben nem lehetne google föld, ha hiányoznának darabok belőle... Ezért lenne jó 1 alternatíva, hátha az jobban odafigyelne a "pontok" részletére
Mivel a konkurenciának mindig is többet kell nyujtani, h versenyképes legyen... De nem tudom, h van-e más aki műholdas térképet készít..
-
dabadab
titán
Kizart. Szinte teljesen biztos vagyok, hogy ez programozok sajat akcioja volt, jogasz nem latta a dolgot.
"sokkal több pénzük van pereskedni, mint amennyit az OpenStreetMap.org össze tud kalapozni"
Szerinted ha az OSMF bekopog a Samuhoz*, hogy "jonapot, szeretnenk betiltatni az iDevice-ok forgalmazasat, mert megsertettek a szerzoi jogainkat", akkor elzavarnak oket?
*: nem valoszinu, eleg egyertelmu volt, hogy bekes megoldast keresnek a helyzet rendezesere
-
Pikkolo^^
addikt
válasz
Brutális eb #62 üzenetére
Kivétel a Lumia család :-)
-
-
danih
veterán
Nem elképzelhető, hogy a dologban szerepet játszik a google új, egységes felhasználási és adatkezelési feltételrendszere?
Nem olvastam még, csak eszembe jutott. -
erdoke
titán
Docs egy vicc más online megoldásokhoz képest, MS Office-ról nem is beszélve, ami jön iPad-re is. Gmail előnyeit nem látom Hotmailhez képest, de van még pár egész jó webmail megoldás.
Ezek egyike se olyan, amit veszettül hiányolnának a felhasználók, ha nem lennének alapértelmezettek iOS-en (Gmail most sem az). A "hulladék” nyilván a személyes véleményem, a könnyű helyettesíthetőség már sokkal objektívebb megközelítés. -
dabadab
titán
"Jogász-e vagy?"
Nem, viszont egyrészt a CC pont arról szól, hogy mindenki számára nagyon egyértelmű legyen, másrészt meg a cikkben is linkelt OSM Foundation blogbejegyzésben is említik ezt a dolgot.
"az OSM oldalai alapján egyáltalán nem biztos, hogy fel kell tüntetniük bármit is az alkalmazásban."
Ezt hol olvastad rajta? Semmi ilyesmit nem látok ott. Ez az oldal arról szól, hogy az OSM adatokból kreált további művek egészét CC-BY-SA alá kell-e tenni, nem arról, hogy maga az OSM adat az alá kerül-e (mert az egyértelműen ott van).
Szerintem rendkívül kínos, amikor egy ekkora cég (ráadásul olyan cég, aki komolyan software-ekben utazik) nekiáll warezolni.
-
Xero
nagyúr
"A többi Google szolgáltatás egyébként is hulladék, a nagyon nagy többségnek már most se hiányozna."
Ezzel azért nem egészen értek egyet. A kollaborációs megoldásaik (groups, docs megosztás és szerkesztés)valamint az analytics is egy elég jó ingyenes termék. A magán levelezéseim nagy része is gmailen keresztül fut. Nekem ezek hiánya mind-mind fájó pont lenne. Nyilván a komoly érvágást egyedül a mail okozná, de ezt is szépen lassan telepítem át a me-s accountjaimra.
-
Sofian
őstag
válasz
bLaCkDoGoNe #58 üzenetére
Szerintem komolytalan, hogyha valaki egyszerűen kijelenti, hogy a Google szolgáltatásai egy kalap medvekakit érnek... Ugyanannyira komolytalan, mintha ha az Apple egyik szolgáltatására mondaná ezt...
-
Sofian
őstag
válasz
Brutális eb #62 üzenetére
Nincs baj a Bing-gel, ha az Egyesült Államokban élsz..
-
Itt van egy valamivel részletesebb leírás. About mélyére eldugni nem elég.
"For a browsable electronic map (e.g. embedded in a web page or mobile phone application), the credit should typically appear in the corner of the map, as commonly seen with map APIs/libraries such as Google Maps."
-
Elég konkrétan le van írva az OSM licencelési feltételei között, hogy fel kell tüntetni a forrást.
-
danih
veterán
válasz
#16820480 #64 üzenetére
Ez nekem is eszembe jutott, egy cég, ami egy fingásért is feljelent, pont ebben az ügyben ne lépne.
Akkor most lehet jönni, hogy nem etikus. De ezzel egy apple nem érvelhet, nincs meg rá az erkölcsi alapja.
Mindegy, nem is érdekel, a verseny innovációra késztet, ez a lényeg. Ne lazsáljon senki. -
törölt tag
ha ipari kémkedéssel vádolják Schmidtet, akkor tessék bíróságra vinni az ügyet vagy valami. azt megértem, ha üzletileg jobban kijönnek a saját szoftverük fejlesztésével, csak ez az indoklás nevetséges mögé.
egyébként ebből is biztosan olyan más platformokon remekül eladható megoldás lesz, mint a facetime meg a többi... -
dabadab
titán
Egyebkent az a teny elsikkadt, hogy az Apple ezzel a lepesevel szerzoi jogot sert, mivel az OSM CC-BY-SA licensszel teszi kozze az adatokat, az Apple meg elfelejtette az attributiont.
-
válasz
Egyszerűen muszáj leírnunk a véleményünket, nem kell semmi támadást belelátni.
Bár én csak a magam nevében beszélek...
-
Tikakukac
titán
válasz
Akkor az sem baj, ha a Mac felhasználókat elküldöm a nem hozzájuk kapcsolódó hírekből, mikor ugyanezt teszik. Mert a fröcsögés az megy a HTC topikoktól megkezdve a Windows-ig, és a hangnem az ittenihez képest finoman szólva is offenzív és paraj. Legyen véleménye mindenkinek és indokoljon. Függetlenül attól, hogy használja vagy sem.
-
joey04
titán
Ahogy írták is, ez nem új (és nem is alaptalan) pletyka.
Csak idő kérdése. -
bLaCkDoGoNe
veterán
A komolytalan az, hogy egy érdemi hozzászólásra ennyit tudsz ideböfögni.
Komolyan mondom, nem értelek titeket. Ha nem használtok Apple eszközöket, akkor mi a mélyhűtött medvepöcst (sic) érdekel titeket, hogy milyen térkép lesz benne? Ti nyugodtan használjátok majd tovább a GMaps-et PC-n, Androidon, akárhol. Minek kell minden ilyen hírnél összegyűlni és hörögni? Mit kompenzáltok ezzel?
-
dabadab
titán
A OSM-nek egyaltalan nincsenek legi meg muholdas felvetelei, igy naluk az ujrafenykepezes fel se merulhet
Egyebkent az OSM eleg erdekes valasztas (ha valaki nem ismerne: kb. ez a terkepek vilaganak Wikipediaja) es mondjuk nem mentes a kihivasoktol: Sopronban pl. az utolso fucsomo is dokumentalva van rajta (jobban, mint a mapsen), Nagylozs viszont csak egy paca, egyetlen utca sincs jelolve rajta. Mindenesetre en orulnek annak, ha az Apple bankban unatkozo penze az OSM fejlesztesere menne el.
-
erdoke
titán
válasz
#16820480 #44 üzenetére
Tehát még egyszer: Eric Schmidt, akkoriban a Google CEO-ja, 2005-2007-ben, amikor az iPhone-t tervezték és piacra dobták, tagja volt az Apple boardjának, ahol általában a stratégiai szintű döntéseket szokás hozni. Rengeteg belső információrra, tervekre volt rálátása. Véletlenül pont ebben az időszakban döntöttek az Android kapacitív kijelzőhöz igazításáról, merthogy eredetileg görgőhöz készült, akárcsak a BB OS, hiszen annak szánták versenytársul, mielőtt (és sokáig azután is, hogy) a Google felvásárolta a projektet. Ezek tények, amiket nehezen lehet másképp értelmezni. Mindeközben a Google és az Apple stratégiai szövetségben volt, Schmidt és Jobs pedig haverkodott. Ezért érezte árulásnak, ami történt, és ezek folyományaként fogja az összes Google szolgáltatást kipicsázni az Apple az iDevice-okról. A felhasználók szempontjából a Maps a legfontosabb, mert az a legnehezebben helyettesíthető, stratégiailag pedig egy fejlettebb keresési megoldás, amit majd más platformokra is tovább lehet adni. A többi Google szolgáltatás egyébként is hulladék, a nagyon nagy többségnek már most se hiányozna.
keresre moderalva
[ Módosította: doc ]
-
Ez pontosan kifejezi Székesfehérvár jelentőségét az USÁból nézve.
Jelezni jelezheted nyugodtan a problémákat. (A Google-nek pláne; nem ők csinálják a térképet.) De ismétlem magam: egy vidéki város kutyát nem érdeklő kis utcájához képest még több száz kilométernyi új autópályával is évekig el voltak maradva. Jómagam sokszázas hibalistát toltam már a Tele Atlasba, és csak ezeknek a (magyarul beszélő számára) triviális elírásoknak az ellenőrzése és javítása vett igénybe számukra egy évnyi átfutást. Pedig akkor még a TA-nak volt magyar irodája, 3 droiddal. Azóta már az sincs, csak egy K-európai közös gettó.
De megnézheted a Bing Mapset is, valószínűleg ott sem lesz sokkal fényesebb a környéked.
Az Apple meg mindig is kifejezetten arrogáns, USA-centrikus náci cég volt; tőlük se reméld szerintem, hogy épp Székesfehérvár-alsóval kezdenék a szubméteres felbontású műholdképek publikálását.
Az OpenStreetMapen viszont ha nem tetszik a rendszer, akkor nem a szádat járatod és siránkozol, hanem belépsz, korrigálsz, örülsz.
-
Angel1981
veterán
válasz
Black Dragon #1 üzenetére
Én is erre gondoltam!
Ha tök ugyanaz lenne, az iFanok arra is rámondanák, hogy 1000X jobb.... -
törölt tag
az iphone meg nem okostelefonnak indult... nem kell ezt túlmisztifikálni: reagáltak a piaci igényekre. alkalmazsáok kellenek? tessék. érintőképernyő kell? tessék. néz meg mi van az olyan cégeknél, akik nem hajlandóak ennek megfelelően menni: Nokia, RIM, de még egyelőre az MS is ennek issza a levét.
-
csipuka
senior tag
-
csipuka
senior tag
En ugy tudom a sztorit, hogy a LinkedIn eleg sok google-s fejlesztot 'lenyult'. Feltorekvo ceg, kellett a programozo, reszvenyopcioval meg milliomosok lehetnek. Az FB-rol nincs infom.
Amugy eleg kozel van par google epulete, nem kellett messze menni az interjura. Fura volt latni. -
csipuka
senior tag
A google-nak ugy lett android-ja, hogy felvasarolt egy ceget, es elkezdte nyomni. Elegge publikus az info.
Ettol fuggetlenul abszolut nem tartom kizartnak, hogy profitalt az Eric gyerek es az Android a board tagsagbol. De szemellenzosnek kell lenni ha valaki azt hiszi, hogy csak a google-nak volt ez jo, es lenyultak mindent. -
törölt tag
nézd, az szerintem egy teljesen irreális elvárás, hogy ha egy ember átmegy egy másik céghez, akkor nem használhassa fel az előző munkahelyén megszerzett tapasztalatokat, illetve a saját szakmabeli tudását, hogy dolgozzon. a G-től is ment át fejlesztő például a fb-hoz, mert nem tudott rendesen érvényesülni és/vagy több pénzt kapott, aztán megcsinálták vele az új fb chat és messaging rendszert. ez ilyen. egyik helyen nem kell, akkor megy máshova.
ezért gyűlölni meg árulónak tekinteni valakit az rendkívül gyerekes. és erre a sértődésre építeni egy multi üzletpolitikáját pedig rendkívüli korlátoltságra utal szerintem, ugyanis innentől vallásháború az egész. mintha Usain Bolt úgy akarná bevédeni magát, hogy feljelentgeti a sportfelügyelőségre a vetélytársakat, mert valaki el mert ellene indulni 100-on. -
csipuka
senior tag
Tessek:
Art Levinson
Masik link -
Xero
nagyúr
"Ha jol emlexem az Apple embere is ott volt a Google board-ban 2009-ig,..."
Én nem igazán emlékszem ilyesmire. Tudnál valami forrást adni ehhez? Komolyan érdekel.
Mellesleg legjobb tudomásom szerint 2007-től minden iPhone-al és App Store-al kapcsolatos témánál kivonult az ülésekről. Nyilván az ötletet még hasznosíthatta, de a későbbi fejlesztésekbe már nem látott bele.
-
csipuka
senior tag
-
Put2
tag
Én örülök, h ez a sz@r google map-ot lecserélik, mert már kezd idegesíteni, h 10 éve hiányos térképek vannak magyarország szerte... Nem ártana már ujrafényképezni 1-es területeket.. Van ahol a felbontás még olyan gyalázatos, h ha ráközelit az ember, akkor csak 1 nagy összemosodott képet lát! Pl Székesfehérvár.... A másik dolog, h az utak L vannak csúszva...a müholdas képekhez képest Ez kb 6 éve van így.. Emléxem, h 1ik naprol a másikra csúsztak L az utak, mert pont utvonalat tereztem, és pár nap mulva újra próbáltam és már L volt csúszva.. Nem igaz, h ezt nem tudják kijavítani, szerintem sokan jelezték már..!
-
Xero
nagyúr
Eddig sem nagyon használtam a Maps-et, ezután sem fogom bármi is változzon benne, de ettől még kíváncsi vagyok.
Három-négy éve Sygic-el váltottam le, a Navigon megjelenése óta pedig azzal. Egyszerűen kevés a lehetőség benne. -
GALARDO
addikt
Nagyon kíváncsi vagyok, biztos jó lesz.
-
pakriksz
őstag
hát nem értitek? Minden másolás amit nem az apple csinált. A gugli maps is apple másolat, bár még nem létezik az amiről lemásolták. Az android is ilyen. Igaz hogy amikor elkezdték fejleszteni kósza gondolat sem volt az iphone, de az is apple másolat. A gugli kereső is apple másolat, sajnos az eredeti elkészültére még itt is várni kell.
@Pikkolo^^: ez az eric bitanggyors coder lehet
-
erdoke
titán
válasz
Pikkolo^^ #32 üzenetére
Aha, szép mese. Elképzelem, ahogy 2006 magasságában Eric Schmidt bemegy a guglihoz egy Apple board ülés után, majd előadja, hogy olyan víziója támadt, amiben kapacitív kijelzőre, azaz ujjal érintésre optimalizált mobil OS-re vevők az emberek, és gyorsan ilyet kell fejleszteni. No persze.
-
szaszayanou
aktív tag
"...iPhone-on bevezetett képmenedzselő alkalmazás a földrajzi helyzet megadására nem a Google Mapset használja, hanem egy konkurenst, az OpenStreetMapet. Ebből egy szaklap azt a következtetést vonta le, hogy az Apple az iOS következő verziójában már a cég saját térképes szolgáltatása szerepel majd."
Csak én érzem úgy, hogy híján vannak a deduktív képességeknek?
-
erdoke
titán
válasz
Tikakukac #26 üzenetére
A lényeg pont az egységben van, nem a részek tudásában. Nem az az igazán fontos pl. Egy térkép szolgáltatásnál, hogy 3 POI-val és két mellékutcácskával részletesebb, hanem ahogy a rendszerbe integrálják, ahogy hozza ugyanazt a fílinget, mint minden más.
A felhasználók 90+ %-a pedig nem mókolós, sőt, kifejezetten azt szereti, ha "just works". -
Tikakukac
titán
Ők tudják. De ha mindenki szembe jön veled az autópályán akkor lehet, hogy meg kéne fordulni, de tényleg nem érdekelnek, én mókolós ember vagyok, nekem nem fognak gyártani semmit. Csak ha innen-onnan össze szednek dolgokat akkor ne adják el spanyol viaszként. Attól rosszul vagyok.
-
A GoogleMaps különböző térképes cégektől szerzi be az adatbázist; Magyarország esetén pl. a Tele Atlastól (ami már vagy egy éve TomTom). Ezeknek a térképes cégeknek megvan a maga vízfejű, bürokratikus menetrendje a térképek javítására, és kibocsájtására. Konkrétan tudom, hogy a Tele Atlas esetén ez kb. 1 év. (Ez mondjuk az M8-as híd, az M6-os és az M60-as átadásánál is szépen megfigyelhető volt a GoogleMaps-en is.) Ehhez jön még az az idő, amíg a Google ül rajta, és bekonvertálja a saját adatbázisába.
Az sem utolsó szempont, hogy a térkép-beszállítók miatt például járműkövetési célra kifejezetten tiltja a Google licence a felhasználást. (A Mávnál elérhető, mozdonyok helyzetét és késését kijelző térkép készítői úgy látszik, tojnak erre, amíg valaki be nem súgja őket a Google-nak.)
Ettől függetlenül is, a GoogleMaps saját weblapon/alkalmazással továbbszolgáltatásáért igen vaskos jogdíjat kell fizetni.Ezzel szemben az OpenStreetMap azonnal frissül, amint javítja valaki. Ingyenes, és bármire felhasználható.
A GoogleMaps egyetlen előnye vele szemben a műholdkép/streetview.
-
erdoke
titán
válasz
Tikakukac #21 üzenetére
Szó sincs 100 % saját kútfőről, ahogy a hírben szereplő akvizíciók is mutatják. A bankban elfekvő 100 milliárd dollárból elég sok mindent meg lehet valósítani — vagy így, vagy úgy...
(#23) Sofian
Mi a szánalmas? Hogy a Google első számú vezetője az Apple vezetőségében csücsülve, annak sok belső információjára alapozva, csöndben beindított egy ellen rendszert? Szerintem görénység a megfelelő jelző, és hasonló helyzetben én is mocskosul berágtam volna miatta. Ahogy Jobs mondta, nem ők gründoltak alternatív keresőt, hanem a Google koppintott mobil OS-t.
-
danih
veterán
Ha csak azt eléri ez a hercehurca, hogy a Google-t további fejlesztésre kényszerítse, akkor arra már jó is volt.
-
ntomka
nagyúr
Egyszer megéljük azt is, hogy lesz iGoogle is. Oh wait, az már van!
-
erdoke
titán
Ez a történet ugyan nem erről szól, de általában véve a törekvésük az, hogy a legjobbat alkossák.
Megmondta Jobs, hogy az "árulásért" meg fognak fizetni, és itt nagy részben nem a szabadalmi perekre gondolt, hanem arra, hogy alátesz a Google-nek ott, ahol annak a legfőbb bevételei származnak. Előbb csak iOS-en nem lesz Google Maps és Google Search, később elérhetővé teszik az alternatívákat más eszközökre is. Szerintem akár a MS-tal is összefognak, ha kell.(#18) pakriksz
Köszönjük, hogy egy láthatóan fárasztó nap után megosztod velünk sekélyes humorod száraz magvait, de nagyon nem bánjuk, ha máskor inkább otthon a konyhakertben veted el...
-
pakriksz
őstag
nem kell más, csak egy 4096x4096-os jpg az egész földről és az azt böngésző program, és mellé elé egy i betű és az apple név.
Millióan fogják mondani, hogy ez igen, nagyot alkotott az apple, mennyire kifinomult rendszer ez és még nem is kell a nethez hozzáférni, hiszen az egész térkép befér 48 megába így a beépített memóriába is.
(Az igazi minőségre vágyó kifinomult apple fanokat nem hiszem hogy zavarná hogy 1 kerület kevesebb mint 1 pixel a térképen hiszen az eget beragyogó steve jobs szelleme megmutatja nekik az utat) -
válasz
Black Dragon #1 üzenetére
Csak téli/havas fotók lesznek a műhold képeken. Egyenlítőnél is.
@(#12) marcias
a Google és az Apple megállapodása a mobil eszközökön használatos Google Maps licencéről az év végén jár le
Sztem itt valaki fizetett valakinek (gondolom inkább az Apple a Google-nek) a használatért, szal a Google Maps se ingyenes, csak a felhasználóknak.
-
marcias
őstag
Totál értelmetlen lépésnek tartom, a Google Maps a piac legjobb ingyenes megoldása, ráadásul a mobil appok is baromi pengék. Nem lennék most iPhone tulaj.
-
.:LoMAX:.
aktív tag
Érdekel, hogy mit fognak nyújtani, de minden esetre tuti, hogy gyorsulna a fejlesztés is, vagy éppen a pontosság/részletesség
-
Sofian
őstag
De jó lesz az, hogyha majd iOS-en is lesz egy a világ nagy részén használhatatlan térkép ami csak az Usát ismeri... mint a WP7 meg a Bing Maps...
-
Nagyon nem kéne ezt az OpenStreetMapet erőltetniük...
-
Tikakukac
titán
Gondolom innováció lesz meg minden. Epekedve várom.
-
Tigerclaw
nagyúr
Én még mindig arra várok, hogy a Google Earth nálunk is elérhető legyen ipadra. Mondjuk ez a google-n múlik, nem az apple-n. Azért kíváncsi lennék arra, hogy miért diszkriminálnak minket.
-
Rickazoid
addikt
Logikus, hogy tervez ilyet és idővel lesz is sajátja. Lehet majd megveszi az OpenStreetMapet vagy valami mást, ahogy van, aztán előadja, hogy milyen hatalmas újdonságot hozott létre és kezdődhet is az alcímben is szereplő "új korszak"... Sznobisztánban.
-
ftc
nagyúr
Logikus lépés lenne...de elég nehéz meló lesz...mondjuk az összes ilyen elég lassú a változásokra.
-
Black Dragon
addikt
Hmm, kíváncsi lennék egy iMaps-re, hogy miben lenne másabb egy guglisnál.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Antivírus szoftverek, VPN
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Több Lenovo Thinkpad x1 carbon gen 4 / 5 / 6 / 7 X1 Yoga gen3 6-9. gen i7, i5 procik
- DELL T40 EMC Szerver
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest