Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Onlány
tag
Arra tud valaki válaszolni, hogyan érdemes ezeket az akksikat tölteni? Lehet olvasni arról, hogy jobb ha pl. 60-80% között ha tudunk rátöltünk, máshol azt írják, hogy 20%-ig meríteni és utána teljes feltöltés. Van ennek jelentősége?
Te vagy a világon a legszebb a faluból :)
-
Fall-N
veterán
Inkább olvassátok el ezt a hírt.
[ Szerkesztve ]
-
index31
tag
Már a hírekben is a tudatos megtévesztés videoval.
[ Szerkesztve ]
-
Ijk
nagyúr
Akku méretről, garanciáról, akkucsere szervizdíjáról, bonyolultságáról beszéltem, ehhez nem kell gyártói mérnöknek lenni hogy tisztában legyél vele. Nem nehéz kitalálni hogy ha youtube videót néznél 5 órán át akkor a 2000-es akksi ugyanakkora képernyőnél előbb lemerül mint a 3500-as. Azt meg hogy átlag használattal mennyit bír megtalálod bármelyik tesztben. Itt most ha nem haragszol nem fogok utánanézni hogy áll az ájfón mondjuk egy galaxy s7-hez képest.
Azt állítják hogy az Apple alulméretezte az akksit. Ez akkor igaz hogy ha nem hozza a specifikációban megadott akku időt, ha túl hamar ér el az akku állapota egy kritikus szintet normál használattal, vagy ha anomáliákat produkál ami akku miatt van. Az hogy a szoftver hogy van megírva, hogy 10%-on lekapcsol mert nincs meg a teljesítményhez szükséges kraft vagy a szoftver egyszerűen visszavesz a teljesítményből hogy ne kapcsolajon le 10%-on, vagy ne merüljön gyorsabban annak semmi köze az akku méretezéséhez.Nyilván lehet használni bármilyen telefont úgy hogy 2 év után kuka az akksi, és ehhez nem is kell annyira megerőltetni magunkat. Nekem az a gyanúm amíg nem látok konkrét statisztikákat hogy megint hiszti van, mert ha -10 fokban lekapcsol 10%-on egy 2 éves android azzal a kutya nem foglalkozik, ellenben ha az iphone benchmarkon 10%-kal kevesebbet produkál 1,5 évesen akkor mindenki őrjöng hogy megint átvert az Apple. Meg nyilván lesz nem egy 3 éves iphone 6 is ami már akadozik annyira visszavesz a szoftver, mert a szerencsétlen akksi ugyanúgy 50%-on van mint egy hasonló androidos készüléken csak ott nincs szabályzás hanem hamarabb lemerül, bizonyos körülmények között 0% előtt lekapcsol, stb.
Nem tudom milyen algoritmust írt az Apple, szerintem senki sem. A lényeg hogy nem látom a tömegesen használhatatlan lassúvá vált 1-2 éves iphone-okat, de ha valaki erről dob statisztikát akkor elhiszem hogy mocskos szemét cég.
Elavultatás szinten azt tartom egyedül felháborítónak amikor nem tudsz kis hardverigényű appokat futtatni, telepíteni az OS frissítése nélkül. Mert ha tudsz akkor kezít csókolom nem kell frissíteni rendszert és nincs változás, oszt majd cseréled az akksit ha használhatatlanul keveset bír. De ilyen opció nincs, pedig senki nincs kötelezve egyébként hogy a 3 éves telefonon a legújabb OS pengefolyékonyan fusson./人◕ ‿‿ ◕人\
-
D013
aktív tag
Ez azért nagyobb balhé most mint a Note 7 eset volt, mert ugye nem csak egy tipust érint hanem mindent a 8-as és X készülékek előtt. Persze az is igaz hogy jóval kevésbé veszélyes. Ugye itt nincs robbanásveszély, ezért nem fogják a repülőkről kitiltani az Apple telefonjait. Viszont ez a megítélésüket hosszútávon jobban érinti mint a Samsungot az akksi-fiaskó. Nagyon kíváncsi vagyok hogy jövő ilyenkorra milyen hatásai lesznek ennek az Apple-re nézve. Továbbá azt ne felejtsük el hogy sok felhasználó 1,5-2 évig használ egy adott Iphone-t és mivel nem mérik 3-4 havonta Geekbench-en a teljesítményt nem annyira tűnik ez fel nekik. Persze lassul, de ezt betudják annak a ténynek hogy "öregszik a teló".
Kár volt bejelenteniük ezt mert az Átlag József 19 éves hipszter vastagkeretes szemüveges, oldaltnagyonfelnyírthajú gyerek is, aki eddig az Apple Templomba járt minden vasárnap, és még most a 6S-van neki ami lassult, de ezt senkinek nem lett volna hajlandó elismerni, de már gyűjt a 8-ra, is elgondolkodik hogy ez már nem az az Apple ami volt és lehet (csak LEHET) hogy jövőre megveszi inkább az S9-et. Szóval igen, ezzel veszélyeztették azt a réteget is akik eddig másfél - két évente biztos bevétel voltak. Soha nem foglalkoztak volna Geekbench eredményekkel, vagy hogy a frissítés óta picit lassabb ("AZ ANDROID meg fél év után lassabb, nekem vót, egy Szoni Xpéria SP még 4 éve, na az 3 hónap után behalt, ennyit a droidról, a haveromnak a Sanyinak meg a az S5öse, amúgyis") - akinek nem inge(!)
második OFF: 2017-ben azt vettem észre hogy végre a középkategória is kezd hosszútávon használhatóvá "prémumabbá" válni, és nem csak a szokásos Xiaomira gondolok, a Samsung A3-A5 2017, LG Q6 és társaik. Anyaghasználat, funkciók, hardver, akár por és vízállóság...ezek mellett egyre kevésbé érzem úgy hogy egy telefonért akár 100k felett fizetnék, hiszen pont erre az átlag 2 évre elvagyok egy 60-80 ezres készülékkel is. -
törölt tag
A szokásos heti Apple gumiszoba.
-
Crafter32
őstag
Amerika megszívatta VW - t, most az EU fogja az Applet. Érdekes lenne ha Apple vezer Franciaországban töltene 2 évet.
Az anyagi büntetés teljesen mindegy, lazán kifizetik.
Zombi IPhone vásárlókat meg ugysem fogja érdekelni, talán még nől az eladás
(VW továbbra növekvő). Majd azt mondják, menő IPhone venni, mert tuti cserélni kell 2 évente -
hdanit610
aktív tag
válasz scope2007 #285 üzenetére
Fú, most aztán jól megmondtad! Látom, ahogy Tim Cook a kezébe temeti az arcát és fogalmazza a lemondását, miután a hsz-ed google fordítón keresztül elolvasta. Miattad én is elgondolkodtam, hogy az összes Apple termékem inkább elajándékozom valakinek, vagy inkább megsemmisítem, nehogy kitoljak másokkal.
Köszönöm, hogy ráébresztettél az igazságra!
-
scope2007
addikt
Nem csak iPhone, hanem Apple termék sem kellene soha
EnnyiCUBE AIM SLX 29" + SEAT LEON 1P 2.0 PD-TDiiiiiiiiiiiiiiiiii
-
b.rics
csendes tag
válasz Balázs1986 #282 üzenetére
Ezzel a linkel azt akartam mondani hogy bizony itt gond lehet az aksikkal,még csak véletlen se akartam védeni ezt a céget!
Egész egyszerűen védhetetlen,teljesen látszik hogy ki van spórolva a normális aksi! -
Balázs1986
addikt
Meglestem, köszi! Régen már láttam ettől a bloggertől videót, akkor valamiért nem gondoltam hogy objektívan áll a dologhoz, kellemesen csalódtam
Az a baj hogy húgomnak nem cserélik ingyen ha gond van, és a végén a srác az SE-t is mondta. De itt meg többen mondják, hogy nem érinti. Na ebből még lesz egy délutáni Google-zésindex31: Ha a töltőelektronika meg tudja mérni az akksi belső ellenállását, akkor simán megállapíthatja az állapotát (haldokló akksiban megnő). Kérdés, hogy valójában tesznek-e ilyet, majd biztos kiderül ha lemegy a vizsgálat
(#281) DS39
[ Szerkesztve ]
-
csongi
veterán
Ebben én is Balázs1986nak adok igazat.
Sokáig azt is titkolták mekkora SOC van benne. Akkor hogyan lehet egy vevő tudatos?
Olyan szerintem, mintha vennél egy autót, és nem mondanák meg, mekkora motor benne. Azzal érvelnének, hogy az érzés a fontos .
Szóval szerintem túl sok öntörvényű szabályt hozott az Apple, és ez már magában hordozza, az információkkal való vissza élést. Nem merték elárulni, mert nem lett volna versenyképes marketing anyag.
Így aztán eleve nem lehet tudatos vásárlásról beszélni Almás telefonnál. Érzések alapján történő választás, mert szép, mert biztos minőségi mert drága, mert szép a menü..stb.
Szóval maszatolás van folyamatosan. Azért egy 250ezres áron értékesített telefonnál ne kelljen már semmilyen indokkal meg magyarázattal buherálni egy telefont.
Nem is kell 10 évig működjön, de a két év ne legyen már űber sok. A B brand kínai termékek is elmennek két évet. Ha szoftveres oldalról nézzük,akkor meg vígan mennek a két évvel ezelőtti főverziók.
Illetve egyik gyártó sem kényszerít a frissítésre. Az appok zöme pedig megelégszik 4,0val is.
ezek túlárazott termékek, ha önmagában nézzük. Csakhogy az eddig rábiggyesztett árat rendre módra kifizették érte, nehéz túlárazottságról beszélni. Az egészet nem az Apple tette naggyá, hanem a körülötte lezajló hájpolás. A folyamatos marketing ami már akkor megkezdődött, mikor még konkrét termék sem volt.
A folyamatos infócsöpögtetéssel előre palántálták a nekem ilyen kell érzést.
Az eladások ebből generálódtak, ha ezt másik gyártó alkalmazza, akkor most más a helyzet a piacon.
Ebben nagyot domborítottak.
Tehát lehet felelős, vagy tudatos vásárlásról beszélni?
Az androidos telefonoknál is kicsi akksik vannak, csak annak rendszerébe nem nyúlnak bele.
A jelentős része stock droiddal jön, és annyi hardver és akksi verzióra kellen programot írni, hogy már réges régen kibukott volna dolog szerintem. Ettől függetlenül ott is megemberelhetnénk magukat
Illetve droidos fronton van, 30K-ért is készülék, és van 300K-is. -
index31
tag
“ Én úgy tudtam az akku állapotának függvényében lassítja a telefont a szoftver “
Milyen számolás alapján dönti el a szoftver, hogy mi a jó és mi a rossz ?? Láttál te erről vmilyen leírást ? Ja, hogy az Apple majd eldönti. Ő majd eldönti, hogy neki mi a jó.
Lehet egy 200-250 ciklust megéllt akkura rásüti, hogy gyenge és mehet a korlátozás.
Az Apple-nek kötelezettségei lehetnek a részvényesek felé, hogy el kell adniuk x darabszámot. A ügyfelet meg kell győzni, hogy vegyen újat hát bevezették ezt a lassítgatós marhaságot, ami más gyártónàl eddig úgy néz ki nincs. Ez eddig szándékos lerongálása teljesítményben az 1-2 éves modelleknek. Persze semmilyen tájékoztatás nélkül csak úgy fű alatt .
Gusztustalan lépés az Apple-től.
-
b.rics
csendes tag
-
Fall-N
veterán
Azért mindig megmosolyogtató, hogy valaki annyira elvakult, hogy még ezek után is védje az Applet.
Normál esetben OS-től függetlenül, de bármilyen akkumulátoros elektromos eszköznél ha az akkumulátor öregedik és nem bírja a tervezett terhelést, akkor azt venni észre, hogy hamarabb lemerül. Ugyanúgy igaz ez egy akkus ütvefúró/csavarozó szerszámra, mint egy telefonra.
Lehet magyarázni a bizonyítványt, a hazugság és csalás az hazugság és csalás marad.
Egyértelmű, hogyha direkt kicsi kapacitású akkumulátort tervezek a telefonba, akkor hamarabb tönkre is megy a gyakoribb töltések miatt. De itt is hagyni lehet volna, hogy lecsökkenjen a rendelkezésre állású idő és vigye el a tulajdonos és cseréltesse ki az akkut a szervizbe. De hogy még el is fedjük a hibát, hogy vegyük le a teljesítményt, hogy ne vegye észre a használója, vagy ha észre is veszi akkor vegyen új telefont az már erkölcstelen.
Ezek tények kár magyarázkodni. Sok gyártó tud úgy nagyobb kapacitású akksit tervezni, hogy vékony marad a telefon. Meg amúgy is elég nagy a házuk a kijelzőhöz képest el kéne, hogy férjen benne egy legalább 3000 mAh akkumulátor.
[ Szerkesztve ]
-
Balázs1986
addikt
Nem látok az iOS lelkébe, én is droidot használok, de ha más nem akkor biztonsági rések foltozása miatt nem árt. Aztán ott vannak az újabb, rendszerbe integrált kényelmi szolgáltatások, alkalmazások amik nem feltétlen lesznek kompatibilisek régi verzióval. Az előbb rákerestem, nyilván nem a Wiki a legmegbízhatóbb, de ha már vette valaki a fáradságot hogy ilyen szinten megszerkessze, feltételezem nem hülyeség. Elég ha csak a 11-es alverziókat lenyitod (én azokba lestem be), mennyi bugfix van, ill. vannak extrák is.
Droid alatt is sokszor frissülnek a rendszer appok Google szinten Play-en keresztül, még ha a gyártótól nem is kérsz frissítést.hdanit610 és Cyberpunk: Köszi, mondom neki, aztán majd eldönti
[ Szerkesztve ]
-
Cyberpunk
félisten
válasz Balázs1986 #271 üzenetére
Nyugodtan frissíthet, SE nem lassul be, érezhetően biztosan nem.
Hope was the right choice, and it always will be.
-
hdanit610
aktív tag
Használok cégesként egy SE-t, amin a legfrissebb rendszer van, sehol egy lag, lassulás, vagy akármi. Szerintem nyugodtan frissíthet, nem lesz gondja. Más az animáció, de a 11-től nagyon begyorsult. Akksiidő is teljesen átlagos, nem változott a 10-hez képest. Szerintem a golyóid is megmaradnak és tesód is nyugodtabb lesz, mert ettől nem lesz baja. Persze választása MÉG van, ha frissít, akkor onnantól nincs.
-
DS39
nagyúr
Nem értem ezt a frissítés mániát. Nekem egy 2 éves olcsó droidom van 1 éve nincs hozzá új frissítés és semmi baja, hátrányát sem érzem. Minden app ami eddig kellett telepíthető volt rá.
-
Ijk
nagyúr
Hát erre nem tudok mit mondani mi lenne ha. El sem tudom képzelni hogy jelentősen lassulna, hogy akár észrevenné, legfeljebb 1-2 alkalmazásnál.
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
Balázs1986
addikt
Én úgy emlékszem hogy sok alig 1 éves, újonnan vásárolt telefont érint a dolog, de akkor nem így van? Mert ha úgy van, akkor a bizonyíték maga az, hogy a gyártó úgy dönt hogy stabilitás érdekében már ilyen korú telefonokat is ilyen drasztikusan kell korlátozni (már ha tényleg ezért nyúlnak bele szoftveresen).
(Mondjuk én akkor sem értek egyet a kötelező teljesítmény-korlátozással ha haldoklanak az akksik, de ez már az én személyes hülyeségem)
Húgom SE-je pont egy éve van meg, tavaly karácsonyra lepte meg magát vele. Most nem meri frissíteni mert nem tudja mi lesz a vége. Ha ráveszem hogy frissítsen és kuka-szintre lassul, én nem áldozom be a herémet[ Szerkesztve ]
-
Ijk
nagyúr
válasz Balázs1986 #268 üzenetére
Az nem is vevő felelőssége. De mi bizonyítja hogy alul vannak méretezve? Minden telefonban öregszik az akku. Akkor van alulméretezve ha i7 felhasználók az egy éves telefonjukkal tömegesen szembesülnek jelentős lassulással mert sokat romlott az akksi. De ilyenről én nem hallottam, csak hogy azok is lassulhatnak.
Mutasson már nekem valaki valamiféle statisztikát hogy az egy éves i7 akksik sorra döglenek. Mert egy agyonnyúzott 2 éves i6s akksi lehet szar állapotban mint minden más telefonnál. Az meg cseréltesse ki.
janeszgol: arra a választásra hogy ne kelljen egy erőforrásigénysebb rendszert frissíteni hogy megmaradjon az app támogatás.
[ Szerkesztve ]
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
janeszgol
félisten
De milyen választást? Én azt nagy marhaságnak tartom, mint amit itt felhoztak néhányan, miszerint kell egy gomb és egy figyelmeztetés, ha nem akarod, hogy az akku kikapcsoljon meg a teló működése instabil legyen, akkor nyomd meg a gombot, hogy a hardver teljesítménye lássa kárát.
Emberek, ezek csúcstelefonok. Mit fog mondani a gondolkodó? Kifizettem egy rakat lóvét, mivel csúcstelót vettem. Nekem ne legyen istabil az akku miatt a telefon, ne csökkentsék a teljesítményt (mivel azért fizettem, amit tud, amire képes). És ezek jogos tételek.
Nem fogy az i8? Akkor találjanak ki mást. És még milyen büszkék is voltak, hogy a hetes is megkapja ám a kis lasssítását. Mennyire kell hülyének lenni ehhez? Két válasz van.Vagy nagyon vagy semennyire, mert a többi se komplett. Gondolom a befektetők nagyon büszkék lesznek, ha ebből kirobban valami durva ügy. Az Apple ki se tudja majd őket fizetni, mert ahhoz vissza kell vinni a pénzt az USA-ba, ott meg a 30%-os adófinomság várja őket. Lehet ez a válasz Eagle kérdésére.
-
Balázs1986
addikt
De a vevő felelőssége tisztában lenni a specifikációkal, garanciával, szervizköltségekkel.
Pont ezért írtam hogy fusd át a 159-es hsz-t, hogy észrevedd, hogy ez pl. nem így van. A gyártó felelőssége megfelelően méretezni. A vásárlónak halvány fogalma sincs egy A10 SoC pillanatnyi maximális áramfelvételéről, a WiFi, GPS, stb. modulok fogyasztásáról, így a rendszer össz. igényéről. Ezt az telefongyártó feladata kiszámolni, és ehhez tervezni vagy terveztetni akkumulátort, majd átadni a megrendelést egy megbízható minőségben előállító gyártónak.
Én azt olvastam hogy pont azon buktak ki sokan, hogy alig 1 éve vásárolt készülékeket is érint a hiba. Akkor ez nem így van, félrenéztem valamit?
Minden töltés egy töltési ciklus, így jobb minél jobban meríteni és minél jobban feltölteni. Az áramkör jó esetben nem fogja hagyni hogy teljesen lemerítsd, amit 0%-nak látsz az alatt még van tartalék. A feltöltés pedig normál esetben úgy néz ki, hogy az utolsó pár tized V már csepptöltésben megy, pont a védelem miatt. Egész estére nyugodtan töltőn lehet hagyni, ha feltöltötted, utána már (szintén normál esetben) nem akku-üzemben megy a telefon.[ Szerkesztve ]
-
Ijk
nagyúr
válasz #32839680 #265 üzenetére
De a vevő felelőssége tisztában lenni a specifikációkal, garanciával, szervizköltségekkel.
Nem tudom milyen akksi pusztul le egy év alatt, ezt honnan vetted? Én úgy tudtam az akku állapotának függvényében lassítja a telefont a szoftver, tehát ha csak valaki nem nyírta szándékosan az akksit az nem fog egy év után drasztikus sebességcsökkenést tapasztalni.
Az hogy milyen állapotban van az akksi egy év után az nagyrészt felhasználásfüggő. Sokat számít ha valaki 20-80% között tartja, vagy ha valaki rendszeresen éjszaka fennthagyja a töltőn. Meg ki hány ciklust pakolt bele.[ Szerkesztve ]
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
Balázs1986
addikt
válasz #32839680 #264 üzenetére
Pontosan, láttam én is régebbieket totál belassulni, 4S volt a családban ami 7-es iOS-en élvezhetetlen lett.
De mivel most ezt nyilatkozták, egyelőre hiszek nekik, szépen le is írtam hogy ebben az esetben is hibát követtek el, mivel nem jól méretezték az akksikat, szóval mentség sehogy sincs. Aztán ha esetleg kiderül hogy az akksi-dolog kamu...na akkor nem lennék vezetőségi tag[ Szerkesztve ]
-
Balázs1986
addikt
Nekem is az a gondom hogy nem adnak választási opciót, illetve hogy ha a rendszer figyelembe veszi az akksi állapotát, és az alapján korlátoz, akkor -mivel viszonylag új telefonok is lassulnak be- tényleg alultervezés áll fenn.
morgyi: Köszi! Tehát ha jól értem, valóban az akksikkal van baj.
A Xiaomi Redmi példa nálam betalált, több mint 1 éve Redmi Note 4 van, gyakori frissítés, nincs lag vagy fagyás, szépen teszi a dolgát 24/7, naponta-kétnaponta éjszakára töltőre dugás mellett. Közben húgom nem meri frissíteni az iPhone SE-jét. Mondjuk lehet, hogy jobban is jár, most viszonylag stabil neki. Bár azt a telefont a középkategóriába szánták, nem lenne annyira felróható a halála, mint egy 3x annyiba kerülő tesójának.[ Szerkesztve ]
-
DonLaca@
senior tag
Mekkora kamu duma az Apple részéről. A mai modern akkumulátorokon tökéletesen működik az automatikus újrakalibrálás. Valószínűleg annyira alulméretezték az akku méretét hogy semmi tartalék nincs benne az elhasználódás korrigálására. Spóroltak 1 dollárt az alkatrészen.
[ Szerkesztve ]
-
NandorHUN
addikt
válasz #32839680 #257 üzenetére
Attól, hogy ezt íják nem biztos hogy úgy is van...
Anno EA is megbesztegette annakidején a reddites moderátorokat...
www.kamerapro.hu | FOTÓS TERMÉKEK SZÉLES VÁLASZTÉKA
-
Azért a "nem" és a "We do not reduce CPU performance through software updates over the lifecycles of the phone." között különbség van a Samsung részéről.
Mert lehet már eleve úgy szállítják, nem kell update-ben engedélyezni. Vagy lejár a lifecycle...
"What is Linux? I only joined because of the the penguin..." - meanwhile in the linux community. http://9gag.com/gag/arpZGOy
-
Ijk
nagyúr
Ja vegyen mondjuk BlackBerry-t, náluk 2 évig tart kb. a támogatás, aztán vegyél újat ha teljes értékű telefont akarsz. Vagy anno a nokia egyik napról a másikra szépen elkaszálta a symbiant. Meg gondolom Android lassulásról sem panaszkodott még soha senki.
A lényeg hogy senki nem 10 évre készít telefont, ha más nem appokkal megoldják hogy egy régi telefont ne tudj használni.Balázs1986: Fáradnak minden más készülékben is, aztán kitudja hogymutatkozik meg az üzemidőn túl.
Én egy disznóságot látok hogy nincs választási legetőséged. Kénytelen vagy rendszert frissíteni az appok támogatása miatt, márpedig ne mondja nekem senki hogy alapvető alkalmazásokat ne lehetne régi rendszerekkel kompatibilissé tenni, amelyek nem is hardverigényesek. Nyilván ha valaki a legújabb játékot akarja az ne várja hogy majd 5s-en fut, de egy internet bank elfutegy 8 éves készüléken is.[ Szerkesztve ]
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
-
Balázs1986
addikt
Nem akartam belemenni olyan találgatásokba, amik vaktába lőnek, így csak arra reagáltam, amit az Apple állít, hogy az akkumulátorok fáradnak. Ha tényleg azokkal van a gond ennyi idő után, akkor annak az lehet az oka, amit írtam. Tehát vagy a mAh kevés, vagy a C alacsony, vagy vacak a töltőáramkörük, vagy eleve silány az akksi minősége, és ezért szorultak korlátozásra. Ha kamuztak és valójában nem az akksi a baj, akkor meg kismillió más lehet, ebben tényleg nem akarok tippelgetni (Persze, személy szerint simán kinézem belőlük hogy az akksik köszönik jól vannak és indok nélkül butítanak, de nem akarok bizonyítékok nélkül össze-vissza beszélni)
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest