- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Google Pixel topik
- One mobilszolgáltatások
- Nem nyílnak a Foldok?
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ricardo
titán
Amiről én beszélek az nem hekkelés. Ha a telefonnak olyan szinten gyengül az akku teljesítménye, hogy már nem tudja normálisan ellátni a dolgát (mert a közlemény szerint ez a helyzet), akkor ne úgy oldja meg, hogyszó, és a tudtom nélkül egyszerüen belasítja a készüléket. Tisztelejn már meg annyival, hogy legalább értesít, egy hibaüzenettel például hogy
"Készülékében az akkumulátor teljesítménye olyan szintre csökkent, ami már a készülék normális működését veszélyezteti, ezért a készülék teljesítményét csökkentjük"Majd én eldöntöm, hogy akkut cserélek e benne, vagy veszek egy új készüléket.
Az már maga lenne a csoda ha a hibaüzenet úgy jönne fel, hogy azt is eldönthetném, hogy ennek ellenére kell e mindenképpen a teljesítmény , és vállalom érte cserébe, hogy akár 30-40%-on kikapcsolhat a telefon.
Ha úgy döntök, akkor használom így és inkább töltöm naponta kétszer.A lényeg az hogy én dönthessem el.
" A vasarlok (vagy a vasarloik) nagyresze nem dontesi lehetosegeket szeretne, hanem egy mukodo telefont. "
A lassítás a normális működés korlátja is lehet bizonyos esetekben.
Ha lassabban nyílik meg az insta, meg a face, az csak kellemetlen, de ha nem tudsz lefotózni valamit, mert mire megnyílik a kamera app elmúlik a pillanat, vagy ha hogy lomha a telefon, esetleg a GPS a lehajtó után szól, hogy ott kellett volna lekanyarodni, az minden csak nem normális működés.És ilyenkor nem az az első gondolata a felhasználónak, hogy biztos az akku a gond, mert az ugye közel ugyanannyit bír a teljesítménycsökkentés miatt, de lassú mint a csiga. Nem az akku csere lesz az amit meglép, hanem megveszi az újat. ERz persze jobb a gyártónak, mintha a telepet cserélte volna ki, és pont ezért gáz. mert ezzel tereli a felhasználót arra hogy újat vegyen. Valóban korrekt.
"Eleg sokan vannak a vilagon, akik nem a telefonjuk energiagazdalkodasan szeretnenek gondolkozni, mert van fontosabb dolguk is az eletben."
Úgy gondolom, hogy a fent említett értesítés nem azt jelenti hogy figyelned kellene az energiagazdálkodást. Figyelje a telefon, és szóljon ha gond van. Nem kell gondolkodni rajta. kiírja mi a probléma, te meg eldöntöd mit akarsz tenni.
"a hekkelhetoseg retegigeny"
Milyen hekkelésre gondolsz?
A választás lehetősége meg ne legyen már hekkelés -
.Szaki.
addikt
"A vasarlok (vagy a vasarloik) nagyresze nem dontesi lehetosegeket szeretne, hanem egy mukodo telefont."
+1, erről van szó.
"A valo eletben meg mindenki leszarja, hogy mennyit tol Antutu alatt a telefon."
Állítom, hogy az átlag userek (ebből van több) azt sem tudja, hogy létezik olyan, hogy Antutu.
Elmondom, hogy a közvetlen közelemben van három darab i6S és egyik tulajdonosa sem panaszkodik a telefonra, ebből egy volt aki egyáltalán hallott erről a lassítós sztoriról, a véleménye pedig az, hogy addig amíg ő ebből nem észlel semmit és működik a telefonja, addig baromira nem érdekli ez az egész. És a helyzet az, hogy nekik van igazuk. Ez az egész sztori akkor robbant volna nagyobbat, ha látnánk összehasonlító videóteszteket, hogy a visszafogottabb teljesítményű iPhone-ok a valóságban, normál használat mellett mennyivel teljesítenek rosszabbul a "0km-esekhez" képest. Mert ha ez tényleg jól látható különbség, akkor tök jogos a felháborodás, mert pl egy egy éves 200+ezres i7 ne lassuljon már be. Ki tudja, lehet jövőre meg az idei palettával csinálnák meg ugyanezt, amik pedig már jóval drágábbak. Ez megengedhetetlen és ha a jövőben ezen nem változtatnak, akkor én is meg fogom gondolni, hogy milyen telefon lesz a következő választottam. Ha viszont megint tizedmásodpercekről van szó, mint az iOS vs. Android hitvitás videókban, hogy miben melyik a gyorsabb, az szerintem a kutyát nem érdekli. Engem legalábbis biztosan nem.
Számomra egyébként ez az egész furcsa, nekem is az fordult meg a fejemben, hogy tápegységeket is úgy szoktak méretezni, hogy túltervezik, így nem tud probléma lenni, ezt az akkumulátoroknál miért nem lehet megcsinálni?
A másik furcsaság, hogy ez az egész tervezett avultatás 2017-ben valakinek még új dolog? Mindenki ezt csinálja, különben az egész gazdaságot lehet kidobni a francba, csökkennének a gyártások, nem kéne annyi munkaerő és még lehetne sorolni. Ezzel nem azt mondtam, hogy ez jó dolog. Véletlenül sem. Csak meglepő, hogy ez itt ennyi embernek új. Nem kell ehhez Apple-nek lenni. Ott volt a 2000-es évek elején pl a Mercedes. A kutya nem akart új Mercit venni, mert a W123 és a W124 is baromi jó volt, nem akartak még cserélni, a W210-nél a tervezett avultatás pedig már olyan baromi jól sikerült, hogy 1,5 éves korukban a tetőn az antenna körül nekiállt rozsdásodni, a W140 V12-es S-Klasse pedig akkora hőt generált, hogy egy idő után szétolvasztott mindent. A második generációs C -és S-Klassera ugyanez igaz volt, szétrohadt az összes. Ugyanez így van az Android esetében is, egy év után már nem teljesítenek úgy, ahogy új korukban, ez saját tapasztalat, most is van Androidos készülékem, WP-nél pedig szintén ez volt, csak ott ezt fél év alatt sikerült abszolválnia a Microsoftnak, minden frissítéssel egyre több hiba jött elő.
Viszont amellett nem tudok elmenni, ami itt a 700+ hsz-ben előjött. Ugyanis a többség nem a gyártót szidta, hanem a felhasználókon kárörvendett, konkrétan hülyének, butának, baromnak és még sorolhatnám minek nevezték azokat, akik Apple terméket vásároltak. Ezen elég sokaknak el kéne gondolkodni és azon, hogy mi jogon általánosítanak. Mert egy hsz-ben sem olvastam legalább annyit, hogy "tisztelet a kivételnek", vagy bármi hasonlót. Addig amíg én pl a Note7 sztoriban szolidaritásomat fejeztem ki minden károsultnak, itt azt olvasom, hogy mind buták vagyunk, és meg is érdemeltük, mert az iPhone egy szar. Szerintem ezen érdemes lenne elgondolkodni és ennek az egészhez továbbra sincs semmi köze ahhoz, hogy ki milyen OS-t használ, emberek minősítenek embereket.
-
no more
veterán
Na, ebben de igazad van... Kicsit sokkot kaptam, amikor láttam XDA-n 11 órás S7 Edge kijelzőidőt, nálam meg kb. 5 óránál maximalizálva van a dolog.
(#802) Tibee86: Mivel nem magyar állampolgár, ezért sokszor nekem kell helyette írni üzenetet, mivel az ő helyesírása ugye megkérdőjelezhető "tanulóként".
És hidd el, hozzá sem nyúlnék magamtól. Attól a pixeles kijelzőtől hányok.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Nem vicces, számomra az illető az, aki ezt a " nagyvonalú kedvességet" benyeli.
Én, nem találkoztam ezzel, mert amikor ki jön az új, a már halálba használt elődjét azonnal lecserélem, de ettől nem nem változik a véleményem, hogy az a cég, aki röhögve megvehetné ezt az országot, két centért az anyját is megizélné...És a valódi problémát meg senki sem ismeri, merthogy ez nem az.
Meg azt sem, hogy miért éreztek késztetést, hogy nekik ezt karácsonykor muszáj bevallani, mikor körbe vannak véve sztárügyvédekkel?
A többi mind csak bullshit. -
Ricardo
titán
Mondjuk úgy, hogy eleve nem lassítják a készülékeket gyengébb akkunál, hanem gondolkodni képes lényként kezelik a felhasználókat, és rájuk bízzák a döntést.
Ez egy tűzoltás, semmi más. Lebuktak, így lépni kellett valamit. Nem azért lépték meg ezt mert korrektek, hanem azért, mert kiborult a bili, és nem nagyon volt más választásuk. Azért a kettő nem ugyanaz.
Én inkább arra vagyok kíváncsi, hogy hosszabb távon mit lépnek, mert mostantól boldog boldogtalan méregetni fogja mikor mennyit teljesít a vas.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Everest / AIDA64 topik
- Nintendo Switch
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen légkondit a lakásba?
- Google Pixel topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Parkside szerszám kibeszélő
- További aktív témák...
- Eladó Vagy Csere SAMSUNG GALAXY Z FOLD 4
- iPhone 15 Pro MAX 256 Gb vadonatúj állapotban 2027.02.07-ig hazai garanciával
- IPhone 16 Pro max Pitaka és gyári Apple tok
- Land Rover Explore R 4/64GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- IPhone 12 128GB gyári független új programozott akkuval
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD - garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Asus Maximus VIII Hero i7 6700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Zalman i3 NEO 700W
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! LG 38GN950P-B 160Hz QHD+ IPS 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest