- Samsung Galaxy S24 FE - később
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Júliusi techmontázs (2025)
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
kchris78
veterán
válasz
Lac-coo #1012 üzenetére
amikor kiporog a cpu es a kijelzo is fel van tolva hirtelen atmeneti idoszakra siman felmehet 5-10W-ra. ami egy 3-4V kozotti aksi eseteben ~2A.. egy 1600-1900mAhs hideg / felig lemerult aksinal az mar szamithat hogy ne a legszarabbat valassza a gyarto.. droidok mind 2500 folottiek, Plusos iphoneokkal sincs ilyen gond.
-
kchris78
veterán
válasz
Tibee86 #1003 üzenetére
Nem az a probléma hogy mekkora mAh azaz mekkora mérete van az aksinak... hanem hogy bizonyos töltöttséggel / elhasználtsággal hány W-ot képes leadni. Ez két külön dolog. Nem érdekes az első dolog ha a második elég lenne... Nyilván ami nagyobb teljesítményt tud leadni az drágább. (annak idején az AA elem esetén nagyon kellett figyelni hogy nehogy zárlat legyen NiCd esetén - a nem tölthetőssel ellentétben mert BRUTÁLIS áramot volt képes leadni..)
-
kchris78
veterán
válasz
janeszgol #895 üzenetére
egy iOS simán elmegy hónapokig restart nélkül. Egy linux meg évekig is. Lehet hogy a Droid is, de csak a nexusok, a többi úgy tele van bloatware meg egyéb cuccal (és ezek szarul vannak megírva) hogy ezt lehetetlenné teszik.
egy háttérben lévő szerverünket megnéztem hogy ezt írtad és előhoztad:
"uptime
11:02:57 up 1173 days, 10:50, 1 user, load average: 0.05, 0.04, 0.05"
SEMMI gond nincs vele. Egy olyan rendszeren ahol alapvetően a memória felszabadítások rendesen meg vannak írva nem szabad gond lenni azzal hogy nincs újraindítva. -
kchris78
veterán
válasz
ToniSoprano #889 üzenetére
nezegessuk a phone endurance testet csak epp abban mekkora akksi is van? Azt a standby illetv SOT idot nemigen tudja EGY droid se kihozni 1500-2000mAh-bol amit az iPhone 6-8-as modellek kihoznak. Vagy hozz konkretumot ennek az ellenkezojere. Droidba 2200-2500 ala nem raknak akksit mert egy napot se birnanak ki. Itt errol volt szo nem arrol hogy nincs tobbet biro droidos keszulek.
-
kchris78
veterán
hosszu idotavot tekintve nincs ra szukseg mert az iOS/Ax es procik standby aramfelvetele az iparban a legjobb. Ezert tehetnek bele ilyen pici aksit ahogy irod. Csak a lokesszeru aramfelvetellel kicsit elszallt a lo.. Amit nem kovettek le, lehet tesztelgettek, de ki tudja mennyire alaposan (elvileg ezt is kellett volna).
Kivancsi vagyok a magassagnak milyen hatasa van elvileg legmentesen zart elektronikai alkatreszekre... mi az az ok ami miatt megallitja a nyomas hianya a mukodest. 3200m -10 fokban nekem meg nem volt gond az i7-el.
-
kchris78
veterán
Szerintem meg ezeket a telefonokat nem jol terveztek. 6-6s-7-8. 1500-2000 mAh-s aksik. Ha kicsit szamolgat az ember szerintem nem kell egy ilyen aksinak kifejezetten eloregedettnek lennie hogy ha jon egy hirtelen CPU load tuske es szukseg van energiara ami akar tobb W is lehet, akkor ne birja a terhelest. Mivel LiIon aksikrol van szo alacsony a feszultseg (valamivel 4V alatt) es emiatt kb. 10W kinyerese (kijelzo + CPU + adott esetben mobil adovevo) tobb Ampert is jelenthet ami egy jo hideg, lemerulni keszulo aksibol szerintem nem trivialis, sokszor sikerul de sokszor nem, akkor jon a telefon restart. Szerintem az aksicsere csak egy workaround, nem a megoldas (esetleg egy ideje strapabirobb aksit gyartatnak). Ezek a CPU-k mar 6 magosak 8/X esetben, a leiras szerint egyszerre is tudnak dolgozni a Bionic CPU-k. Vajon hany W-t fogyasztanak egy jo nagy load eseteben?
-
kchris78
veterán
igen, tobb mint valoszinu elrontottak valamit a tervezesben es szar minosegu alkatreszeket hasznaltak. de a lenyeg (es amit sokan nem akarnak elfogadni itt) hogy szerintem ez a lassitas nem szandekosan elore kitalalt valami volt hanem lepes az elrontasra. Probaltak-jak menteni a menthetot szoftveresen.
A samu eseteben meg _embereletrol_ volt szo tulzassal eszmeletlen mediaval szinten, nem engedtek fel a telefont a repulokre nem is TUDOTT volna mast csinalni a samu. Volt szo par millio devicerol maximum. Most ilyenrol nincs szo, az apple mast lepett legalabb 10x annyi eszkoz eseteben Ezt nem velemenyezem, ezt majd a jogaszok eldontik mit lehetett - kellett volna csinalnia.
-
kchris78
veterán
en szakmai oldalrol szeretnem megtudni mi is ennek az egesznek az oka. az biztos hogy ezt a lassitast nem magatol talalta ki az apple hanem mert elkezdtek a 6s-ek _a hidegben_ kikapcsolni _tavaly_. Aminek mar eleve volt egy oka, es szerintem az egesz lenyege itt van.
De a legtobb ember itt azt nyomja hogy oregszik az iPhone - lassul - csereld ki hogy gyors legyen. Szerintem meglehetosen egyszeru gondolkodasra utal minden esetbol arra kovetkeztetni hogy az apple a gonosz es direkt telefonavultato. Avul az magatol igyis eleg gyorsan az pl az ios szar fejlesztese miatt. Hibasnak biztos hibas valami az aksi kornyeken de nem az a valoszinubb amit hirtelen (elektornikai tudas nelkul, pl mi az a belso ellenallasa egy aksinak) mindenki ra akar huzni.
-
kchris78
veterán
tervezett avultatasnak ez baromi bena megoldas lenne, ha csinalnak ilyet azt mar regebb ota es nem ilyen egyszeruen kiderithetoen. autos hasonlattal elve: ha az uzemanyagcso eltomodik hirtelen gazadaskor elkezd akadozni a motor mert nem kap eleg uzemanyagot. ez baromira fuggetlen attol hogy mekkora es hogy all a tank. ugyanez lehet a telefonnal is es summantjak hogy elmereteztek a dolgot, az aksicsere csak egy workaround, mas lenne a megoldas.
-
kchris78
veterán
válasz
B-L-A-C-K #829 üzenetére
eleg erdekes. szerintem ezekkel a keresetekkel ezek a szerverzetek csak a sajat szakmai hozza nem ertesuket nyilvanitjak ki... szanaszet rohad az aksi vagy alul van tervezve egy alkatresz ami miatt kikapcsol, erre az apple megcsinalja igazabol a legkornyezetkimelobb megoldast: korlatozza a fogyasztast, erre a kornyezetvedo szervezet indit pert... mit akarnanak egy tulkepp mar elrontott modellel? Hivjak vissza az osszeset es csereljek ki? az kornyezetvedo? eleg erdekes szerintem amugy elore eltervezett avultatast kotni egy koztudottan avulos es cserelendo alkatreszhez... a summantas az egy dolog. majd kihozzak amit tudnak a jogaszok.
-
kchris78
veterán
válasz
Blizzardking #842 üzenetére
regi beidegzodes. komolyan: sok gyarto van igen de sajnos akik szoba johetnek mint droidosak. arra meg meg nem akarok visszaterni.
-
kchris78
veterán
válasz
Blizzardking #833 üzenetére
ez csak itthoni hulyeseg hogy az applet menonek gondoljak ennyien. mashol teljesen ugyanolyan marka. az meg egyszeru piacismeret hogy a tobbit vagy tudja az ember vagy nem. Ha a samu nem ragaszkodna a lekonyulo kijelzohoz (szerintem gaz hasznalni) es nem lenne egy Watchom kiprobaltam volna az S8+-t.
-
kchris78
veterán
ez az egesz tuti nem elore eltervezett. Ha az lett volna akkor csak lassul a telefon ok nelkul, es hidegben nem kapcsolgatna ki meg hasonlok...
szerintem a szomszed topicban Csapo83nak van igaza. A telefon es az aksi kozott levo feszultsegszabalyozo lehet elszurva, nem birja azt a nagy feszultseg ingadozast amit egy idosebb aksi produkal. Ha kicsereljuk az aksit akkor amig az aksi jo allapotu lesz (es van eleg meleg) addig jo. A mai hosszu level amit irtak az almasok szakmailag teljesen okes. "csak" a problema az hogy ha mar ok terveztek az egeszet akkor ugy kellett volna ezt meglepni hogy ez NE tortenhessen meg: vagy masik aksi tipussal vagy olyan fesszabalyozoval ami birja ezt a nagy ingadozast es el tudja latni arammal a SOC-ot. Avultatas nelkuli iOS eseten kikapcsol hidegben foleg, iOS frissiteskor meg lassul de nem kapcsol ki? ez nekem nem tunik nagyon szandekos dolognak. Lehetett volna lassitani enelkul az egesz mizeria nelkul is.
-
kchris78
veterán
a kinai meg eleve szar! ezt olvasni mindenhol, a gyari hozza csak az uj kori uzemidot. fuggetlenul a mostani hisztitol (erre mar nem tudok mit mondani. az emberek tulnyomo tobbsege az eletbe nem vette volna eszre a lassitast. a laggolast igen de annak meg koze nincs ahhoz hogy tenylegesen milyen gyors a telefon. az egy ev meg nem egy ev. ha keves ciklust rak az ember az aksiba az lehet tobb is joval.
btw a note cseret nem lehet a mostanival hasonlitani mert a samu eseteben ha kicsi esellyel is de embereletrol volt szo!! az meg teljesen mas szituacio.. abban az esetben _egy ceg se_ szarakodhatna szoftveres javitassal.
-
kchris78
veterán
29 dollar nagyon jo ar. foleg hogy ennyiert kicserelik es gyari aksit adnak a kinai meg gyengebb helyett.
-
kchris78
veterán
válasz
aprokaroka87 #758 üzenetére
viszont ha mar az akku miatt nem megy maximumra a freki akkor lehet latni hogy mikor kell(ene) aksit cserelni... pl hetente-havonta lefuttat az ember pl egy geekbenchet es ha joval lassabb kint kellene akkor ott az aksi necces..
-
kchris78
veterán
válasz
Blizzardking #734 üzenetére
a problema az hogy a normal emberek 90% a (de lehet alulbecsultem) azt se tudja mi az a szo hogy particio...
-
-
kchris78
veterán
válasz
B-L-A-C-K #729 üzenetére
sajnos ez a random jelszo beallitas letezo dolog. egyik kollegamnal ugyanez volt. valtig allitotta hogy nem allitott be semmit de megis volt rajta. annyit tudok hozzatenni hogy valoszinu azon az atallason mentek at ezek a rendszerek ujra telepites nelkul mikor meg lehetett jelszo nelkul mentest beallitani aztan volt a hiszti hogy ez igy nem biztonsagos mert minden info kinyerheto a mentesbol. Aztan odafigyeles nelkul elobb utobb kotelezoen valamit beallitott az iTunes - amire valoszinu felhivta az iTunes a figyelmet de egy nem annyira hozzaerto ember kinyom egy nem szamara nem ertheto uzenetet... Ez az en sejtesem.
-
kchris78
veterán
" Most arról feledkezzünk meg, hogy erről vélhetően szólt neki a rendszer, de elnyomta, mert nem értette, mi a gond. " Ebben az esetben szerintem nonszensz barmilyen rendszert hibaztatni. Fuggetlenul attol mi a konkret hiba. Autoban is ha jon egy hibauzenet erdemes odafigyelni. Attol mert valaki felsovezeto attol meg vonatkoznak ra ugyanolyan dolgok mint egy "foldi halandora", ha sajat accountja van mas nem fog helyette elofizetni a sajat bankkartyajaval...
-
kchris78
veterán
crey: igen igazad van, de csak a cikk legeslegutolso bekezdesebol derul ki az (igaz masik weboldalon semmibol se) hogy ez a lassitas visszafordithato aksicserevel es igazabol nem az oregedo telefon miatt jon elo hanem az oregedo aksi miatt, de meg az se jo mert 1 ev alatt is bele lehet tolni annyi ciklust amennyi miatt lassul a telefon, masik esetben a 2 eves sem fog lassulni...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honda topik
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- iPhone topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- Gaming notebook topik
- Google Pixel topik
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- Apple iPhone 14 128Gb Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Samsung Galaxy A6 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest