- Magisk
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Nem sok meglepetést tartogat a Galaxy S25 FE és Tab S11 Ultra külseje
- Mobil flották
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
kchris78
veterán
válasz
Lac-coo #1012 üzenetére
amikor kiporog a cpu es a kijelzo is fel van tolva hirtelen atmeneti idoszakra siman felmehet 5-10W-ra. ami egy 3-4V kozotti aksi eseteben ~2A.. egy 1600-1900mAhs hideg / felig lemerult aksinal az mar szamithat hogy ne a legszarabbat valassza a gyarto.. droidok mind 2500 folottiek, Plusos iphoneokkal sincs ilyen gond.
-
kchris78
veterán
válasz
Tibee86 #1003 üzenetére
Nem az a probléma hogy mekkora mAh azaz mekkora mérete van az aksinak... hanem hogy bizonyos töltöttséggel / elhasználtsággal hány W-ot képes leadni. Ez két külön dolog. Nem érdekes az első dolog ha a második elég lenne... Nyilván ami nagyobb teljesítményt tud leadni az drágább. (annak idején az AA elem esetén nagyon kellett figyelni hogy nehogy zárlat legyen NiCd esetén - a nem tölthetőssel ellentétben mert BRUTÁLIS áramot volt képes leadni..)
-
Blizzardking
őstag
válasz
Parallaxis #1008 üzenetére
Vagy inkább azt amit kérnek. Androidos telókban ekkora a kondenzátor :-D
-
janeszgol
félisten
válasz
Tibee86 #1007 üzenetére
Hát elég kicsi az az akku. Bár van pár 5 colos telefon, amikben szintén ekkora akku van. Huawei G620s és Huawei Y625 például. És ezek a telefonok nagyobbak, vastagabbak, mint az iPhone. Oké a képenyő fényereje kisebb, sokkal kisebb a maximuma, mint az iPhone-nak, tehát a gyengébb kijelző valamennyit kompenzál. (Cserébe kint semmit nem látsz, szóval kár is felkapcsolni, míg az iPhone lazán használható egy erős napsütésben is. Ez is előny a két 5 colosnál.
)
-
Parallaxis
addikt
válasz
Blizzardking #1006 üzenetére
vagy a gyári hibát.
Rohadt Samsung, gyárilag hibás aksit szállít az almának
-
Tibee86
nagyúr
Hol olvastad, hogy olyat mondott az Apple, hogy szándékosan alulméretezett akkumulátort rakott a telefonjaiba? Ezek a kijelentések már a ti összeesküvés-elméleteitek egyike a sok közül.
Arra próbáltam utalni, hogy az összes ilyen témánál a fórumon ti pörögtök a dolgon leginkább, pedig nem is érint. -
rvgy75
aktív tag
válasz
Tibee86 #1003 üzenetére
Melyik adót nézed ?
A lassítást nem hinném hogy androidos felhasználók vették észre. Nem is androidos felhasználok nyomására kellett végül bevallani az igazat. Már az Apple is elismerte te még mindig kételkedsz .
Nálad nincs hiba azt mondod de gondolom az "ócsó" aksit azért te is kéred -
törölt tag
válasz
Tibee86 #1003 üzenetére
Egy műszakilag rendben tartott telefon az akksi elhasználódástól eltekintve, nem kéne súlyosan amortizáltnak lennie rendszer sebességre. Nekem itt van a HT17, egyszer volt talán galiba, hogy újra kellett raknom mert olyan baja volt azóta se kellett és semmi lassulás sincs észrevéve.
Ember-emberre válogatja, hogy mit csinál a telefonjával szal használatfüggő.
(Ui.: tudom 25k-s telefon vs nagyok de több színből is lehet nézni.)
Pláne hallásra olyat hallottam a folytonos tárhely betelés miatt volt lassú egy iPhone.
-
Tibee86
nagyúr
Nyilván mindenki jobban örülne, ha a kicsi iPhone-okban nagyobb telep lenne, viszont, hogy szándékosan lenne alulméretezve abban nem vagyok biztos. A legtöbb gyártó készüléke jóval nagyobb, mint az iPhone-é, így azért könnyebben pakolnak bele nagyobb telepet is. Ettől függetlenül megoldható lenne az Apple-nél is, mert akad 1-2 ilyen méretű telefon.
Nekem az egésszel annyi a bajom, hogy kicsit túltolják itt az androidos felhasználók a dolgot, jelenleg ott tartanak ezekben a topikokban, hogy ha veszel egy új iPhone-t, az max 1 év után a harmadára lassul és ki is kapcsol bármikor. Ez pedig egy hatalmas bullshit. -
válasz
Tibee86 #1001 üzenetére
A patch érkezéséről tudok, és ami azt illeti, első körben is ez lett volna az egyetlen korrekt megoldás, nem a bújtatott lassítás. Ha ezzel jönnek ki először, még hihető is lenne, hogy nem színjáték az egész, szándékosan alulméretezett akkukkal kikövezve.
"Ergo ez az egész akkor kitaláció, mert én nem tapasztalom?"
Ezt nem értem, mire írtad, sehol nem mondtam olyat, hogy bármi olyan kitaláció, amit én nem tapasztalok a saját készülékemen. A kollégának is azt próbáltam ecsetelni, hogy ha Ő lassulást vagy akku kapacitásbeli problémát tapasztal az OP-val, az vélhetően egyéni felhasználási módból adódhat, mert a KÖZÖSSÉG nem tapasztal semmi ilyesmit, és a magam részéről én sem, hozzátéve, hogy naponta csak egyszer töltök, tehát ha mondjuk 1000 ciklusnál jön elő a dolog, akkor még bőven előtte állok.
Illetve, áll majd az új tulaj, én ugyanis egyel feljebb nyergeltem!
-
Tibee86
nagyúr
"Végül azért annyiban egyezzünk ki, hogy az OP3 nem kapcsol ki negyven százaléknál sem, és pecccs sem jött, ami harmadolta a rendszersebességet, igaz?"
Jön a pecccs, amivel majd eldöntheti az user, hogy korlátozott sebességet akar, vagy vállalja az elhasználódott akkumulátor által bekövetkező esetleges kikapcsolásokat. Természetesen semmi ilyesmi nincs, ha az akkumulátor még megfelelő állapotú.
Gondolatmeneted követve a kínai csoda kapcsán, az én i7-em nem kapcsol ki csak ha teljesen lemerül, és 1 év után is pont azt a sebességet hozza, mint újkorában. Ergo ez az egész akkor kitaláció, mert én nem tapasztalom? -
válasz
Totheground #999 üzenetére
Ha Te mondod!
Bár tényeket is írhattál volna az okokról, de sebaj.
-
válasz
Totheground #996 üzenetére
A kijelző reszponzitásának nem sok köze van a rendszersebességhez, és ezzel kapcsolatban volt is valami hiszti az OP3 táján, bár nekem az egészből semmi nem tűnt fel. Ezek szerint egyes esetekben ez lehet probléma, mint Nálad, például.
Az akku kapacitással kapcsolatban is elhiszem, hogy így érzed, de nálam semmi különbség nincs, és mivel a napjaim nagyjából ugyanúgy zajlanak, számomra jó kiindulási alap, hogy másfél éve is negyvenvalahány százalék volt a nap végén az akkuban, és most is. Napi egyszer töltöm reggelente, általában 98 százalék környékén veszem le a kanócról, nem tudom, Nálad hány ciklus ment már bele, de én olyan 550-re saccolok az enyém esetében, és itt még nincs érzékelhető romlás. Ha benézel az OP3 topikba, ott sem jellemző kérdés ez, ezek szerint elég jól bírja a konstrukció a mindennapos nyúzást. Néhányan cseréltettek akkut, konkrétan poénból, ha már úgyis elküldték más miatt gariba a telefont, bepróbálkoztak vele. Eddig mindenkinek cseréltek. Ingyen...
Végül azért annyiban egyezzünk ki, hogy az OP3 nem kapcsol ki negyven százaléknál sem, és pecccs sem jött, ami harmadolta a rendszersebességet, igaz?
-
rvgy75
aktív tag
válasz
Parallaxis #994 üzenetére
Egyáltalán nem arrol szol a történet
Fától te se látod az erdőt . Ez a tervezett elavulás tipikus esete. Szándékosan raknak bele gyenge aksit. Már gyártáskor tudták hogy vissza kell venni idővel a teljesitményből és azt is pontosan tudták hogy ez majd készülék cserére ösztönzi a tulajokat.
-
Totheground
addikt
Na, nekem is pont itt figyel a 7+ mellett egy OP3. Nem elsodleges telefon, de igy is erzem, hogy kevesebbet bir az akkuja, mint anno (de legalabb a dash miatt gyors). Viszont a hajamra kenhetem a 6 giga ramot, a hasznalat megsem erzodik olyan folyamatosnak, mint az iPhone-on. Ezt legjobban ott lehetett eszrevenni, hogy a ritmusjatekban, amit jatszok, de kellett allitani egy par szazadmasodperces delayt, hogy ugyan ugy menjen, mint iPhone-on delay nelkul. Szerintem a kijelzo touch panelje kevesbbe reszponziv.
-
válasz
Parallaxis #994 üzenetére
"A konkurens gyártók 1-2 év után már nem adnak friss szoftvert és a készülék is szépen be lesz lassítva és a SOT is kb. fele a megvásárolt készülékhez képest. "
Erre valami tényszerű adat, vagy ez is csak egy kútfőből megálmodott okoskodás? Minden készülékre én sem látok rá, de 1 példa a sokból: OnePlus 3, másfél éves készülék, hatos főverzióval érkezett, jelenleg beta 8-as főverzió érhető el rá, heteken belül jön a végleges változat is. A SOT semmit nem romlott, pedig benne van a DashCharge (és a töltője is alapáron, cöcö), ami 30 perc alatt 60 százalékra löki az akkut. Nap végére jellemző felhasználás mellett éppen úgy 40 százalék marad az akkuban, mint az első hetekben. A teljesítményről pedig annyit, hogy a Snapdragon 820 / 6 GB RAM páros nem hagy cserben, és nem csak ál-multitasking van, hanem ha megnyitsz egy weboldalt hétfőn, az még szerdán is simán ott vár a memóriába töltve, miközben már ezer más dolgot csináltál a készüléken.
Rohadtul unalmas már a szerecsen mosdatás, pláne légből kapott információkra hivatkozva.
-
Parallaxis
addikt
egészen addig ameddig nem változtatnak a cég irányán,mert ezt az irányt én nem szeretném finanszirozni,mert ez nem jó az userekenek.
Mert a többi cég nem ugyanazt csinálja, csak éppen értelmes ok nélkül...
A konkurens gyártók 1-2 év után már nem adnak friss szoftvert és a készülék is szépen be lesz lassítva és a SOT is kb. fele a megvásárolt készülékhez képest. Csak ez nem hír...Itt legalább arról szólt a történet, hogy a SOT-ot szinten akarták tartani, ez dicséretes.
A kommunikáció hiánya és a felhasználó értesítésének hiánya viszont valóban botrányos. -
S e t h
nagyúr
válasz
Totheground #988 üzenetére
-
Blizzardking
őstag
Az ilyen mentalitású emberek/cégek (amiket emberek vezetnek) nem szoktak semmit újragondolni, a megszokott módszert erőltetik kétszer annyira. Esetleg egy ideig meglapulnak, a másikkal érdemben foglalkozó magatartást szimulálnak, ha üzleti érdekük ezt kívánja meg. Utána folytatják azt amihez értenek, a lehúzást, a hazudozást, csak még drágábban, mégnagyobb csindadrattával.
-
S e t h
nagyúr
válasz
Totheground #988 üzenetére
Linket tudnál róla beilleszteni?
-
S e t h
nagyúr
-
TTomax
félisten
válasz
B-L-A-C-K #983 üzenetére
Ezzel kellett volna kezdeni,ezt érték el azok az usrek akik lázadtak azok akikkel itt te hadakozol.Engem hidegn hagy az egész,de az biztos hogy a személyemben vesztettek egy vásárlót e miatt egy jó idöre,és nem is fog érdekelni apple termék egészen addig ameddig nem változtatnak a cég irányán,mert ezt az irányt én nem szeretném finanszirozni,mert ez nem jó az userekenek.
-
B-L-A-C-K
titán
-
radi8tor
MODERÁTOR
Játsszuk azt, hogy aki neki esik legközelebb a másiknak nem írhat ide többet.
-
Tikakukac
titán
válasz
B-L-A-C-K #977 üzenetére
Jaaaaa mert pont úgy mint én, észre se vetted
Az utólag radi8tor által berakott link mögötti dolgokat amire reagáltam? Nem, nem vettem észre. időutazáshoz kicsi vagyok.
Nonszensz az az, amikor ilyen oszlopokat "leolvasva" kell bizonygatni, hogy nem, ha újabb iOS után szaggat a bármid, akkor nem is, ha lassul az meg azért van, mert Soros. Van nálunk nagy alma mágus srác, kocsmában is volt, hogy fél fülessel hallgatta és néha sasolta a keynote-ot, na neki vannak ilyen aranyköpései, hogy ha mondjuk kicsúszik a Home a tabomon, akkor az nem hiba, hanem csak véletlen
-
B-L-A-C-K
titán
-
Tikakukac
titán
válasz
B-L-A-C-K #975 üzenetére
Nem. Ez az a szituáció, amikor valaki nem csak igénytelen a munkájára, hanem mint "újságíró" is képtelen átérezni a dolgát, hiszen ebből sokat nem tudok meg én, mint olvasó és a lényeg az, hogy ne a főnöknek írjad a cikkeket és bejegyzéseket, hanem az olvasóknak. Azért bocsásson meg a világ, de tizenévem végén egy kicsi lapra sem mertem volna ilyet kirakni itthon, nem egy ekkora népszerűségnek örvendő oldalra tippre 20-30-40 évvel. Főleg úgy, hogy azért remélem ott is van ellenőrzés valamilyen formában. 5-6-7 évvel ezelőtti munkáimat is merem vállalni, hogy igen, ezt én írtam. Lehet, hogy nem életem legjobb szófordulatai voltak és lehet, hogy lesz benne 2 elütés meg 3 vesszőhiba és 1 nem beigazított táblázat, de ez szó szerint veri a szemedet.
Nyilván ez csak az egyik baj. A mérés mikéntje meg a másik. Cépéjubossz, gépéjubossz és háromdémárk a trió, amitől kidőlök a másik topikban, ha valaki gépet akar. Lehet venni benchekre telót és notit meg VGA-t is, csak ha kopp van, akkor vállalni kell, hogy "mi megmondtuk".
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
Tikakukac #974 üzenetére
De ez már olyan szint hogy kössünk bele még a bokron lévő tetves levélnek a muterjába is szituáció. Én megmondom őszintén nem is figyeltem ezt, de gondolom te se, mivel már felhoztad volna akkor. Ránéz az ember és látja mi van, mivel sehol sincs nagy difi, de nem, ezen is kell lovagolni. Arra meg van egy sanda gyanúm ha az értékek szarok lennének ott, kutya nem veszi észre ezt a kis szösszenetet.
-
Tikakukac
titán
válasz
B-L-A-C-K #973 üzenetére
17 másodperc. Ennyi kell hozzá, hogy az igénytelen olvashatatlan hulladékból olvasható oszlopok legyenek. Most mértem le Excelben.
Hatalmas munka volt, kellett hozzá 8 diploma elkészíteni is. De hát kinek mire van igénye, értedHa rosszindulatú lennék, akkor pedig azt mondanám direkt lett az y tengely ilyen.
-
rvgy75
aktív tag
radi8tor megölte a fórumot
-
törölt tag
válasz
aprokaroka87 #965 üzenetére
Akkor valamit nagyon jól csinál.
-
B-L-A-C-K
titán
Futuremark tesztek iOS 9től iOS 11-ig, iPhone 6-tól iPhone 7-ig.
-
törölt tag
Én annyit mondok a minőség süllyed az ár nő.
-
DaWe94
senior tag
Nem unjátok még ezt a melyikOSjobb témát?
Mindenki használja azt ami neki megfelel aztán ennyi. Nem kell itt hittéríteni.
-
radi8tor
MODERÁTOR
Kanyarodjunk vissza a topik tárgyához!
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
KengelRoland #936 üzenetére
Én egyáltalán nem akarlak meggyőzni, hogy melyik telefon jobb és főleg nem szeretnék megbántani senkit. Tehát nem akarok apple vs android vitát nyitni, hiszen nem ez a topic lényege.
Dehogynem pont ezt csinálod most is...
Viszont erre már lusta vagyok kisregényt írni, meg amúgy is ha neked nem tetszik az iOS, és már használtad is, nincs miről beszélni. Én is megvettem már volna régebben is az S8-at mert tetszik, de pont amiatt nem vettem meg mert android van rajta ami már nem az én világom.
Így én mindenkinek azt szoktam mondani hogy próbálja ki ezt is, meg azt is, és döntse el melyik tetszik neki jobban. Egyik rendszer se tökéletes, mind2nek vannak hibái, viszont mind2 használható, az hogy kinek mi tetszik jobban meg eltudja dönteni.
-
madgie
titán
válasz
KengelRoland #936 üzenetére
Nem unod ezt a sok baromságot? Leírhatod nagy betűkkel hatvanadszorra is, hogy nem lehet iPhone-ra letölteni semmit, attól még le lehet. Nem a kis megszokott gyökérkönyvtáras fájlstruktúrába, mert pont az a sandboxing lényege, hogy ne garázdálkodhasson minden mindenfelé, de applikációk között tudsz küldeni, azokban letölteni, stb. Én rengetegszer küldök, kapok ZIP-et, gond nélkül lekezelem iOS-en is.
-
KengelRoland
aktív tag
válasz
B-L-A-C-K #925 üzenetére
Valamit félre értesz, én egyáltalán nem akarlak meggyőzni, hogy melyik telefon jobb és főleg nem szeretnék megbántani senkit. Tehát nem akarok apple vs android vitát nyitni, hiszen nem ez a topic lényege.
Nekem több helyen sántít a csere illetve váltás érved, de ez a te dolgod.
A legtöbb telefonban, így a Samsungban is van egy úgynevezett egyszerű mód és máris olyan egyszerű lesz mint az iphone. Egy képernyő és pár ikon a legfontosabb alkalmazásokkal. Tehát ez nem lehetett indok a váltásra. Szerintem egyszerűen meguntad, vagy nem érezted elég vagánynak. Ezt is megértem, én is vagyok így pl ruhákkal.
A felsorolásomra tett érveket is minden nehézség nélkül megcáfolom, bár ez is nézőpont kérdése. Hiszen amiket felsoroltam, azok nekem fontosak, de lehet, hogy másnak nem. Ugyanakkor nálam ott a lehetőség, hogy ha akarom használom, nem akarom nem használom.- Nem tudom bárhol tölteni
Androidost is csak szerinted tudod mindenhol, azért ott se minden bokorba van kábel hozzá...Bokorban nem akarom tölteni, csak ott ahol írtam. Céges helyen, ahol írtam. Ezt nem tudom jobban hangsúlyozni. De ha pl a büfében odaadom a telefonom a büféscsajnak, hogy tegye fel töltöre, ott is tudom tölteni, mert neki is és a legtöbb embernek ilyen van.
- Minden funkciójához internet kell
Ez konkrétan mire érted? Mert használható sok funkció net nélkül, bár aki csúcskészüléket legyen az androidos vagy iOS rendszerű net nélkül akar használni vegyen helyette 6310-est.Arra értem, amire írtam. Bármit akarok rajta csinálni, mindig nyüszög az internetért. Mert mindent dokumentálni akar a szerveren. Viszont ha nem haragszol, akkor mindenképpen én szeretném eldönteni, hogy mikor mire engedélyezek internetet. És azt is én dönteném el, hogy milyen készüléket veszek.
- NFC nem használható filetransferre
Itt elég lenne ha fizetés menne rajta, de ez igen hiányosság, mivel itthon nem használható még, de remélhetőleg majd aktív lesz idővel.Az a helyzet, hogy a technika ettől már sokkal fejlettebb. Pl az eszközöket nem kell már különféle ügyeskedésekkel, pinkódokkal összehozni androidon. Pl veszel egy nyomtatót, azon van egy nfc cimke. Ahhoz hozzáérinted a telefont és automatikusan elvégzi a hálozati beállításokat, jelszavakkal, párosítással, mindennel
A file transfer pedig ugyanez. Egyik androidos telefonon bekapcsolom az nfc-t, másikat meg hozzáérintem és a kép vagy file átmegy. Nem kell keresni, nem kell alkalmazást letölteni, párositani, semmit. Többek között ez is olyan dolog, amit te csak internettel tudsz megoldani. Az AIR drop nem játszik, mert az 50 kollégámból 2-nek van iPhone-ja...
A fizetés telefonnal pedig müködik, kettő éve használom... Rengeteg kedvezmény van mobilos fizetésnél. Most pl 1000 Forintot adtak csak azért, mert 5 alkalommal telefonnal vásároltam...- Bluetooth nem használható file transferre
Ez külső eszközök csatlakoztatására van leginkább (pl külső hangszóró), file küldésre ott az AirDrop.Igen, iOS-n valóban csak erre használható, androidon pedig erre is, arra is, amarra is, meg emigyen is. Pl van egy 4 megás fénykép, azzal nem terhelem le az 1 GB adatkeretemet, főleg ha naponta küldök 2 db ekkora fotót. AIR drop nem játszik, mert ismétlem 50 emberből kettőnek van iPhone-ja. Szóval érintek nfc-n és megy a kép...
- Drága a tartozék és rossz minőségű még a gyári is
Kábel az tényleg hamar szétmegy, ez tény ennyi pénzért lehetne jobb is.Ennyi. Droidhoz sose kellett még se kábelt, se töltöt, se semmit vennem. Mindet a gyári kiegészitő eszközzel végig tudtam használni amíg nálam volt a telefon. A gyári tok is majd két éves úgy néz ki mintha most hoztam volna ki a boltból pedig alázom rendesen.
- Nem lehet zenét letölteni netről csak stremelni
De lehet, pl.Ismét félre értesz. Én nem akarok semmiféle alkalmazást letölteni hozzá. Azt akarom, hogy ha a neten böngészek és ott van egy hangfile, akkor azt le tudjam tölteni. Vagy van saját felhőm (Routerre rádugva winchester amit bárhonnan elérek és ezzel szinkroniázálom a telefont, fényképezögépet).
Pl iPhone az nem volt képes letölteni a zenét, csak streamelni lehetett vele. Így kénytelen voltam a béna iCloudot használni, ami azt hiszem 5 GB. Utána meg fizethetsz mint a katonatiszt. Androidon most 1 terra saját felhöm van full ingyen... A fájlokat nem csak szinkronizálhatom, de letölthetem a vilállg bármely pontjáról, módosíthatom...- iTunes használhatatlan, logikátlan
- iCloud használhatatlan, logikátlan
Logikátlannak nem mondanám, csak meg kell tanulni használni.Ja. Biztosan nem értettem hozzá, mert amíg nálam volt az iPhone, sose azt csinálta amit akarok, de az androidhoz már nem vagyok buta. iTunes-on bejelöltem a szinkronizálandó számokat, aztán hol szinkronizálta, hol nem. Volt olyan is, hogy semmit nem állitottam, aztán a saját csengöhangjaimat leszedte és csak a gyáriakat hagyta fent. Vagy éppen leszedte az összes zenét mikor szinkronra kattintottam. Mivel a beállitásokhoz nem nyúltam, vélhetöen a szoftver frissítésétől bolondult meg, hiszen korábban működött. És egy másik ismerősnél ugyanezt csinálta. Az iCloud meg kicsi, drága. Hol szinkronizálta a fotoimat, hol nem. És azt mondani se kell, hogy pikpakk betelt.
- Nem bövithető a memóriája
Igen, ez hátrány, viszont biztonság szempontjából sose lesz bővíthető, így vásárláskor kell mérlegelni ki milyet vesz.Ezt a biztonsági szöveget el is hiszed? Nem lehet, hogy az apple nem akar foglalkozni ezzel is? Így könnyű kicsi hibaszázalékkal és olcsón telefont gyártani
. Az igazság az, hogy a bankbiztonság így engedélyezi a banki tranzakciókat, nekem ez pedig elég meggyőző.
- Nem lehet torrentezni
De lehet.Olvasd el a cikket. Nem lehet bármit letölteni. Tehát NEM LEHET.
- Nem lehet témázni
Igen, személyre szabhatóság mint említettem nem akkora mint androidnál, bár nekem ez a része pont sose hiányzott.De nekem fontos és még több százmillió embernek fontos. Én 600 forintért is vettem már témát, mert megéri. Én nem 6 hónapra veszek telefont. És jó a változatosság.
- Támogatottsága rövid életű
Ezt nem tudom mire érted asszonynak jelenleg több mint 3,5éves szériás 5S-se van, még mindig támogatott.Gondolom telefonálásra meg sms-re használja a párod. Úgy persze, hogy jó lesz még 10 évig is. Én állandó falakba ütköztem. De a 3,5 éves droidomat ugyanúgy mindenre tudom használni, mint amikor megvettem. Most is arról vagyok.
- Funkciószegény
Itt megint azt tudom felhozni nincs annyi személyre szabhatóság, de szerintem ami kell minden van rajta.Szerinted. Szerintem meg nincsen azon rajta minden. Erre írtam, hogy mindenki másra használja. Nem tudsz mobilfizetni, nem tudsz profin zenét vágni, nem használhatsz teljes körűen saját felhőt, stb stb stb. Én ezt úgy használom mint egy pc-t.
Hírtelen ennyi jutott eszembe. Ha akarod, privátban vitázhatunk még, szerintem ez másokat nem érdekel.
-
madgie
titán
Az biztos. Mondjuk az Apple most éppen fejvakarós dolgokat csinál, a notebookjaiban USB-C van csak (és semmi más!), a telefonban, tabletben ragaszkodnak a Lightninghez... tudom, hogy sok Lightning csatis iPhone kiegészítő van a piacon, de valahogy fenejó lenne valami közös szabvány... a wirelessnél is hála Istennek a Qi lett az almánál is, pedig szinte biztos voltam benne, hogy valami saját szabványt kreálnak megint.
-
Armahun
addikt
Sajnos azt sosem fogjuk megérni, hogy egységes szabványok legyenek. Pedig jó lenne.
A micro usb pedig egész jó elterjedt, de sajnos ezt is feláldoztuk a kényelem (fogathatóság) oltárán.
De még mindig jobb mint ami pár éve volt, hogy ahány gyártó ahány típusa mind más csati a töltöfejbe forrasztott kábellel. -
Xero
nagyúr
válasz
Csabroncka #927 üzenetére
Az utolsó mondatban a lényeg.
Egy server valami értelmes sávszélességgel, normálisabb mobilnet és készen is vagyunk. Ha nagyon biztosra akarunk menni, akkor VPN 0-24 a server tartományába és kész. Nyilván aki céges VPN-en is kell, hogy lógjon, ott más a tészta, de minden megoldható, legyen az torrent, zene, film, archiválás, akármi. -
Csabroncka
addikt
válasz
B-L-A-C-K #925 üzenetére
Nem akartam ennyit írni, de leírtad helyettem
észrevételnek:
- Ha nem a legújabb van belöle, akkor lenéznek
Aki emiatt lenéz a másikat saját szegénységi bizonyítványa.
Az az igazság, hogy az már régen rossz és röhejes, ha valaki a menőség miatt vesz ilyen vagy olyan telefont (egyébként hasonlóan vélekedek az autó vásárlásról/választásról is)!Kis kiegészítésnek annyit, hogy igazán kényelmes akkor az embernek, ha saját szerver birtokában tényleg azt csinál amit akar, és erre nekem bizony nagyon bejött a Synology. Sem a képekkel, sem a zenékkel, sem a torrenttel...sorolhatnám nincsen bajom, mert nincsen szükség arra, hogy a nagy mennyiségű adat a telefonon legyen (minek). Az okostelefon lényege, pedig nem az offline használat...
-
Xero
nagyúr
válasz
KengelRoland #924 üzenetére
Jót röhögtem a céges telefon megközelítésen.
Na de biztos a cégek butuskák, hogy a BB-ket zsákszámra cserélték iOS eszközökre. Azt csak megsúgom, hogy 7zip-t ugyan úgy meg tudsz nyitni iOS-en mint bármilyen más eszközön.De nézzük a listát:
- De tudod. Érdekes, hogy én mindenhol tudom tölteni. Iroda, autó, lakás, reptér, akármi.
- Pont annyira kell hozzá net mint egy droidhoz. Zéró logika.
- Az ugye megvan, hogy az NFC nem adatátvitelt szolgál, csak handshake két eszköz között BT vagy Wifi-hez. De hajrá pakolgass fileokat 500kbps-el.
- Minek BT? Lassú.
- Nem vagyok nagy tartozék vásárló, de azt elfogadom, hogy drága. A minőség már kérdéses. Kábelt ugyan úgy apróért lehet venni hozzá. Fejhallgató ugyan úgy megy vele mint más eszközzel. Szóval max félig ok a felvetés.
- Jaj nem lehet lopni. Tragédia. Btw az otthoni file servert ugyan úgy elérem vox-al vagy nplayerrel és átrántom oa a zenéket ha akarom.
- Helyesbítve: Te nem tudod használni az iTunest és nem érted meg. Pedig 1bites userekre tervezték.
- Az iCloudon mi a logikátlan? Archivál és kész.
- Jogos. Kicseréled az aksit vagy lenyeled a békát. Ez valóban gáz.
- Veszel egy 128-asat és jónapot. De nagyon sok gyártó elhagyta a bővíthetőséget, mobilnet mellett kb felesleges.
- Ismét nem lehet lopni. Tragédia.
- Sok igényem a témákra sosem volt, de elfogadom hogy valakinek van. Számomra droidból is a vanilla rendszer a szép.
- Őőő izé. Mérföldekkel komolyabb támogatottsága van mint a droidoknak.
- Ezen visítva röhögtem. Kutyát nem érdekli normális körökben, hogy milyen telefonod van.
- Milyen konkrét funkció hiányzik?
- Maximum Te nem tudod ismét feldolgozni a rendszert. Számomra pl a droid sokkal szedett-vedettebb. Arról nem is beszélve, hogy gyártónként van egy-két menüpont áthányva máshova.
- Az alkalmazások jellemzően pont ugyan annyiba kerülnek és ugyan azt, vagy többet tudnak mint droidon.Butuska dolgokat bárki tud reggelig sorolni. Az nem teljesítmény.
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
KengelRoland #924 üzenetére
Elég sokat olvasni iPhone topikokba hogy androidról jöttem és miért nem váltottam előbb szövegeket (persze gondolom fordítva is így van), de ezzel arra céloztam hogy csak van benne valami. Vagyis valami miatt sokan szeretik, mert jó. Az oké hogy személyre szabhatósága nem annyi mint androidnak, akinek ez kell annak egyértelmű nem ez lesz a telefonja. Viszont én is régebben pont ezért váltottam mert már untam hogy állandóan kényszerszerűen állítgatom jobbra balra az androidos telefont, annyi mindent lehet rajta személyre szabni, iOS-be meg pont annyi van amennyi nekem kell.
Hogy a felvetéseidre is válaszoljak:
- Nem tudom bárhol tölteni
Androidost is csak szerinted tudod mindenhol, azért ott se minden bokorba van kábel hozzá...- Minden funkciójához internet kell
Ez konkrétan mire érted? Mert használható sok funkció net nélkül, bár aki csúcskészüléket legyen az androidos vagy iOS rendszerű net nélkül akar használni vegyen helyette 6310-est.- NFC nem használható filetransferre
Itt elég lenne ha fizetés menne rajta, de ez igen hiányosság, mivel itthon nem használható még, de remélhetőleg majd aktív lesz idővel.- Bluetooth nem használható file transferre
Ez külső eszközök csatlakoztatására van leginkább (pl külső hangszóró), file küldésre ott az AirDrop.- Drága a tartozék és rossz minőségű még a gyári is
Kábel az tényleg hamar szétmegy, ez tény ennyi pénzért lehetne jobb is.- Nem lehet zenét letölteni netről csak stremelni
De lehet, pl.- iTunes használhatatlan, logikátlan
- iCloud használhatatlan, logikátlanLogikátlannak nem mondanám, csak meg kell tanulni használni.
- Akaratom ellenére lassitják
Új téma, jelenleg ugye hazsnálat során azt se tudjuk még ez hogy néz ki, szóval ebbe ne menjünk bele.- Nem bövithető a memóriája
Igen, ez hátrány, viszont biztonság szempontjából sose lesz bővíthető, így vásárláskor kell mérlegelni ki milyet vesz.- Nem lehet torrentezni
De lehet.- Nem lehet témázni
Igen, személyre szabhatóság mint említettem nem akkora mint androidnál, bár nekem ez a része pont sose hiányzott.- Támogatottsága rövid életű
Ezt nem tudom mire érted asszonynak jelenleg több mint 3,5éves szériás 5S-se van, még mindig támogatott.- Ha nem a legújabb van belöle, akkor lenéznek
Aki emiatt lenéz a másikat saját szegénységi bizonyítványa.- Funkciószegény
Itt megint azt tudom felhozni nincs annyi személyre szabhatóság, de szerintem ami kell minden van rajta.- Logikátlan menü
Abszolút nem mondanám annak, inkább azt mondanám szokás kérdése, ilyen alapon aki erről vált ugyan így elmondhatná.- Buta és drága alkalmazások
Ezt se nagyon értem rengeteg app van ami megegyezik a Play áruházban lévővel, szinte azonos árakon. -
KengelRoland
aktív tag
válasz
Parallaxis #894 üzenetére
Pont, hogy iPhone készüléket nem vennék az embereknek céges telefonnak. Ugye speciális lightning töltőcsatlakozója van. Most vagy hordja magával mindenhová, vagy keveset használja, hogy ne merüljön le. Nálunk ez úgy működik, hogy a cég területén mindenhol van kb 50 db micro usb töltő. Mert ezzel mennek a tabletek, gombos telefonok, pda-k, okostelefonok. Az irodában, műhelyben, céges autókban, pihenőben. Így bárki bármerre jár, tud tölteni. Tehát vagy mindent cserélünk Apple termékre, vagy mindenhol lenne lightning is meg micro usb töltő is. Vicces lenne.
A másik ok ami miatt nem alkalmas az iPhone céges telefonnak, az pont az email. Megnézném ugyanis, hogy mit csinálsz egy 7zip fájllal, ha egy ügyfél 7zipben küldi a mellékletet, mert neki ilyen kedve van. Vagy rar, zip.
A belassulást nem nagyon értem, két okból. Azt írod, csak email-re meg telefonra használja a kollégád. Tehát nincsen oka arra, hogy belassuljon. Másrészt az android a hatos rendszertől figyeli a felhasználó által erőltetett programokat. Tehát ha valaki hosszabb ideig nem használja valamilyen alkalmazást, akkor a rendszer altatja (előzetesen megerősitést kér a felhasználótól). És azt az alkalmazást erőlteti, amit használ az ember.
Az email pedig két dologtól tud belassulni. Szerverhiba, ami ugye nem a telefon hibája. A másik pedig a hálózati hiba. Ami szintén nem a telefon hibája.
A kollégádat nem érdeklik a telefon és nem törődik vele mint írod. Akkor akit nem érdekel az autó, az nem foglalkozik vele, hogy ha kigyullad az olajnyomás mérő a műszerfalon, vagy nem ég egy égő? Furcsa. Főleg úgy, hogy otthoni használatra is megkapta a telefont, mint munkaeszközt. És az iPhone már érdekli? Nekem is volt iPhone-om kb 8 hónapig, és bizony azzal is voltak problémák és igényelte a karbantartást.Az újrainditás elhagyása az egyébként valami erőfitogtatás? Valami verseny? Az a trendibb, aki minél később indítja újra a telefonját? Kissé gyermeteg dolog. Főleg úgy, hogy nem telik semmibe. Felkel az ember, újraindítja, mire wc-t megjárja, már kész is. De van benne olyan funkció, hogy ütemezett újraindítás. Így konkrétan semmilyen fáradságba nem telik és hosszú ideig hibátlanul működik a készülék. Akkor az autórajongók meg azon versenyeznek, hogy kinek bírja tovább széthullás nélkül az autója, ha nem cserél olajat? Furcsa.
Én azt nem értem, hogy miért kell az Apple tulajdonosénak szándékosan kelteni a hangulatot az androidos telefonokkal szemben. És miért kell arra fogni az iPhone vásárlást, hogy "mert az android lassú" miért nem lehet azt mondani, hogy "Csak. Azért vettem iPhone-t mert így döntöttem és kész".
Én is tudnám azt mondani, hogy azért nem kel iPhone, mert:
- Nem tudom bárhol tölteni
- Minden funkciójához internet kell
- NFC nem használható filetransferre
- Bluetooth nem használható file transferre
- Drága a tartozék és rossz minőségü még a gyári is
- Nem lehet zenét letölteni netről csak stremelni
- iTunes használhatatlan, logikátlan
- iCloud használhatatlan, logikátlan
- Akaratom ellenére lassitják
- Nem bövithető a memóriája
- Nem lehet torrentezni
- Nem lehet témázni
- Támogatottsága rövid életű
- Ha nem a legújabb van belöle, akkor lenéznek
- Funkciószegény
- Logikátlan menü
- Buta és drága alkalmazások
Holnap reggelig sorolhatnám... -
ToniSoprano
addikt
válasz
B-L-A-C-K #916 üzenetére
"Ezzel én tisztába vagyok, de itt a lényeg 170 ezerért 6S-t senki nem vesz már, így kár hasonlítani, használtan jó állapotban 85 ezerért adják már."
Ja csak a 16 GB-os változatot, ami senkinek sem kell már csak aki telefonálásra használja a telót. Meg gold vagy rose színben, vagy valami függő telefon, a 32GB-osak jóval drágábbak inkább 100-110 fölött vannak és kevés a választék.De tök mindegy jók az iphonok, csak ne osszátok az észt, hogy az andoidok milyen szarok mostanában, ha 2-3 éve vettetek valami gagyi már nem is létező szériát pl. S5 mini amelyik vonal teljesen megbukott, vagy pár napig láttatok droidos telefont, vagy hallotátok hogy másnak volt és szidta.
Mondom el kell ismerni a droidnak kell 32 belső tárhely, 3 GB ram és 70-80 ezres antutus proci és akkor tényleg stabilan fut elég hard usereknek is mint pl. én.
-
Xero
nagyúr
válasz
ToniSoprano #917 üzenetére
Csak leírtam a tapasztalatomat a középkategóriával. Nem vonom kétségbe, hogy változott a szitu. Egy csúcs droiddal, főleg ha pixel vagy akármilyen top hw vanilla droiddal nem sok gondom van, egyszerűen számomra nem a legjobb (minden app iOS-ra van megvásárolva 10 éve) megoldás.
-
ToniSoprano
addikt
Az S5 mini sajna tényleg eléggé gagyi volt, a csúcsmodellhez semmi köze nem volt. Nem véletlen hogy ki is halt az S szériában a mini kategória nem volt sikeres. Nővéremnek volt valamelyik mini elég szörnyű telefon tényleg, bár ő használta azért.
Igazán a droid azóta használható és stabil amióta 3 Gb ramot tesznek bele, az A3 tényleg 2 GB-határeset, de azért elmegy kategória, a 16 Gb belső tárhely, amiből kb 7 GB szabad elég hamar betelik és akkor belassul gond van. Kell bele azonnal tenni egy SD kártyát sajnos. De pl. a 60 ezres Redmi Note 3 32 GB belső tárhelllyel 3 GB belső rammal, normális snapi 650 procival (2-szer olyan gyors mint az A3-é) sokkal stabillabb és gyorsabb, mint az A3 2017. Az A3 előnye az amoled kijelző ami szerintem brutál jó én nagyon szeretem és a kompaktság, de harverileg elégge spórolós, de a Samu nevet meg kell fizetni.
De nyilván aki pár hetet használ andoridos készüléket és elevel előítélekkel fog meg egy ilyen készüléket sokkal jobban tudja.
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
ToniSoprano #913 üzenetére
Ezzel én tisztába vagyok, de itt a lényeg 170 ezerért 6S-t senki nem vesz már, így kár hasonlítani, használtan jó állapotban 85 ezerért adják már.
-
Xero
nagyúr
válasz
ToniSoprano #913 üzenetére
2015-ben volt kb 1-1.5 hónapig egy középkategóriás Samu átmeneti telefonom. Majd kihullott a hajam tőle. A szűz rendszer még csak-csak, de amint elkezdtem használni úgy ahogy egy top droidot vagy a szifonokat, már húzta a belét.
Csak csak egy exchange fiók megy rajta, némi böngészés és messenger, elhiszem, hogy nincsen kínja. De egy power user pikk-pakk megöli.szerk: Meg is kerestem Galaxy S5 mini volt.
-
ToniSoprano
addikt
B-L-A-C-K: "Ez jó példa, mert gondolom 170 ezerért sokan vesznek 6S-t még, mikor GSM-es i7-et már 155-ért is kapsz 1 év garival."
Igen de ott a GSM bolt garantálja a szavatosságot, amivel kitörölheted a feneked kb. Ha hivalos forgalmazótól veszed, akkor meg 2 a év szavatosságot úgy tudod érvényesíteni, mintha 2 év garid. Magyarul a gyakorlatban 2 év gari helyett 1 év garival veszed a GSM boltól ami nem mindegy szerintem. De ennyi erővel az a3 2017-et is megveheted GSM boltóbl 62-63 ezért, én most a hivatalos 2 év garis árat hasonlítottam a 2 év garis/szavatosságos árhoz.Biztos az volt, egyébként a szitu, hogy utálja az andoridokkat, és első kisebb hibára ugrott, szar fos stb. Az első pár hétben amíg sokat frissítget a telefeon tényleg csinál érdekesseéget, de kehet ha újraindítja a telefonját párszor semm baja. Az értékelések is tökre ezt mutatják, de persze mindenki hülye: Samu A3 116 vélemény Samu A5 138 vélemény
Mondom nálunk a cégnél több száz céges Samu A3 és Samu A5 van felhasználóknál és mindenki 3 GB/gó de jellemzően 7 GB havi mobilnet keretet kap, szóval használják is rendesen pl. céges email mindenkinek be van állítva és elvárás is hogy ezt használják. De nyilván másra is használja mindenki. Semmi gond nincs ezekkel a középkategóriás Samukkal nem fagynak le tök megbízhatóak.
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
ToniSoprano #908 üzenetére
Ez jó példa, mert gondolom 170 ezerért sokan vesznek 6S-t még, mikor GSM-es i7-et már 155-ért is kapsz 1 év garival.
Armahun: Nem nem, de olyan érdekes hogy pont az mondja a legokosabb gondolatokat róla mindig akinek sose volt...:/ De persze tudom elvakult vagyok, és ez így van rendjén.
-
atike
nagyúr
válasz
És az A3-al is ugyanolyan felhasználás volt? Csak telefonálástól érdekes lenne belassulni...
Ja, emailezés sem az a tipikus telefon belassító tényező...
-
ToniSoprano
addikt
válasz
"3 hét után kért másikat mert olyan szinten belassult, hogy fél perc volt mire bejött a címlistája "
A cégnél több száz a3 teló van forgalomban nincs ilyen gond. Az andopridnál akkor lehetnek gondok, amikor frissítés van, van belakja az ember a telefont, mert sokat telepít, frissítget a rendszer. Szóval az első pár hátben tényeg volt/lehet ilyen probléma, volt is ilyen a J5-tel és a Redmivel is az elején. De párszor újra lett indítva még az első pár hétben és után hosszú használat után nem jött elő semmi ilyen probléma .De azért a kezdeti használatkor az Iphonoknál is lehetnek problémák pl érdemes megnézni mit csinált a 6 plus teszteléskor, kabaréba illő: [link] Mégsem mondom hogy szar telefon, lefagy.Ugye az megvana 6S hivatalos forgalmazótól aki adja a 2 év gyári szavatásságot is 170 ezer Ft, a A3 2017 meg 71 ezer Ft 2 év garanciával? Ja és az A3-nak amoled a kijelzője amit nagyon szeretek, a 6S-nek egy IPS, ami nem rossz, de azért na az amoled szerintem sokkal jobb, szerintem legalábbis, nekem sokkal jobb a szemenek használni.
Nekem sajátként Xiaomi Redmi Note 3 van 4G rammal 4000-es aksival, két aktív dual simmel megy nagyon sok Whatsapp, skype online videózás sokat, Messenger sok beszélgetés, Facebook stb. folyamatosan szinkronizál, böngészés stb. a 2 Gb-os keretem mindig kimerül sajna teljesen, elég sokszor rá kell fizetnem még.Így sohasem indítom újra csak akkor van kikapcsolva ha lemerül teljesen soha sincs semmi probléma, van amikor több hónapig megy folyamatosan. Az A3-mal nincs sok tapasztalatom, nemrég kaptam, nem egy extra telefon, de az amoled kijelző állat. Volt Samu J5-m azt sem kellett soha újraindítani csak az első pár hétben amíg folyamatosan frissítgetett magán, háttérben állandóan.
-
Lac-coo
őstag
válasz
Csabroncka #903 üzenetére
Lassan nyugdíjazom, kiszolgált szegény
-
Csabroncka
addikt
Akkor miért nem cseréled ki az akksit
, szerintem még mindig jobb egy lassú telefon, mint egy használhatatlan lemerült.(Arról nem beszélve, hogy egy csomóan úgy adják elő ezt a lassítást (ami önmagában, ebben a formájában persze egy szemét dolog), hogy használhatatlan lesz a telefon, pedig ez nem igaz. Aki rendszeresen használja, nyúzza sok mindenre annak valóban feltűnik, de a userek 50%-a szerintem észre sem vette)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest