- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Íme az új Android Auto!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Új hozzászólás Aktív témák
-
obligat
senior tag
válasz
Bálnaborjú #667 üzenetére
Ez egy jó kérdés. A LOS feltétele szerintem a nyitott bootloader és a saját recovery. És így lehet nem.
De nem biztos, csak annyit tudom mondani, hogy eszembe sem jutott bezárni a bootloadert miután telepítettem, ami nem jelenti azt, hogy ne lehetneKicsit kapirgáltam a témát
"LOS is not compatible with CTS since it is missing Google Mobile Services (GMS). In the past Google has denied OEMs to ship phones with non-CTS Android version if they want to use keep GMS licence for other phones. See the YunOS (aka Aliyun OS) and Fire OS cases below."Talán azt jelenti, hogy elméletben sem lehet, vagy nem éri meg a barkácsolás.
-
obligat
senior tag
válasz
Bálnaborjú #664 üzenetére
panaszkodik, de a magiskhide-ban elrejtettem a rootot előlük, azóta csend, rend, fegyelem.
-
TomPack
őstag
válasz
Bálnaborjú #626 üzenetére
Nem vagyok egy nagy szaki a témában, de nekem akkor volt ilyen problémám, amikor custom romot tettem fel rá.
Ha a bootoláskor a TWRP-be léptem be, ott vettem észre, hogy a system idő és dátum teljesen más, és a régió is, mint a valós, és amit a teló valósan is mutat, amikor a rom betöltődik.
Szóval a 'bios' 😁 -ban beállítottam rendesen a valós időt és dátumot és azóta azonnal pozícionál a GPS! -
Amantius
senior tag
válasz
Bálnaborjú #623 üzenetére
PA-1100-01
A feleségemnek Max M1-e van, az is ugyanez. -
lovi27
addikt
válasz
Bálnaborjú #539 üzenetére
Ha megnézed mi változott benne akkor láthatod, hogy igazából csak a security patch miatt adhatták ki, ami nem a márciusi, csak a februári, pedig a márciusit is "rég" kiadták.
Na, mindegy. A Borets gyerek rögtön kiemelte belőle és nekem már az van.
Most látom tegnap óta kiadott egy új ROM-ot!! Biztos valami javítás miatt.Amúgy vártam, hogy kiad frissítést az Asus, de reméltem a béta 10-re lesz javítás. De nem.
Hozza a szokásos formát. Csak csúszik, csak csúszik és majd valamikor... -
lovi27
addikt
válasz
Bálnaborjú #446 üzenetére
Neked is és mindenkinek!
Én már azt reméltem, hogy a következő gyári kiadás az A10 lesz és nem a 60-as...
-
Amantius
senior tag
válasz
Bálnaborjú #420 üzenetére
Most frissítettem, de mindenhol érzékel, mindent.
-
lovi27
addikt
válasz
Bálnaborjú #402 üzenetére
Csak tőled olvastam erről panaszt, annyira nem lehet gyakori. A routered? Gondoltál már rá?
-
obligat
senior tag
válasz
Bálnaborjú #398 üzenetére
Az ott nem ugyanaz más néven? "A mobilhálózati kapcsolat mindig aktív"
-
lovi27
addikt
válasz
Bálnaborjú #395 üzenetére
Szerintem igen, de már csak akkor, amikor a Google úgy ítéli, hogy az aktuális fejlesztői változat megérett a nyilvános béta állapotra. De ekkorra a lényegi kérdéseket már eldöntötték. Ha jól emlékszem az Android 10-nél ez az állapot az idén valamikor májusban volt és ugye a jövő héten jön a stabil kiadás.
Ha a törzs alatt arra gondolsz, hogy például már most bele akarnál szólni abba, hogy jövőre miként nézzen ki, milyen változások legyenek az Android 11-ben, akkor azt szerintem most még nem lehet, nem nyilvános, nincs fóruma.
-
obligat
senior tag
válasz
Bálnaborjú #390 üzenetére
van valamiféle agresszív wifi mód emlékeim szerint a beállításokban, az pont ezt a wifi-mobilnet kapcsolódási zavart állítja.
-
lovi27
addikt
válasz
Bálnaborjú #388 üzenetére
Ez a telepítő fájl, amit telepítés előtt láthattál volna. De ha már túl vagy rajta...
MegJavították az automatikus fényerő állítást? -
lovi27
addikt
válasz
Bálnaborjú #386 üzenetére
Meg tudod nézni? Ez a nevű fájl az?
UL-ASUS_X00T-WW-16.2017.1906.057-user.zip -
lovi27
addikt
válasz
Bálnaborjú #380 üzenetére
Nincs elállítva a régió nálad?
Megnéztem több országot, de csak az indiai Asusnál van 57-es. Viszont ott van egy figyelmeztetés: For IN/RU SKU only. Én úgy tudtam pl. a WW a SKU jelölés. Ráadásul az oroszoknál is csak WW-s ROM-ot találtam. WW-n kívül csak JP van. Vagy rosszul tudom vagy hülyeséget írtak oda. A magyar Asustól még mindig csak az 53-as tölthető.
Szóval a lényeg, ha bizonytalan vagy a frissítésben inkább várj még egy kicsit, mert ha nincs root és zárt a bootloader akkor nem tudsz visszatérni egy régebbi verzióra.
-
lovi27
addikt
válasz
Bálnaborjú #360 üzenetére
Azért nem kapod meg, mert ha a magyar Asus oldalról elindulva próbálom meg letölteni, akkor még mindig a 053-ast ajánlja fel, és mi eszerint kaphatjuk a frissítéseket. A global Asus oldalról indulva viszont már a 055-t.
Tessék, a hivatalos Asus magyarázás.
-
balinlin
senior tag
válasz
Bálnaborjú #360 üzenetére
tedd fel manuálisan
-
lovi27
addikt
válasz
Bálnaborjú #348 üzenetére
Több hírportál is lehozta, itt az xda fórum link.
Ha megnézed a support oldalnak a letöltési szerver címét,
(https://dlcdnets.asus.com/pub/ASUS/ZenFone/ZB601KL/)
és az xda-n megadott letöltési címet, akkor láthatod, hogy ugyanabból a könyvtárból lehet letölteni a 056-os firmware-t is. Azt a könyvtárat pedig csak az Asus tudja feltölteni.Én nem a gyári szoftveren vagyok, engem nem hoz tűzbe, csak mai hír és gondoltam megosztom. De az a tuti, ha valaki megvárja amíg megjelenik a magyar szerveren is.
(#349) obligat
Szerintem fel, csak vissza fogja írni. -
lovi27
addikt
válasz
Bálnaborjú #334 üzenetére
Kösz! Nálam is ez volt, csak meg akartam győződni, hogy a bootloader nyitás okozott valami gebaszt, vagy már eleve a gyári ROM ilyen. Így egyértelmű, hogy az Asus huncutkodik...
De ne értse félre senki! Nem ez okozza a működési hiányosságokat, mint például az automatikus fényerő állítási gondokat.
-
lovi27
addikt
válasz
Bálnaborjú #332 üzenetére
Előkerültél! Megválaszolod mit látsz a Recovery oldalon? Vagy inkább nem?
-
lovi27
addikt
válasz
Bálnaborjú #304 üzenetére
Köszi! És a Recovery menüben a lap alján van üzenet?
Elvileg vissza lehet állni, ha nem a gyári alkalmazással nyitja ki valaki. Illetve azután is, csak állítólag megjegyzi a sorszámot a gari miatt a szervizeknek. Én Kínából vásároltam az enyémet, így a garancia nem érint. Hiába van rá biztos, hogy nem küldöm vissza javításra bármi baja is legyen.
-
lovi27
addikt
válasz
Bálnaborjú #295 üzenetére
Mielőtt visszaállítod Oreora tegyél már meg valamit:
Menj be a Recovery menübe és ott a Root integrity check opciót futtasd le és mondd el a végeredményt. Azért kérem, mert nekem már nem a gyári recovery van telepítve.Ahogy a neve is mondja ez egy ellenőrzés, nem módosítja a rendszert!
Ja, és a nevével ellentétben semmi köze a rootoláshoz... -
lovi27
addikt
válasz
Bálnaborjú #295 üzenetére
Ha jól látom ehhez nem kell nyitott bootloader és WW-s ROM-ok. De ha valami balul üt ki csak magadra vess! Ha valamit nem értesz nyugodtan kérdezz. Ha sikerül utána ne felejtsd el tiltani a rendszerfrissítést!
Szerintem nem annyira rossz a gyári Pie, hogy downgrade-elni kelljen. Ha ennyire zavar az automatikus fényerő állítás kapcsold ki. Biztos van a Play-en olyan fényerő állító app aminek vannak widget-jei amit kitehetsz a képernyőre. Kettő elég: egy szobai és egy szabadtéri. És akkor csak egy koppintás a képernyőre a megfelelő fényerőhöz. Még biztos fog jönni gyári frissítés és talán ezt is javítják.
-
lovi27
addikt
válasz
Bálnaborjú #291 üzenetére
Próbáld ki ezt az appot. Mivel így nem rendszer alkalmazás bajt nem okozhat. Legfeljebb uninstall. Lehet az Asus elnagyolta ezt a funkciót. Kár, hogy nem bízta inkább a Google alkalmazásra, mert azt szinte hetente finomítják.
Szerintem a Google (a Pie) tehet arról, hogy a hívásblokkoló, hívásfelvevő és clipboard alkalmazások zöme nem működik. Folyamatosan szigorítja a hozzáférést ezekhez. Többnyire csak a gyári vagy a kivételezett cégek alkalmazásai működnek, és a Q-nál ez majd még tovább szigorodik. Ha olvasod az Android Police-t akkor ez az infó nem lehet meglepetés...
-
lovi27
addikt
válasz
Bálnaborjú #289 üzenetére
Így már érthető a többesszám, mert több funkciója van a Device Health Services alkalmazásnak. Azt írják a Google telepíthetővé tette a Play Store-ból, de sajnos az M1 Asus Pie nem találja.
Próbaképpen letöltöttem az APK Mirror-ról és feltelepítettem. Nem okozott bajt, de a rendszer leálltnak látta, nem fut. Viszont a tárhelynél ott van magyarul az általad keresett Alkalmazkodó fényerő visszaállítása nevű gomb.De jó ez a cikk, mert írják hogyan kell használni e csoda alkalmazást. Ha nem tetszik a fényerő, akkor addig kell oda állítani a csúszkát, amíg meg nem tanulja, hogy annál a fényerőnél te milyen beállítást szeretsz. Ez első időben biztos unalmas és idegesítő, de minél többször korrigálod annál hamarabb megtanulja. Elvileg...
-
lovi27
addikt
válasz
Bálnaborjú #280 üzenetére
"a "device health services" tárhely beállításai között lenne elvileg direkt egy erre vonatkozó gomb"
Ezt félreértetted vagy mutasd meg a leírást ami ezt állítja. A services több ilyet feltételez, de én egy Device Health nevű rendszer alkalmazást találtam, ami a háttérben fut, nem vár kezelői beavatkozást, így nincs kezelőgombja sem. Egy rendszer szolgáltatás, angolul service.
Nevével a gyors akkumulátor merüléssel kapcsolatban találtam írást, így azt nem tudom van-e köze az automatikus fényerő állításhoz. Amit tudsz vele csinálni annyi, hogy kikeresed az alkalmazásoknál, ráböksz a Tárhely-re és ott a Tároló ürítése és a Gyorsítótár törlése gombokkal törlöd az adatait. Először inkább csak a gyorsítótárat! Valószínűleg a talált cikkben is ezt javasolják.
-
lovi27
addikt
válasz
Bálnaborjú #279 üzenetére
A fókuszálást jelzi. Ha kész eltűnik és elvileg legalább a körön belüli rész éles.
-
lovi27
addikt
válasz
Bálnaborjú #257 üzenetére
Én sokat vagyok wifin, de nekem se tűnik rosszabbnak, mint Oreon volt.
Tegyél fel egy wifi monitorozó programot, keress vele szabad csatornát, de legalább is olyat ahol legkisebb a zavarójel erőssége és állítsd oda fixre a routerben a csatornát. Ne hagyd automatikus állításon, mert lehet gyenge wifi jelnél mikor jobbat keres akkor ugrik vissza a mobilnetre. Egy próbát megér. -
balinlin
senior tag
válasz
Bálnaborjú #257 üzenetére
Ugyan nem sokat lógok wifin, de nem tűnt fel különbség. Az viszont zavar, hogy rejtett SSID-hoz nem tudtam csatlakozni.
-
obligat
senior tag
válasz
Bálnaborjú #246 üzenetére
nekem működni látszik
vagyis amit észlelek belőle az az, hogy legtöbbször jól látom a képernyőt. -
lovi27
addikt
válasz
Bálnaborjú #240 üzenetére
Nekem volt probléma a Bluetooth párosítás, de akkor most ne mentsél fel azzal, hogy a Google bonyolította el és ezáltal nem én voltam mulya, mert a végén még elbízom magam...
-
lovi27
addikt
válasz
Bálnaborjú #228 üzenetére
Az a beállítás a fejlesztőinél alaphelyzetben ki van kapcsolva és nem kavar be.
Pedig csak az eszköztémához lehet köze, mert azt erőszakolja meg. Csak erősebb prioritással rendelkezik mint ami a Megjelenítés beállításban van. Azt felül tudja bírálni. -
lovi27
addikt
válasz
Bálnaborjú #226 üzenetére
Igen, a Beállítások / Megjelenési beállítások menüben.
-
balinlin
senior tag
válasz
Bálnaborjú #222 üzenetére
nincs bekapcsolva, már a dupla koppot is kikapcsoltam...
eddig ezzel az új rommal szerencsére csak egyszer fordult ez elő és egy újraindítás segített.
ha újra előfordul, csinálok egy teljes gyalut, aztán meglátjuk -
obligat
senior tag
válasz
Bálnaborjú #197 üzenetére
köszönet, ki fogom próbálni.
-
obligat
senior tag
válasz
Bálnaborjú #195 üzenetére
ézékelő érintését.
de ha dupla koppal ébresztem az eszközt, akkor is akar rajzot, ha eltelt 5 mp az alvásba kerülése óta. "a rendszergazda zárolta az eszközt" felirattal kéri. -
obligat
senior tag
válasz
Bálnaborjú #175 üzenetére
Ez amúgy érdekelne, ha ujjazom, akkor odáig old fel, hogy rajzoljak.
Hol találom a tuti beállítást?
Vagy ez ilyen? -
balinlin
senior tag
válasz
Bálnaborjú #190 üzenetére
Végül azért nem tettem fel, mert az nfc kérdéses hogy támogatott-e, korábban tuti nem volt az.
-
törölt tag
válasz
Bálnaborjú #190 üzenetére
Ha jól tudom az is csak 6.1 alapig. A kernel támogatás szünt meg rá. Próbáltam keresni rá custom rom-ot, de sokkal előrébb nem lennék, frissítések hiányában.
-
obligat
senior tag
válasz
Bálnaborjú #181 üzenetére
Ez az.
-
Amantius
senior tag
válasz
Bálnaborjú #175 üzenetére
Á, így már értem, feloldja csak ujjlenyomattal, de opcióként ott a PIN pl. Köszönöm!
-
fa4hu
őstag
válasz
Bálnaborjú #162 üzenetére
Az EMAG-osnál nem írják az NFC-t: [link], az Asus honlapja szerint a B602KL-nél opcionális az NFC.
-
Emoletta
újonc
válasz
Bálnaborjú #154 üzenetére
Köszönöm!
-
obligat
senior tag
válasz
Bálnaborjú #149 üzenetére
Azt nézem, hogy "Messages" lett a Google messenger-ből. És ehhez a messages-hez kapcsolódóan települ a carrier services. Amit én is kidobtam. Van helyette Mood, vagy Textra, vagy Signal. Valóban rádobott az üzemidőre, kösz a tippet.
Mindenesetre Boldog új évet kívánok mindenkinek! -
obligat
senior tag
válasz
Bálnaborjú #147 üzenetére
A megoldás a zentalkon az, hogy feltöltöd 100%-ra, aztán hagyod lemerülni kikapcsolódásig. (Persze használni lehet közben ugyanúgy).
Kikapcsolt állapotában megint fel kell tölteni 100%-ra, és hagyni a töltőn még min.10 percig.
Aztán lehúzni, bekapcsolni, használni, 4-5 nap után megint jó lesz. -
Seirei
tag
válasz
Bálnaborjú #145 üzenetére
Úgy olvasom hogy a legutóbbi 338-as update a ludas.
-
matteo_szg
őstag
válasz
Bálnaborjú #138 üzenetére
Csak szoftveres különbség van, az is minimális elvileg.
-
törölt tag
válasz
Bálnaborjú #135 üzenetére
Tedd fel innen.
-
obligat
senior tag
válasz
Bálnaborjú #130 üzenetére
Nem mértem, de minden rendben vele. (Azért sem mértem)
-
törölt tag
válasz
Bálnaborjú #128 üzenetére
Nincs tok a dobozban.
-
törölt tag
válasz
Bálnaborjú #114 üzenetére
6/64-es is tudja a B20-at, csak hivatalosan nem került itthon forgalomba.
-
obligat
senior tag
válasz
Bálnaborjú #105 üzenetére
Van olyan
És nagyon jó, megszerettem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor 400 Lite+ Honor Choice Earbuds fülhallgató, fekete, bontatlan, eladó
- Samsung Galaxy s23 256GB (Snapdragon Gen 2-es SOC) Cream színű gyári garanciás + carbon szálas tok.
- iPhone 11 Product RED Független 64GB
- Xiaomi 14 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új Poco F7 Ultra 512/16GB Black 3év garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD digital konzol garanciával, hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Olcsó RTX Gamer Laptop játékra! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G8 I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest