- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- One mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
lovi27
addikt
Nem vagyok ennyire optimista, mert a Magisk fórumban is elsősorban a saomisok sírnak. Nekik kell extra beavatkozást csinálniuk (Riru modulok) ahhoz, hogy működésre bírják.
Ezért is tartok a saomitól.Persze lehet csak azért, mert az Asus már nem készít a csóróknak készüléket.
-
lovi27
addikt
Ezt ismered? Universal SafetyNet Fix Hátha...
-
lovi27
addikt
Látom, nagyon lelkes vagy.
Ez nem alpha, hanem a Canary kiadás. Én már rég azt használom, most is (23014)
Nekem nem új amit írsz, rég, a Canary óta így telepítem. Egy új ROM telepítése 3 zip fájlt jelent. Egy a ROM.zip, a Gapps.zip és a Magisk.zip. És ahogy újraindítom az alkalmazások között már ott van a Magisk ikon is, amit ha elindítok befejezi a telepítését. Csak arra kell figyelni legyen internetelérés, hogy letölthesse amit még kell.Ha tuti, akkor közelebb kerültem egy saomihoz.
Csak majd valamelyik olyan kell amiben Snapdarogon van, mert megfogadtam MTK nem kell! -
lovi27
addikt
Nem veszti el a garit? Úgy tudtam igen, de ha nem az tényleg korrekt.
Tudtam, hogy ilyen a és bés a Poco, hogy szegény felhasználót ne zavarja a frissítés. A háttérben frissíthet és ha kész csak átkapcsol. Észre se fogod venni mikor váltott.A Magisk 23-ban még van hide és safetynet check is. Ott még mennie kéne a pay-nek. A gond majd az A12-vel kezdődik, oda kell az új Magisk. Nézz be a Magisk topikba, ott crock ismeri a saomikat és ha jól figyeltem valami Riru modullal megy a Gpay.
-
lovi27
addikt
Ez nem "bot" kérdése.
De ha sokáig magában fut egy rendszer felléphetnek következetlenségek.A szokásos lehetőséget már próbáltad? Újraindítás. Sokszor "csodát" tesz.
Nem ismerem a gyári szoftvert, de valami tisztítási lehetőséget csak biztosít. A11-en vagyok, de ott van olyan lehetőség, hogy Beállítások / Alkalmazások és értesítések, ahol kiválasztva egy alkalmazást a cache-t lehet törölni. Ezzel nem sérül semmi, de esetleg megjavulhat. Itt az alkalmazás vagy az Asus launcher cache-t kéne törölni.
Egyáltalán a kérdéses alkalmazás még telepítve van? -
lovi27
addikt
Kösz, értem, de nincs HUB-on, eddig nem kellett.
Azt viszont nem értem, hogy egy 1m-es kábelen, ha a lábak nincsenek rosszul bekötve, hogy sérül meg a protokoll. Nincs nagy áram, nincs nagy frekvencia, hogyan? Ebbe nem hiszek.Kicsit túrtam a netet és úgy néz ki az Android (a Google) szívat ezekkel a biztonsági túlkapásaival. TWRP alól akartam PC-re menteni a partíciókat, de állítólag oda nem lehet.
Biztos van rá trükk, amit egy tolvaj is ismer, de én nem.
Egy gyors visszaállításhoz akartam elmenteni őket, hogy kipróbáljam az A12-t.
Így a téma halasztva... -
lovi27
addikt
Ezt itthon vetted, így garanciális és felesleges siettetni, elveszíteni a garanciát.
Hacsak nem valami borzalmas a MIUI.
Amúgy, ne feledkezz el a a kedvencedről se, mert ők official támogatják és adnak hozzá recoveryt is. De ezeken kívül is van még ROM, ha kell. Az indiaiakra számíthatsz.Amúgy nem tudom milyen régi HUB-ról beszélsz, mert én semmilyet nem használok. Csak kábellel összekötöm. A ZF2-vel soha nem volt gond. ez meg első perctől kezdve ilyen.
-
lovi27
addikt
Nem egyértelműen fogalmaztam, mert az Asus érdekelt volna.
USB-vel se a rendszer alól, se TWRP-ből nem tudok a PC-re menteni, mert 2-3 fájl átvitele után kiakad az összeköttetés. Ezért érdekelt volna, hogy neked volt-e gondod?
Lehet, feldobok egy Linuxot és azzal megnézem.A Poco F3-hoz is (alioth) akad egy-két ROM, de hogy milyenek azt em tudom.
De ha nincs TWRP akkor mivel flash-elik...
Az ő munkájuk szerintem egy próbát megér: link ha majd odajutsz... -
lovi27
addikt
Hasonlóan vagyok én is, ha nem is pont ezekkel az appokkal. Amikor A9-ről egyből A11-re váltottam azon vigyorogtam magamban, ha nem nézem meg a verziót a beállításokban nem is veszek észre különbséget a megszokott háttér, launcher és alkalmazások miatt. Egy új készüléknél nem is ezekkel van bajom, hanem a root hiányával, ami nélkül nincs normális mentés, visszaállítás és megszabadulás nem kívánt dolgoktól.
Anno, csináltál TWRP-ből mentést külső tárollóra? Mondjuk a Linuxodra?
-
lovi27
addikt
Ha a gyári szoftvernél maradsz sok jóra ne számíts. Jelenleg a gyár béta A10-nél tart. Néhányan még követelik, hogy legalább adja ki a stabil A10-et. De ez már egy 3 éves mobil.
Ezt a mobilt szoftveresen elsősorban az indiaiak tartják életben, ott volt népszerű.
Az Asus a mobilt a kiadás pillanatában odadobta a costum szoftverek fejlesztőinek, mert -akkor még nem tudtuk - ők a felső kategóriában látták jövőjüket a mobil piacon. Kérték őket és ehhez a támogatást is megadták, hogy készítsenek hozzá ROM-kat.
Szerencsére elég sokan éltek, élnek ezzel a lehetőséggel.Csak magánvélemény - túl sok jóra nem számíthatsz a gyártól. Ha idén nem lép semmit, jövőre már biztosan nem fog.
-
lovi27
addikt
Sajnálom, hogy megszűnt létezni. Jó nagyot kaphatott, ha csatik is szakadtak ki. Bár nem egészen értem, a tüskék forrasztásai szakadtak ki vagy csak a műanyag jött le róla?
Már sokat nem veszthetsz vele, de ha vissza tudod helyezni a csatit akkor ne lábanként próbáld beforrasztani, hanem "hullám forrasztva" azaz egyszerre az összes lábat és mielőtt megkötne az ón egy hirtelen mozdulattal lerázod a felesleget. Persze, vigyázva hova rázod!Akkor teljesítményben jó nagyot ugrottál. Közel a csúcsra. Plusz Amoled, UFS, mi kell még?
Egy jó op rendszer.
Ha lesz vagy van hozzá akkor a régit sajnálni se kell, hiszen lassan úgyis cserére érett.
Persze, a garancia miatt egy darabig jobb ha békén hagyod. Én meg még jövő évig reménykedek hátha mégis meggondolja magát az Asus és megint készít valamit a tömegnek. -
lovi27
addikt
Jó, megnézem majd...
Viszont idén még nem gondolkodok új mobilban. Talán jövőre. Az az igazság, hogy szoftveresen fantasztikusan jól támogatott (na nem a gyár által).
Hardveresen nem csúcskategória, de nem is az alja. A legfrissebb android 11 van rajta, két héten belül már a szeptemberi javítást is megkapja. Csak a Pixelek előzik meg, hisz a Google értelemszerűen nekik adja elsőként a javítást. Ezt a csúcs kategóriás mobilok sem tudják überelni. És az ígéretek szerint az android 12 még biztosan megkapja. Szóval, nem kell sietni. -
lovi27
addikt
Nem is értem hogy merted telepíteni Foxban a patchelt boot.img fájlt. Ugyanis vagy a Fox vagy a Magisk elbök valamit, és ezért a Fox nem ismeri fel img fájlnak a patchelt fájlt. Mert ha felismerné akkor a telepítés előtt meg kellene kérdeznie hová telepítse: boot, recovery, stb.
De nem kérdezi meg! Ezért én nem is mertem vele telepíteni, nehogy rossz helyre írja.
Így én is TWRP-t használok. Az megkérdezi...A normál boot.img-t felismeri (megkérdezi) hová telepítse.
-
lovi27
addikt
Végre már van stabil OpenGapps Android 11-hez is.
Igaz, pico és nano, de nem is kell több... -
lovi27
addikt
Eddig hetente volt új kiadás, de most hosszabb idő óta tegnap jött ki az új.
E rendetlenséget tudjuk be a nyárnak.Azért 'ugrik' a root mert a telepítő zip tartalmaz boot.img fájlt is és így telepítéskor felülírja a Magisk által patchelt boot partíciót. Nekem, mint ahogy már beszéltük az alap LOS túl szegényes, de ebben nem térnek el a variánsok sem.
Ezért én tartok elmentve Magisk által patchelt boot.img-et, amivel frissítés után azonnal visszaírom a felülírt partíciót a TWRP-ben. A patchet a Magisk csinálja, így semmilyen külső eszköz nem kell a frissítéshez. Próbáld ki! -
lovi27
addikt
válasz
domper2015 #662 üzenetére
Nekem ma jött meg a csomagom az Ali-tól...
-
lovi27
addikt
válasz
domper2015 #660 üzenetére
Inkább közel-keletről kellett volna...
Ide ér még július 1-je előtt? -
lovi27
addikt
válasz
domper2015 #658 üzenetére
Szervízben van vagy kintről hozatsz kijelzőt?
-
lovi27
addikt
válasz
domper2015 #655 üzenetére
Szia! Hogy történt?
-
lovi27
addikt
válasz
domper2015 #651 üzenetére
Ha kibírtad eddig, meglepően sok Android 11 támogatást kap a mobil.
A LineageOS is újra official (18.1) támogatásba vette. -
lovi27
addikt
válasz
domper2015 #651 üzenetére
Amíg az Asus nem adja ki a stabil 10-et a Borets nem fogja, mert ő a gyárit variálja.
Ha olvastad írta, hogy annyira stabil nincs mit csinálni rajta csinálnia. És ez igaz.
Ezt a kiadást az indiaiak 'könyörögték' ki valami mikrofon probléma hivatkozva, amit én nem tapasztalok. December végén adott ki az Asus újabb android 10 fejlesztői bétát és azért reménykedtem, hogy abban van új biztonsági frissítés is és legalább azt átemeli.
De ha nem, hát nem. Így sem igazán gond... -
lovi27
addikt
válasz
domper2015 #649 üzenetére
Most telepítettem, de még a biztonsági frissítés is a szeptemberi kiadás maradt.
-
lovi27
addikt
Csinált új ROM-ot a Borets, de semmi nagy újdonság nincs benne.
De legalább lehet égetni egyet... -
lovi27
addikt
-
lovi27
addikt
válasz
domper2015 #641 üzenetére
Nagyon dolgozik valamin a srác:
- Sir, why didn't post full rom in links???
BORETS24 (Георгий)
- Because I want to add something for real new full ROM -
lovi27
addikt
válasz
domper2015 #639 üzenetére
Igen, nem csinált újat, de ne feledd a gyári 10-es még mindig béta állapotú és jó, ha az Asus valaha megcsinálja stabilra. És nagy valószínűséggel azzal be is fejezi a mobil támogatását.
A Borets pedig a gyárira épül. Próbál valamit átemelni az újabb modellekből, de ahhoz már nem elég erős ez. Amúgy meg abszolút stabil, megbízható és jó a fogyasztása.
Mindennapi használatra tökéletes!Van official támogatott 10-es, sőt ha jól emlékszem már 11-es ROM is.
De csak óvatosan, mert itt is vágták már így haza.
Amúgy a biztonság miatt ma már nem fél óra egy ROM csere, hiába vannak mentések.
Néha én is szívesen kipróbálnék valami újat, de a sok macera miatt inkább maradok a megbízhatóságnál. -
lovi27
addikt
Azt értsd meg a TWRP nem a mobil BIOS-a. Az egy helyreállító, recovery szoftver és ha abban beállítod az időzónát azt a program számkára teszed, mivel abban a funkcióban nincs SIM kártya használat. Nincs kapcsolódás mobilszolgáltatóhoz.
Most a TWRP-ben beállítottam a Szamoa, Midway-szigeteki időzónát, de ahogy felállt a rendszer a tök sületlenség helyett a mi helyes időnket mutatja. Amúgy is az időt rég a szolgáltatók biztosítják, automatikusan lesz helyes.
-
lovi27
addikt
Hát. persze. A TWRP telepítése után rögtön a beállításokban kell az időzónát megadni (régiót nem lehet) más beállításokkal (pl. nyelv) együtt és akkor mindig helyes lesz ott is az idő, mert a TWRP elmenti magának a beállításokat.
Normál esetben meg a SIM kártyából veszi az infót. Az időzónának nincs köze a GPS-hez.
-
lovi27
addikt
Én biztos, hogy előbb kipróbáltam volna azt a javítást. De most már mindegy, a lényeg, hogy megint működik a kamera.
Néztem a mini mobilt. Mivel egyre nehezebb lesz rootolt mobilt használni, mindenhol üldözik és az Android 11 után a jelenlegi állás szerint a nyitott bootloadert már nem is lehet eldugni a hardveres védelem miatt, így azon gondolkodok, hogy bankoláshoz és társaihoz veszek egy ilyet, amit majd nem csesztetek. Marad gyári állapotban.
-
lovi27
addikt
-
lovi27
addikt
A kamera hiba pont egy ilyen anomália lehet.
Nem véletlenül csinált a Borets srác a ROM-jához egy Q telepítés utáni persist anomáliákat javító fixet. Említi benne a kamera hibát is:
"Created this ZIP for TWRP which solve sensors lost, Wi-Fi can't turning on fix, camera lost fix, for flashlight fix after some Q ROMs. Serial numbers keep yours, do not be afraid!" -
lovi27
addikt
Zenfone Max Pro készülék nem található se az Asusnál, se a neten.
Ezért az elnevezés helyett használjuk a típusszámot, mert úgy egyértelmű.
Mi itt a fórumon a ZB601KL és a ZB602KL típusokról írunk, aminek Zenfone Max Pro M1 a neve. Minden állítás és ajánlott program ezekre vonatkozik.Ha a tied a ZB555KL típusú, akkor annak a neve Zenofene Max M1.
Kinézetre hasonló, de semmit nem tudok róla. Az ajánlott programok se rá vonatkoztak!
Segítségül itt van az xda fórum link, de elég kevés bejegyzés van hozzá. -
lovi27
addikt
Nem hallottam még az Odinről, nem tudom mi az. Zenfone Max Pro M1 a mobil?
Nyitott a bootloader? Ha igen, akkor a gyári recoveryt egy customra kell cserélni. Legtöbben a TWRP nevűt használják, de fontos, minden típushoz a megfelelőt kell letölteni!
Én ennek egy módosított változatát az OrangeFox-ot használom.
Most látom, hogy ezt azóta szellemi tulajdon lopásnak minősítették.
Nézhetek másik TWRP után. -
lovi27
addikt
Folyamatosan kapjuk az official LineageOS 16.0 frissítését, ami azt jelentheti nem valószínű, hogy mobilunk megkapja a 17.1-et.
-
lovi27
addikt
Akkor sajnos még sem úszod meg a szétszedést.
Én nem mernék belevágni.Mikor én kipróbáltam nem vettem észre, hogy gond lenne a modulokkal, de én keveset használok belőlük. A legkiforrottabb 10-es ROM szerintem egyértelműen a Havoc. Ha abbahagyja a fejlesztést a Borets srác, mert semmi kétség ő is csak addig csinálja amíg használja a Max Pro M1-et, akkor nálam a Havoc lesz a befutó, ha még nekem is meglesz.
Most csak a Sony új mobilja kéne, de irreálisan drágán méri. Annyit nem ér meg. -
lovi27
addikt
Szerintem csodát az alternatív ROM-ok sem tudnak tenni, mert a sebességet alapvetően a hardver határozza meg. Valamivel gyorsabbak a gyárinál, mert szinte üres androidról indulnak. De ha azokat is jól belakja valaki... teli hassal mindig lassabb mozogni.
A custom ROM-ok hasonló teljesítményt nyújtanak, mert egy forrásból építkeznek, csak kisebb szolgáltatásokban térnek el egymástól. Sebességben nem. Én még a 9-esen vagyok, tapasztalatom nincs a 10-essel, de ha kell tudok ajánlani néhány kipróbálásra valót. -
-
lovi27
addikt
Nekem ezt mutatja a 3 kamera szenzorra: [kép]
-
lovi27
addikt
what is camera sensor in 6gb ram variant of maxpro m1
Nézd meg azzal a programmal is amit ők ajánlanak.
Ők is azt írják, hogy 8MP-es a front kamera. -
lovi27
addikt
Hardver hibát egyszerűen nem tudok elképzelni. Elromolhat a kamera, de hogy ne is legyen érzékelhető ahhoz NYÁK, áramkör vagy csatlakozó szakadás kell. De csak úgy? Nonszensz.
Nálam az Aida 8 MP látja, csak a hátsó 16.
Megértem a berzengést az újratelepítés miatt. Ma már nem annyira egyszerű a belakás , mint régen. Viszont nagyon sokat segít a Migrate program, a TB-al együtt.
Ha nem ismered feltétlenül próbáld ki. -
lovi27
addikt
Ez olyan ritka hiba, aminek a bekövetkezési valószínűsége közelít a nullához.
Neked mégis sikerült...'Gyors' próbának próbáld ki a Borets ROM-mal. Abban minden benne van: saját kernel, firmware, gapps és minden egyéb szükséges partíció. Csak a Magisk kell még hozzá.
Ha még igaz, te is az OrangeFox-ot használod. Abban a MicroSD-én kívül az összes többi partíciót törölheted - sőt ajánlott is - telepítés előtt. Ha azzal sem lesz jó nincs több ötletem. -
-
lovi27
addikt
Csak összeakadtak az appok. Azért nyugodtan próbáld ki a Q-t!
De ne a gyáritArra sok panasz van.
Én se használom, még egy szelfit se csináltam vele!
Jaj, nem igaz! Az arcfelismerés tökéletesen működik és azt használom is amikor régi reflexből nem ujjlenyomatra, hanem dupla koppra ébresztem, de a feloldáshoz kell a pofavizit. -
lovi27
addikt
válasz
HUN_Szuh #556 üzenetére
Nem foglalkoztam vele hány mikrofon van benne, de a zajszűrés miatt biztosan nem egy.
Lehet csak túl jól működik a zajszűrés...
Azt nézd meg, fújogasd ki mechanikusan nem tömődött-e el, nem került-e kosz valahova, de ezen kívül nem gondolom hogy tönkrement volna hardveresen. Nem szoktak.
Ha nem találsz semmit szoftveresen kéne foglalkozni vele. Szerintem eredményt kell hoznia. Különben csak a szerviz marad. -
lovi27
addikt
Jött újabb gyári firmware: WW-16.2017.2004.063
-
lovi27
addikt
válasz
HUN_Szuh #553 üzenetére
Szia!
A gyári számológépben ha beütöd a .12345+= (pont, egy, ... öt, pluszjel, egyenlő) kombinációt előjön egy teszt. Magyar nyelven a pont helyett vesszőt ír ki, de ettől még előjön.
Abban van mikrofon teszt is. Reméljük csak szoftver hiba lesz. Nekem még nem volt ilyen. -
lovi27
addikt
Kipróbáltam, de még mindig messze legjobb a Borets srác ROM-ja.
Még meglep mindig hányan csatlakoznak a használatához. Nem a leggyorsabb amit mások is már szóvá tettek, de ezen kívül nincs párja. Na, de ez nem lényeges, nem ezért írok.Ajánlom kipróbálásra a PE-hez hasonlóan gyors, friss, most megjelent official Android 10, Paranoid Android Quartz ROM-ot, ami már nem olyan buta, mint a sötét éjszaka.
-
lovi27
addikt
Az éjszaka meghalt a Borets srác édesapja.
-
lovi27
addikt
Nem tart soké, csak rádugni kell...
Viccet félretéve, miattam ne foglalkozz pluszban az akksival. Annyira nem fontos.
Amúgy az akku fanok pont úgy ajánlják ahogy te használod. Nem teljesen lemeríteni és nem teljesen feltölteni. Én bezzeg nem tartom be!
Bár nem 100%-ig töltetem. Előbb lekapcsol. -
lovi27
addikt
Ezt nem értem! Mi az hogy sosincs időm teljesen feltölteni? Aludni neked is kell.
Előtte töltőre dugod és mire édes álmodból felkelsz csurig lesz töltve.Ilyen egyszerű.
Szokták azt mondani, hogy az antivírus a lelket nyugtatja meg, de ha valaki nyitott bootloader-rel rootolt mobilt használ, annak kell plusz védelem. A tűzfal ennek a védelemnek a kiegészítése. Hagy döntse el a gazdi, hogy egy app el van-e zárva a külvilágtól vagy sem.
Lehet. könnyen elképzelhető. De nekem a sebesség nem minden. Az, hogy a Borets srác pl. megoldotta a fényerő problémát amit az Asus nem tudott, sokkal többet ér. A fogyasztás sem lehet ennél jobb. Szóval nincs indokom váltani. Persze Android 10-re fogok, de mint már írtam megvárom amíg vagy az Asus vagy a LOS kijön a saját stabil kiadásával.
-
lovi27
addikt
válasz
Bálnaborjú #539 üzenetére
Ha megnézed mi változott benne akkor láthatod, hogy igazából csak a security patch miatt adhatták ki, ami nem a márciusi, csak a februári, pedig a márciusit is "rég" kiadták.
Na, mindegy. A Borets gyerek rögtön kiemelte belőle és nekem már az van.
Most látom tegnap óta kiadott egy új ROM-ot!! Biztos valami javítás miatt.Amúgy vártam, hogy kiad frissítést az Asus, de reméltem a béta 10-re lesz javítás. De nem.
Hozza a szokásos formát. Csak csúszik, csak csúszik és majd valamikor... -
lovi27
addikt
Megvan!
"Az X mód egy speciális játékmódhoz rendelt üzemmód. Az X mód bekapcsolása javítja a hardver hatékonyságát és eltávolítja a háttér alkalmazásokat a memória felszabadítása érdekében a játékélmény optimalizálása érdekében."Persze, ez a Gyuri gyerek a többi Asus ROM-ból is csippentett egy kicsit. A Zenfone 6 mellett ezt a funkciót a ROG Phone-ból. De lehet, hogy a ZF6-ban is benne van ez a funkció.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Windows 10
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Google Pixel topik
- Formula-1
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen routert?
- További aktív témák...
- Kingmax 1x2GB DDR3-1333 RAM
- Nintendo Switch Pro Controller (19000 Ft / db)
- Samsung Galaxy A54 5G , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest