- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- MIUI / HyperOS topik
- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- Nem minden Nothing Phone (3) születik egyenlőnek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
obligat
senior tag
[kép] Nem érzem úgy, hogy ez a rendszer vált le bármit, de amúgy használható, idővel lehetne kiváló is.
-
obligat
senior tag
Most fedeztem fel, hogy lehet rá Ubuntu Touch-ot húzni, most ezzel kísérletezem
-
obligat
senior tag
legalábbis a kártyát engedi hozzáadni, kommunikál a bankkal, majd kipróbálom valamikor.
lehet felül kell vizsgálnom a hozzáállásomat.
még az okostelefonozás elején, de valójában a pc-korszak elején azt szoktam meg, ami nem kell, vagy nem működik, az ne foglalja a helyet. na most ez visszaütött -
obligat
senior tag
A safetynet check-kel ha bármi miatt elvérzik a telefon, nem megy a gpay.
Ellenőrizheti basic és hardware-leírók(ha jól értem) alapján a telefont.
A universal safety net fix kényszeríti a telefont basic ellenőrzésre.
Ennek eredménye, hogy az egyik kritérium, a basic integrity (nem jelenti a telefon, hogy nyitott a BL) alapján még át is megy az ellenőrzésen a gép -> működik néhány banki és szolgáltatói app, de a cts-profile még ezzel együtt is fail-t dob, és a gpay nem működik. -
obligat
senior tag
Igen, vissza fogok váltani a régebbi magiskre, az új (alpha) nem szereti a rirut és nincs hide benne.
a bank app és a telekom is működik, a gpay nem csak, így azsem, cts profile fail miatt.
majd megmókolomviszont teljesen új módját találtam a magisk telepítésének, letöltöd az apk-t, telepíted, aztán az apk-t átnevezed *.zipre, telepíted twrp-vel (ilyen nekem még nincs), vagy fastboot-tal, újraindítás, és voilá!
.
És jó a LOS
hjaj, már hiányzott!
És xiaominál nem veszíti el a garit tutira, amennyiben nem csinálsz belőle téglát.
Szerintem is korrekt. -
obligat
senior tag
Ebből kell a legkevesebbet kigyomlálni, hogy jó legyen
És közben felfedeztem hogy miért jó mégis a poco és miért a gugli a gonosz.
Boot slotok vannak, a és b. ez még nem tiszta miért jó, lehet nem is jó, csak bonyolult.
Aztán a safetynet-en elvérzik ha rootolt a gép, a telekom app esetében már megoldottam, a guglipay-nél sajnos nem (még).
A bootloader-nyitás egy hét várakozással megy, de utána simán felpattant a LOS a műszerre. Ráadásul a xiaomi nem köti garanciavesztéshez a BL-nyitását.
És a magiskból kikerült a Hide, az új magiskben ami helyette van, sajnos nem oldja meg a safetynet-problémát. -
obligat
senior tag
Tegnap éjszaka kutyafuttában elindítottam a 168 órás bootloader-nyitást, vagyis remélem hogy elindítottam.Most egy hétig nem merek ránézni a menüre sem, mert egy vétlen rossz helyre nyúlással újraindul a számláló.
Majd egy hét múlva kiderül sikerült-eGyász a Poco rootolás menete ezzel a szerencsétlenkedéssel. Nem lesz több saomim.
-
obligat
senior tag
sima, régi USB HUB, ami kb. USB 2-es szabványig butítja a kábelen folyó protokollt.
valamilyen réges-régi fórum-hozzászólásban olvastam a tippet, és amikor a max pro m1 hisztizett a pc-vel, eszembe jutott. akkor előtúrtam a HUBot és bejött. de annyira, hogy egy fastbootos telepítés, vagy egy adb-s pull, ami sehogy sem sikerült nélküle, azonnal működött elsőre. -
obligat
senior tag
ja, és crDroid lesz azt hiszem, de lehet megnézem a Havoc-ot is, amikor eljutok odáig.
fastboottal és átmeneti twrp-vel bohóckodnak, illetve vannak twrp-leágazások pocora is, csak bugos mind.
ami még visszatart, hogy nincs 100%-ban működő megoldás gyakorlatilag semmire, amilyen a szerencsém mostanában, tuti én nyerném ezt a lutrit is. -
obligat
senior tag
Csináltam, még a sonyericsson pro-ról. bár az cm-mentés volt .
A poco túrása pedig úgy indul, hogy bootloader-nyitás egy hét, kereken. Még nem csináltam, de fogom. Szabad időmben rákeresgetek mit hogyan, és hol mehet félre.
A xiaomi telefonjait eddig is csak a hw miatt kedveltem, most egyre nehezebb levakarni róla a miuit, nincs jó recovery rá ha jól értem, és meglepően kevés a jó FW is másodkézből.
-
obligat
senior tag
ja a vpn kimaradt: psiphon pro
-
obligat
senior tag
Lehet jó ez a szoftver is, az én telefonjaim a kezdetektől ugyanúgy néznek ki szoftveresen.
smart launcher a launcer, officesuite az office, firefox a browser (régebben naked browser is játszott a kezdeti időkben), aquamail a mail, moonreader az ebookokhoz, camera/cinema fv-5 a kamerához, n7player a zenéhez (én fordítottam, olyan is lett), vlc a filmekhez, business calendar a naptár és pár járulékos app (valami alternatív gugli helyttesítés, vanced, bank, szolgáltató appja, névnapos, időjárás, waze stb.). És ezek közül pont a launcherrel hibázik, ami finoman hámozza az idegeimet, de majd megoldom, ahogy az idő engedi. Szóval tényleg nem biztos, hogy megkérdőjelezhető a SW, csak nem nekem tökéletes, de még számomra is bőven használható. Adok egy kis időt neki kényszerűségből is, aztán bye miui, az szinte biztos
-
obligat
senior tag
A fényképezéstől eltekintve (azért mert tényleg nem értek hozzá) mindenképpen megéri az árát szerintem, aki fotófil az gondolom néz másik műszert. Az 5G működik ha olyan helyeken járok, bár a hájpot nem értem, de ez mindegy is.
A telefonhívások tiszták, zajmentesek, érthetőek, nincs visszhang. Az akksi ebben a gépben érzésre is ugyanolyan, mint az m1-ben volt újkorában. Közepesen buzerálva két teljes nap(mobiladat, wifi, bt, gps bekapcsolva 0/24), nyilván lehet kevesebb és több is. -
obligat
senior tag
Maga a hw nem rossz, a kamerát nem dícsérik, én nem fotózom, vagyis nekem mindegy, de szerintem nem vészes.
A miui megöl, nagyon nem találok benne semmit, nem tudok alkalmazásokat jegelni, nem sok jövőt jósolok neki a telefonon, most nincs időm variálni vele, de nem ez lesz rajta az utolsó rendszer. És bugozik a smart launcherrel is, ami nekem az alap. Más nem is érdekel. Na majd meglátom. A hangja jó és erős, a képe tényleg nagyon szép, navigáció hibátlan, NFC működik, jack-aljzat nincs, ez hátrány, az értesítéseket még nem figyeltem, azt sem tudom van-e erre LEDje, a poco launcher széle hullámzott eseménykor, ami szerintem röhejes és el is múlt mikor lecseréltem. Ha rootoltam, majd beszámolok, de az sem mostanában lesz, nagyon be vagyok fogva -
obligat
senior tag
a csatik amelyek kihullottak, bedugott szalagkábelestől, a nyákból estek ki
nos...eltaknyoltam motorral, a telefonom még tőlem is hosszabban bucskázott kb, 150 méterrel.
én csak csúsztam, egy pár kesztyű, egy nadrág és némi bőröm bánta, és a telefon. a kijelzője sarkából 1mm sáv elrepedt bal felül, és jobb alul.
lehetett volna rosszabb is, soha a büdös életben nem motorozom többé (jövő keddig)
a fehér furgon tényleg a kétkerekűek ősi ellensége. -
obligat
senior tag
elejtettem, nagyon rondán.
nem vesz töltést, magától kikapcsol. szétszedtem, eléggé leugrott az alaplapról pár csati, nem tudok ilyen aprót forrasztani.
poco f3 5G 8/256 az utódja, mert gyorsan kellett egy cseredarab. kamerában valóban nem híres, de az nekem mindegy is, sd-karit nem fogad, egyelőre az is mindegy, bár sajnálom. 🙂 -
obligat
senior tag
Jó, lehet összekevertem az Operával, ők kukázták a prestot a chromium miatt, majd kihasadt a vivaldi
-
obligat
senior tag
Ne törd magad, Magisk-ben az update csatornákat beta-ra állítottam, a telepítésnél megjelent a direct (recommended) lehetőség, ráböktem, újraindult, telepítette a modult, újraindult, most jó.
-
-
obligat
senior tag
Azt néztem, hogy az orangefox egy kiváló recovery lenne twrp helyett (ami nem csinál biztonsági mentést pl.), ha működne benne a magisk-install, a logban látszólag kiszedi a boot.img-t, patcheli, telepíti, mégsem működik. a magisk által manuálisan létrehozott patchelt boot.img-t pedig hibával nem telepíti, azt csak a twrp tudja valamiért. próbáltam az új kudo-build twrpt, az el sem indult a műszeren. marad a régi, ami nem tud menteni, csak telepíteni
-
obligat
senior tag
-
obligat
senior tag
Ma volt egy OTA. Nagyon rég nem láttam már ilyet. Rendben megcsinálta, sajnos a root ugrott vele, és a magisk-patchelt-boot image-t fastboottal lehet flashelni. Nem nagy fáradtság, csak gép kell hozzá. Kár.
Viszont a systemwebview megint Bromite! -
obligat
senior tag
válasz
Bálnaborjú #667 üzenetére
Ez egy jó kérdés. A LOS feltétele szerintem a nyitott bootloader és a saját recovery. És így lehet nem.
De nem biztos, csak annyit tudom mondani, hogy eszembe sem jutott bezárni a bootloadert miután telepítettem, ami nem jelenti azt, hogy ne lehetneKicsit kapirgáltam a témát
"LOS is not compatible with CTS since it is missing Google Mobile Services (GMS). In the past Google has denied OEMs to ship phones with non-CTS Android version if they want to use keep GMS licence for other phones. See the YunOS (aka Aliyun OS) and Fire OS cases below."Talán azt jelenti, hogy elméletben sem lehet, vagy nem éri meg a barkácsolás.
-
obligat
senior tag
válasz
Bálnaborjú #664 üzenetére
panaszkodik, de a magiskhide-ban elrejtettem a rootot előlük, azóta csend, rend, fegyelem.
-
obligat
senior tag
válasz
domper2015 #662 üzenetére
az alit nem tudom, de a banggod nagyon ráfeküdt az eu warehouse témára.
-
obligat
senior tag
És újjá is születik tőle. A gyári kamera-app nem működött egyedül, de a camera fv5-tel megy szépen. Ja és előtte az sd-kártya tartalmát kötelező kimásolni számítógépre, ha jót akartok
Szóval a Borets nálam megborult, és nézelődtem, a PE szerintem overkill az igényeimnek, de eszembe jutott a LOS, és milyen jól tettem! Aztán jöttem ide, persze neked is eszedbe jutott. De nagyon jó kis rendszer tényleg, olyan kis átlátható, nekem a Borets is túl volt már díszítve (mindemellett az is egy jó rendszer).
-
obligat
senior tag
Elraktam az eredeti modult, majd kísérletezem vele esetleg, bár a csere alkalmával megtettem két alkalommal is, és az nem kelt életre, a csere meg igen.
A telekom appja nem hajlandó működni, amíg nem rejtem el előle a rootot például, utána megy. A mobilbank app meg csak figyelmeztet, hogy rootolt a készülék, és vegyem figyelembe a használatkor.
Fene tudja meddig maradok droidon, ha ennél hülyebiztosabbá teszik. IOS részemről kizárva, addig majdcsak lesz valami helyettük.
-
obligat
senior tag
Ok, megtaláltam a telegramon, ma 9:40-kor jött a csomag a cserekamerával, és már beleraktam. működni látszik, ám nem ugyanaz a modul (így kívülről nézve), mint ami benne volt, ezen kisebb a lencse, meg az egész, kocka, viszont működik, szóval nekem nyolc.
Néztem ezt a telegramos zip-et, és nem mertem feltenni, elvégre működik a kamera app, a modul nem akarta az igazságot az előlapon, ehelyett a két hátsó képét váltogatta bármelyik kamera-alkalmazás. Most ezzel a fogalmam sincs milyen (már) modullal viszont előlapi-hátlapi váltás van, és bár nem ugyanaz, a nem működőnél sokkal jobb.
Megjegyzem a régi és az új modul képminőségében nem igazán tudnék megállapítani változást, eddig összesen nem használtam annyit mint most a próbálgatás alkalmával, szóval gyakorlatilag tényleg mindegya minimobilhoz meg egy szavad sincs?
-
obligat
senior tag
A szétszedés piskóta, egy használaton kívüli kártya (régi bank-, vagy smart-, vagy egyéb plasztikkkártya, vagy gitárpengető vagy ilyesmi kell csak hozzá, és a sarkon érdemes szétpattintani először a készüléket, ott a legkönnyebb), a bele a szokásos, minden apró csatlakozókkal lóg az alaplapon, teljesen szerelhető az egész.
A rendelt modul pedig elvileg ehhez a 6GB zb602kl x00td verzióhoz való, legalábbis ezt állítja az eladó. Nem erőlködöm más belerakásával, onnantól kezdve szerintem ugyanúgy nem működne semmilyen Rommal, illetve csak olyat érdemes belerakni, amilyennel egyébként is szerelték ezeket. Tényleg csak a probléma megoldása miatt érdekel, vígan vagyok nélküle is. Ám ha meg tudom oldani, akkor miért ne tenném?(ami persze még korántsem biztos)
"Most csak a Sony új mobilja kéne, de irreálisan drágán méri. Annyit nem ér meg."
Mindig is irreálisan drágán mérték a mobilokat, mostanában nézegetem én is a lehetséges cseredarabokat, de egyre kevésbé tetszenek az újabbnál újabb készülékek. Majd túrok valami belpiacos lenovo-t, vagy sharpot
-
obligat
senior tag
A lovi27 által javasolt Borets-Rommal is számottevően gyorsabb a telefon, bár az nem egy vékonykliens rá, mégis. Van Pixel Experience unofficial az xda-n, szemeztem vele egy darabig, és pár napos az utolsó feltöltés rajta, de végül maradtam a Boretsnél. Illetve egyéb nyígjaim miatt még kb. egy tucat egyébnél, aminek a fele legalább gyári, de most Borets van megint
-
obligat
senior tag
Volt gyári ROM-on a gép, teljesen szűz állapotban, az volt az első dolgom, megnéztem a kamerát, és ugyanaz. Nincs. Aztán BL nyitása, Borec, magisk, és nem érdekel tovább. (Azért nagy nehézségek árán rendeltem egy cseredarabot a modulhoz, ha az sem működik, akkor így marad, nem létfeltétel nekem, csak bizgerál, mint probléma)
-
obligat
senior tag
Van egy oldal, ahol fel vannak sorolva a típusok, amelyekben ezt a kameramodult használták [itt].
Ez az [OmniVision] ov16880 nevű cucc, szóval már ennyivel beljebb vagyok -
-
obligat
senior tag
Nem láttam rajta semmilyen sérülést, nem is nagyon használtam, nem ejtettem le a telefont sem, nem ázott be. Ezért gondolom, hogy talán nem hw-hiba. A Romok csereberéje nem oldotta meg, ezért gondoltam, hogy kernel-baj lehet. Lehet vissza kellene tennem a Borets Romot, de már iszonyodom az újra-belakástól, a google-driveba nem csinálok backupot, a többi meg állandóan megborul visszatelepítéskor, nem is kísérletezem velük. Szóval eléggé nagy a tanácstalanság. Ráadásul a zb602KL 6GB RAMmal szerelt verziójának előlapi kamerája 16Mpixeles, szemben minden más változatéval, és nem nagyon találtam még eladót sem
Majd kiforrja magát a dolog. Nem kétségbe esni, ez a mottóm.
-
obligat
senior tag
aki az atomoson nevelkedett, az nem esik hasra semmitől
-
obligat
senior tag
megtaláltam a dobozát, egy harmadik, zb602kl
megőrülök
-
obligat
senior tag
Oké, szédszedtem, lehúztam az előlapi kamerát, megecseteltem a csatiját, nincs rajta semmi elszíneződés amúgy, ahogy az alaplapi felén sem. Összeraktam, és eddig semmi jele, hogy működne. Bár lehet hogy már telepített FW esetén nem indul el, max. egy újratelepítéssel csak. Mindegy is, csak érdekel a dolog, hogy most mi az oka, lehet rendelek egy ilyen kis bigyót, aztán kísérletezem.N173401 van ráírva
Már csak azt felejtettem el, hogy ez most zb601kl vagy zb602k, mert hogy x00td az biztos
-
obligat
senior tag
Volt rajta Borets, lehet abban kukáztam a frontkamerát. Amúgy most TWRP van, mert túl vagyok egy full mindent-leirtáson, aztán valami ősROM (.331)telepítésén, majd frissítés .063-ra, aztán BLnyitás, root, stockROMMod telepítés, most ez van. 063, kigyomlálva.
Az új gyári rom telepítése a kernelt is cseréli igaz?
-
obligat
senior tag
No, azt néztem a kamera alkalmazások elkezdtek hülyéskedni (minden esélyük megvolt rá), az előlapi kamera egyikben sem kapcsolható. Mintha nem is lenne. Kicsit nézelődtem a neten, nem egyedi jelenség. Vagy elromlott, amire nem tudom hogyan került sor, hiszen soha a büdös életben sem használtam
.
Vagyis most jött el az idő a gyári 10 kipróbálásának -
obligat
senior tag
Na pofa az van
Ám tényleg mindegy mit lakok be, persze előtte utánajárok, próbálom elolvasni a fórumát az xda-n. Ha pedig nagy gond nincs vele akkor használom míg ki nem bukik valami nagyobb bajság. Mostanában nem szokott. (jó, eddig a gyárin voltam, rootolva, nyitott BL-rel, és manual frissítgettem mikor jött egy-egy OTA, aztán tessék, nem indult újra, bootloop, data törölve, akkor elérkezett a pillanat) -
obligat
senior tag
Kösz, eddig azt hittem amikor kipróbálsz egy új romot, az az első, hogy minden menüjét agyonnyomkodod
Na felpattintom akkor ezt a boreces holmit, ha már úgyis törölve van az adat-partíció, éppen mindegy mit lakok be
Már unom a gyári rendszert. Kiírtottam belőle mindent ami nem kell, és eddig sem volt egy vidámpark, de utána olyan unalmas lett... -
obligat
senior tag
Ó, megvan mi a hiba! Túl új a gép amin csinálom, egy régi USB_HUB-on keresztül kell, mert csak USB2-n keresztül lehet kommunikálni a telefonnal fastbooton. Fene gondolta volna
-
obligat
senior tag
Ha ilyen egyszerű lenne.
A recovery a gyári, a twrp eltűnt. Feltenni sem fastboottal, sem appal nem lehet.
A fastboot valami olyasmit ír, hogy a telefon nem közli vele a maximum fájlméretet, no error, de nem telepít. Az app pedig a root hiánya miatt nem telepíti. Szóval most valami full gyári cuccot raktam rá, de a fastboot így sem telepíti a twrp-t.Kicsit meg vagyok lőve, de majd rájövök
-
obligat
senior tag
Na príma. .60 végű gyári (de rootolt) ROM, lemerült a telefon, és bootloop
Ez komoly. Az asusnál kutyaütők a fejlesztők. Már a 11-es főverziónál jár a droid, ők erre kiadnak egy 10 bétát -
obligat
senior tag
Az a képtelen ötletem támadt, hogy azok a gyártók, amelyek erőltetik a notch-os készülékeket is, mélységesen szégyellik magukat miatta. Mintha kifejezetten abból űznének sportot, hogy a notch körül direkt sötét backgrounddal csinálják róluk a promófotókat
-
obligat
senior tag
válasz
Bálnaborjú #398 üzenetére
Az ott nem ugyanaz más néven? "A mobilhálózati kapcsolat mindig aktív"
-
obligat
senior tag
válasz
Bálnaborjú #390 üzenetére
van valamiféle agresszív wifi mód emlékeim szerint a beállításokban, az pont ezt a wifi-mobilnet kapcsolódási zavart állítja.
-
obligat
senior tag
a preparálttal formáztam a data partíciót.
vagy nem jó, vagy benéztem valamit.
nyilván utóbbi a gyanús.
Ám van egy húsbavágó kérdésem.
Egy régebbi telómat életre keltettem. Van lehetőségem arra, hogy a swype billt. áthozzam róla minden szótárral, beállítással? Titanium backupra gondoltam első körben, de nem látszik működni. -
obligat
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dymo LabelWriter 400 - Hőpapíros címkenyomtató
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Olcsó Laptop! Dell Latitude 7280. I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 7600 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest