- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
HThomas
őstag
Igen... nem jártam nagyon utána, mert elegem lett belőle, de ilyeneket tapasztaltam, hogy pl 5.0-ás factory reset után pl a Chrome (vagy FF, nem emlékszem) érzésre tök jól, stabilan működik. De, pl a mapy.cz weboldal nem töltődik be. A dpreview.com megnyitása közben konkrétan leáll a böngésző (non responding, aztán kilép). Felrakom az update-eket, utána megy szépen a honlap, viszont pl az FF induláskor érezhetően többet gondolkodik.
Nekem az a benyomásom volt, hogy a kevés RAM, az Intel architektúra, az 5-ös Android frissítés, ezek együtt valahogy nagyon rossz kombót eredményeznek, és nem öregszik szépen a gép.Mondjuk a frissítések után fagyást nem tapasztaltam, csak ezeket az érzésre 5-30 másodperces időnkénti akadásokat, amúgy tette a dolgát a gép.
De nálad megy jól minden?
-
HThomas
őstag
Nem tudom mi a baja... amit nem értek, hogy alapvetően tök gyors a gép, képnézegetés, böngészés egy tabon, youtube videó, megy szépen minden. Az akksi is tök rendben van.
Viszont időnként néhány dolog totál beakasztja: értesítési sáv lehúzása, settings ablak megnyitása néha 10-20 másodpercre megakad. Taszkváltás is csomószor megfekteti, olyankor érzésre 20-30 másodpercig semmi, teljesen befagy. És most ne intenzív multitaszkra gondolj; 1 böngésző 1 tabbal és onnan átváltok pl a Google szövegszerkesztő appra. A kevés RAM miatt? Vagy csak én vagyok jobb HW-hez szokva, és ez ennyit tud?
5-ös Android van rajta egyébként, sajnos nem emlékszem már, hogy 4-gyel milyen volt.Viszont múlt héten eladtam a gépet, remélem az új tulajnak nagyobb türelme lesz hozzá.
-
MrCsiT
addikt
ezt köszi..
..és a kérdés 2. felére, mi a válasz?
Létezik - azaz, valóban használható hozzá, (vagy esetleg Neked van is? ) - asus-féle lapos csatlakozós töltő, amit linkeltem korábban, és azzal gyorsabban tölt, vagy, a képen látható töltő valójában nem ehhez a modellhez való?A lényeg, hogy elég nehezen tudom elhinni, hogy használat közben kvázi nem tud feltöltődni ez az eszköz?? Ilyennel még nem találkoztam..
-
roliat
csendes tag
"A belső tárhelyet nem operatív RAM-ként használja az op.rendszer? Vagy ha az SD-kártyán van az app, akkor azt?"
A belső tárhelyet semmiféle módon nem tudja a rendszer operatív memóriaként használni, tudtommal az Android nem támogatja a lapozásos memória kezelést. Az SD kártyát meg pláne nem tudja ilyen célokra használni. Szóval csak annyi RAM-ból tud gazdálkodni, amennyi fizikailag az eszközbe lett építve (jelen esetben 1GB)."Nem tudom milyen launcherre gondolsz"
Arra gondolt a kolléga, hogy próbálj ki más launchereket (ez felfogható grafikus felhasználói felületnek), mint ami gyárilag ezen a tableten van (ez a gyári Asus launcher: ZenUI Launcher).
Javaslom kipróbálásra pl. a Google Launcher-t, egyszerű, és az erőforrásigénye is kicsi, vagy a Nova Launcher-t, ami nagyon aprólékosan testreszabható, ha erre van igényed. Esetleg érdemes még átfutni ezt a cikket ezzel kapcsolatban."az appok kilövögetéséről meg annyit, hogy egyszerre 1 app szokott futni egy időben."
Ha ezt úgy érted, hogy használat után tényleg egyből ki szoktad dobni a memóriából az éppen használt appokat, és valóban mindig csak 1 fut egyszerre, akkor valami háttérfolyamat (vagy éppen a már említett launcher) nagyon lefogja a tablet memóriáját, mert szerintem 1 db appnak egyedül mindenképpen el kellene futni probléma nélkül. De ez csak az én gondolatom.Remélem, tudtam segíteni valamennyit! Ha az itt leírt dolgok már ismertek voltak, akkor elnézést kérek!
-
speedbump
tag
Frissítsd a tabletet ameddig lehet. Ahogy nézem magyarországon ez a V2.2.33.144 számú frissítés. Utána menj ide:
https://www.asus.com/support/Download/28/1/0/21/z2fNkqOjSHb5FqGL/32/
A firmware alól töltsd le a megfelelő android 5-ös file-t (V12.10.5.11 (for WW SKU version only)). Ha TW-s frissítésű a géped (fogalmam sincs mit jelent, de nem is számít), akkor a TW-s file-t töltsd le.
Egy zip filet kapsz, aminek a tartalmát (szintén egy zip file) kell a külső SD kártya gyökér könyvtárába másolni. Újraindítod a tabletet és ezután már meg fogja találni a frissítést. Azt kell elindítani, hogy legyen Android 5-öd. A telepítés nálam kb 20 perc volt ha jól emlékszem.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Tab S9 FE+ eladó, nagyon keveset ment, mint az új, garanciális!
- Apple iPad Air 4 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ELADÓ iPad mini 6 generáció 64GB WiFi / A2567 - Starlight
- iPad 8th.128GB Wifi Megkímélt/1-3 hónap gar.Akku 93%/p4327
- ÉRKEZETT Legújabb Bontatlan Új M4 Chipes IPAD PRO 2024 11 13 1év gar Azonnal Deák Térnél Átvehető.
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest