ASUS Transformer Pad TF103C - mérsékelt áron gépelni

Hirdetés

Előszó

A különféle statisztikákat nézegetve könnyen észre lehet venni, hogy egyre több ember látja számára elegendő tudásúnak az Android operációs rendszert, ami a klasszikus Windows operációs rendszerrel szerelt gépek eladásának csökkenésében, illetve a zöld robottal szerelt táblagépek eladásának növekedésében manifesztálódik. A képlet persze közel sem ennyire egyszerű, a piac változásaiban fontos szerepet játszik a sok ember számára nehezen kezelhetőnek bizonyuló Windows 8 operációs rendszer is, de ennél is komolyabb érv lehet az Android rendszerű tabletek árának folyamatos csökkenése. Az ASUS korábbi Transformed Pad szériájába tartozó gépei azonban pont nem azokat a felhasználókat célozták meg, akik számára a szóban forgó eszközök csupán egy olcsóbb alternatívát jelentenek, hiszen már a TF101-es modell is kimondottan jó hardverrel érkezett a maga korában, míg a Transformer Pad Infinity összeszerelési minőség szempontjából a mai napig is példamutató.

ASUS Transformer Pad TF103C
[+]

A széria legutóbbi modelljében szintén egy hardveres platform debütált (a Tegra 4-ről van szó a TF701T-ben), tesztünk tárgyánál pedig megint egy platformváltás történt, hiszen itt már egy Bay Trail platformos Intel Atom processzor hengerei mozognak a motorháztető alatt. Ennél azonban sokkal fontosabb, hogy a tajvani gyártónak úgy sikerült összeraknia a gépet, hogy az amellett, hogy külsejében és belsejében is hű marad a Transformer szériához, elődeinél sokkal elérhetőbb és versenyképesebb áron kerül piacra. A táblagép és billentyűzet legózása tehát a TF103C-nek köszönhetően prémium kategóriában gondolkodó felhasználók játéka.

ASUS Transformer Pad TF103C
[+]

A csomagolás színvilága vidámabb, bár a koromfekete és ebből adódóan kissé komor kinézetű ős-dobozokhoz képest minden felüdülésnek számít. Valamelyest talán a prémium érzést is enyhült, de ez persze csak viszonyítás kérdése, az olcsóbb árkategóriájú táblagépeket rejtő kartonboxokhoz képest még ez is legalább egy BMW, még ha tartozékokból nem is rejt túl sokat, hiszen a géphez csak egy hálózati töltőfejet és egy microUSB-s adatkábelt kapunk. Ebből sokan kitalálhatták, hogy milyen csatlakozón keresztül lehet feltölteni az újdonságot, ami bizony már önmagában is egy komoly fegyvertény.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés