- 20 milliárd kameraszenzornál jár a Sony
- Mobil flották
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- 1More SonoFlow Pro - Let it flow!
- Folyamatos vérnyomásmérést kínál a Huawei Watch D2
Új hozzászólás Aktív témák
-
Wajk
addikt
válasz #78693120 #14999 üzenetére
engem néha elfog az új iránti vágy, de aztán ahogy elémkerülnek a tepsihasználó emberek, ahogy cipelik magukkal, hát megtörölgetem a kis SE-met és használom tovább
update: ellenben jönnek töretlenül az infók az 5,4"-es iPhone12-ről (is), szóval készítem a malacperselyt
iPhone 13 Mini 256GB | RT-AC65P - SWRT B5.1.7 - M3 2TB
-
törölt tag
válasz sherlock82 #14998 üzenetére
Egy darabig még nekem is marad a régi SE. A méret és az ár miatt sem akarok váltani még.
Mobilokkal dolgozom (több androidos, iOS telefon és tablet is), talán pont ezért értékelem a kicsi SE-t annyira.
-
simpley
őstag
válasz sherlock82 #14994 üzenetére
Nem akarom eladni a "kiskomát", csak érdekelt.. Szerintem amíg "él" és ki nem purcan nem lesz leváltva..
Mióta megvan, 3 céges J-s szériás Samu ment gallyra...(ezek mind az enyémek voltak, tehát nem kértem a cégtől külön telót, csak előfizetést..)[ Szerkesztve ]
signed by simpley.
-
Wajk
addikt
gondoltam, hogy ez megkötés, de azért FYI Ezeknek az engedélyezéseknek az a lényege, hogy alapban adatátvitelre van beállítva az USB csati. De jó, hogy adtak ilyen opciót, hogy aki tölteni szeretné a készülékét bekapcsolhatja. Ha jók az infóim a szokásos 0.5A helyett ~1.2A-t engedélyeznek.
(#14990) Zsolt_72: pár dolog már birizgálja a csőröm. de még mindig erre billen nálam a mérleg, hogy maradjon. akkor legalább az új készülék, majd szoftveresen okoz majd újdonságot. Bár azért a feleségem telóját is én menedzselem azon pedig a legújabb iOS van.
-
simpley
őstag
Mennyiért számítanák be a 'kis SE-m' egy ÚJ SE-ért az iCenterben kb?
signed by simpley.
-
Thome
veterán
Köszi, de USB-n keresztül kell hogy töltődjön, a PC-hez kell a kütyü.
De egyébként megoldódott a probléma, felraktam ezt az Asus AI Charger progit a PC-re és már nem merül. Nem értem hogy, de tényleg nem merül.
-
Wajk
addikt
szerintem az a kimenet nem ad elég kraftot, az SE hivatalosan gyorstöltést nem támogat, de azért többet fel tud venni int amit a gyári töltője leadni képes. Egy 2A-s töltővel azért meglehet támogatni. Az kihozza belőle, azaz beletolja amit lehet
-
Bib
őstag
Nálam Msi lapnál olyankor át kell kapcsolni az usb-t egy SUPER CHARGER progival. Egész pontosan ezt írja: " In order to recharge your iPad,iPhone and iPod through USB ports, please install MSI® SUPER CHARGER utility." Sosem próbáltam de azt sem , hogy a c-n hány A-rel tölt.
-
Thome
veterán
Sziasztok,
Az iphone se-m töltése lassú, teljesítményigényes program futtatásakor konkrétan merül, miközben usb 3.0-s usb- össze van kötve a pc-mmel a gyári kábelével.
Az alaplapon van usb-c csatlakozó.
Ha egy usb-c lightning kábelt beszereznék, gyorsulna a töltés, vagy el kell fogadjam, hogy nincs az a módszer, amivel sikerülne a fogyasztását ellensúlyozni, hogy ne merüljön nagy igénybevételnél?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz #40993792 #14981 üzenetére
A letöltési sebesség a többségnek már most elég, a ping jobb lesz, de szintén keveseket érint, és otthoni nethez képest még mindig nagy, ezért kevés új dologra lesz jó, a tömegrendezvények kiszolgálása meg ki tudja, mikor lesz újra aktuális, mindenesetre én már amúgy is abban a korban vagyok, hogy egy bizonyos népsűrűség felett inkább hazamegyek aludni
Az meg hogy az idézett oldalon képesek távműtéttel reklámozni az 5G-t, erősen súrolja a tisztességtelen/megtévesztő reklám kategóriát. -
törölt tag
válasz lugosi #14980 üzenetére
Szerintem telefonhasználóknak nulla értelme van, mi inkább fejőstehenek leszünk, akikkel finanszíroztatják a hálózat kiépítését, hogy majd a várt iot forradalomból - aminek eljövetelét azért erősen kétlem, legalábbis úgy, ahogy páran elképzelték - meg megszedjék magukat. Cserébe minden utcasarkon lesz huawei kémállomás.
-
-
Wajk
addikt
válasz lugosi #14970 üzenetére
Véleményem szerint ha jövő év végén vennénk 5G-s mobilt akkor sem leszünk elkésve. Komolyra fordítva max Budapest főbb területei. Ha még pár nagyváros belvárosa kapna lefedettséget már meg lennék lepve....
[ Szerkesztve ]
-
Wajk
addikt
válasz radi8tor #14968 üzenetére
csak elmélkedtem, de igazad van. korábban első gondolatom az volt, hogy jobban szét akarja választani a modelleket, mert az 5.8 -6.1 elég közel volt. aztán ha meg a Pro az 6.1-re vált, akkor tényleg csak péklapátok maradnak. Azt hittem a sima i12 mérete csökken majd, de úgy tűnik inkabb egy öcsikét kap. Bár ahogy olvastam ezek a fizikai méretek csak akkor jönnének ki ha kijelző arányt változtatna az Apple, amit még nem értem mire alapoznak. De az iOS 14 betatesztek kezdetével valszeg több infó érkezik majd.
-
Wajk
addikt
válasz #95561216 #14965 üzenetére
várom is, ha nem is a csúcsot kapjuk meg ekkora méretben, de én bőven kiegyezek ha tényleg ez lesz a fizikai méret. ~130 közelire és 65 szélességre lőttem be a határaimat.... ki lesz maxolva...
(#14966) radi8tor: kiugrasztották a nyulat a bokorból. akár egy olcsóbb felmérésnek is fle lehet fogni. Az eladások alapján látták/látják mekkora az igény a kisebb kijelzőre. akár.
engem mondjuk még nem ugrasztottak ki, de ősszel vetődök ha így marad
-
törölt tag
Huh, lehet ősszel jön az igazi SE-utód:
5.4-inch iPhone 12: 131 x 64 mm (5.15 x 2.51-inches)
4-inch iPhone SE: 123 x 58 mm (4.84 x 2.28-inches)
4.7-inch iPhone SE 2020: 138 x 67 mm (5.43 x 2.65-inches)
Bár ettől az elborult képarányoktól falra tudnék mászni, de lehet megér majd egy próbát. -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz v.attis #14962 üzenetére
Ez a régi SE topikja, dobd be ide az őj SE topikjába a kérdéseidet.
[ Szerkesztve ]
⭐ Stella
-
v.attis
őstag
Sziasztok!
Kérdéseim lennének androidról ios-re (SE 2020) váltás ügyben.
Leírnám mi az ami fontos nekem androidon és egy tapasztalt iPhone felhasználótól kérnék választ, hogy ezek működnek-e almás platformon.
Valaki segítene privátban? Vagy dobjam be ide? Nem akarok sokat offolni emiatt.
Nincsenek nagy igényeim de sosem volt iPhone-om, sőt nem is gondoltam soha, hogy lesz, de kicsi a kezem, már Huawei P20-at sem érem át egy kézzel, az újabb telefonok meg ennél még nagyobbak. Kikészit... -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz sherlock82 #14954 üzenetére
Úgy néz ki mégis csak érkezik majd ősszel 12-es. De félek, hogy az ára nem lesz baráti.
⭐ Stella
-
Wajk
addikt
válasz #86564352 #14947 üzenetére
úgy tűnik sajna kevesen vagyunk, vagy a gyengébbek engedtek a nyomásnak.
Mióta csináltam egy gyári visszaállítást, a kis dög szárnyal, a kamerát is szeretem. Napfényben tökéletes, bent meg persze megvannak a korlátai, de amilyen régi már szerintem vállalható. Inkább ez legyen a hátrány, mint a batár méret. Pedig dual kamerát és dualSIM-et nagyon szeretnék már. De nagyon imádom a méretét, fogását.Én még mindig nem akarom beadni a derekam. Játszani nem játszom, üzenet, net, navigáció, meg ha meg kell néznem valamit arra tökéletes, fotó, ApplePay és 2 napig bírja.
az iPhone 12-t 5,4"-os kijelzővel ellenben követem majd és tuti rámarkolok élőben. Mert az örökkévalóságig biztos nem megy ez a kis törpe vagy ha azt nemis de hátha elindít valamit más gyártóknál is. Bár nem szívesen váltanék, mert az ismerettségi körben nemigen van közel 4 éves telefon ami így pörögne és ilyen fotókat lő
(#14952) Pcm : közel akkora akksi került akkor is az SE-be, mint a 6S-be, szóval de szerintem mindenki kiegyezne +1/+1cm-el az üzemidő és méret oltárán ha arról lenne szó. De az SE 2020-at azért nem kellene említeni mint utódot, az csak technikailag az. Ennyi erővel a 6S/7/8-at is lehetett volna annak nevezni.
Amúgy folytatnám a mondatodat: "akku kb. 4 órát bírná. Sajnos. Így vettem egy SE2-t." aminek az akksija 4 órát bír
[ Szerkesztve ]
-
sherlock82
senior tag
Éveken keresztül ment a forumokon a posztolás, hogy de jó, jön majd az SE II abban a méretben mint az SE I volt, csak teljes kijelzős, Meg lesznek benne további újítások erre, tessék, kiderül, hogy sose tér vissza ez a méret.
Kicsit olyan mint mikor haza kíséred a világ legjobb csaját, aztán a kapuból pedig elköszön tőled.Iphone se 2, Mizuno Wave Rider 25, Garmin Instinct 2
-
Serpiko
addikt
válasz #86564352 #14947 üzenetére
Sajna szerintem már nem lesz pedig imádom a kis SE1 telefonomat. Most úgy vagyok vele használom amíg tudom utána csere lesz esélyes induló az SE2 majd megszokom nincs más választásom.
A titok akkor marad titok, ha arról három ember tud és ebből kettő halott. Névtelen kínai bölcs
-
törölt tag
SE2 kapcsán elgondolkoztam vajon fog még az Apple igazi egykezes könnyű iphone-t csinálni, vagy már nincs visszaút? Ergonómia már nem fontos? Mivel SE2 a 8-as méret lett és ez most nem hivatalosan a "kompakt" iphone. Pedig SE1 méretben az edge to edge kijelző koncepció, kb. 130 g tömeggel jó lenne!
Nem akarom elhinni ennyire nincs már igény egykezes modern készülékre. Ami észrevétlen a zsebben, akár nyáron rövidnadrágban, kényelmes fogni, könnyű átérni a kijelzőt, nem kell aggódni kibillen a kézből és nem okoz kézfájást. Ezek már nem számítanak?
Valahogy nem mentem a trendekkel, számomra a mobil csak kiegészítő, 80%-ban számítógépen netezek ezért nem érdekelnek a tartalomfogyasztó tepsik. Nem akarom a Gyűrűk ura trilógiát nézni mobilon, sem egész könyveket olvasni rajta. Nem vagyok nő hogy retikülben elfér a nagy pénztárca mellett a nagy telefon. (csajoknál popsocket is divat a könnyebb fogásért)
Nekem csak az elérhetőség fontos, nem nyomkodom órák hosszat egész nap, csak tudjak jövés-menés közben pár percet telefonálni, chatelni, zenét hallgatni, legyen elöl-hátul normális kamera. Filmet tévén nézek, játékra Playstation. Valahol ott vesztem el amikor a trend az lett, hogy kiegészítő mobil eszközből sokaknál elsődleges lett egész nap nyomkodva és ezt követték a gyártók. (most a távoktatás miatt ismerősöknél, szomszédoknál több gyereknél kiderült a számítógéphez bénák, mert ők csak tabletet és telefont nyomkodtak)Komolyan, az elmúlt tíz év könnyű kicsi egykezes Nokia Lumia és SE1 után ami most van a kínálatban, még SE2 is eléggé kompromisszum sajnos. A XR, 11 szóba se jöhetnek. Hiába az most a "normál" méret. 20 dekás tepsik... Meg kell becsülni az SE1-et, amíg még használható.
-
törölt tag
Másnak volt gond icloud/music/etc fizetéssel? Teljesen okés kártyámról nem tudta levonni.
-
Diokhan
addikt
Szerintem le van töltve, vagy le akartál tölteni valamit, ami csak az usa store-ban elérhető és erre figylemeztetett a felugró ablak. Valószinüleg a frisstés automatikusra van állítva, és próbálta volna frissíteni.
Azt nem tudom, hogy a harmadik világháborút milyen fegyverekkel fogják megvívni, de a negyediket biztosan botokkal és kövekkel. - Albert Einstein
-
mpv
aktív tag
Sziasztok!
Sajnos fotót nem tudok mutatni,de ma felugrott egy panel amibe a “beállítások” ikon látsztott,felette az email címem. Választási lehetőségem a “beállítások” és a “mégse” volt a felíratra nem emlékszem. A “beállításokra” mentem ahonnan átnavigált egy -beállítások-info kinézetű helyre ahol “USA” felírat is látszott egy sorba. Ez alapján szerintetek mi lehetett? Köszönom ha válaszoltok. -
simpley
őstag
válasz volandy #14935 üzenetére
komolyan rendeltél egy újat?
ne haragudj, de azt kell mondjam nem vagy normális.. Különben is, ha tönkreteszi a telefonját, amiért nem is ő dolgozott hanem felteszem Te, szerintem nem érdemli meg még azt sem, hogy megcsináltasd neki amit tönkretett...signed by simpley.
-
volandy
senior tag
válasz radi8tor #14930 üzenetére
Szuper! Köszi! Nem hibás itt senki! Megvan az infó ez a lényeg! Valószínű lányom "véletlenül" leejtette (mint kiderült földhöz lett b.szva)! Csináltassam meg magamnak! Neki meg kell egy új SE, de inkább 11! Haha!
Vicces a csaj!Még egyszer Köszi az infókat!
[ Szerkesztve ]
-
volandy
senior tag
Sziasztok! Leesett a telefon és nem reagál semmire. Nincs összetörve a kijelző nem is lehet látni rajta, hogy leesett. Nem reagál az érintésre. Érdemes javíttatni szerintetek illetve meg lehet csinálni?
-
Wajk
addikt
válasz viperabácsi #14912 üzenetére
mikor lett újrahúzva a teló. Érdemes lehet egy teljes iTunes mentést csinálni, Gyári visszaállítás és utána Restore. Minden adatod meglesz, de az ilyen cache cuccok lenullázódnak. Én 2,5-3 év után csináltam meg ezt először, szárnyakat kapott a kis telivér.
-
Noxy
veterán
válasz viperabácsi #14914 üzenetére
"A neve dokumentumok és adatok"
Google 4. találat: [Dokumentumok és adatok eltávolítása iPhone-on vagy iPaden]
Az Egyéb kategóriát szintén megtalálod ezen az oldalon.''Habár egyszer annyit észrevett, hogy valami megfertőzte magát a Nod-ot is'' Privát üzenetre nem válaszolok. (Kivétel a HardverApró)
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz viperabácsi #14914 üzenetére
Google fordítóval:
Óriási memóriafelhasználás az iPhone „dokumentumai és adatai” révén?
A „dokumentumok és adatok” kifejezés nagyon tág, így első pillantásra nem világos, hogy mi a tartalma. Első pillantásra nem tudja, mely adatokat kell ténylegesen törölni, ha a tárterület megtelt.
- Elsősorban az alkalmazások által létrehozott fájlok vannak. A telepített alkalmazások saját bejegyzéssel rendelkeznek a memóriafelhasználásra szolgáló tartalomtípusok listáján, az "Alkalmazások" segítségével. Az alkalmazások által létrehozott további adatok azonban a "Dokumentumok és adatok" területen vannak felsorolva.
- Ide tartoznak a sütik és a gyorsítótárak.
- Például egy alkalmazás itt tárolhat grafikákat, hogy a következő megnyitáskor gyorsan elérhetők legyenek.
- Az e-mail alkalmazáson keresztül letöltött PDF fájlokat és egyéb mellékleteket szintén hozzá kell rendelni ehhez a tartalomtípushoz.
- Az ebben a szakaszban felhalmozódó egyéb adatok a Névjegyek, a Naptár vagy az Üzenetek alkalmazásból származhatnak.⭐ Stella
-
viperabácsi
addikt
válasz lugosi #14913 üzenetére
A képen amit feljebb linkeltem van egy sötétebb zöld csík arról beszéltem. (a képen látható skálán az alkalmazások és az egyebek közötti szakasz.) Az itunesban látom a nevét ennek a zöld csíknak ( nevezzük mennyiségjelzőnek ) A neve dokumentumok és adatok
( iTunes - szerint ) .
Ennek a mérete 2.9 GB ? mi ez ? Nem az egyebek ![ Szerkesztve ]
Az Űr veszélyes hely , főleg , ha a két füled között van !
-
MODERÁTOR
válasz viperabácsi #14912 üzenetére
"a dokumentumok/adatok ( zöld csík )? ez mi lehet nem vágom "
Programok cache-ei, ennél bővebben én sem tudom innen megállapítani. Ne foglalkozz túl sokat ezzel. HA kell majd a hely, és HA törölhető, akkor az ios törölni fogja. Ha bármelyikre "nem" a válasz, akkor nem fogja.
-
viperabácsi
addikt
válasz lugosi #14911 üzenetére
Most úgy néz ki a 16gb-s telefon ( az előző képen látható ) a legkevesebb tárhelyet a fotók foglalják el. A legtöbbet a rendszer a másik 2 pedig a dokumentumok/adatok ( zöld csík )? ez mi lehet nem vágom a 3. pedig az egyebek ezzel akkor kiegyezem ,hogy van . Hogy tudnám megnézni mit tartalmaz a dokumentum/adatok ?
Minden programot végignéztem beállításokban 1-2 van 300-400 mb a többi 1.2 mb adat ? A fotók mindössze 532 md.
Direkt ONEDRIVE_t használok mert így a fotók törölhetők a készülékről.[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz viperabácsi #14909 üzenetére
Ahogy a kandúr írta, ezek különböző alkalmazáscache-ek, általában nem érdemes törölni őket. Ha kevés lesz a hely a telefonon és kell valaminek, akkor az ios - elvileg - törli automatikusan. Régebben voltak is olyan "cleaner" programok, amik úgy működtek, hogy olyan értesítést küldtek az ios-nak, hogy elfogyott az üres hely, és így a rendszer beindította a cache-ek ürítését, és felszabadult a hely. Az user meg azt hitte, hogy az alkalmazás törölt.
Másik trükk régen a nagy méretű hd film "megvásárlása" volt erre, ami kiírta, hogy nem lehet letölteni mert nincs elég hely, de elkezdte a törölgetést (a módszer akkor múlt el, mikor az itunes átváltott arra, hogy nem a letöltéskor vonja le a film árát, hanem már előtte a vásárláskor). -
radi8tor
MODERÁTOR
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz viperabácsi #14907 üzenetére
Ezeket általában valamilyen helyi tárhelyet használó nem standard appok használják. Nekem pl egy file explorer app foglal sok helyet ami FTP-ről tud fájlokat letölteni.
⭐ Stella
-
viperabácsi
addikt
Ücv srácok. Hogy tudom törölni/ csökkenteni az egyebek mappa méretét ? Most 1.41 gb.
Valamint dokumentum is van 3gb körül azokat hol tudom törölni ?[ Szerkesztve ]
-
sherlock82
senior tag
Lehet jó vételnek tűnik ez az új SE. Elég sokat vártak rá az emberek, de korábban nem adhatták ki, mert akkor a 8 at még korábban kikellett volna venni a kínálatból.
Ettől függetlenül velem együtt szerintem elég sok ember váltana egy régebbi SE -reIphone se 2, Mizuno Wave Rider 25, Garmin Instinct 2
-
törölt tag
Bejött minden tipp a második SE-ről: A13 CPU, 3 GB RAM, 8-as ház ez best buy lesz, végre bejelentették. (ha nincs a vírus talán előbb is) Ahogy a régi SE, ez is 180K most, ahogy sejteni lehetett a 8-as kikerült a kínálatból. Most már talán az is elhiszi, aki ősszel még vitatkozott hogy 300 ezres telefon lesz ez.
-
okoska74
senior tag
Nem tudom, hogy mennyire friss a hír de nekem még új:
Hivatalos: New iPhone SE
Apple.com New iPhone SE
Apple.hu Új iPhone SE
Youtube The new iPhone SE — AppleElnézést ha volt már.
iMac 2013 Late ; Apple iPhone 11 ; Apple TV 4K 64Gb ; Sony KD43XF8505 ; Sony HT-XF9000 ; Sony WH-1000XM3 ; Toyota Prius III 1.8 HSD Premium;.... Ha a tények nem igazolják az elméletet, változtasd meg - a tényeket. Albert Einstein
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone 14 Pro 128 GB Silver, Kártyafüggetlen! Mint egy új!!! 86% Akku!
- IPhone 15 Pro max white gyári független 100% hibátlan 2025.10.17. Apple jótállás
- Oppo A17 /// Újszerű // ÁFÁS Számla + 1 Év Garancia
- Huawei P30 Pro // ÁFÁS Számla+Garancia //
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest