- Vodafone mobilszolgáltatások
- Kína vezeti az okosórapiacot, a Huawei az első helyen
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Realme 9 Pro+ - szükséges plusz?
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S10 és S10+ duplateszt
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
Új hozzászólás Aktív témák
-
lorcsi
veterán
Talaltam meg egy ide kapcsolodo reszt :
”But many devices, as well as iOS and Android phones, will show better performance and battery life if this period is set to 3. That’s why you need to change the DTIM period from 1 to 3 to connect to 5GHz.”
[link]hol lehet ezt a DTIM dolgot allitani ?
eladó: vadi új soundcore motion+
-
lorcsi
veterán
nem csatlakozik a 13 minim az 5ghz wifi hálóhoz
voltam már itt régebben ezzel a kérdésemmel, akkor azt tanácsolták, h állítsam vissza gyárira a hálózat beállítást. most elegem lett és megcsináltam
router restet is megvolt
manuálisan is beírtam már a wifi hálózatomat
a wifi sávjait is állítgattam
de mégsem látja az 5 ghz wifit
(12 mini és ipad is látja)találtram egy reddit bejegyzést: [link]
a leguccsó bejegyzésben: "limiting the bandwidth to 20/40/80 MHz"
de azt nem értem hol limitálta? (telefon vagy a router)mit lehet még kipróbálni?
eladó: vadi új soundcore motion+
-
Caaabi
senior tag
Köszönöm szépen a válaszokat! Szuperek vagytok!
Hétfőn felhívom a 1270 et, aztán remélem tudnak segíteni. -
perge666
veterán
Szia.
Én nem tudom hogy van beállítva a telefonom,de nálam van net telefonálás közben.Ezt onnan tudom hogy múltkorában Quadokat nézegettem és haverral kihangosítva telefonáltam,közbe küldözgettük egymásnak a quad hirdetéseket.
Meg szokott lenni olyan is hogy telefonálás közben jön egy viber üzenet,szóval tutira tudnia kell a készüléknek.
Mondjuk én Telekomos vagyok......Telefon újraindítást esetleg próbáltad?
Vagy nem lehet hogy gyenge volt a térerőd,esetleg az adatkereted a végét járta és azért nem jelzett? -
Caaabi
senior tag
Sziasztok, egy ideje mar en is büszke 13 Mini tulaj vagyok (pixel szeriarol váltottam)
Olyan kérdésem lenne, hogy telefonálás közben nem megy a mobilnet, csak miután lerakom a hívást.
A telo vodafone os, flottas elofizuval, e-simmel.
A mobil adat beállításoknál van 5g be, 5g auto es 4g opció.
Bármelyiket választom, hívás közben nincs net.
Hugom 13 pro maxan van net, hívás közben is, a beállítás ugyanaz es szinten Vodafone os.
Remelem tudtok segíteni, hogy mi lehet a gond.
A segítő jellegű hszokat előre is koszonom.
-
atyec7
tag
A Viber galériába hogyan lehet fényképet betenni, hogy onnan legyen a profilképem az alkalmazásba. Nem készíteni ott a kamerával, hanem a gépen már meglévő képekből odarakni a felhasználáshoz. Köszi.
-
tuzpenge
őstag
Ejtetted már el a telefont? Hogy bírja? Nekem is jobban tetszene tok nélkül, de nem merem úgy használni, mert ugyan nem sokszor de a több mint 1,5 év alatt vagy 2x már repült sajnos...de mivel tokban volt így semmi baja nem lett, de nem tudom tok nélkül mi lett volna...
ˣ
-
Wajk
addikt
válasz atika88 #1580 üzenetére
pont a Starlight aminek a kerete nem festett, szóval ennek bírja a legjobban. nekem nem volt és nem is lesz tokban. véleményem szerint ha a legstrapabíróbb színt keresed, ez pont az. előre hátra én tettem full üveget, mert a karcokat nem szeretem. de egy éve azok is még hibátlanok.
jótanács: ha tokban hordod is majd, fóliát vagy üveget tegyél hátra. ha becsúszik valami a tokba akkor ne a hátlapot húzza meg. érdemes.
iPhone 13 Mini 256GB | RT-AC65P - SWRT B5.1.7 - M3 2TB
-
atika88
senior tag
Sziasztok!
StarLight szín mennyire kényes a hétköznapokban? Azon túl, hogy fehér persze...van bármiféle ismert szériahiba a 13 mini esetébe ennél a színnél? Legfőképen a keretre gondok itt, persze tokban lenne az bizonyos. De használtan venném... -
judas13
addikt
válasz perge666 #1577 üzenetére
Váltakozva használok emellett egy 4500 mAh-ás A52s-t is.
Saját tapasztalat alapján ennek az aksija jobban bírja a nap végére - ismétlem nálam - mint a samué. Csak nagyságrendileg a samut lerakom este 50% alatt, ezt meg simán 60-70% között valahol.
Tudom a kijelző nagysága meg "ökoszisztéma", meg egyebek nem is érdekel miért, de mindig megdöbbent, hogy a kicsi aksija mennyivel jobban bírja a használatot.szerk. Sosem nézem mi hány százalék, csak ráteszem csurig a töltőre őket és kész.
[ Szerkesztve ]
"Aki nem hoz döntést, az hatalmas döntést hoz."
-
perge666
veterán
Én ilyenekkel nem foglalkozok,amikor eszembe jut felrakom,mind1 hogy 10%-on vagy 50%-on van.
Van olyan napom hogy annyit nyomogatom hogy estére 30-40% körül van,de van olyan is hogy 2 nap után áll ugyanígy.
Ezelőtt az i8-am ugyanilyen használat mellett fele ennyit nem bírt.
6S-ről meg 5S-ről meg inkább nem is nyilatkozok csak annyit hogy nálam újkorukban is vicc kategória volt az akkujuk.Azért azt remélem ha ennél akkut cserélek,lesz olyan mint ez a gyári!
-
Atee94
tag
válasz perge666 #1574 üzenetére
Én megjelenés után 1 hónappal, de nekem még 96%-on van az akksi. Bár én nagyrészt 40-80% között használom, mert az irodában két másodperc felrakni pár tíz százalékot tölteni,80% feletti töltésre meg van egy appom ami automatikusan jelez és leszedem. Bár napjában van olyan hogy többször töltöm kis szakaszokban, de úgy látszik bevált nálam.
"The only thing here built to last is the engine that turns your world to trash" - Slum Planet, 3teeth
-
perge666
veterán
válasz Zsolt,72 #1572 üzenetére
Nekem pont ez a tervem.
Megjelenés napján vettem,most 89%-os az akkum,durván hozza a 2 napot az én felhasználásom mellett,eddig még tökéletesnek mondom.
Szerintem jövőre esedékes lesz az akkucsere,aztán 2-3 évig még had kopjon amíg kapja a támogatást,utána ráérek agyalni mi legyen az utódja.
Mellesleg a mai napig olyan mint az új,meg van vigyázva,melóhelyen is inkább az asztalon vagy a szekrénybe tartom.Laslow :
[ Szerkesztve ]
-
Laslow
senior tag
Hű, tegnap azt hittem 10 percre, hogy elveszítettem a 13 Minit. Olyan pocsékul éreztem magam! Méghozzá azért, mert fogalmam sem volt, hogy mit vehetnék helyette, hisz nincs egy normális, kis méretű telefon... Megint 13 Minit (vagy bármilyen iPhonet) nem szeretnék, de akkor...? Tisztára rosszul voltam, hogy vennem kell valami béna/nagy telefont...
Aztán megtaláltam a töltőn. Happy end."A Bijou olyan, mint mikor egy gyönyörű, csillagos nyáréjszakán nagyon-nagyon szomorú vagy, és közben mézes epret eszel" - http://bijoumusic.hu
-
Atee94
tag
válasz Zsolt,72 #1570 üzenetére
Ha csak az átlagát veszem az Apple support politikájának, akkor még durván picivel több mint 4 évig fog főverzió frissítést kapni az i13 mini, a lassabban(de még biztosan érkező) security patchekről nem is beszélve.Addig meg hátha változik a kis telefonok irányába a piac, még ha nem is jön a mini iphone SE.
Mellesleg én is aggódok nagyon, mert 2 éve a piacon nem jelent meg 130 mm környéki telefon. https://www.gsmarena.com/results.php3?nHeightMax=135&s5Gs=0
5 telefon van ami 5G képes és 135 mm alatti mérettel rendelkezik, abból 3 foldable . A másik kettő meg az I12 mini és I13 mini.[ Szerkesztve ]
"The only thing here built to last is the engine that turns your world to trash" - Slum Planet, 3teeth
-
pockos13
aktív tag
válasz bodorjanos #1560 üzenetére
Köszönöm szépen.
-
Sir Gunar
aktív tag
válasz gaben88 #1561 üzenetére
Ahogy tudom a 13 mini picivel vastagabb az akku miatt, meg a FID is kisebb helyet foglal a kijelzőből. A többi hardver ugye változna majd ha az lenne az SE következő szériája. DE sajnos mást jósolnak a jósok és remélem megint nem lesz igazuk, ahogy már tévedtek párszor.
-
bodorjanos
aktív tag
válasz gaben88 #1561 üzenetére
Ha így lesz, megkönnyebbülök és meglesz a leendő utód
Még elvagyok a 11-el, bár megszívatott a hívásszakadásokkal, de most már az is rendben van. 1 hét android után jó volt visszatérni, bár érzem annak is az előnyeit.
Én is kiváncsian várom mi lesz a mini széria jövője. Ha az új SE a mini házában érkezne, ebben a méretben, az örvendetes lenne. -
gaben88
őstag
válasz bodorjanos #1560 üzenetére
Az én teóriám az, hogy mivel nem jött 14-ből Mini, így szerintem a következő SE (2024?) fogja megkapni a 12 Mini/13 Mini házát!
iPhone 13 Mini, PS5, PC, iPad (10th gen.), Switch OLED, Steam Deck, Quest 2
-
bodorjanos
aktív tag
-
pockos13
aktív tag
Na,meg is rendeltem a kicsikét ,pénteken érkezik.
-
pockos13
aktív tag
Nekem jelenleg nyolcasom van, de mivel már nem lehet frissíteni én is beújítok egy minit. Ha 4 évet kibír mint a 8-as már bőven megleszek vele elégedve.
-
laaceee98
tag
Sziasztok. Ha minden jól megy ma 3 év Huaweies kitérő után átcuccolnék 13 minire. Komplett adatköltöztetés céljára inkább az első beüzemelésnél érdemes használni a költözés androidról opciót, vagy érdemesebb a már bekapcsolt készülékre felpakolni a "Move to iOS" appot és azzal költözni?
Esetleg tökmindegy, mert mindkét opció ugyanúgy működik.Extra elvárás nincs, csak szeretném a zenéimet, képeket, videókat, névjegyeket, esetleg a jegyzeteket átvinni hiánytalanul szarakodás nélkül. Annyi, hogy azért zenéből meg képekből is van 1-2 ezer db., szóval nem fél GB adatról van szó. Előre is köszönöm a válaszokat! :D
Dicsőség és kondi
-
tuzpenge
őstag
Jó nektek...
Az enyém pontosan 1,5 éves (talán 1 hónappal még idősebb is), és napi töltést igényel, úgy hogy nem használok ilyen akksizabáló progikat mint facebook, stb... Igazából 2 sim, telefon, üzenetek, kis fotó a melóhoz, és ennyi. Napi töltés kell mert a 2. nap felénél már letérdelne. Kis akksi, gyors degradáció a sok töltés miatt. Ezt nem szabad elfelejteni. Érezhetően kevesebbet bír mint újonnan, mert akkor elment 2 napot simán, ugyan ilyen felhasználással (sőt, ott még volt az ujdonság varázsa miatti plusz nyomkodás is).
A mérete viszont profi....ˣ
-
Laslow
senior tag
Nekem átlag napi 3ó12p képernyőidővel (ami nagyrészt Facebookot jelent) + napi fél óra képernyő nélküli GPS használattal (=futás útvonal) igényel 1 éves, 97%-os akkukapacitásos készüléken átlag napi 55% akkuhasználatot (a max 75% volt). Mindezt a telefon az utolsó 10 nap statisztikáiból írja.
"A Bijou olyan, mint mikor egy gyönyörű, csillagos nyáréjszakán nagyon-nagyon szomorú vagy, és közben mézes epret eszel" - http://bijoumusic.hu
-
Wajk
addikt
én éjszaka töltöm, reggel 6-kor veszem le, napi 2,5-3ó képernyő idő van a statisztikában, másnap este 10 körül teszem újra tölrőre általában 20% körül. Ha erősebb nap van és első este 50% alá kerül akkor töltőre kerül. (két eSim (Yettel/Telekom), 70%-ban WiFi-n)
iPhone 13 Mini 256GB | RT-AC65P - SWRT B5.1.7 - M3 2TB
-
zaskar
senior tag
Sziasztok! Van itt olyan felhasználó, akinél két napot kibír a készülék egy töltéssel? Gondolkodom egy ilyenben, én korábban az iPhone 11-et is kétnaponta töltöttem. Jó, tudom, hogy abban nagyobb akku van, de a kijelző is nagyobb (bár nem OLED).
-
Ádám16
addikt
válasz Cannabis7 #1533 üzenetére
Nem igazán csúsztatom ki-be, havi egyszer kiveszem megtisztítani.
Nem látom, hogy gond lenne vele. De igazából nem szoktam fényre fordítva nagyítgatni a hátlapra a szememmel. Lehet, vannak rajta mikrokarcok.Az tuti, hogy ez a Mujjo király minőség, és én mindenképp bőrtokot fogok használni a továbbiakban is. Nem jön be a szilikon semmilyen téren sem.
judas13: Annyiért érdemes kipróbálni, jó ár.
[ Szerkesztve ]
-
judas13
addikt
DONBOLSO bőrtok itt 25 Euro az Amazonon.
Ezen gondolkodom mivel az irattartóm és a kulcstartóm is ettől a márkától van és meg vagyok velük elégedve.
Ráadásul az egyik fekete a másik meg barna így láthatom, hogy a használat során melyik is "kopott" meg elegánsabban.[ Szerkesztve ]
"Aki nem hoz döntést, az hatalmas döntést hoz."
-
Cannabis7
senior tag
válasz Cannabis7 #1541 üzenetére
Én amúgyis azon az állásponton vagyok, hogyha vigyáz rá az ember, akkor évekig szép állapotban marad, amennyit meg rakoltunk tokra meg fóliára, annyiból kb kijon egy komplett házcsere(49.000ft, míg egy jobb fólia elölre, hátulra 15-20 körül, ha jól lattam, tok 10 és 30 között valahol)az akksi miatt meg úgyis szét kell majd kapni addigra.
És azért mégiscsak csupaszon a legszebb, és legjobb kézben fogni, csak az a probléma, hogy az oldalkeret valami eleg puha alumíniumból lehet, én azt jobban féltem, mint az uvegfeluleteket.[ Szerkesztve ]
-
-
Sir Gunar
aktív tag
-
M1995
aktív tag
válasz laaceee98 #1526 üzenetére
Az még racionális valamilyen szinten, bár iszonyú nagy üzlet a kiegészítők kategória. Tokok, Watch szíjak amit akarsz. Az igazi luxus: Hermès AirPods bőrtok 930 USD
-
laaceee98
tag
válasz gaben88 #1525 üzenetére
Telekomnál 24 ropiért van a gyári, Apple, eredeti fekete bőr. Annyiért is baromi drága, de nem 30, mint az Applenél. Azért kérdezem csak, mert ha ez tényleg extra minőség, akkor még ha túlárazott is, befektetek majd egybe. Nagy vonalakban ugyanott leszek vele, ha kibír ~2 évet, mintha lerúgnék 2-3 ezer forintos tokokból vagy ötöt, mert besárgul, szakad, málik stb...
Dicsőség és kondi
-
gaben88
őstag
válasz laaceee98 #1524 üzenetére
Hááát ez fogós kérdés. Szerintem minden Apple termék túlárazott, így ez is és biztosan van jobb kézműves bortok 13 Minire is, nemrég linkelt is itt valaki, de én alapvetően megvagyok vele elégedve, szeretem!
-
gaben88
őstag
válasz laaceee98 #1522 üzenetére
Csak a feketét venném! Azon nem látszik a kopás. Kollégám barnája és az én mostani zöldemen már vannak fekete kopásnyomok... A 12 Minin feketét használtam, az nagyon jól bírta és azért vettem a 13 Minire is gyári bőrtokot.
-
laaceee98
tag
Gyári bőrtokot ( [link] ) használ valaki? Finoman szólva borsos az ára, de ha annyira tartós és szép-és-jó, ahogy írják, akkor lehet, hogy beruháznék majd egyre.
Dicsőség és kondi
-
Sir Gunar
aktív tag
válasz laaceee98 #1518 üzenetére
Ha nincsen bizodalmad esetleg a kínai szoftokban, bár az említett is jól használható, akkor lehet alternatíva még az iMazing és a Syncios is talán. Igazából régóta nem használom egyiket sem a 3-ból (3uTools), mert nincsen rá szükségem, de régebben mindegyiket kipróbáltam és jók voltak.
-
aktív tag
válasz Salamander #1519 üzenetére
Igen, a 3uTools gyorsan és könnyen képes erre. Nagyon felhasználóbarát App.
-
laaceee98
tag
Sziasztok! 5S, SE, 6S után bő 3 éve Huawei készülékem van. Szeretem is, de lassan itt a váltás ideje, és úgy néz ki egy 13 mini lesz az utód, szóval visszatérnék Apple-re, mivel hosszútávra szeretnék mobilt, és ilyen kompakt méretben meggyőzőnek tűnik az említett mini.
Az egyetlen visszatartó tényező, hogy a laptopom win oprendszerű, amiről viszont nem kívánok Mac-re váltani. Tudom, hogy az Apple ökoszisztémában AirDroppal meg egyebekkel mennyire pengén működnek együtt az almás cuccok, de sajnos sok a múltbéli negatív tapasztalatom ugyanebben, amikor Windows PC-ről/PC-re akarok adatot átvinni.Vagy, hogy pontosabb legyek: gyakran töltök le zenéket a gépemre, amiket szeretek albumonként másolgatni a mobilomra, borítókkal ellátva, stb. Régen ez egy nettó szenvedés volt, nem találtam olyan módszert, amivel egyszerűen és hatékonyan lehetne zenéket pakolni az Apple mobilra Windows PC-ről. Manapság van erre valami megoldás? Az iTunes nekem sosem működött igazán. Hol átmentek a másolásra szánt zenefájlok, hol nem, hol duplán rakta át őket, hogy egyáltalán nem. Előre is köszi a segítséget!
Dicsőség és kondi
-
StyIe
újonc
válasz Cannabis7 #1513 üzenetére
A Face ID használatához meg kell adni egy jelkódot a készüléken. A jelkód megadására a következő esetekben van szükség a nagyobb fokú biztonság érdekében:
A készüléke bekapcsolása, illetve újraindítása után.Ha több mint 48 órája nem oldották fel a készülék zárolását.Az utóbbi hat és fél napban nem használták a jelkódot a készülék zárolásának feloldására, és a Face ID nem oldotta fel a készülék zárolását az elmúlt 4 órában.A készülékre távoli zárolási parancs érkezett.Az arc ötszöri sikertelen azonosítása után.Ha a felhasználó kezdeményezte a kikapcsolást, illetve a Vészhelyzet – SOS elindítását úgy, hogy 2 másodpercig nyomva tartotta bármelyik hangerő-szabályozó gombot és az oldalsó gombot.
Forras : Apple support
-
Laslow
senior tag
válasz Cannabis7 #1513 üzenetére
Igen, valóban meg kell adni időnként a jelszót, és ez így rendben is van. Néha kéri nappal is. De hogy ez általában esténként legyen így, a sötét szobában? Nekem gyanús volt, hogy inkább a fényviszonyok okoznak gondot, amíg ki nem próbáltam vaksötétben, és működött a feloldás...
"A Bijou olyan, mint mikor egy gyönyörű, csillagos nyáréjszakán nagyon-nagyon szomorú vagy, és közben mézes epret eszel" - http://bijoumusic.hu
-
-
gaben88
őstag
Kényelemről beszélünk. Lehet mindent, de a Touch ID ezekben a helyzetekben kényelmesebb, nekem! Amúgy igen, az lehet segítene, ha a feloldás után nem kéne még fel is húzni a képernyőt! Legalábbis az autóban. De az asztalon nem, mert nem is lát a szenzor... És meló közben, csak egy gyors pillantásra eddig elég volt a gyors Touch ID, most meg kézbe is kell venni a telefont. Apróságok, persze, de pont erről beszélgetünk, nem?
[ Szerkesztve ]
-
-
gaben88
őstag
Ja, a masz korszak végére jó lett!
De pl, ha asztalon van a telefon, mint ahogy most is írom ezt a hsz-t, tőlem balra, rákoppintok 2x a kijelzőre, az felébred, de nem látja az arcom, tehát az ott látható értesítést már nem tudom megnyitni, csak, ha: a) beírom a kódomat is vagy b) felemelem a telefont és az arcom felé fordítom. Ez Touch ID esetén nem gond, hiszen az ujjam ott volt, ahol a telefon.
De ugyan így szívás ez a kocsiba is. Nem elég odatenni az ujjam gurulva a piros lámpa felé, hanem rá kell néznem a kijelzőre és felfelé húzó mozdulatot is tennem kell, ha be akarok lépni a telefonba.
12 Mini óta használom a Face ID-t, több, mint 2 éve már, tehát régóta élek vele, nem rossz, de nem kényelmesebb(!), mint a Touch ID!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Melyik tápegységet vegyem?
- Autós topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Politika
- Kína vezeti az okosórapiacot, a Huawei az első helyen
- TCL LCD és LED TV-k
- Körvonalazódik az új grafikus API-k iránya
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S23 Ultra 8/256GB
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Akku: 98%, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- új, bontatlan, iPhone 16 gyárilag kártya-független, apple világgaranciával
- iPhone 16 Pro Max 256gb White Titanium, független,bontatlan
- Samsung Galaxy A71 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest