- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Google Pixel topik
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Garmin Forerunner 55 - bemelegítő kör
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
decoati
aktív tag
oké
A fentebb linkelt ábrán látszik hogy a samoled gamutja sokkal nagyobb mint pl. a iphone4-é. Gondolom ennek az ellenkezőjét tudod linkkel igazolni.
A megjeleníthető színek száma nincs összefüggésben a színtér nagyságával. A szaturáció növelésével nem tudunk kilépni a gamutból, akárhová tekerjük.
A "túlszaturáltság" abból adódik, hogy az Android nem kezel rendszer szinten színprofilt, az rgb színinformációk viszont egy adott színtér relatív pontját jelzik. Tehát egy (255,0,0) nem ugyanazt a vöröset fogja jelölni egy sRGB, és egy színprofil nélküli wide gamut kijelzőn. Márpedig a publikus fotók majdnem 100%-a sRGB színteret feltételez. Nézz meg samoleden egy wide-gamut képet, egyáltalán nem lesz túlszaturált.
Sávosodás: épp most nézek egy szürkeskálát, nem mondom hogy nem láttam még simábbat (az alsó 30%-ban), de megfelelő nagyításban látszik a gradiensek közötti különbség egyenként. Ha sávosodna, az is látszana. Felül semmi baja. -
decoati
aktív tag
kisebb színtér
Ne haragudj, de az "apró problémák" első bekezdése komplett baromság.
"Teljesen fekete képtartalom normál esetben egy ergonomikusan felépülő UI esetén minimális" láttad az ics ajánlást?
"sőt a gyári ragasztások foltjai, csíkjai is látszani fognak" nem -
justaview
senior tag
"Ahhoz előbb ki kéne küszöbölni a subpixelek aránylag gyors elöregedését. Egy monitoron elég vicces lenne a beégett tálcát nézni egy film közben"
Egyetértünk
Szerintem amint üzletileg megéri lassan átállni, onnantól még nagyobb energiát ölnek majd a fejlesztésébe. Emlékszem, az LCD borzasztó gyenge szinten kezdte a publikus megjelenést, egy akkori LCD-re ma rá sem bírnánk nézni
, ahhoz képest az OLED egész jól áll.
"...ugyanennek a monitornak a kistestvérére (U2412M) 60-70 ezres árért és egy Eizo ColorEdge árára, máris érted, hogy miért tettem középre)"
Ok, értem.
-
justaview
senior tag
Örülök, hogy nem keveredtünk bele az Apple vs akármi-be.
Nekem S2-esem van, szerencsére semmi bajom a kijelzőjével, sőt. Az viszont tény, hogy ismerőseimnél láttam Nokia telefonokat rém gyenge kijelzővel 80ezres kategóriából. Nem akartam elhinni, hogy amoledes kijelzőjük van, egy gyenge LCD-nek tűnt. Meglepődtem az adatlap elolvasása után. Eszerint e technológián belül is vannak komoly különbségek a panelek között. Ha pedig majd az amoled eléri a monitorokat, ott ugyanúgy lehet kalibrálni, mint bármi mást, és nem hiszem, hogy színhűségben nagyobb gond lenne, mint az LCD. Színtérben pedig az sRGB-t már most tudja simán. Így a "természetellenes" színek, "túlszaturáltság", amit sokan hoznak fel ellenérvként ma az S2-t látva, már nem lesz téma, beállítás kérdése lesz.
Azért a 16,7M szín feletti megjelenítéséhez már nem elég az eddig általam jó közepesnek tartott DELL U2311h monitorom 6bit+AFRC-s IPS kijelzője. Ahhoz már true 8bit-es kellene, mint például ez itt. Bár lehet, hogy Te máshova teszed a közepes szintet.
-
justaview
senior tag
Ha már így kiművelődtél oled gyártástechnológiai problémákból, javaslom, hogy legalább ennyire olvass utána az LCD paneleknek is (blacklevel, bleeding, clouding, banding és a többi) - mielőtt még cikket írnál róla.
A színtér, a gamma és a (sötét)szürke-árnyalatok megjelenítési képessége tekintetében pedig ismét javaslom ezt a tesztet elolvasni.
A milliós értékű grafikai monitorokat ne keverjük ide. Azokban nem egy sárga foszforral megerőszakolt UV vagy kék led világít az LCD panel szélein, amelyek színspektruma olyan, mint egy megtépett sündisznó. És egyéb paraméterekben sincs semmi közük a telefonokban és tabletekben megjelenő LCD panelekhez. Ehhez (egyébként teljes jó szándékkal) javaslom az EIZO oldalán elidőzni, illetve monitorait szemügyre venni. Azt már csak érdekességként teszem hozzá, hogy a professzionális monitorokban nem IPS panel csücsül, az csak az alacsonyabb kategóriákban jelenik meg. De mielőtt ebből is vitát nyit valaki, hozzáteszem IPS paneles monitorom van (és kalibrált
).
Mielőtt pedig apple ellenségnek kiáltana ki valaki, látva az új iPad képességeit és figyelembe véve a mögötte lévő szolgáltatást, szerintem is nagyon jó vételnek tűnik a tabletek piacán jelenleg.
-
Pete55555
addikt
Látom már megelőztek, de leírom én is.
Ha ezt fejből nyomtad, akkor gratulálok, egész korrekt iromány.Én a Sony új White magic kijelzőjére leszek most kiváncsi, ha minden igaz, abban vannak fehér alpixelek is, amivel a fehér megjelenítése jóval kevesebb energiát emészt fel, így jótékony hatással lehet a fogyasztásra.
-
kolosanyi
veterán
Tökéletes összefoglaló.
Kéne egy cikket írni erről, mert azt veszem észre, hogy a sikeres marketing miatt kezd beépülni az emberek fejébe, hogy AMOLED=überf@sza next gen kijelző, míg az LCD egy ódivatú fakó f*s. Sajnos itt az Arénán is mindig lehet olvasni Kind tesztjeiben (az ő szeme talán az AMOLED-hez szokott az Omnia 7 miatt), hogy a színek lehetnének kicsit élénkebbek (ezt kb majdnem minden LCD panel esetén elsüti
). Pedig ezzel az agyon élinkített színvilággal csak a technológia gyengeségeit akarják elkendőzni, ahogy írtad is. Egy biztos, jó ideig nem fogok AMOLED kijelzős mobilt vásárolni magamnak, egyszerűen nem tetszik ez a kijelzőtechnológia.
(#615) justaview
Hiába következett be, ha az egy SPLS panel, ami az IPS-sel rokon. -
-
Einstvan
aktív tag
A "copy-paste" funkcio ha jol rémlik már az s40-es Nokiákban is benne volt. De az s60-asban biztos.
Ha a 800 MHz-es elég volt, miért is kellett erösebb? És pont akkor amikor megjelentek a GHz-es androidok.!
A GPS témát kihagytad."Pontosan. Az Apple-nek oka volt, hogy meglépte ezt a felbontást, mivel meg kell őrizniük a kompatibilitást. A droidos gyártók meg csak az öncélú feature hajszolás miatt, mert a nagy számok jól mutatnak a készülék melletti táblácskán."
Ezt szerintem gondold át még kétszer. (Nagy számok jól mutatnak a kijelzö pixeleiben)
-
Einstvan
aktív tag
Androidhoz az 1 GHz-es vas ma már a belépő szint.
Ha nem kell erős hardver, akkor vagy igénytelen vagy a szoftverrel szemben, vagy ideje lenne más mobil OS után nézned. Lásd, az iOS alacsonyabb órajelen is kiválóan futEz naggyon jó!
ismeretlenül is egyre mélyebbre sülyedsz nálam.
3 hónap mulva mulva appleék kitaláljá 5000x2800 as felbontást. Akkor az ipad 3-ra fogod mondani hogy kuka mert szar a felbontási... hiszen van nála jobb.
-
Einstvan
aktív tag
Olvasni, értelmezni tudnod kéne! (sajnálom de én is olyan stilusban válaszolok annak, akitöl ilyen választ kapok)
Én TV-röl beszéltem plusz 37". Meg azt is irtam hogy a felbontás jó ha arányban van a fizikai mérettel.
Én pl. nem vennék 1 Ghz-es mobilt mert szerintem felesleges. És nem vennék 10"-képernyös 2048 x 1536 felbontásu csak tábla gépet. -
Xero
nagyúr
Fejlesztői szemszögből szabadabb valamicskét az Android platform ez tény, viszont igazán jól működő és szép app-et ott létrehozni eléggé horror kategória.
Ilyen oldalról nézve az Xcode és a hozzá tartozó dokumentáció kétszer kinyalja az ember fenekét és köröket ver a droid sdk-re.(#462) Ijk: Ez valóban mókás.
-
Einstvan
aktív tag
Ugye nem gondolod komolyan hogy az applenek van egy titkos láthatatlan erömüve amit használ a készülékeiben és az hajta meg az akármilyen ios-t?
Csodák nincsenek. Egy ma átlagosnak számitó hardver és egy hardverhez lebutitott ios. Ennyi a titok nyitja. Ezt mások azért nem alkalmazzák, mert testreszabhatobb felületet szeretnének a népnek. Választási lehetöség! -
JulWCZar
senior tag
???
Legkisebb 13" MacBook Pro £999
Legkisebb 11" MacBook Air £849
Legkisebb 13" MacBook Air £1099Ha hozzacsapsz egy iPadet a Pro-hoz, abbol a penzbol a 13"-es Airt ki lehet maxolni.
Igy jobban latszik:
13" alap Pro + alap iPad 3:
999 + 399 = £1398Kimaxolt (i7, 4GB RAM, 256 GB SSD) 13" Air:
£1349Szerintem is meg fog szunni a Pro, bar, eloszor csak a 13-as.
-
vicze
félisten
Emlékszek arra a bemutatóra mikor Bill lelkendezve mutatta be, meg hogy ez a jövő, stb. Csak hát a technológia nagyon nem volt megfelelő rá akkoriban, és nagyon drága volt, és pár évre rá gyakorlatilag teljesen dobta MS. (Még egy Frei műsorra is még emlékszek mikor ámuldozva beszélgetett egy csávóval aki egy HP tabletes cuccal mászkált mellet és hogy pár éven belül ilyesmikkel mászkál majd mindenki.)
Alma jókor lépett jó irányba, megfelelő HW-val nagyon jó áron, és brutális marketinggel, és hát bejött nekik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- SSD kibeszélő
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Gyúrósok ide!
- bitpork: MOD Júni 28- Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Újszerű Asus Vivobook S 15 S5507 -15,7 2.8K OLED X Elite X1E - 32GB DDR5 - 1TB - Win11 - 1 év gari
- Szép! DELL PRECISION 7740 Tervező Vágó Laptop -60% 17,3" XEON E-2286M 32/1TB RTX 5000 16GB! UHD 4K
- Díszdobozos QHD+ 2,8K 14" Lenovo Ultrabook eladó!
- Asus Rog Strix gamer laptop makulátlan állapotban.
- AZTA! Dell XPS 13 Plus 9320 13.4" Profi Notebook -70% Brutál i7-1260P 16/512 FHD+ Iris Xe /MILLIÓ/
- IPhone 15 Pro 128GB Szép Állapot! Akku:88% Jótállás: 2026.04.09.-ig
- BESZÁMÍTÁS! LG UltraGear 27GL850-B 144Hz QHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 10 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest