- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Mobil flották
- Nothing Phone (1) - nem semmi (2)
- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
Új hozzászólás Aktív témák
-
mazsi1911
aktív tag
válasz
Einstvan #446 üzenetére
Te ember egy akkora *egg lama vagy hogy az nemigaz, ha mar ennyire bele akarsz turni hogy mier laggol a droid es az ios miert nem akkor ird be szepen a googlebe es olvass utanna. Par honapja irtak meg a nagy android fejleszok hogy a droid mindig is akadni fog hiaba lesz alatta barmilyen hardver scrollozasnal stb. miert? mert a scroll folyamat NORMAL prioritassal fut, ellentetben az IOS el ami amikor neki allsz scrollozni mindent megallit es azt helyezi eloterbe. /off
-
Everman
addikt
válasz
Einstvan #515 üzenetére
Semmi baj azzal, hogy Te nem veszel.
Azzal sincs baj, hogy Neked nem tetszik.A baj azzal van, hogy ezt olyan érvekkel próbálod alátámasztani amik alapvetően butaságok.
Sőt, még ez sem baj, a baj az, hogy ezt itt megpróbálod, mint egyetemleges igazságot előadni, holott közelében nem vagy a témának és már egy ideje rajtad röhög a topic többi látogatója és nem veszed észre magad. -
Black Dragon
addikt
válasz
Einstvan #515 üzenetére
Na haragudj, nem személyeskedésnek szánom, de engem nem izgatsz nagyon, csak azt látom, hogy beírsz egy hírhez, ami az új iPadről szól, és neked még elméletben sincs meg a szándék, hogy ilyet vegyél, de osztasz mindenkit a saját véleményeiddel, de leginkább arról, hogy miért nem éri meg iPadet venni.(lehet nem csak erről, de nem fogok végigolvasni a hsz-eidet.)
Szerintem nyugodt szívvel hagyd el ezt a topicot, és ne vegyél iPadet, maradj android user, ha neked nem akad, akkor legalább van valami siker élményed az életedben, és nem kell csöves iOS-os apple küyüt venned.
-
Touch-ko
őstag
válasz
Einstvan #504 üzenetére
"Az Apple bele tesz a gépébe régen kitalált alkalmazást, és a fehér dizájnjával ugy adja elö, mint valami korszak alkotót. Ne várd hogy ez mellett szó nélkül elmennek."
Nem is mennek el szo nelkul, ugyanis jelenleg a mobilipar jelentos resze az Apple termekeit masolja, illetve annak sikereit lovagolja meg..
Tovabba iszonyatos mennyisegu baromsagot tudtal osszehozni ezalatt a kis ido alatt. Szerintem, ha nem szandekozol Apple termeket venni --te is irtad, tovabba a szovegedbol erezheto az Apple iranti ellenszenv, gyulolet, (mindezeket ZERO TAPASZTALATTAL irod), szerintem teljesen felesleges ide irkalnod a sok butasagot.
-
Dunbar
senior tag
válasz
Einstvan #504 üzenetére
LOL, az elhallgatott igazságot, mintha valami szabadkőműves gyíkember-összeesküdésről beszélnél. Nem mondasz konkrét dolgokat. Ha objektíven nézzük a dolgokat, akkor az Apple gépei jók az árukért. Korszakalkotónak adja elő, ezt marketingnek hívják. Ez tény, mint ahogy az is, hogy ha az Apple belenyúl valamibe, akkor azt jól csinálja meg.
Mondj KONKRÉT alkalmazást, amit más ugyanúgy alkalmazott és csak az Apple fehér design-ja adta el. -
tDr1v3r
veterán
válasz
Einstvan #504 üzenetére
"Figy mindig lesznek olyanok akik kimondják az elhallgatott igazságot."
Meg akik oltják magukból a bullshitet "igazság" címszó alatt...
"Az Apple bele tesz a gépébe régen kitalált alkalmazást, és a fehér dizájnjával ugy adja elö, mint valami korszak alkotót."
Oké, most nézz meg egy Samsung reklámot a tévében. Hát nem ugyanazt csinálják ők is?
-
Xero
nagyúr
válasz
Einstvan #496 üzenetére
Ezzel indítottál:
"Aki nem elvakult apple fan, az látja hogy az iphone, ipad gyorsasága rég megdölt... ráadásul úgy, hogy szabadabban szerkeszthetö a kezelöfelület."Ezek után ne várd, hogy elmennek szó nélkül a kijelentésed mellett. Akkor lett volna ez vélemény, ha azt mondod, hogy saját tapasztalatra alapozva x vagy y rendszer neked kényelmesebb. Az viszont, hogy kijelentettél egy ilyen égbekiáltó sületlenséget, már megalapozott egyfajta képet rólad.
"Ekkora felbontás ilyen kézi gépekben meg már annyira "felesleges" plussz, mint a mobiltelefonokban a cpu (mag) háboru."
Ez a kijelentésed még félig-meddig jogos is lenne, ha nem azt látnánk leginkább, hogy a droid alá pakolnak értelmetlen hw-eket. Az Apple legalább szolgáltatásokat is rak a rendszerbe ami megindokolja az erősebb hw elemeket. Az iPhone 4-nél kellett az erősebb hw az emelt pixelszám miatt, 4S-nél kellett a plusz teljesítmény a kamera miatt. Ez ilyen egyszerű.
A felbontás körüli kijelentéseid szintén jól példázzák, hogy nem használtál huzamosabb ideig iPhone 4/4S-t és iPad-et párhuzamosan. Rájönnél, hogy nagyon is indokolt az a felbontás növelés, amit az iOS lehetőségei miatt és a kompatibilitás megőrzésének kedvéért, csak duplázni lehetett. Ezen nincs mit magyarázni.
(#501) Einstvan: "Nekem nem kellene ekkora kis kijelzön ilyen nagy felbontás." Próbálj ki egymás mellett egy retina és egy nem retina iOS eszközt. Utána gondold át a kijelentésedet. Vagy fáj, ha ugyan olyan áron élesebb képet kapsz?
(#503) Einstvan: A hozzászólásokat sem itt kellene gyűjtögetni ha egy mód van rá. Ott a szerkesztés gomb. Nem ciki használni.
-
Dunbar
senior tag
válasz
Einstvan #496 üzenetére
Leírsz hülyeséget/ nem igaz dolgokat, normálisan válaszolnak neked érvekkel. Te ezt figyelmen kívül hagyod, folytatod, ezzel idegesítesz másokat, akik nem fognak finomkodni a második/ harmadik már elmagyarázott hülyeséged miatt, te pedig ugyanolyan stílusban válaszolsz, amíg szét nem trollkodod a topikot. Ez miért jó?
-
Everman
addikt
válasz
Einstvan #491 üzenetére
"A "copy-paste" funkcio ha jol rémlik már az s40-es Nokiákban is benne volt."
Ismét csak írsz és nem olvasol...
"Ha a 800 MHz-es elég volt, miért is kellett erösebb?"
Pár ok: Siri, FullHD videórögzítés szoftveres stabilizátorral.
"És pont akkor amikor megjelentek a GHz-es androidok.!"
A droidok már akkor 1 GHz felet jártak, mikor az i4 kijött 800 MHz-el, azóta meg eltelt egy kis idő.
"Ezt szerintem gondold át még kétszer. (Nagy számok jól mutatnak a kijelzö pixeleiben) "
Ismét olvasási és értelmezési problémáid vannak...
-
Xero
nagyúr
válasz
Einstvan #491 üzenetére
Nagyon nem vagy tisztában azzal amiről írsz.
Inkább ne erőltesd a dolgokat itt kérlek. Tisztán látszik, hogy nincs vásárlási szándékod, és a kötekedésen kívül más okok nem vezettek ide. Nem akarok beszállni a vitába, úgyhogy csak kérlek, hogy ezt most fejezd be.
Köszi.(#492) Einstvan : Leginkább butaságokat, amik marhára nem tartoznak a témához.
-
Everman
addikt
válasz
Einstvan #487 üzenetére
"ismeretlenül is egyre mélyebbre sülyedsz nálam"
Köszönöm, ez a te billentyűzetedből dicséretnek számít, mert náld lejjebb nem nagyon van...
"3 hónap mulva mulva appleék kitaláljá 5000x2800 as felbontást. Akkor az ipad 3-ra fogod mondani hogy kuka mert szar a felbontási.."
Te csak írsz, olvasni nem tudsz? Le lett már tucatszor írva, hogy mi miért van, ha nem érted, akkor erről nem én, vagy az ide író többi fórumozó tehet.
-
Everman
addikt
válasz
Einstvan #479 üzenetére
"copy-paste"
Ezt nem forszíroznám, mivel a Google pofátlanul lemásolta az iOS-es kijelölést a droidhoz. Sajna a normális clipboard funkciók lemásolásáig még az ICS-nél sem jutott, mert a sima szövegen kívül mást nem lehet clipboardon átvinni.
"erösebb CPU (feleslegesen)"
Az iPhone4 800 MHz-es és a 4S 1 GHz-es procijára mondod, hogy feleslegesen erős, mikor a droidok alá már lassan 5 magos 2 GHz-es procikat raknak?
"A nagyobb felbontást meg majd minden gyártó meg fogja lépni és nem az apple miatt hanem az üzletpolidili miatt."
Pontosan. Az Apple-nek oka volt, hogy meglépte ezt a felbontást, mivel meg kell őrizniük a kompatibilitást. A droidos gyártók meg csak az öncélú feature hajszolás miatt, mert a nagy számok jól mutatnak a készülék melletti táblácskán.
-
Everman
addikt
válasz
Einstvan #475 üzenetére
"Olvasni, értelmezni tudnod kéne! (sajnálom de én is olyan stilusban válaszolok annak, akitöl ilyen választ kapok)"
Inkább ismernéd el, hogy olyasmiről próbálsz vitázni, amiről lövésed sincs.
"Én TV-röl beszéltem"
Nekem válaszoltál, én meg említést sem tettem TV-ről.
"Én pl. nem vennék 1 Ghz-es mobilt mert szerintem felesleges."
Androidhoz az 1 GHz-es vas ma már a belépő szint.
Ha nem kell erős hardver, akkor vagy igénytelen vagy a szoftverrel szemben, vagy ideje lenne más mobil OS után nézned. Lásd, az iOS alacsonyabb órajelen is kiválóan fut"És nem vennék 10"-képernyös 2048 x 1536 felbontásu csak tábla gépet."
A kínai droidos gagyitableteket neked találták ki, ott kedvedre válogathatsz a 7-9"-os 480x800-as felbontású csodákból. Már ha neked az öklömnyi pixelek látványa okoz örömet
-
Dunbar
senior tag
válasz
Einstvan #465 üzenetére
Te beszélsz hülyeséget és kötekszel pl. TV összehasonlítással. Mondj egy tabletet, ami szerinted jobb, mint az iPad. Az egyetlen érv hogy nincs bill.
Ahogy más is mondta, eddig az Apple szoftverben vert el mindenkit, most már hardverben is.
Zavar, hogy ilyen a kijelző, vagy hogy a legerősebb hardver van benne? Mit vártál el? -
Everman
addikt
válasz
Einstvan #456 üzenetére
Te most direkt játszod a sötétet?
1024x768-as felbontás ma már kevés (a droidos kis kedvenceid is HD és FullHD kijelzőket használnak), változtatni ezen csak úgy lehet, ha a régi alkalmazásokkal a kompatibilitást meg akarják őrizni (már pedig meg akarják, mert itt nem 1-2 tucat tabletes alkalmazásról beszélünk, mint Androidon), akkor mindkét irányba meg kell kétszerezni a felbontást.
Erről van szó, semmi másról.
Az, hogy neked fizikai fájdalmat okoz, hogy a kis kukásdroid már hardverben is messze lemarad, nem csak szoftverben, az a te problémád. -
Everman
addikt
válasz
Einstvan #446 üzenetére
"Csodák nincsenek. Egy ma átlagosnak számitó hardver és egy hardverhez lebutitott ios. Ennyi a titok nyitja."
Nem, a titok nyitja az, hogy az Apple tervezi a hardvert és a szoftvert is, így a végletekig hozzá tudja optimalizálni.
Tudod, az optimalizálás az a fura szó, amit az androidos gyártók nem ismernek... -
atok666
őstag
válasz
Einstvan #446 üzenetére
Csodak nincsenek, optimalizacio van. Egy fix hardverre sokkal konyebb gyors applikaciot irni, mint alkalmazkodni 1000 kulonbozo hardverhez - de gondolom ezt te is tudod - ha meg nem, akkor meg nezdd meg pl. az utoslo ps2es gran turismot, hogy nez ki es hogyan fut egy <300Mhzes, 32MB memorias gepen...
Atok
-
erdoke
titán
válasz
Einstvan #446 üzenetére
Nem is arról van szó, hogy jobban optimalizálják az OS-t arra a pár vasra, és hogy a felületet a GPU gyorsítja, nameg nincs közbeiktatva egy "szenzációs" Java VM, dehogy...
Így jár, akinek elsődleges szempont, hogy mindent ingyen kapjon meg, gyakorlatilag az út széléről kapirgál össze egy OS-t. Más kérdés, hogy még így se sikerült mások szellemi termékeit megkerülni, inkább fizetnek a gyártók a MS-nak, Apple-nek, stb. -
Ijk
nagyúr
válasz
Einstvan #441 üzenetére
Te ezt komolyan gondolod? Hogy nincs előnye a dupla felbontásnak, miközben szemmel látható a különbség?
Például tökéletes digitális képkeret, vagyis inkább albummá válik az eszköz, és az elektronikus könyvek, magazinok olvasásánál is nagy előnyt jelent, mivel már megközelíti a nyomdai felbontást.
Ennyire nem kellene az a szemellenző. -
Everman
addikt
-
Everman
addikt
válasz
Einstvan #424 üzenetére
"Mint ahogy a gyártó sem nevezte el külön szériának. "
Az Apple szakít az ostoba számozgatással, ennyi történt. iPhone 5 sem lesz, csak iPhone, mint ahogy Macbook/iMac/Mac Pro 2-3-4 sincs.
"Csak egy apple fan "ébresztöként" adta ki. Mnt a i4s-t"
Végül is az egész vas ki lett cserélve, de csak "ébresztő".. Értem...
1-es, leülhetsz.
-
atok666
őstag
válasz
Einstvan #419 üzenetére
Akkor szegenynek epp nem volt szerencseje.
Csak rakerestem egy random Legent videora es vartam amig elkezd scrollozni az urge.Atok
-
weinmaker
őstag
válasz
Einstvan #430 üzenetére
Bocsi, de én is androidot használok, és többfélét is. Mindegyiknél előfordul akadás, még a drága galaxy tabnál is sajnos. Egyszerűen nem tudom, hogy mit csinálnak az almánál, de valamit nagyon tudnak, hogy ennyire simán fut a rendszer. Engem meg is lepett, amikor kipróbáltam.
-
Ijk
nagyúr
válasz
Einstvan #428 üzenetére
Múltkor a telenornál kiállított galaxy S2-t piszkáltam, és amikor húztam a képernyőn ugyanúgy akadt meg, mint az N8-am. Elég gáz.
Egyébként ilyen giccses felületet még életemben nem láttam, felhasználási szempontból inkább hátrányt jelent. Persze nyilván testreszabható. -
Everman
addikt
válasz
Einstvan #402 üzenetére
"Aki nem elvakult apple fan, az látja hogy az iphone, ipad gyorsasága rég megdölt..."
Mikor, mivel?
Bocsi, de egy éve használok androidos eszközöket és én messze pont az ellenkezőjét látom.
Vehetsz akármilyen csúcs android eszközt, lagokkal, idegesítő hibákkal akkor is találkozni fogsz.Pár napja üzemeltem be ismerős i4S-ét és döbbenetesen gyors készülék, sírnék örömömben, ha Note hasonló teljesítményre lenne képes.
"És föleg ilyen gépeknél nem az számit hogy melyik milyen "tisztán" néz ki, hanem az, hogy melyiket lehet könnyebben személyre szabni"
Lehet, hogy sértőnek fogod találni, nem ez a szándék, de a "testreszabás" csak annak jó, aki nagyon unatkozik és nem tud mit kezdeni a készülékével.
Az OS és annak kinézete teljesen érdektelen, mert normál esetben azt csak addig a fél pillanatig látod, amíg elindítod az alkalmazást amit használni akarsz. Régen rossz, ha az OS folyton az arcodba liheg, hisz éppen az a feladata, hogy észrevétlenül a háttérben tegye a dolgát és kiszolgálja a futtatott alkalmazásokat."Ekkora felbontás ilyen kézi gépekben meg már annyira "felesleges" plussz"
A kompatibilitás megőrzése miatt ekkora a felbontás. Itt nem öncélú feature halmozás a cél, mint az Androidos készülékeknél.
"A hétköznapi felhasználásra bőven elég a szokványos felbontásu, testreszabhatóbb, (rom csere nélkül!!!) tábla gépek."
Ismét látom, hogy neked a testreszabhatóság mindenek felett áll
Gondolom fontosabb, mint az, hogy ne csak 150-200 alkalmazás legyen a készülékdre optimalizálva, mert az Androidos tabletekre ma nagyjából ennyi alkalmazás létezik, a többi telefonos app, ami már egy Note képernyőjén is sokszor kényelmetlen, nemhogy egy 10"-os kijelzőn.
Én nem barkácsolni veszek egy tabletet, hanem használni, annak meg előfeltétele, hogy legyenek rá alkalmazások, nos az iPadre már több mint 200 ezer van. -
Pete55555
addikt
válasz
Einstvan #411 üzenetére
Amit állítottál (kérdeztél) az már ahogy leírtad, hülyeség. Helyesen így lenne: Hányan szaladgálnak iPaddel, és hányan androidos táblagéppel. Egyrészt itt most az iPad-ről van szó, másrészt, 20e ft-os szarokat ne hasonlítsunk már iPhonehoz...
És írom is a választ: Hidd el, nem sokkal másabb itt sem az eladási arány, mint máshol. Az iPad nálunk is vezet. -
manchester85
veterán
válasz
Einstvan #407 üzenetére
"3 widgetet szeretne akkor csak annyi lesz és látja a háttérbe berakott pl. kedvese képét ikonok nélkül.!"
És mi a fene lesz az a 3 widget? Egy időjárás, egy óra meg egy 2 szót megjelenítő jegyzet widgete?
Igen, berakja a háttérbe a kedvese képét, és a teljes homescreen információmentesen tátong az ürességtől?
iOS-en is átpakolhatod az ikonokat a következő oldalakra, háttérképnek meg berakod a kedvesed fotóját.
És bár widget nem lesz (tudnám, mire jó az, hisz nem teljes értékű információforrás, ha meg megnyitod, ugyanott vagy, mintha ikonon keresztül lépnél be az alkalmazásba. ) iOS-en sem kötelező ám ikonokokkal telepakolni a kijelzőt, ha nem akarod.
-
weinmaker
őstag
válasz
Einstvan #407 üzenetére
Nekem nincs Ipad, és semmilyen Apple gép, de most akarok egy tabletet venni. A telefonom androidos. Csak annyit ajánlanék, hogy menj be valami nagyáruházba ahol ki van állítva vagy 10-20 gép és próbáld ki. Az Ipad egyszerűen összehasonlíthatatlanul jobb volt. Nem akadt, gyors volt, szuper a kijelzője, nagyon durva. Ami majdnem pariban volt vele, az a samsung galaxy tab volt, de mihelyt megnyitsz egy böngészőt, vagy csak egyszerűen csinálsz bármit, máris elvérzet. Az Ipad azt csinálja amit akarok, a többi androidos meg mindig megakad, darabos, ...stb.
Szóval érdemes élőben kipróbálni, és úgy mondani utána véleményt.
-
-
erdoke
titán
válasz
Einstvan #404 üzenetére
Az előzőre nem reagálnék, mert nyilvánvalóan úgy magyarázod meg, hogy miben rosszabb az iPad, hogy nem használtad még. Ha igazad lenne, nyilván sokkal többen osztanák a véleményed, és nem 10-15 % lenne az androidos csoda tabletek részesedése (Kindle Fire excluded, az pont nem illik arra, amit leírtál előnyként).
Ami gépelést illeti, a Bluetooth billentyűzetem köszöni szépen, jól szuperál, bár elég keveset használom. Ha lesz BT 4.0 billentyűzet, majd beszerzek egyet, mert pár hónap helyett pár év lesz az üzemidő, nem kell benne elemet cserélni, amíg szét nem esik.
-
manchester85
veterán
válasz
Einstvan #402 üzenetére
Köszönjük, Emese! Csak aztán nehogy az álladat keresd az új iPad kijelzője láttán. Mi az, hogy fölösleges? Az 1024x768 kevés volt, és a kompatibilitás miatt duplázni kellett, vagy úgy hagyni. Ez volt a jobb döntés. Ha használsz egy eszközt, akkor nem a homescreent fogod bámulni, hanem az alkalmazásokat használni. Ehhez elvileg az ikonos felület a legpraktikusabb. Androidon nincsenek ikonok? A remek értesítési rendszer pedig maga a személyre szabás, hisz mindent, amit beállítasz, arról értesít. Attól, hogy egy összegányolt kijelzőn mindenféle widget van, még nem lesz jobban használható a rendszer.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple asztali gépek
- Diablo IV
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Formula-1
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Honda topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Realme GT 2 - aláírjuk
- További aktív témák...
- Asus ROG Strix G15 G512LW - 15.6" FullHD 240Hz - i7-10750H - 16GB - 512GB SSD - Win11 - RTX 2070 8GB
- Lenovo ThinkPad L590 / Intel CORE i5 / 8gb ram / 256gb SSD / FHD kijelző / Windows 11
- Lenovo Yoga 370 szép állapotú 24 hónap jótállás
- HP Envy x360 14-fc0789nz - ÚJ - 14" 2-in-1 notebook - Core U7, 32GB, 2.8k OLED
- Lenovo Gaming 3 15ARH7 Laptop , R5 7535HS , RTX 3050 6GB
- FSP RAIDER S 750W 80 PLUS Silver táp
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! I5 14400F / RTX 3080 / 32GB DDR5 / 1TB SSD M.2
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest