- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- iPhone topik
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
kolosanyi
veterán
Tökéletes összefoglaló.
Kéne egy cikket írni erről, mert azt veszem észre, hogy a sikeres marketing miatt kezd beépülni az emberek fejébe, hogy AMOLED=überf@sza next gen kijelző, míg az LCD egy ódivatú fakó f*s. Sajnos itt az Arénán is mindig lehet olvasni Kind tesztjeiben (az ő szeme talán az AMOLED-hez szokott az Omnia 7 miatt), hogy a színek lehetnének kicsit élénkebbek (ezt kb majdnem minden LCD panel esetén elsüti
). Pedig ezzel az agyon élinkített színvilággal csak a technológia gyengeségeit akarják elkendőzni, ahogy írtad is. Egy biztos, jó ideig nem fogok AMOLED kijelzős mobilt vásárolni magamnak, egyszerűen nem tetszik ez a kijelzőtechnológia.
(#615) justaview
Hiába következett be, ha az egy SPLS panel, ami az IPS-sel rokon. -
kolosanyi
veterán
válasz
manchester85 #545 üzenetére
Majd elolvasom, mert érdekel a véleményed.
Mindenesetre nekem egyből kézreállt minden, amikor próbáltam, de ugyanígy voltam az iOS-szel, Androiddal is. A három közül a droid a "legbonyolultabb", de ezt se nehéz kezelni egyáltalán. Szerintem manapság nincsen használhatatlan rendszer, max egyik vagy másik kevésbé jön be egyeseknek, de mindegyikkel el lehet lenni. Én elfogadnám mindegyiket, nem lenne gond.
(#547) ZooLee
Igen, ez az egy nagyon tudatosan felépített, átgondolt valami. Sikerre van ítélve a rendszer, szerintem le fogja taszítani az Androidot a képzeletbeli trónról (részesedést tekinttve). Pontosan emiatt az "arany középút" miatt fog ez megtörténni, no meg amiatt, hogy teljes ökoszisztémában gondolkodik a Microsoft, ráadásul jönnek az olcsó WP telefonok is...
-
kolosanyi
veterán
& manchester85 [/]
Azt veszem észre, hogy a WP nagyon megosztja az embereket. Egyszerűen annyira más, mint az eddig megszokott felületek, hogy sokan nem tudják hova tenni, pedig valójában nagyon átgondolt és felhaználóbarát rendszer. Ott minden a tartalom köré épül, nincs semmi sallang. Kíváncsi leszek a közvéleményre, ha a Metro UI jobban elterjedt lesz a Win 8 révén. Szerintem sokkal többen fogják megszeretni, miután az első idegenkedő érzést leküzdve elkezdik használni. Véleményem szerint baromi jó lesz az a rendszer a következő nagy frissítés után. Addig szóba se jöhet nálam, de az már pótolja azokat a hiányosságokat, amik nekem fontosak. -
kolosanyi
veterán
válasz
manchester85 #527 üzenetére
Nem vagyunk egyformák.
Szerintem jó dolog a widget, ha ésszel használja az ember, akkor nem lassít semmit, valójában épp nagy mértékben gyorsítja az információáramlást. (Bár a WP csempéi meg mégjobbak szerintem.)
-
kolosanyi
veterán
A lock screen jó megoldás, én is használok ilyen appot, de oda nem biztos, hogy kifér minden. Pl én szeretem ha van kint időjárás widget, naptár widget, ami jelez minden teendőt, a zenelejátszót kezelő widget, mert így csak egy tapi és indul is a zene, kapcsolóknak, gyorsbeállításoknak widget (ez mondjuk a lehúzható értesítési sávban is jó, csak lehessen variálni a dolgokat, mint a custom ROM-okban), van kint egy jegyzetelő widget is (bevásárlólistának is ideális), szóval én szeretem az ilyesmit. Persze az iOS megoldása is nagyon baró, onnan a remek értesítési rendszert irígylem. Az tényleg kifinomult megoldás, hozzá képest nagyon puritán a droid értesítési rendszere.
De pl barátnőm iPhone user, de neki nagyon bejönnek a widgetek. Ő meg azt látná viszont szívesen az iOS-ben. (Igazándiból beletehetnék, ha már egyszer a saját szabadalmuk, már amennyire én tudom, attól még senkinek nem muszáj kirakosgatni, hogy tud ilyet is.) -
kolosanyi
veterán
válasz
manchester85 #403 üzenetére
Én pl szeretem a widgeteket. Amikor nem kell, hogy megnyisd az alkalmazást és a teljes értékű funkcionalitást kihasználd, hanem csak kevés, de villám gyorsan elérhető információra van szükséged, akkor egy nagyon praktikus mód erre a widget, ráadásul szép is, már ha veszed a fáradtságot arra, hogy skineket tegyél fel, meg testre szabd. Ettől persze nem lesz rosszabb az iOS, de a widgetes módszernek is vannak előnyei.
(#417) Everman
" Az OS és annak kinézete teljesen érdektelen"
Azért nem szívesen mennék vissza a Windows 95 korszakba...(#429) Ijk
A Touchwizről alkotott kép elég egységes. Kb mindenki szerint okádék. Én a kezdetektől az alap felületet preferálom droidon, esetleg egy Launcher pro, vagy egy ADW launcher, mert közel áll az alap kinézethez, de egyénre szabhatóbb. De pl az ICS launchere szerintem marha jó lett, tuti nem használnék semmi mást rajta.(#457) Everman
Erre nagyon jó megoldás a root, majd a gyomlálás. Nexuson ilyen gond nincs, de GT540-en az volt az első dolgom. Nem is értem ezt. Miért jó tényleg telegányolni a gyári ROM-ot minden sz@rral? Azt kéne, amit már mondtál is régebben, betiltani minden ilyen marhaságot, majd pedig a Marketen (bocs, Play Store) kialakítani egy külön szektort, ahol a gyártó elérhetővé teszi a saját launcherét, widgetjeit, programcsomagját.(#475) Einstvan
Nem vennél 1 GHz-es mobilt? Androidhoz pedig kell az ARMv7 + 1 GHz, alatta szar lesz használni. Ugyanígy kell az 512 MB RAM is, mert a droid ilyen... -
kolosanyi
veterán
Ismét letették az asztalra a legjobb tabletet. Ha mindig csak ennyivel csinálnak jobbat a többinél, akkor sose fogják utolérni őket, ráadásul megszakadniuk se kell a fejlesztéssel. Impozáns a feature lista, ráadásul baromira nem drága a többihez képest. (Transformer Prime közel 200, szóval ez a 140-es ár teljesen ok.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LENOVO Legion 5 16IRX9 83DG0035HV
- MacBook Pro 2019 '16 2,6 Ghz 6mag Intel Core i7 16/512gb - Space Gray Touch Bar
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I NBD Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i7-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Dell Latitude 7410
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z390 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- ALIENWARE Area-51 R5
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest