- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Google Pixel topik
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ne legyetek bátorak, ha ezt a rollert választjátok - OOTD T10
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
justaview
senior tag
Most olvastam valahol, hogy az iPad böngészés közben csak a Youtube-ról tud videót lejátszani, mert nem támogatja a flash-t.
Ez igaz?
-
justaview
senior tag
válasz
Gadgetfan_ #668 üzenetére
Erről beszéltem. És ez nem csak apple, hanem bármilyen hardver, vagy szoftver termékre is jó kiindulási pont.
-
justaview
senior tag
válasz
Gadgetfan_ #661 üzenetére
Köszi.
A felhős témát azért szokni kell, meg bizalom kérdése is valahol.(#660) BoboDJ Egyszerű számolni az árát mindennek, ami az USA-ból jön:
100USD ott = 100EUR itt -
justaview
senior tag
Pl. elmegyek egy haveromhoz, és az iPad-emen lévő fájlokat (bármilyet) oda szeretném adni neki. Neki meg van éppen egy pendrive-ja...
De tényleg, hogyan adom oda neki a képeket, videókat, stb-ket?
(#648) BoboDJ Az S2 telefonomon gyári rom van, és simán micro-USB >> USB-anya kábellel rátolom a pendrive-ot. Oda vissza másolhatok róla.
Erre gondoltam itt is. -
justaview
senior tag
válasz
Gadgetfan_ #640 üzenetére
Köszönöm.
Az iPad csatlakozó hiánya azért még aggaszt kicsit. ITT például azt írják, hogy adatokat rátenni nem nagy kunszt, levenni róla már gázosabb.Szó szerint:
Adaptors will work fine to move images or documents onto the iPad, but getting them off is a whole other matter if you don't have Wi-Fi. It's not impossible but is annoyingly difficult, and remains a bugbear for many iPad users – especially when Android offerings are so much more adept at such things.Lehet valahonnan szerezni iPad leírást (mint ahogy más kütyükről is van a neten), ahol a részletesebb infókat kapnék a működéséről és a használatáról? Talán előbbre lennék kicsit, vagy nem?
-
justaview
senior tag
válasz
alba-regia #634 üzenetére
Ennek utána fogok nézni, tényleg köszönöm.
Az eddig összegyűjtött információim alapján az appstore kínálata nagyon szimpatikus. Nagyon sok cég ad ki hasznos alkalmazásokat erre a platformra, pl. a legnagyobb angol szótár kiadók ott vannak (ami engem érdekel). Az androidnál még ezt nem érzem ennyire...az is lehet, hogy kizárólagos szerződése van néhányuknak az Apple-el, ami nem szép dolog, de nem is egyedi eset. Ilyenre tippelek az IGO esetében, iOS-en ott van szépen, androidra nagyon nem akar megjelenni.
A másik oldalról Apple-nél a hardver oldalt látom nagyon zártnak és korlátozottnak, és erre említetted Te is ellenpéldának az ASUS-t.
Hát ezért billegek a két platform között.
Tudom, nekem kell dönteni
, de pont e dilemmáim miatt nagyon köszönöm a segítségeteket az infó gyűjtésben.
(#636) erdoke Nem feltétlenül, csak azért ne legyen nagyon "bili" hangja
mert külső hangszórót sem szeretnék rajta lógatni, az nem túl kényelmes.
-
justaview
senior tag
Köszönöm a kiegészítést. A kijelző oldalarányát csak azért említettem, mert a 4:3-nál még nagyobb a fekete sáv egy 16:9-es kép, vagy video lejátszásakor, mint egy 16:10-es kijelzőnél.
(#633) Alex91 Köszönöm a segítséget.
Azért azt látom, hogy jó pár dolgot át kell még gondolnom, mielőtt eldöntöm, mire teszem a voksomat. (4:3 vs 16:10, iOS vs Android, stb.)
-
justaview
senior tag
Nagyon köszönöm.
Csak még néhány dolog, és elnézést, hogy terhellek vele.
E szerint pendrive-on, vagy SD kártyán lévő file-okat (nem képeket, hanem pl. word, excel, powerpoint doksikat) nem tudok közvetlenül feltenni rá. PC-n keresztül azért megy? PC-ről bármilyen fájl-típust fel tudok tölteni rá?
mp3 azért elmegy rajta?
A beépített billentyűzete tudja a magyar ékezeteket?
-
justaview
senior tag
Tablet vásárláson töröm a fejem. Az iPAD is a jelöltek között van. Viszont a döntéshez néhány kérdésben szeretnék tisztán látni. Ebben kérném a segítségeteket. (Semmilyen Apple készülékem nem volt korábban, ezért kérem, hogy nézzétek el, ha furát, vagy triviálisat kérdezek.)
Adatátvitel
Az iPAD-en ahogy látom, nincsen USB, vagy egyéb adatátviteli csatlakozó. A Bluetooth-on keresztül rá lehet tölteni az adataimat PC-ről és viszont? Kell ehhez bármilyen speciális szoftver, vagy csatlakozás után simán látom a (WIN7) laptopomról az iPAD könyvtárait, és másolással megoldható?
WIFI-t használhatom ugyanerre?Ha útközben vagyok, a kamerám SD kártyájáról hogyan tudom átvinni a képeket az iPAD-re, akár, hogy rögtön megnézzem őket, vagy csak biztonsági okokból, tárolás cáljából? Ehhez kell még plusz egy PC is, vagy van más lehetőség?
Tárhely
Amennyiben megveszek egy pl. 16GB-os iPAD-et, később bővíthető a tárhelye?Külső eszközök
A Bluetooth segítségével csatlakoztathatok bármilyen külső bluetooth-os egeret, billentyűt, fejhallgatót, egyéb kütyüket az iPAD-hez (pl. bluetooth-os telefont, ahol az iPAD PC-ként viselkedve kezeli a telefon könyvtárait, akár ha androidos is)?Videó
Videó fájlok lejátszásának vannak e korlátai (bármilyen)? Pl. MKV több hangsávval + feliratokkal, vagy .flv fájlok lejátszása megy gond nélkül? És az AVCHD?És ha már videó: Egy egy videó lejátszáskor nem szokta kitölteni a képernyőt, legtöbbször még egy 16:9-eset sem, nem hogy egy 4:3-ast, mint az iPAD. Az IPS panel technológia sok mindenről híres, de nem a fekete szintjéről. Mennyire látszik szürkének a fekete sáv alul, felül videó, vagy kép nézegetés közben. A képek esetében is fontos ez, hiszen a kamerám is full HD-s és az 1920*1080 ugye a 4:3-as kijelzőt nagyon nem tölti be.
Zene
Hang fájloknál vannak formátum nehézségek?Hangszóró
Lehet, hogy csak rosszak az információim, de valóban egy mono hangszóró van a legújabb iPAD-ben?Köszönöm előre is.
-
justaview
senior tag
"Ahhoz előbb ki kéne küszöbölni a subpixelek aránylag gyors elöregedését. Egy monitoron elég vicces lenne a beégett tálcát nézni egy film közben"
Egyetértünk
Szerintem amint üzletileg megéri lassan átállni, onnantól még nagyobb energiát ölnek majd a fejlesztésébe. Emlékszem, az LCD borzasztó gyenge szinten kezdte a publikus megjelenést, egy akkori LCD-re ma rá sem bírnánk nézni
, ahhoz képest az OLED egész jól áll.
"...ugyanennek a monitornak a kistestvérére (U2412M) 60-70 ezres árért és egy Eizo ColorEdge árára, máris érted, hogy miért tettem középre)"
Ok, értem.
-
justaview
senior tag
Örülök, hogy nem keveredtünk bele az Apple vs akármi-be.
Nekem S2-esem van, szerencsére semmi bajom a kijelzőjével, sőt. Az viszont tény, hogy ismerőseimnél láttam Nokia telefonokat rém gyenge kijelzővel 80ezres kategóriából. Nem akartam elhinni, hogy amoledes kijelzőjük van, egy gyenge LCD-nek tűnt. Meglepődtem az adatlap elolvasása után. Eszerint e technológián belül is vannak komoly különbségek a panelek között. Ha pedig majd az amoled eléri a monitorokat, ott ugyanúgy lehet kalibrálni, mint bármi mást, és nem hiszem, hogy színhűségben nagyobb gond lenne, mint az LCD. Színtérben pedig az sRGB-t már most tudja simán. Így a "természetellenes" színek, "túlszaturáltság", amit sokan hoznak fel ellenérvként ma az S2-t látva, már nem lesz téma, beállítás kérdése lesz.
Azért a 16,7M szín feletti megjelenítéséhez már nem elég az eddig általam jó közepesnek tartott DELL U2311h monitorom 6bit+AFRC-s IPS kijelzője. Ahhoz már true 8bit-es kellene, mint például ez itt. Bár lehet, hogy Te máshova teszed a közepes szintet.
-
justaview
senior tag
Ha már így kiművelődtél oled gyártástechnológiai problémákból, javaslom, hogy legalább ennyire olvass utána az LCD paneleknek is (blacklevel, bleeding, clouding, banding és a többi) - mielőtt még cikket írnál róla.
A színtér, a gamma és a (sötét)szürke-árnyalatok megjelenítési képessége tekintetében pedig ismét javaslom ezt a tesztet elolvasni.
A milliós értékű grafikai monitorokat ne keverjük ide. Azokban nem egy sárga foszforral megerőszakolt UV vagy kék led világít az LCD panel szélein, amelyek színspektruma olyan, mint egy megtépett sündisznó. És egyéb paraméterekben sincs semmi közük a telefonokban és tabletekben megjelenő LCD panelekhez. Ehhez (egyébként teljes jó szándékkal) javaslom az EIZO oldalán elidőzni, illetve monitorait szemügyre venni. Azt már csak érdekességként teszem hozzá, hogy a professzionális monitorokban nem IPS panel csücsül, az csak az alacsonyabb kategóriákban jelenik meg. De mielőtt ebből is vitát nyit valaki, hozzáteszem IPS paneles monitorom van (és kalibrált
).
Mielőtt pedig apple ellenségnek kiáltana ki valaki, látva az új iPad képességeit és figyelembe véve a mögötte lévő szolgáltatást, szerintem is nagyon jó vételnek tűnik a tabletek piacán jelenleg.
-
justaview
senior tag
válasz
manchester85 #613 üzenetére
...akinek egy S2 Super Amoled-től nem esik le az álla...
Igazad van, ezzel szubjektív területre tévedtem.
Ennek ellenére azért ezt érdemes elolvasni - végig.
(#614) Alex91: Halkan jegyzem meg, Samsung kijelzo van a The new iPad-ben..
Akkor már be is következett. -
justaview
senior tag
válasz
Totheground #606 üzenetére
Akinek nem inge, ne vegye magára. Mellesleg olvasd el még egyszer. Nem az van oda írva, hogy minden alma tulajdonos fanatikus + az sem, hogy a Samsung jobb, mint az Apple.
Nem is az iPhone-on, vagy az iPad-en van a hangsúly. Az LCD technológiának meg vannak számlálva a napjai, a kérdés csak az, hogy üzletileg mikor éri meg a csere a LED-re. És ezt nem befolyásolja az általad említett és szerinted "túlszaturáltra" beállított S2. Ez kijelző technológiák csatája, nem Apple vs Samsung kérdés. Az iPad 4-ben lehet, hogy már Samsung kijelző lesz, na és akkor? Az Apple-nek amúgy is a kütyük mögött lévő komplex szolgáltatás az erőssége, az egész üzletpolitikája erre épül, ahogy az Amazonnak is.
Egyébként szerencsére nem vagyok semmilyen tábor tagja, simán megveszek egy Sony, Samsung, LG, vagy akár Apple készüléket, vagy szolgáltatást, ha az igényeimet kiszolgálja és ár érték arányban nekem megfelelő. Ezért, ha úgy is érezted, hogy támadás ért az ellentáborból, nem így volt.
-
justaview
senior tag
válasz
exelsior1 #193 üzenetére
...amikor Galaxy S2 után ránézek egy Iphone-ra, vagy Ipad-re, alig látok színeket. Persze, mindenkinek más az ízlése, a legjobb, ha lehet állítani, mint a Galaxy S2-ben.
Nem akarok újabb vitát nyitni (van itt elég bőven
), de a Galaxy S2-őt nem szabad összehasonlítani sem egy iPad-el, sem semmilyen egyéb LCD kijelzős kütyüvel, lehet az akár IPS, PVA, vagy akármi. A Galaxy S2-ben ugyanis AMOLED kijelző van, amely óriási technológiai fölényben van az összes LCD-vel szemben. Ennek érzékelésére elég a Galaxy S2-öt egy iPhone mellé tenni....csak a teljesen elvakult apple fan-eknek nem esik le az álla.
Az iPad nagy ugrása tehát nem a felbontás minden határon túli növelése, hanem a kijelző AMOLED-re cserélése lesz - talán ez is eljön majd egyszer. Ebbe most még az AMOLED ára is beleszól elég rendesen..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hegesztés topic
- Milyen légkondit a lakásba?
- Jóárasított AI PC-ket szeretne látni az AMD
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Ingatlanos topic!
- Nyaralás topik
- Nagyrobogósok baráti topikja
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- HP Elitebook 840 G8, I7-1185G7, 32 GB RAM, 512 SSD (MAGYAR VILÁGÍTÓ BILLENTYŰZET)
- Új ASUS VivoBook 15 X1504VA - 15,6"FHD IPS - i5-1335U - 16GB - 512GB - Win11 - 1,5 év gari - MAGYAR
- Eladó ASUS ROG Zephyrus G14 GA401Q + teljes gamer szett --csere is érdekel
- LOQ 15IRH8 15.6" FHD IPS i7-13620H RTX 4050 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- HP EliteBook 840G10 - i5-1350P!!!! nem U!!! Vadiúj!
- Realme C30 32GB, Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- Apple iPad Air 4 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- SzoftverPremium.hu
- BESZÁMÍTÁS! Acer Predator Helios 300 Gamer notebook - i7 10750H 16GB DDR4 1TB SSD RTX 2060 6GB WIN10
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest